Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Avrupa'ya vizesiz giriş başlıyor..

Korax

Öne çıkan mesajlar

said:
hoccemama
üye § 25 Eylül 2007, Salı - 23:29 [ özel msj ]
anladığım kadarıyla öyle öğrencisin hayde vizeye gerek yok değil.
misal erasmusla gidicen bu ülkelerden birine o zaman vizesiz yada bi araştırma bişi yapıcan bi üni. davet etti seni o zaman vizesiz yani canım sıkıldı 2 ülke görim gezim dersen vize almak zorundasın gibi bi izlenim bıraktı bende
aynen öle türklere verilen o hak sadece ticaret yapacak ve öğrenim görecek olanlara yardım amaclı turistik gezileri kapsamıyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Fransadan Schengen alıyodum. Hem işveren hem çalışan için. Gerçi bu belgelerin yarısını götürmüyodum bile. O kadar sorun değil belli başlı belgeler gerekli mesela 6 aylık sigorta prim fotokopisi yada banka cüzdanlarının fotokopisi felan götürmüyodum. En kolay schengen fransa konsolosluğundan alınıyor. 1 günde çıkıyor(du) 3-4 ay once. Şimdi durum nedir bilmiyorum :)
Sosyal ağlarda paylaş

nerowardeno eskiden di dediğin gibi çünkü hepsi randevuya gecti ama fransa aracı şirket kullansada dediğim bütün belgeleri istiyor daha bugun orada idim yani hergün oradayım isitiyorlar yani.bide fransa 2 iş günü içinde çıkar mesela ben bi kaptanın vize işini yaptım adamdan liman başkanlığından onaylı kase istediler ve sabah 9 da görüşme verdiler işi skı tutuyorlar bide ingiliz vizesi almak isteyener cabuk olsun aracı sirket kullanacaklarsa ekimin basına kadar son ekimden sonra parmak izi ile görüşmeye gececekler o zaman daha zor olacak vize almak :)

[ Mesaj 26 Eylül 2007, Çarşamba - 02:13 tarihinde, LucifeL tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Şöyle açıyım,ben başvurumu yaptım geçen sene.Herşeyim gayet iyiydi.Öğrenciydim zaten rahat almam lazımdı yani.Herşeyi sordu sordu sordu teyze,bitti soracakları.Klavyeyi falan toparladı.Ondan sonra enson bana yurtdışında tanıdığın varmı dedi.Bende işe yarayacağını düşünerek evet teyzem var almanyada dedim.Tası tarağı toparlayıp kadın tıkır tıkır tekrar yazmaya başladı.Ondan sonrada alamadım vizeyi :) Şöyle oldu yani,yaşım genç olduğundan dolayı gideceğim kişiyi kullanıp teyzeme falan kaçacağımı düşündüler,ki genelde bütün konsolosluklar öylesine vizeye başvuran her kişiye kaçak gözüyle bakıyolar zaten.Senin onlara kaçmayacağını kanıtlaman lazım,ki bu bazen dürüst olarak bile olmuyor..
Sosyal ağlarda paylaş

İşte vizesiz Avrupa gerçeği
[spo]
İki vatandaş davayı kazandı. "Vizesiz Avrupa" hayallerini yetkililer yorumladı.

Avrupa Adalet Divanı, iki Türk vatandaşının İngiltere aleyhine açtığı ve geçtiğimiz hafta sonuçlanan bir dava için Türkiye'de "bazı serbest meslek grupları için AB vizesi kalktı" şeklinde yorum yapılmasının yanlış olduğunu açıkladı.

AB'YE ÜYE OLDUKTAN SONRA VİZESİZ GİRİLECEK

Mahkeme yetkilileri, "Bu hüküm, AB ülkeleri birliğe üye oldukları tarihten sonra Türklere karşı göç yasalarını zorlaştıramazlar anlamına geliyor. Vizesiz girişe ilişkin bir yargı içermiyor" dedi. Yetkililer, davanın sonucunu şu şekilde yorumladı: "Bu karar, gazeteci v.s. gibi meslek sahibi Türk vatandaşlarının AB'ye vizesiz girebileceğinin yolu açıldı şeklinde yorumlanamaz. Türklerin AB'de yerleşme hakkı ve hizmetlerin dolaşımına ilişkin, iki taraf arasında 1963'de yapılan Ortaklık Anlaşması esas alınmalıdır. Bu anlaşma Türkiye'ye karşı göç yasalarını zorlaştıramayacağına hükmeder. Dolayısıyla her AB ülkesi, birliğe giriş tarihinde yürürlükte bulunan göç kurallarını Türkiye'ye karşı uygulamak durumundadır. Üye ülkeler, sonraki yıllarda göçmen yasalarını değiştiriyorsa, bu kurallar Türklere uygulanamaz. İngiltere'nin, 1973'te birliğe üye olduğu zamanki göç yasalarını Türkiye'ye karşı uygulaması gerekiyor. Ancak İngiltere bu yasaları 1994'te değiştirerek, Türk vatandaşlarına da zorlaştırdığı yasaları uyguladı. Bu Ankara antlaşmasına aykırı. İngiltere, Türk vatandaşları için eski yasalarını uygulamak durumunda."

Kaynak: Vatan[/spo]
Link

edit: abuk subuk copy/paste karakterleri düzeltildi.

[ Mesaj 26 Eylül 2007, Çarşamba - 12:34 tarihinde, asinanyavuz tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...