Killer Mesaj tarihi: Eylül 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2007 geçenlerde deniz feneri insanları dolandırıyo diye duydum.bolye arayıp para gonderin falan diyolarmş.ne kadar doğru bilmiyorm.duyunca omg bizim deniz feneri mi dedim.siz neler biliyosunz bu konu hakkında? ok kib thnx bye Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Eylül 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2007 oha nerden biliyosun voys? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Eylül 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2007 bunların almanyadaki şubesi yaptı onu. hatta oradaki deniz feneri derneğinin bizle alakası yok dicek kadar yüzsüz çıktı bunlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eternalus Mesaj tarihi: Eylül 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2007 almanyadaki versiyonu baya bi miktar parayı iç etti. onun üzerine almanya versiyonunun sitesinden türkiyedekiyle birlikte takılıyoz yazısını kaldırdılar. türkiyedeki yola devam ediyo edij: saniye farkıyla aynı şeyi söylemişüz [ Mesaj 27 Eylül 2007, Perşembe - 21:34 tarihinde, Eternalus tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
-Nae Mesaj tarihi: Eylül 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2007 Deniz Feneri'nde çalışan bir sürü tanıdıklarım vasıtasıyla olsun kendi gözlerimle görmüşlüğüm olsun. insanlara gerçekten yardım ediyorlar. Yardım edecekleri insanları aşırı derecede incelemeden geçiriyorlar yardımlar boşa gitmesin diye baya uğraşıyorlar. Ama tabiki insanoğlunun olduğu her yer gibi burada da yanlış işlerin döndüğü oluyordur zaman zaman kimi kişilerce. Ama 2-3 çapulsuz yanlış yaptı diye bölesine büyük ve güzel bir girişime çamur atmak bir hayli yakışıksız olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Eylül 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2007 yorumuna nedense şaşırmadım -Nae ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Eylül 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2007 yorumuna nedense şaşırmadım prawler :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Eylül 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2007 elesso bilindik yorumların bana iddialarda para kazandırmaya devam ediyor O_o Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Akuma_Blade Mesaj tarihi: Eylül 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2007 Son reklam filmleriyle birlikte benim gözümde manen bitmiş insanlardır deniz feneri. Yav , adam senden yardım istiyor sen onu 70 milyon insana duyuruyorsun , dilenci yapıyorsun zavallıları... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Eylül 27, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 27, 2007 Bu tip dernekler ve tv programları bana meşhur Çinli anekdotunu hatılatıyor. Hani "1 balık ver bir gün doysun, balık tutmayı öğret her gün doysun" hikayesi. Ama yok, balık tutmayı öğretirsen yarın bir gün sana kapı kulu olmayı bırakır, balık ver ki her gün kapında beklesin, sen ne dersen onu yapsın. Vatandaşı duygusal olarak sömürmenin ve madden kazanç (bunu deyince sadece para anlıyor bazıları) sağlamalarının bir yolu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Eylül 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2007 iyi guzel de sg, adamlara nasil balik tutmayi ogreteceksin. zilyon tane universite mezunu adam issiz gezerken (misal) engelli insanlarin is bulmasini nasil saglayacaksin? denizfeneri ile ilgili cok derin bilgim yok. yapilan yardim olabilecegin en iyisi de olmayabilir ama ben bu tarz dernekleri takdir ediyorum. eger daha iyisinin yapilabilecegini dusunen bir arkadas varsa once hayatinin bir bolumunde gonullu olarak calissin, sonra konusalim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masticore Mesaj tarihi: Eylül 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2007 -nae- 2,3 çapulsuz dediğin kişiler yüksek mevkideki kişiler. İşin başında olduktan sonra 2-3 değilde 1000 kişi olsun yada 1 kişi olsun ne fark eder ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Eylül 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2007 Yesil sermayeyle baglantili bir kurum, bulasmamak en hayirlisi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Eylül 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2007 İş bulmak mı, iş imkanı yaratmak mı burada sorun? Deniz Feneri madem büyük bir organizasyon, madem bağışlarla yaşıyor, o bağışlarla atölyeler açsın, hatta fabrika kursun, daha kolayı insanlara kurs versin, meslek öğretsin. İşsizlik diyorsunuz, bugün kalifiye eleman bulmanın ne kadar zor olduğunu biliyor musunuz? İşsiz dediğiniz adamlar ya doymuş sektörlerin üni mezunları ya da hepten vasıfsız, mesleksiz adamlar. Sen öğret bu adamlara torna tesviye, elekrik elektronik atölyesi veya berberlik kursu bile olur, bu adamlar iş bulur. Yoksa "alın, Şen Galeri size buzdolabı hediye etti" demek tek başına birşey ifade etmez, o buzdolabı dolmadıktan sonra. Gerçi DF'nin ekürisi belediye başkanları, özellikle seçim zamanı, nohut bulgur yardımı da yapıyor ya, neyse. Siyasete kaydım, keseyim en iyisi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masticore Mesaj tarihi: Eylül 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2007 sg-1 e katılıyorum. Battaniye,soba, ekmek vermekle çözülmez bu iş Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Eylül 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2007 zor olan bu tarz elemanlarin kalifiyesini bulmak degil, kalifiyesini vasifsiz ucretiyle calistirmak. yoksa zilyon tane mevcut. 