Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Lightning GT (bu da elektrikli)

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Yurtdışında Ferrari sahibi olanların yaş ortalaması bilebildiğim kadarıyla 40 üstü, bizde 20 ortası bişeler.

Caddedeki o maymunlar altlarında araba olduğu için değil, hayatta bir yerlere gel(e)meden önce bu tip arabalara bindikleri için maymunlar. Yolda 10 km ile giderken arabayı boşa alıp gaza abanıyorsan, maymunsun işte. Kariyeri tavan yapmış, emekliliğe merdiven dayamış birisi bunu yapar mı? Yapmaz. İşte o adam altındaki arabanın hakkını verebildiği için gral adamdır. Arabanın hakkını vermekle, parasını vermek aynı şey değildir. Ben bunu burda ne kadar anlatsam boş, bu öğrenilecek birşey değildir, insanın içinde olması lazım. Kıskançlık mı? Yok be abi, gral adamın hakkını veririm ben her zaman.

konuya gelirsek; elektrikli arabalar iyidir :P
Mesaj tarihi:
@dasaa

Allah allah bu nası bi mantıktır ya? Hala demagoji yapıyorsunuz bu kadar ucu açık bir sonuca varmayan bir karşı argüman olabilir mi ya?

Neyse konuya dönelim.

Otobana yakın oturuyorum. Accayip yol gürültüsünden rahatsız oluyorum. Gelip buraya söyleniyorum "çok gürültü oluyor arabalar yüzünden şu arabaların yok olacağı günü sabırsızlıkla bekliyorum".

Havalimanına yakın oturuyorum. Uçakların sesinden rahatsız olup şikayet ediyorum.

Bağdat caddesinde oturuyorum orda gaza basanlardan rahatsız olup konuşuyorum. Bunların hepsi aynı şey. Tek başına rahatsız olan insan rahatsızlığının sebebi büyük parçayı, kitleyi, çoğunluğu karşısına almaz; çeker gider o rahatsızlık kaynağından uzağa.

Uçak her zaman ses çıkarıyor ama bağdat cad. millet kasıtlı basıyor falan da demeyin bana şimdi. Daha önce de söylediğim gibi orada böyle bir kültür uzuuun zaman önce oluşmuş. Doğru ya da yanlış, iyi ya da kötü fark etmez. Sonuç olarak orasının bir gerçeğidir bu.

Yok mu dünya da benzeri olay? Tonla var. Aklıma gelen en güzel örnek Hindistan Delhi'ye gittiğimde gördüklerim. Caddenin adını unuttum ama, orda bi caddeye çıkan her araba luzumsuz aralıksız dat dat dat daaat kornaya asılıyor. Hepsi ama. Oluşan gürültüyü hayal edebiliyor musunuz? Ama yapıyo insanlar bunu, kimse de engelleyemiyo. Adet olmuş bi kere orda.

Neye karşı çıkıyorsunuz ki siz? Polis gelsin bağdat cad. sine her tür ses yapan ferrari bmw subaruya ceza kessin. Bi kaç kişinin dili yanacaktır, ama bağdat cad. sinde bu olaylar gene olacaktır. Sanki Türkiye'de değil de başka bi evrende yaşıyorsunuz şu savunduğunuz şeylere bakın.

Durum böyle olunca rahatsız olan çeker gider den başka iyi çözüm yok zaten.

Bu mesaj Patinaj bölümünün taçsız tek hücreli kralı, ulu dört halkanın sempatizanı, yüksek egolu paramecium tarafından ince ayara tabi tutulmuştur.
Mesaj tarihi:
Selam,

Peki, doğru veya yanlış olduğunu düşündüğümüz bu durumu irdelesek, gerçekten doğru mu yoksa yanlış bir diye bir kanıya varsak. Sonrasında ise bunun nasıl daha kabul edilebilir bir noktaya getirilebileceğini tartışsak?

Bir taraf;
-Gerçek bu, o cafede oturuyorsan, o ortamın getirdiklerine katlanacaksın, caddenin kültürü bu.
-Kahrolsun motoru bağırttırarak kullanan insansı yaşam formları, diyor.

