Tcpip Mesaj tarihi: Eylül 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2007 Öncelikle ajax nedir bilmeyenler için, ajax (İngilizce:Asynchronous JavaScript and XML), İnternet sayfalarında JavaScript ve XMLHttpRequest kullanımı ile etkileşimli uygulamalar yaratan tekniğin adıdır. Şimdi adamlar oturmuşlar kasmışlar ve internet üzeirinden çalışan bir işletim sistemi kurmuşlar. internete bağlı olduğunuz her platformdan baglanabilceniz bu işletim sistemi oldukça başarılı. bunun gibi başka örnekler olsada bulabildiğim en başarılısı bu. Adres: http://www.ajaxwindows.com Demo bölümüne girerseniz görebilirsiniz. Dilerseniz üye olup 2 gb web alanı olan kendi kullanıcı hesabınızla girebilceniz bir web işletim sisteminiz olur. [ Mesaj 17 Eylül 2007, Pazartesi - 23:44 tarihinde, Tcpip tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Eylül 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2007 tamam da avantajı ne ki? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Eylül 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2007 Avantajı bırak amaç ne? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
asinanyavuz Mesaj tarihi: Eylül 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2007 güzel hazırlanmış. Amaç dosyalarını yükle her taraftan aç oku düzenle zart zurt filan galiba. De bir işletim sistemi tarzı arayüze gerek yok bunun için. Adamlar çalışmış yapmış takdir etmek lazım :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Eylül 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2007 EMEGE SAYGI BEYLER! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Eylül 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 17, 2007 TERAZİNE SELAM ATTIM DOSTUM Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alis Mesaj tarihi: Eylül 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2007 Ajax kadar basit bir pre amuatur yazilim dili yok daha ? :) lol cok eskidi bu ya.. java ile ugrasamayanlar ajax ile ugrasiyorlar.. tamam ugrasmislar guzel iyi ama ne amaci var ? hic.. logmein gibi bir yapilis anlami olsa tamam diyecem pcme'de cunku farkli bir bilgisayara baglanip ordan o bilgisayar sanki siz basindaymisiniz gibi remote'den hem muzik dinleyebiliyorsunz hemde oyun oynayabiliyorsunuz.. vs vs.. [ Mesaj 18 Eylül 2007, Salı - 03:38 tarihinde, Alis tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pluton Mesaj tarihi: Eylül 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2007 Thank you for visiting ajaxwindows.com We have taken ajaxWindows down for maintenance, including increased storage to accommodate new users. We expect to be back up by 3:30am, PDT, 9/18/07 Thanks for your interest, The Ajax13 Team pfff merak ettiydim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Eylül 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2007 said: Ajax kadar basit bir pre amuatur yazilim dili yok daha ? :) lol cok eskidi bu ya.. java ile ugrasamayanlar ajax ile ugrasiyorlar.. bu laflara feci saldırırımdım da.. neyse =) site bakımda şu anda, göremiyoruz. o yüzden havadan konuşmak istemem de.. en azından şunu diyeyim; "ajax bir dil değil" =P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Queen Mesaj tarihi: Eylül 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2007 Yani uygulama gereksiz olabilir, hatta bence saçma geleceğe yönelik değil hiç, ama ajax doğru kullanıldığında yani yerinde kullanılınca çok güzel şeyler ortaya çıkıyor. Ama hakikatten ajax bir yazılım dili değil, ben de kızdım o yazıya :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alis Mesaj tarihi: Eylül 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2007 Ajax tamamen source yiyen bir yazilim türü... bukadar gereksiz bir yazilim yok bana göre... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Eylül 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2007 ajax gayet de güzel bir sistem. sitede abuk sabuk flash kullanmaktansa ajax kullanırsın işler çok daha çabuk gerçekleşir. ha, javascript berbat bişi, hiç sevmem. html'den farkı, "sağ tuş - open in new window/tab" yapılamıyanı. ancak ajax, javascriptten çok daha gelişmiş bir sistem. kullanıcıların işini çok kolaylaştırıyor, sitenin dizaynını da güçlendiriyor. paticik gibi sitelerde mesela bir post atmak için önce "new post" tıklıyorsun, mesajı yazıyorsun, "gönder"e basıyorsun. yeni mesaj geldi mi görmek için de refreshliyorsun. ancak vbulletin gibi ajax kullanan sistemlerde, postunu hiç sayfa değiştirmeden yollayıp, yeni gelen mesajları görmen mümkün. hiç de siteyi ağırlaştırmıyor, zamandan kazandırıyor, dizaynı da göze ve ele daha güzel hale getiriyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
taz Mesaj tarihi: Eylül 19, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 19, 2007 ajaxın temeli javascripttir. ajax sadece işleri kolaylaştırır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Disappear Mesaj tarihi: Eylül 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2007 ajax insanin kendine yakisani giymesidir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Eylül 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2007 ajax bir yazılım değildir. ajax bir sistem değildir. =) aslında ajax, sadece javascript içindeki bir yöntem. temelinde de javascript'in XMLHttpRequest fonksiyonunu kullanmak var. yani kullandığınız dil hala javascript.. ve hala javascript'in nimetlerinden yararlanıyorsunuz. ve javascripti küçümsemeyin, çok kızarım =P edik: bu kadar muhalif oldum ama daha yeni baktım ajaxWindows'a =) çok kullanışlı bir olay değil bence. kaldı ki böyle bir sistemi javascript üzerine kurmak da doğru gelmedi bana. stabilitesi tartışılık =) etrafta bir çok virtual drive sitesi var, çoğunlukla java kullanılıyor mesela (kaldı ki burda da bazı yerlerde jvm istiyor) ama güzel proje. çok eğlenceli =) [ Mesaj 20 Eylül 2007, Perşembe - 10:11 tarihinde, Ractamainus tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
