Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Donkey serverler mahkeme kararı ile kapatıldı

Xaero

Öne çıkan mesajlar

Sevgili dostlar Alman müzik endüstrisi donkey serverlere açtığı davayı kazanmış ve serverleri kapattırmış yani donkey serverler'a elveda diyoruz saygılarımla....

FILE-SHARING service eDonkey suffered a body blow last Friday as German music industry lawyers won a fight in the battle to to shut down the 'Donkey servers.

Kaynak: http://www.theinquirer.net/default.aspx?article=41056

Not: server sahipleride tutuklanmıştır...
Sosyal ağlarda paylaş

alman mahkemelerinde cikan kararlar
almanyayi bagar
buda demekki almanyadaki serverlar kapatilir
isvecdeki kanunlar sebebiyle mesela isvecte torrent trackerlar kapatilamiyo
ani hesap dier ulkelerdede uygun yasalar bulunur serverlar acilir

bu arada eski dosya isteyen arkadasalri dc++
hizli dosya iseyen arkadaslari bittorrente davet ediyorum

share reacgtor kapandiginda bitmistir donkey zaten
Sosyal ağlarda paylaş

emule güzeldi. razorback'in kapatılmasından sonra %50'si gitmişti ama, şimdi neredeyse tüm serverları kapatmışlar, bağlanabilecek server bulmak çok zor.

said:
torrent'e dadanmıştım tam da, bence geçin torrent'e, pek birşey kaybetmezsiniz.

said:
iyi trackerlara uyeyseniz torrent > all.

yok öyle bişi.

şurda birbirimizi kandırmayalım, torrent'in sistemi farklıdır, emule'un sistemi farklıdır.

torrent için, release edecek kişilerin ağzının içine bakman gerekir,
emule için, herkes istediği dosyayı istediği gibi share edebilir.

torrent'in güzelliği, kullanıcıların pack şeklinde dosya sunmaları. bir dizinin tam sezonunu, bir şarkıcının bir albümünü vs vs indirmek istiyorsan torrent siteleri faideli kaynak.
ancak tek tek dosya indirmek istediğinde emule oldukça geniş bir arama imkanı sunuyor. bu yüzden torrent'te istediğin kadar dolaş bulamıyacağın dosyaları, emule'da kolayca bulabiliyorsun.

bu yüzden ikisini birden kullanıyorum ben. büyük dosyalar için torrent, daha küçük dosyalar için emule'de arıyorum.

mesela torrent'te türk televizyonlarından görüntüler, resimler, şarkılar kolayca bulunmuyor.

doktorlar, arka sokaklar vs gibi diziler yok mesela.
çünkü türk dizilerini hep almanyada yaşayanlar kaydediyor, onlar da torrent'ten uzak, edonkey kullanıyor, torrent'e koymuyorlar.
Sosyal ağlarda paylaş

türk trackerlarına üye ol o zaman ya
sen bulamadın diye yok mu oluyo anlamadım yani...

bir de sosyo-ekonomik değerlendirme yapmışsın =)

emule'de dosya çekmek için 1.000.000 bağlı adama ihtiyaç yok global olarak KAD'dan çekersin...

[ Mesaj 17 Eylül 2007, Pazartesi - 21:19 tarihinde, kertenkel tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

şahsi konuşmak gerekirse,

torrentte aramakta olduğum dosyayı bulmak için bir sürü site gezip zaman harcıcam, yok davetiyesiydi yok bilmemnesiydi v.s v.s

halbuki emulede search sekmesine tıklıyorum ve direk aramakta olduğum dosya-lar tek tek karşıma cıkıyor. emuleyi sevimli buluyorum :) yoksa yanılıyormuyum?
Sosyal ağlarda paylaş

iyide releaserlarin azina bakmanin nesi kotu ki
e muleda cektigin dosyalarin 3/4 u salak salak fakeler
torrentte duzgun siteler kullandigin surece 0 fakele mukemmel hizda dosya cekiyosun(128 kb max hizim 122 ile cekiyorum ul olursa 110 civari oluyo)

ayrica search seven arkadaslar
dc++ diyoruz
cimri olmayip duzgun share verir
duzgun hublara girerseniz en iyi share sistemi acik ara
Sosyal ağlarda paylaş

ya zaten 4 türlü adam var

parasını verip rapidshare'den caps'lerine bakıp dl eden

news sunucularından gözü kapalı güvenip dl eden

emule / p2p'lerden download eden

torrent'den davetiye vs. ugrasip yine fake / kalitesiz olma ihtimali olmadan film vs. download eden

----

açıkçası ben bir film ararken caps'e / kaç bit'le riplendiğine veya belirli release isimlerine bakarım... emule'de zaten gözün kapalı download ediyorsun, özellikle çok yeni releaselerde...

en dandik türk dizilerini bile ripleyip, caps'leriyle o invite'li türk trackerlarına koyuyolar..

[ Mesaj 17 Eylül 2007, Pazartesi - 22:03 tarihinde, kertenkel tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...