Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Latency için Çözüm Rehberi

Dregoth

Öne çıkan mesajlar

Saçma sapan bir bug oluşmuş, freedom u açtığınızda ? çıkıyor ve your freedom is endangered diye bir yazı görüyorsanız your-freedom.net'den login olarak şifrenizi değiştiriyorsunuz sonra bu yeni şifre ile freedom clientına congifure kısmından girerek sorunu düzeltebiliyorsunuz.
Sosyal ağlarda paylaş

evet dün gece banada aynı sorun oldu freedomda, eski accountla girdiğimde (parayla alınmış olanı) endangered diyordu soru işaretiyle yeni account aldım o sorunsuz çalışıyor sanırım databaselerinde problem oldu çözerler, bu akşam darksunun dediğini yapıp bi şifremi değiştireyim ;)
Sosyal ağlarda paylaş

Yaklaşık 1haftadır Freedom'ı sağlıklı olarak kullanamıyorum. Sorun acaba kablonet yüzünden mi kaynaklanıyor anlamış değilim. US serverında oynuyorum ve 250-350arası freedom pingi oldukça kabul edilebilir bir düzeydedir. Ancak son 1haftadır, oyuna belirttiğim pinglerle bağlansam da bir süre sonra ping 1.5k oluyor ve freedom bağlantısının yapıldığı server reconnect falan da yapabiliyor. Freecap kullanıyorum ama proxycap ve proxifier da denedim. Openvpn 2.1'i de yükledim, öncelik verilmesi ve benzeri tüm ayarları da yaptım. Zaten oyuna istenilen şekilde bağlanıyor ama bir süre sonra bağlantı çok feci oluyor. Freedom forumlarındaki mod'lar kendilerinden kaynaklı bir sorun olmadığını yazmışlar. Acaba benim gibi benzer bir durum yaşayan ve bu durumun üstesünden gelen herhangi birileri var mı?:S
Sosyal ağlarda paylaş

Phlox said:
birkaç gündür 3 haneli latency görmedim nerdeyse.80-90 arası gidip geliyo. sockscap + YF son versiyon kullanıyorum. YF ayarlarına hiç dokunmadım, server da ems18.

Openvpn ayarlarına dokunmuş olmalısınız mutlaka,ya da birkaç server bağlantı ayarına..ayreten kablonet mi kullanıyorsunuz?
Sosyal ağlarda paylaş

@brightstorm: hayır hiç bir ayar değiştirmedim :) 2mbit adsl, bağlandığım servera netlimiterla ping attığımda da sabit 62 ms alıyorum. realmle de alakalı olabilir gerçi, grim batoldeyim, outland ve frostwhisperda da pingim 100 civarı. bu arada free kullanıyorum hala programı.
Sosyal ağlarda paylaş

Phlox said:
@brightstorm: hayır hiç bir ayar değiştirmedim :) 2mbit adsl, bağlandığım servera netlimiterla ping attığımda da sabit 62 ms alıyorum. realmle de alakalı olabilir gerçi, grim batoldeyim, outland ve frostwhisperda da pingim 100 civarı. bu arada free kullanıyorum hala programı.

Hangi sürümü kullanıyorsunuz?
Sosyal ağlarda paylaş

Dworgian said:
Brightstorm said:
Dworgian said:
freedow + freecap ftw

server söylemem sora sömürürsünüz :D

YF Server Yük Durumu
bu linkten zaten tüm serverların yük durumunu görmek mümkün..

ama yük durumu hep yeşil bunların :D

ben nie farklı yerlerde farklı sonuç alıorum o zaman :)

Senin servis sağlayıcın(kablonet,ttnet,smile vs)çıkışları farklı portlardan yönlendiriliyor olabilir, farklı bir şehirde veya bölgede yaşıyor olabilirsin..O tabloda serverların yük durumu görünüyor sadece..yukarda saydıklarım dışındaki pekçok neden farklı pingler almana da neden olabilir. Yük durumu az olan server en iyi bağlanır korelasyonu çok güçlü olmasa da, en azından sana bir fikir verebiliyor. Mesela bazen YF serverları zaman zaman yeşilden sarıya düşebiliyor. Çok fazla yüklenmelerin olduğu saatler olabiliyor..En azından sarıya düşen serverları kullanmamış olursun..kısaca yük durumunu görmenin sana zararı olmaz ancak faydası olabilir..
Sosyal ağlarda paylaş

Brightstorm said:
Dworgian said:
Brightstorm said:
Dworgian said:
freedow + freecap ftw

server söylemem sora sömürürsünüz :D

YF Server Yük Durumu
bu linkten zaten tüm serverların yük durumunu görmek mümkün..

ama yük durumu hep yeşil bunların :D

ben nie farklı yerlerde farklı sonuç alıorum o zaman :)

Senin servis sağlayıcın(kablonet,ttnet,smile vs)çıkışları farklı portlardan yönlendiriliyor olabilir, farklı bir şehirde veya bölgede yaşıyor olabilirsin..O tabloda serverların yük durumu görünüyor sadece..yukarda saydıklarım dışındaki pekçok neden farklı pingler almana da neden olabilir. Yük durumu az olan server en iyi bağlanır korelasyonu çok güçlü olmasa da, en azından sana bir fikir verebiliyor. Mesela bazen YF serverları zaman zaman yeşilden sarıya düşebiliyor. Çok fazla yüklenmelerin olduğu saatler olabiliyor..En azından sarıya düşen serverları kullanmamış olursun..kısaca yük durumunu görmenin sana zararı olmaz ancak faydası olabilir..

yani evet.

bi de garip genelde almanya serverları güzel oluo us ler hep laglı türkiyeden sanırım.

bi düzelse de şu ttnet kendimize gelsek
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...