Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İngiltere'de okuyan patiler ?

Krmz

Öne çıkan mesajlar

evet evet, unutmuşum topic'i açtığımı yaw..

Londra'da değilim ben gerçi, Canterbury diye bir yerdeyim, University of Kent ftw. Daha çözemedim bazı şeyleri, alışıp ortalığa ondan sonra Londraya gidip gelmeyi düşünüyorum mesela. O ara bişiler edebiliriz heralde.
Sosyal ağlarda paylaş

Şimdi şöle söliyim, bi resepsiyon olsun, danışma standıdır, bankadır falan bu tip yerlerde müşteri ilişkileri önemli olduğu için, oraya eğitimini almış gayet tane tane ve düzgün konuşan adamları koyuyorlar. Paşa paşa anlaşıyoruz.

Onun dışında yolda random olarak çevirip yön sorduğum ingilizlerin %70 inin ne dediğini doğru dürüst anlamadım. 3 kere tekrarlattım adamlara. Çok ağır aksanı olanlarda çıkabiliyor demek istiyorum.

Çekinmeden de "sorry, could you slow down a bit please ?" diyorum yani, alışkın adamlar, anlayışlı davranıp daha bi tane tane konuşuyolar :)
Sosyal ağlarda paylaş

• Admin
Sorry for you and your english.. deselermiş onlarda.

British English konusanlara karsı espri yapma geyigi var USA de. Aynı sekilde ingilterede de amerikancayı ti ye alan espriler yapıyorlar.

İngilterede Sorry, Excuse Me diye cumleye baslarsan bir şey soracagını anladıkları icin hemen durup dinlerler. Sorry demeden soruya baslarsan başını kaçırmaları muhtemel oldugu icin Pardon? diyip soruyu tekrar sormanı beklerler ki oyle anlarda ingliz olmayan kişiler bazen panikleyip acaba hatalı mı soyledim, anlamadı mı moduna giriyorlar.

En sağlıklısı efendi gibi dikkatini çekmek için öncelikle

Sorry, diyip soruya baslarsınız. baska türlü nasıl olacak ki?

soru sormak icin önden bi cümle kursan o daha abuk oluyor

veya ;

Dude! Where is the nearest Tube Station?

(nereden düudun oluyorum be? )(Bu arada dude amerikanca ingler komik bulur bunu)

Ayrıca bu Sorry o kadar sık kullanılıyor ki özellik le kalabalık mekanlarda yürüyorsanız dakikada 3 kere sorry demeniz gerekiyor. Bazen bu hıza yetişemezseniz siz kafanıza göre sorry diye diye ilerleyin zaten cogu yerini bulur.

Birisine dokununca, dokuncak gibi olunca, karsı karsıya gelip hangi yönden gidiceginize karar veremeyince, baskası yururken bir anda onune geçip hızını keserseniz, kapıdan girerken 2 kisi yeltenip siz önden davranırsanız, geride kalırsanız, birisi öküzlük edip sorry demediginde siz ona nerede kaldı lan Sorry im demek icin hatırlatma mahiyetinde "Sorry.. " ...
Sosyal ağlarda paylaş

pek bi kuzey orasıda , soğuk olmuyor mu yaw, yağmuru saymıyorum zaten..

Bi de bi "cheers" olayı var ki beni benden aldı. "Thanks" yok kimsede. Anfideyiz , sıranın başında oturuyorum, geçmek için mecbur dürtüyolar beni çekilir misin manasında. Çekiliyorum kenara, her geçen : "cheers", "cheers dude", "cheers man"... böle yani.
Sosyal ağlarda paylaş

Avustralya Ingilizce ogrenme acisindan daha iyi bence. Gitme sansiniz varsa oraya gidin derim ben. Dunyada kac yuz ulke varsa hepsinden insanlar var. Kesinlikle yadirgamiyor kimse Ingilizce konusamasan bile. Ben 2 sene kaldim, ortamida super, yazin kaparsiniz sorf tahtasini akarsiniz plajlara dersten sonra :) Turkiyedeyim simdi askerden geleli nerdeyse 5 ay olacak hala is ariyorum, boyle giderse bir sekilde geri gidecegim, bu ulkeden koy-kasaba olacagi yok gibi..
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...