Kimse lüks spor otomobil kullandığı, gelir seviyesi daha yüksek mertebede kaldığı için bir insan grubunu aşağlamıyor. Bunda hem fikir miyiz? Söylenmek istenen şu deyiş ile belirtilen insancıklar;
'ben ne adamlar gördüm, üstlerinde elbise yok
ne elbiseler gördüm, içlerinde adam yok'

Bindiği aracı sindirmek var, yaptığı hareketin yeri olması var. Kadın bebeğini uyutarak arabayla hava aldırmak için kaldırımda dolanıyor, kocası ile de birşeyler atıştırıyorlar. Mustang geliyor ve duragan trafikte gaz verip duruyor, trafik ilerlerken de bekliyor ve patinaj eşliğinde motor çığlıklarıyla ilerliyor. Bebek arabasındaki ufaklığın suratını bir görmeniz lâzımdı. Bana kimse bu cadde kültürü hedesi diyemez. Diyene de el insaf derim! O Mustang zaten rolanti halindeyken bile homurtusuyla mest eder meraklısını, öyle denyoluğa ne gerek var. Git bu hareketi otobanda, Ankara asfaltında falan yap veya sahil yolunda. Yaşlısı var, hastası var, bebeklisi var. Bunca insana git denilmez.

Saygılar.
Mesaj tarihi:
Bir türlü anlaşılmayan kısmı söyleyeyim bak. Diğer mesajları okumadım bile artık gerek görmüyorum çünkü aynı şeyleri yazıyorlar.

Parası çok alan alsın ferrarisini gezsin. Yarışını da yapsın gece yarısından sonra. Polis engeli olmadıkça o yarışlar durmaz, polis engelini de koydurmazlar o cebinde parası olan tipler. Kaldıki caddeye bakan camı kapatıp diğerini açınca sorun kalkıyor ortadan gece yarısı sesleri için.

Asıl anlaşılmayan ve benim en çok rahatsız olduğum, sesi normalde rahatsız etmeyen o arabanın, ben oturduğum yerde muhabbet ederken 10 metre içinde akıllara zarar şekilde bağırtılması. Trafik var zaten ? Önünde araba var zaten ? İndirip dövesim geliyor.

Buna da katılmıyorsanız diyecek birşey yok. Herkese hayırlı akşamlar dilerim.
Mesaj tarihi:
axedice said:

Ayrıca elektrikli arabanın şarjı kaç km gidiyomuş şimdi? Sitedeki veriler bi acaip.

400 km civarı olarak söyleniyor. Bu güçte bir araba için gayet iyi sayılır bence. (Tesla'nın 2.5 katı civarı bir güce sahip bu araç)
Mesaj tarihi:
Di, onları tek tek indirip döveceksin.

Türkiye'de araba, kullanım aracı olduğu kadar statü sembolü olarak da görülüyor. Özellikle Özal dönemi sonrası bir sürü adam hiçbir şey yapmadan tak diye zengin oldu, çalışıp kazanıp kendilerini de geliştirmedikleri için bu adamlar cehaletlerini her yere taşımaya başladılar. Bu adamlar boş oldukları için hayatta kendilerini tatmin edebilecekleri şeyler az, paraları zaten çok olduğu için de ne yapacaklarını şaşırıyorlar. Bunların çocukları da babalarından aynı kültürsüzlüğü devralıyor, öküz gelip öküz gidiyorlar. O yüzdendir ki bu insan müsveddelerinin bilmem kaç bin yüz Euroluk arabayı altına çektikten sonra rahat duramayıp "Röaaaa Röaaaaaa" diye bağırtası geliyor, çünkü öyle yaptığı zaman herkesin kendine baktığını ve beğendiğini zannedip egosunu tatmin ediyor. Kitap okumayan, beyni düşünmeye ve üretmeye kapalı, sadece hazır yiyen ve doğru düzgün hiçbir uğraşı olmayan bir insanın haz alması için bunun harici pek seçeneği yok. İşte kızlarla/erkeklerle takıl, marka giy, ondan bundan üstünüm diye övün, araba al bağırt geceyarısı yarış, herkesin canınını tehlikeye atıp kendini iyi sürücü zannet, vs vs vs...

Üzgünüm ama, Bağdat Caddesi bu tarz insanların buluşma noktası olabilir, bunlar çok sayıda olabilirler. Ancak bir insanın özgürlüğünün bittiği yerde bir başkasınınki başlar. İnsan müsveddeleri gösteriş yapmak için kültürsüz davranışlarda bulunacak diye benim rahatımı kaçıramazlar veya kimse bana "Beğenmiyorsan git" diyemez. Benim düşüncem bu.

O insan müsveddeleri için de bir söz var. "Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, tekdirden anlamazsa hakkı kötektir" diye. Bu tımarsız öküzleri adam etmenin tek yolu kötek olduğundan kelli, kulaktan tutup iki tane şamarı patlattıktan sonra, alıp ıslak odunu bir güzel döveceksin. Yoksa zor bir şey anlamaları.
Mesaj tarihi:
Bu arada sadece caddede değil ara sokaklarda da sürekli gaza abanmalar mevcut, bunların gece vakti de bana mısın demeden yapılması insanları haliyle kızdırıyor. Rahatsız olanlar var uyuyanlar da var. Burada tek istenilen empati. Özellikle yaz aylarında kliması olmayanlar camlarını açınca haliyle o motor sesleri de daha gürültülü geliyor.

İşte elektrikli arabalar da bu bakımdan çok güzel olacak. Çünkü hem nispeten sessizler, hem çevreyi kirletmiyorlar. Belki o motor sesleri yok ama hiçbir şey çevre ve sağlıktan önemli değil sonuçta.
Mesaj tarihi:
Bence en güzeli sokak arasında ses yapana içi dolu soda şişesiyle camdan saldırmak. Bizim burada da bi motosiklet türevi var ne biçim ses yapıyo bide çok hızlı geçiyo sokaktan daha yakalayamadım ama tetikteyim.
Mesaj tarihi:
turkiyede ferrari ortalamasi 45 in ustunde :)

zaten neyin ortalamasini tutuyorsun oda bir ayri mesele :) toplasan yeni model 60 tane araba var hepsi hep beraber caddede gaza bassa nolacak :) birakin yani

sonra kultursuzum ama konusurum diyen arkadas, ferraride arabayi bosa aldinmi adam gibi ses cikmaz, ancak giderken 4000devirden sonra cikiyor o efsane ses, ve evet araba 10 bin devir atiyor normal yolda giderken fazla ses cikarma nedenide bu

ve bu ses tamamen LEGAL, test edilmis olculmus

Bu mesaj Patinaj bölümünün taçsız tek hücreli kralı, ulu dört halkanın sempatizanı, yüksek egolu paramecium tarafından ince ayara tabi tutulmuştur.
Mesaj tarihi:
birincisi benim dedigim gayet acik, it kopuk baba parasi diyen herkese ayni sekilde cevap veriyorum veririmde. neyi tartistigimi neye cevap verdigimide gayet farkindasin, hayırlı geceler dasaa

Mesaj tarihi:
Selam,

Olayı Ferrari eksenine indirgeme matama. Ferrari'ye gelene kadar ne şebekler var. Açıkcası ben motor bağırttıran Ferrari, Porsche falan görmedim şimdiye kadar caddede. Yapanlar apache gençliğin elinde şekillenmiş araçlar.

Her halde Ferrari'n ile bahsettiğim gibi abuk hareket yapmıyorsundur. Burada bahsi geçen kitle o tarz araç kullananlar değil, anlatılan şekilde araç kullananlar. Olay kullanım tarzı kökenli, otomobil değil.

En azından bende öyle. Doğan görünümlü Şahin ile yapılan dengesizlikler ortada. Diğer fabrikasyon araçlarda zaten çıkan sesler sıkı denetimlerden geçiyor, egzoz sistemi falan ona göre ayarlanıyor.

Saygılar.
Mesaj tarihi:
bende diyorum ki

mevzu adamin parasi ona yetiyor zevkini onunla yapiyor, ve evet bagdatin kulturu bu yani

bagdatin kulturu herkesin yapabildiginin elindekinin en iyisiyle ama en iyisiyle, en guzel elbisesiyle, en cok parasiyla gelip kendini gosterdigi yer(bu arada sabahtan aksama kadar bagdatta tur atan bir tipte degilim keske zamanim olsa), bir dukkanin kirasi aylik 70 bin euroysa veya sirf hava parasi 500 bin dolarlar veriyorsan bagdatta bunun nedenide bu. Ve bu dunyada yasamak istemiyorsan(ki buradakiler simdi cevir kazi yanmasina geldiler, yoksa araba kadar kulturdende nefret var) burada yasama bu kadar basit.

Desenki adam modada ara sokakta rahatsiz ediyor, veya gece 2 de geliyor bu halti yapiyor uyandiriyor insanlari haklisin, ama adamin yaptigi sey kanuna uygunsa(kimse kanuna uygunsuz araclari tartismiyor) ve bunuda gosterdigi yer bagdatsa donupte birsey diyemezsin bu kadar basit.
Mesaj tarihi:
Ya içimde kalmasın hakkaten ne sıkıcı bi yazım tarzın vardır dasaa sanki olduğun yerde küçük bi labirent çizip labirentin koridorlarında çok uzun yürüyüşlere çıkıyormuşsun gibi geliyor bana.
Mesaj tarihi:
evet

lafı dolandırıyo dolandırıyo dolandırıyo dolandırıyo sıfatlar tamlamalar atıflar benzetmeler mecazlar, mefûlü mefâîlü mefâîlü feûlün failün failün derken neyi savunacağını şaşırıyo sonra okuduğunu anlamayan biz oluyoruz.

şaka gibi bi adam.
Mesaj tarihi:
Bağdat caddesi ok
Hava atma ve renkli dünyası ok

bunlara birşey denmiyor zaten benim sormak istediğim gürültü kirliliği gündüz tamam herkes ayakta yüksek devirde kullan arabayı motor sesi yükselsin binalar arasında yankılansın iyi hoş güzel de benim değinmek istediğim gecenin 2-3 ünde işten yorgun argın donmus bir adamın 2-3 apachi yüzünden doğru düzgün tunning bile yapılmamıs arabasıyla ve bunlara ek olarak abarth ekzoz ve sahte blow off ya da blow offlarıyla yarısması durumu. Kusura bakmayın da beni cıldırtıyor ve evet polis birşey yapmazsa uslanmayanın hakkı kotektir misali koyarım konteynırı caddenin onune yiyosa yüksek rpm le gelsin bakalım ha durdugunda ne mi olur orasını bilmiyorum. Ne olursa olsun hangi cadde ya da hangi şehir ya da hangi ülke herşeyin bir sınırı var senin özgürlüğün bu diye baskasının kine tecavuz etme hakkına kimse sahip değil. Ne kadar ortam mekanı vs. densede canın yarısmak mı istiyor git gecenin 2-3 ünde ist.-izmt. cıkısı mcdonalds civarına anlas birisiyle tem otoyolunda kapıs kapısabildiğin kadar cadde ortasında ne işin var hıyar oglu hıyar (yapanlar için soyluyorum) birisi onunden geçse carpsan hesabını kime nasıl vericeksin demeye calıstıgım sey bu.

Bir de havalimanları olayında da dikkat ettiyseniz sehir merkezleri dısında göbeğinde değil yani kıyaslama yaparken biraz da elinizi tartıya koyun.
Mesaj tarihi:
Cafein said:
CoolRider said:
Abi soğuk füzyon! Enerjinin maddeye çevrilmesi değilmi? Bölmenin tam karşıtı! Bu durumda bir faydası olmaz sanırsam! Amam o kadar muh. adam var belki, yan ürün olrak birşeyler çıkıyordur! :D

Değil. Füzyon tanım itibariyle iki veya fazla maddenin birleşmesi demek, nükleer füzyonda çok yüksek miktarda enerji açığa çıkabiliyor. (Evet gerekebiliyor da, çift yönlü bir durum, ancak yıldızlarda da oluşan ve hafif elementlerin birleşmesinden oluşan füzyonda ciddi enerji açığa çıkıyor). Mevcut durumda füzyonun oluşma ısısı ve çıkan/gereken enerji seviyeleri çok yüksek durumda. "Soğuk füzyon" dedikleri nane de bu seviyelerin kontrol edilip rahat kullanılır seviyelere getirilmesi ve günlük hayatta otomobil motoru gibi alanlarda kullanılabilir olması demek. Teorik olarak mümkün ama pratikte işler farklı sanırım.

Kimyacı veya kimya mühendisi arkadaşlar varsa konuya daha karmaşık açıklamalar da getirebilirler :P

Kısacası ucuz, güzel, havalı... daha nolsun :D

fuzyon hadisesi doteryum, trityum gibi hidrojen izotoplarinin atom cekirdeklerini birlestirmeyi gerektirir ve normalde bu cekirdekler arti yuklu oldugu icin birbirini iterler. bu yuzden ya cok yuksek sicaklik ve basincta (gunesin merkezindeki sicaklik ve basinca yakin) veya bazi katalizor maddeler/ortamlar araciligiyla oda sicakliginda bu birlestirme islemi gerceklestirilmeye calisilir. bazi denemelerde oda sicakliginda(soguk fuzyon) katalizor maddelerle veya sok dalgalari gibi bazi etkilerle cok kucuk alanlarda nispeten dusuk sicakliklarda hidrojen cekirdekleri birlestirilmis olsa da henuz net enerji ureten/urettigi kanitlanabilen bir sistem tasarlanamamistir. bu yuzden sicak fuzyonun basari sansi daha yuksek gorunuyor hala.

Ekşi den alıntı :) kolayıma geldi
Soğuk füzyonu gerçekleştirmek için çalışmalar devam ediyor fakat petrol ve petrol ürünleri bitmeden soğuk füzyon çalışmaları başlamaz gerçek anlamda gibi geliyor.
  • 3 hafta sonra ...
Mesaj tarihi:
Hmm,
Bağdat caddesinde dükkanım, bahsettiğiniz kategoride aracım ve patlak eksozum var ama hiç bağırtamadım aracı, boşa alıp gaza basmak çok zor oluyor otomatik viteste :p
  • Yeni Oluştur...