cemad Mesaj tarihi: Eylül 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2007 said: Ajax tamamen source yiyen bir yazilim türü... bukadar gereksiz bir yazilim yok bana göre... yok artık... ajaxla ne tür fanteziler yapmaya çalışıp da böyle bir kanıya vardın bilmiyorum ama klasik basit iş için yazılan web uygulamalarında çok büyük kolaylık ve rahatlık sağlayan birşey ajax. javayla uğraşamayanlar ajaxla uğraşır demişsin orada da hiçbirşey demiyorum boşa konuştuğumu farkettim şu anda ajaxwindows'a bakmadım bile pek gerekli birşey olduğunu sanmıyorum [ Mesaj 20 Eylül 2007, Perşembe - 10:22 tarihinde, cemad tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Eylül 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2007 said: stabilitesi tartışılık abi ileride profesör olursam bu kombo üzerine tez yazacağım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alis Mesaj tarihi: Eylül 20, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 20, 2007 said: hiç de siteyi ağırlaştırmıyor, zamandan kazandırıyor, dizaynı da göze ve ele daha güzel hale getiriyor. Kusura bakma Bone ama yalniş bir bilgin var.. Ajax sistemi ağirlaştirir yaptiği uygulamaya göre basit şeylerde evet farketirmez ancak büyük işlerde çok farklidir... said: yok artık... ajaxla ne tür fanteziler yapmaya çalışıp da böyle bir kanıya vardın bilmiyorum ama klasik basit iş için yazılan web uygulamalarında çok büyük kolaylık ve rahatlık sağlayan birşey ajax. javayla uğraşamayanlar ajaxla uğraşır demişsin orada da hiçbirşey demiyorum boşa konuştuğumu farkettim şu anda aynen dediğin gibi ama ufacik birşeyi değiştirmen gerek yazında.. js ile uğraşmayanlar değil js kullanmasini bilmeyenler ajax kullanirlar.. Ajaxin yerine çok daha iyi js ile yapilacak çok şey var.. Bir açıdan haklısınız işi kolaylaştırıyor ama bir yandan source yaptiği işleme göre yer.. Ajax based forumlar var görüyorum misal dolphin bileninz var mı bilmiyorum anlık kullanıcı 1000+ olan bir forumda gerektiren sistem özellikleri fazla. Biraz dediklerimi araştırırsanız anlarsınız nedemek istediğimi... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ractamainus Mesaj tarihi: Eylül 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2007 Alis, lütfen bilmediğin konuda herkese fikir verme. Zira yanlış yönlendiriyorsun. Söylediğin şeyler gerçekten çok alakasız ve tamamen yanlış. Bilmeyebilirsin, çok doğal... Ama bilmiyorsan lütfen havadan atıp tutma. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Leath Mesaj tarihi: Eylül 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2007 ajax iyi, oldukca da guzel. Kendi kucuk dunyalariniz ve hayallerinize gore yorumlamayin. e-government sistemleri ve sirketici calisma ortamlari acisindan dusunun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Eylül 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2007 1000+ kullanicin olmus ya da milyon+ olmus farketmez, ajax sunucuya yuk olmaz, yuku azaltir. lutfen iskembeden sallamayalim.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alis Mesaj tarihi: Eylül 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2007 Mum_chamber peki burda bunun tartışmasını yapmayacam :) gereksiz herkezin bildiği kendinede. Okey tavla sitesinde ajax olarak yapildi ve gördük neticelerini... Nekadar sistem gerektirdiğini... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Eylül 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2007 uygulamayi nasil yaptiniz bilemiyorum ama benim soyledigim teknik bir gercek. ajax platformu, sunucudan talep edilen dosya boyutunu kuculttugu icin sunucu yukunu azaltir. bunun karisiliginda da istemci yuku artar. fakat sen xml yolliycam derken 1kb html yerine 20mb xml yollarsan isler pek tabii ki degisir. sizin durumunuza ozel olarak cevaplamak gerekirse de, eger tavla oyununu ajax kullanmadan oynatmakla ajax kullanarak oynatmayi kiyasliyorsak ajax (dogru uygulandigi takdirde) performansta gozle gorulur hiz artisi saglayacaktir. java appletle ya da flash gibi diger eklentilerle kiyaslamak ise ajaxin katkisi konusunda bize bilgi vermez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Alis Mesaj tarihi: Eylül 21, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 21, 2007 Bir derece haklisin ama bir yere kadardir oda... Flash ile yapmadik zaten sonraki versiyonda java based olarak kullandik farkli yöntemlerle... Ajax'da kullanidğimizda serverda olusan query sayisi x ise yeni modellemede 20x olmuştur tabikide yazilimda eksiklik veya yalniş taktik izlenmiş olabilir. Ancak bitek bu sorunu oyunda değil hazir paket halinde satilan bir ajax based forumdada tespit etmiştim.. İşi kolaylaştiriyor dediğinde haklisin.. Ama birşeyi yaparken bir tarafdan daha işlem yapiyor.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar