Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bilgisayarlar ve artan güç gereksinimleri (soba mı alıyoruz)

Mino

Öne çıkan mesajlar

ayrıca söylediğin ramler o kadar az elektrik harcıyor ki crossfire da yok yani tek ekran kartı kullanıyorsun. valla isterse monitor direk bağlı olsun imkansız 700 w kullanman.

ayrıca cd rom dvd rom gibi aletler normal şartlarda hiçbir elektrik çekmezler sadece açıp kaparken veya dvd veya cd varken içinde elektrik harcarlar. tabi bu sırada dvdyi veya cdyi bir şekilde okkuturman lazım tam performans elektrik çekmesi için.

Harddisklerde aynı şekilde normal şartlarda az elektrik harcarlar veri transferi sırasında tüketim artar.

işlemci ve ekran kartı en çok güç tüketen donanımlar ki bunlar da normal kullanımda fan hızları vs. düşük olur çünkü tam kapasite kullanılmaz. Ancak oyun oynarken vs. tam kapasiteye ulaşır.

Kısacası senin sistem toplasan max 550 w civarı çeker ki onu da monitor direk kasaya bağlı dediğin için söylüyorum ki ilginçmiş yaf lcd monitorleri bilmiyorum hiç incelemedim eski crt monitorler genelde güç kaynağından direk güç alırlardı şu an çoğu harici prizden alıyor güçlerini.

Kısacası ya senin sistemde bir sorun var ya da sen yanlış bilgi veriyorsun ki eğer sistem stabil çalışıyorsa sistemin ikinci şık kalıyor geriye. zaten elektrik harcamasıyla ilgili bi sorun olsaydı bilgisayarın çoktan yanmıştı. yani yanlış bilgi var burada.

Benim ram slotlarımın da hepsi dolu 2 hdd var kasada, 1 dvd yazıcı 1 tane de cd yazıcı var. ekran kartım ve işlemcin oc li. Sadece monitor güç kaynağına bağlı değil. 300 w yazan uyduruk güç kaynağıyla çalışıyordu önceden. hiçbir sorun çıkarmıyordu demek isterdim ama elektrikler kesildiğinde yanı verdi kendisi ama bu şekilde 1 yıl sorunsuz kullanmıştım :) şimdi 350 w aopen var ve 1,5 yıldır sorunsuz.
Sosyal ağlarda paylaş

güzel siteymiş viktor, sağol. :) şu olay da ilginçmiş:

said:
Electrolytic capacitor aging. When used heavily or over an extended period of time (1+ years) a power supply will slowly lose some of its initial wattage capacity. We recommend you add 10-20% if you plan to keep your PSU for more than 1 year, or 20-30% for 24/7 usage and 1+ years.

benim makineyi peak load 291 watt filan hesapladı ki geforce 8800 filan var heh, 8300'e çektim 212 watt dedi, abartmış ekran kartı. :p ama %30 kapasitör yaşlanma kaybı ekleyince 378 öneriyor. ilginç doğrusu, öğrendiğim iyi oldu.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...