3,5 - 4 sene kadar saniyiye cok yakin calistim, istanbulda gitmedigim sanayi bolgesi, gormedigim sektor yoktur diyebilirim.. o gozlemlerime dayandiriyorum bu soylediklerimi. yani, ulke genelinde yasanan abukluklari duzeltmedigi icin bir dernege yuklenmeyin, onu karalamayin. yine bagislarla calisan, bu soylediklerinizi yapan bir dernek de siz kurun, reklaminizi da o yonde yaparsaniz. iyi ya da kotu bir sekilde birileri robin hoodculuk oynuyorsa, yuksek sesle elestiren siz olmayin. penthin dedigine atfen, denizfeneri ile ilgili pek bilgim yok, denizfenerini degil, bu tarz dernekleri genel olarak savunmaya calisiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
zydar Mesaj tarihi: Eylül 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2007 Bende deniz fenerlerinden bahsediceksiniz sandım. gene mi bu dernek yahu. Para götürüyo bunlar.. inanmayın.. [spo] [/spo] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Masakari Mesaj tarihi: Eylül 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2007 eger bir yardım yapılacaksa yapılan yardım showa donusturulmemeli milleti televizyona cıkartıp aglatmanın geregı yok yaparsın yardımı bız falanca yerde yardım yaptık dersın olur biter gerci mercimek davasından farkı yok almanyadaki olayında yada kombassan holding fiyaskosu vs.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sg-1 Mesaj tarihi: Eylül 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2007 Deniz Feneri robinhoodçuluk oynamıyor, birebir duygu sömürüsü yapıyor. Zayıfa hediyeler verip "biz iyi insanlarız" imajı çiziyor, diğer yandan o zayıfları TV'de teşhir edip izleyene "beterin beteri var, halinize şükredin, oturun oturduğunuz yerde" terbiyesi veriliyor. Eğer robin hood gibi samimi amaçlı olsalardı, ulu orta meydanda olmaz, ormanda saklanırlardı. Ve ayrıca, işsizlik memleketin abuk bir sorunu değildir, çok ciddi bir meseledir. Kaynağı doğrudan eğitim sisteminden gelmektedir. DF vb. dernekler eğitim sistemini değiştiremeyeceklerine göre kendilerince halkı eğitmeyi tercih etmeliler. Ama bu durum ilk mesjımla ve salya sümük reyting elde etmeyle çeliştiği için bunu asla yapmayacaklardır. Ve evet, inancım odur ki, buralarda toplanan paralar bir yerlere akmaktadır, cumhuriyetimin temellerinin kazılmasında kullanılmaktadır. TV programı, yardımlar vs paravandır. Bunun üzerine gidecek kişilere de (yukarıdaki basit örnekte olduğu gibi) tahammülsüzlük gösterileceğinden ("Ne güzel adamlar robin hoodçuluk yapıyor, niye kurcalıyorsunuz") kimse de bu tip derneklerin üzerine gitmiyor. Koskoca bir muammadır bu tip dernekler, altında ne kurtlar, solucanlar barındıran bir koca kayadır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Eylül 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2007 alternatif? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
JsH Mesaj tarihi: Eylül 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2007 Deniz Feneri gerçekten televizyonda gördüğünüz gibi bir dernek, hiçbirşey sömürdükleri yok, duygu sömürüsü yaptıklarıda yok, benim yakın bi arkadaşım onların toplantılarına devam ediyordu, onun söylediklerini söylüyorum ben. Bırakın kötülemeyi, adamlar en azından fakirlere yardım ediyorlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
bukac4 Mesaj tarihi: Eylül 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2007 karlı bir sektörde faaliyet gösteren bir oluşum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BonePART Mesaj tarihi: Eylül 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2007 8 milyon euro yu ic ettikten sonra artik deniz feneri mi deniz hirsizi mi bilemicegim duygu somurgeni les bir dernek eger yardim yapcaksan gider fakiri bulur yaparsin ok zor deil eger kurban bagislicaksaniz losemi vafina bagislayin kimsesizler yurdlarina bagislarin orduya bagislayin bi it cakala destek olmayin Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
malik Mesaj tarihi: Eylül 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2007 orduda hortumlayanı var , bahsettiğin derneklerde de hortumlayanı var , bunun kurumların ya da sivil toplum örgütlerinin hangi sermayeye ya da nasıl genel bir görüşe bağlı olduklarıyla alakası 0 ,insanlarla alakası var ve insanlar her yerde bi halt işleyebiliyorlar ,yer -mekan hiç önemli değil. derseniz sıkıldın mı böyle kurumlardan , oha falan bile oldum . bu yüzden politik görüşüme ya da inancıma her neyse yakın olsun olmasın ,bir kuruma yardım etmiyorum ,aileme de ettirmiyorum. bahsettiğiniz gibi birebir fakiri doyurmak ,onun rızasını almak , çok zor şeyler değil bunlar . bu fakir kapsamına işçisi girer , öğrencisi girer ,tükenmedi yani bu insanlar,"hepimiz açız ,işimiz yok " diyen insanlar vardı ,yok olmadılar yani . hiç zor değil bulmak onları . [ Mesaj 28 Eylül 2007, Cuma - 14:27 tarihinde, malik tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Werewolf Mesaj tarihi: Eylül 28, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 28, 2007 Uluorta yapılmasının sebebi "ABÜÜ BAGELE, NASI YAPTIM BAĞIŞI OHAHAHA" değil, böyle bir derneğin varlığından halkı haberdar edip onlardan bağış beklemek. Hariçten gazel okumakta üstünüze yok yahu. Uluorta yapmasınlar madem nedir ya ahahaha. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar