Finrod Mesaj tarihi: Eylül 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2007 AB, Türkiye'yi yeni madeni eurolarndaki haritadan sildi AB Konseyinin, gelecek yıl tedavüle girecek yeni madeni euro paralarının arkasındaki haritadan Türkiyeyi sildiği bildirildi. Karara karşı çıkan iki İtalyan milletvekili de, Konseyin bilinçli ve gizliceö Türkiyeyi haritadan sildiğini belirterek büyük tepki gösterdi. Financial Times gazetesine göre, Avrupa Komisyonu, gelecek yıl tedavüle girecek yeni madeni euro paralarının arkasında yer alacak olan Avrupa haritası için tüm Türkiyeyi de kapsayan ve Hazar Denizine kadar uzanan bir haritayı önermişti. HARİTA SÖMÜRGECİLİK STİLİ BİR ÇİZİMLE DEĞİŞTİRİLDİ" Ancak AB üyesi ülkelerin hükümetlerinin temsil edildiği AB Konseyinin özel bir toplantıda Komisyon tarafından önerilen haritanın değiştirildiğini kaydeden Financial Times, Konseyin, haritayı sömürgecilik stiliö bir yaklaşımla ile yeniden çizdiğini belirtti. İngiliz gazete de, böylece AB üyesi Kıbrısın Türkiye'nin altındaki gerçek konumundan çekilerek yüzlerce kilometre daha Batıda Girit adasının yanında gösterildiğiöne dikkat çekti. Bu arada, Avrupa Konseyinin bu kararına Avrupa Parlamentosunun iki İtalyan liberal milletvekili büyük tepki gösterdi. Marco Cappato ve Marco Parnella adlı AP üyeleri,Konseyi, bilinçli ve gizlice Türkiye'yi eurodan sildiö dediler. Cappato ve Pannella ayrıca, Üyelik müzakerelerinin sürdürüldüğü demokratik bir ülke Türkiyeö haritadan dışlanırken Beyaz Rusya gibi diktatörlükleröe yer verilmesini kınadılar. Financial Times de, Türkiye ile üyelik müzakerelerinin başladığı 2005&den beri sorunlu olduğunu belirterek Birçok AB politikacısı, şimdi tam üyelik yerine imtiyazlı ortaklıkı tercih ediyorö diye yazdı. Avrupa Komisyonunca söz konusu iki İtalyan parlamenterine gönderilen bir mektupta haritaya ilişkin son kararöın Konsey tarafından verildiği doğrulandığını kaydeden gazete, Cappato ve Pannellanın haritanın değiştirilmesini istediklerini de bildirdi. kaynak:www.milliyet.com.tr/2007/09/25/son/sondun12.asp Bu olay şahsen beni çok rahatsız etti.Hala onların birliğine girmek için ne yapacağımızı bilemiyoruz... [ Mesaj 26 Eylül 2007, Çarşamba - 00:16 tarihinde, Finrod tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Joker Mesaj tarihi: Eylül 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2007 seviyorum bu adamları ya :) çocuk gibiler.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Eylül 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2007 Kilit geliyor kilit Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LucifeL Mesaj tarihi: Eylül 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2007 ya biz ab ye girmeye debeleniyoruz ama adamlar yıldırmak için herseyi yapıyor bence bu türkiye'ye yapılan bir terbiyesizliktir rte inşallah bunun alında kalıp halen ab ye girmek için debelenmez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fortuna Mesaj tarihi: Eylül 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2007 Yani adamlar politik hata üstüne hata yapıp,niyetlerini gözümüze sokuyorlar.Bizse hala... Neyse siz biliyorsunuz zaten AB kapısında dilencilik ettiğimizi.Artık olguları görme vaktinin yaklaştığını gösteriyor bu olay.Görecez bakalım RTE ve Ali abi ne dicekler bu duruma. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Finrod Mesaj tarihi: Eylül 25, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2007 geliceği varsa gelsin bu yazıyı siyasi polemik yada tartışma yaratmak için açmadımki.bütün ülkemizi ilgilendiren bir şey ve paylaşmak istedim sadece.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
sir Mesaj tarihi: Eylül 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2007 rencide oldum sanırım :) bizim paramızda avrupanın a'sı yok, niye celalleniyoruz bu kadar anlamadım. ab'ye girdiğimizde ytl'den vazgeçmeye hazır mıyız ki acaba? [ Mesaj 26 Eylül 2007, Çarşamba - 00:23 tarihinde, sir tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Eylül 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2007 Ben şahsen milli onur falan iplemiyorum ne pahasına olursa olsun AB ye girelim. Ama almazlar çünkü böyle bir salaklık yapmaycak kadar zekidirler tahmin ediyorum. Şimdiden AB aşırı genişlemiş durumda; 15 te durmalıydılar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LucifeL Mesaj tarihi: Eylül 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2007 biz ab ye girelim rte paradan değil bayraktan bile vazgecer abi edit:sinirlendim......... @ombak:ne dediğinin farkında mısın ya nasıl milli onuru sallamıyorum milli onur seninde onurunu temsil eder zaten biz ab ye giremeyiz 90 milyon nüfuslu bi ülke ve işsizlik %15 gibi ultra bi düzeyde bi ülkeyi zaten almazlar ab ye bunu bile bile hala neden diretitor rte ve ali babacan anlamak mümkün değil. [ Mesaj 26 Eylül 2007, Çarşamba - 00:27 tarihinde, LucifeL tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Eylül 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2007 Adamlar çocuk gibi. Sizi almayız demek işlerine gelmiyor, kendi halklarını piskolojik olarak buna alıştırıyorlar. Bizim sürünmemizle yeteri kadar eğlenip, iç işlerimize istedikleri kadar karışabildikleri sürece kaybeden asla onlar olmuyor. Ama ne güzel değil mi, her siyasi parti seçim için AB yolumuza hızla devam edecez diyor. Yol çember döne döne kendimize giriyoruz haberimiz yok.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Eylül 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2007 @LucifeL Eğer milli onur benim onurumu temsil ediyorsa ayvayı yemişim ben, o yüzden öyle düşünmemeyi tercih ediyorum. Google'a türk yazınca alman çöpçü ünifromalı pala bıyık amcalar ile sıkmabaş ablalar çıkıyor. Avusturyalıya türk deyince siz soykırımcısınız ermenileri kürtleri hepsini kestiniz diyor. Ha o paranın üzerinde yer almışız ha almamışız. 60 yıllık para karşılığı kiralık uçak gemisi konumumuzu abd ile ittifak diye yedirdiler. Bu ülke BM'de cezayir fransız toprağıdır diye oy verdi. Komuşmuz ülkeler işgale uğrarken iki sefer hava sahamızı açtık, 30000 turist karşılığında uçak gemisi geçirdik sularımızdan, milli gelirimizin bilmemkaç katı borçle yaşıyoruz. Milli gurur bayrakla paranın üstündeki haritayla olmaz. edit:avrupadaki işsizlik oranlarına bakta içine huzur gelsin o zaman mesele o değil. Polonyalılar bile AB de en çok suç işleyen millet olmuş. Ki adamların okuma yazması eğitimi falan bizden çok yüksek. [ Mesaj 26 Eylül 2007, Çarşamba - 00:36 tarihinde, ombakkombak tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Werewolf Mesaj tarihi: Eylül 25, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 25, 2007 Bizi koymaları için yapılan düzenleme de bana göre anlamsızdı, iptal etmelerinin doğru bir karar olduğunu düşünüyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar