Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Zihniyet ve sacmalik... (Merak Konusu)

Zerokull

Öne çıkan mesajlar

Efenim hassas bi konuya deginmek istiyorum. Neden yazdigim konusunda hic bi fikrim yok. Din konusundada oyle inanilmaz bilgilere sahip bi insan degilim. Simdi hemen basligi okuyanlar saldiricaktir ama ben merak ediyorum acikcasi nasi olmali diye dinsel bi konu degil aslinda olay insan insanin celismesi.
Ramazan ayi geldi insanlar icki icmeyi, kumar oynamayi, gunah olan herseyi birakiyor. Acikcasi anlamadigim bisey var bunlar zaten kuranda gunah olarak belirtilmis seyler bunlari ramazanda yapinca sana X2 gunah katsayisi olarak yazilmiyo sanirsam onemli olan ickiyi icip veyahutta icmemen yada ne biliyim kumar yasaksa burada onemli olan yada soyle diyelim dogru olan senin kumar oynamaman. Ramazani bu kadar onemli kilan nedir bunu ogrenmek istiyorum kutsal ay diyeceksiniz eyvallahta zaten kutsal ay degil tum zaman zarflari icerisinde keyif verici madde kullanma denilmis. Bu sanirsam gayet acik bunlarin disinda ise belirtmek istedigim diger bi husus ise (konudan konuya atliyorum ama sabah 5te ancak bole bi yazi cikiyo kusura bakmayin arada bi delirince yaziyorum bu sekilde...) ben dogrulariyla yasiyan bi insanim kurandaki herseyi 10da10 yapmiyorum mesala domuz eti yedim. Ama soyle bir seyde varki kurana bakildiginda mantik dolu bi yol gosterici. izinden gidene helal olsun ama ben su an baktigimda en musluman gozukenin bile 10da 10 u kafasina gore suistimal ettigini goruyorum. Hani acaba bendemi boyle yapiyorum diyorum ama anliyamiyorum.
Gelelim esas olaya bundan yaklasik 1 ay once bir arkadasim letonyaya ogrenci gezisi gibin bir geziyle gitmis bulundu orada cesitli ulkelerden gelen insanlarla karistilar vs. vs.. herneyse arkadasim buradan kendisine bir kiz arkadas bulmus. Hikayenin bu kismina kadar hadi canim vay sansli .... diyerek dinledim ama gel gorki hikayenin sonunda aralarinda hic bisi gecmedigini o gunun kandil oldugu icin herhangi birsey yasamadiklarini anlatti. Ben ise sok oldum anlamadigim bunu sirf bu arkadasim deil bir cogu yapiyor.(bilmiyorum sizin etrafinizda varmi?) Normalde ickisini icer cuma namaza gider duzenli oruc tutarken normal zamanda sigara icer ne bileyim uyusturucu kullanir dovme yaptirir vs. vs... Nasi bi inanistir anlamis deilim. Simdi diyosunuzki sen cokmu uyguluyosun ben bana ne dogru geliyosa acikcasi onu yapiyorum.(aslinda uygulamiyorum demek istiyorum ama gece 5te anlatamiyorum derdimi) Sormak istiyorum paticik ahalisi size yani boylemi olmalidir? Arkadasima bunu sordugumda herkezin inanci kendi icindedir dedi aslinda cok dogru soyledi. Ama nasil bir inanctir ki bu ramazanda icmeyipde normal zamanda icen.
Bunun disinda ise zaman ve mekan gibisinden bi kavramla savunmaya kalkti. Doum gunlerinde icerim sevisirim ama camide alkolde almam dedi. Hani simdi tabikide mantiken cok yanlis bi hareket olur camide alkol almak sonucta ibadet evi ama gel gorki senin camide ibadet disinda bisey yapmiycaksin diye birsey yok(yanlis anlasilmasin camide icelim demiyorum ibadet disindada gunah disi islerdede kullanilabilir en guzel ornek olarak:Abdest almak.) . Ama gel gorki senin alkol kullanman yasak bunu ister camide ister barda istersen marsta yap nasi bi zihniyettirki bu barda doum gununde icerim ramazanda siseye el surmemcilik cok sacma...
Bilmiyorum biraz sert ve alakasiz yazmis olabilirim hic bi kesime saldirmak yada bir seyleri elestirmek icin yazmis deilim sadece merak ediyorum nasil oluyor diye? Cok sacma gelior bana. Belki gecenin bu saatinde dusunemiyoda olabilirim oda apayri bi konu basligi zaten herneyse. Insallah abuk yerlere cekilmez konu basligi cunku gercekten cok merak ediyorum. Din konulu olmadigini farz etmenizi istiyorum. Temasi insan piskolocisi olsun her neyse iyi geceler herkeze...

[ Mesaj 18 Eylül 2007, Salı - 05:26 tarihinde, Zerokull tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

niye garip geliyor ki bu kadar herkesin dini kendine
ister yarım yaşar ister tam, ister çelişkili
başka insanlara hesap verilmiyor ki, hesabı vercek olan da insanın kendisi, eksik veya tam biliyodur da neyin ne olduğunu madem isteyince yapabiliyor ibadetini, kendi kararı yani

mesela sarışın sever birinin, kızıl saçlı biriyle yatıp, esmer le evlenip, karısını latin bir güzelle aldatması
sence bu çelişki mi?
adam o şekilde tercih yapmış
3 şahısları ilgilendiren bir noktası var mı ? gidip sen çelişkisin hacı seni beğenmiyorum diyebilesin o da yok
Sosyal ağlarda paylaş

insanları mutlu et.iyilik yap.iyi ol dürüst ol

gerisini fazla kafana takma.işin içinden cıkılmaz

bi arkadaşım vardı.hani bol bol kızlarla takılr alkol alır sigara sı bilmemnesi vardı

bi süre çok taktı bu olaylara.sora beynini yıkadılar bilmemne hocanın yanına takılmaya başladı

sora araçpa degişik degişik konusmalar.imamın kızıyla evlenicem falan derken yalan oldu cocuk

ama hepsi meraktan oldu.
Sosyal ağlarda paylaş

problem insanalrin baskalarinida adam etmeye calismasi

vardir bu hep misal adam kola icmeyi birakmistir ama cok ozluyordur yanindaki adama
"psst abi zararli bu ya birak sende icme ne icicen bush u zengin edicen(!) yaziktir gunahtir bak misgibi ayran var icme su kolayi"

her insanda varolan bencilliktir bu din konusundada boyle
adama zor geliyordur her gun oruc tutmak
"abi bak islamin sarti yanacaksin tutmassan sende tutmalisin abi" seklinde arkadasina ara gazi verir
ve cogunlukla adami ikna ettiginde kendi icinden dini yonden tatmin oldugundan once icindeki kotu memnun olur

birde dunyadaki butun insanalri ultimate musluman yapmaya calisan tipler var kuranda oyle diyormus analtin adam oruc tutmuyorsa dovun oldurun yaziyorya

hatta kucukken aragazi oyle bir veriyorlarki omrumde il kdefa baska dinden olan biriyle tansitigimda ben bunu nasil musluman yaparim diye dusunuyordum

herkesin ibadeti kendine herkes hesabini kendisi vericek
sandigin gibi en iyi arkadasin oruc tutmadi diye kimse sana hesap sormiycak veya sokaktaki kiz supermini giyip tecavuze ugradi diye kimse gelip senin kizina tecavuz etmiycek

insanlarin dine artik antipatiyle yaklasmasinin sebebide yobazlarin yaptigi bu baskilardir
oyle bir noktaya getiriyorlarki artik al dinin senin olsun istemiyorum diyorsun

islamda zorlama olmadigi halde birbirinize sevgi ile yaklasin dendigi halde oruc tutmayan adami doversen, dinsiz bunlar diye bir oteli atese verir birsuru sanatciyi telef edersen senin yaptigin asil dunyadaki satanizm haric hicbir dinle bagdasmiyor

problem zaten o Laikligin bir turlu ozumsenememesi
kimse kimsenin inancina karismiycak bu kadar basit
Sosyal ağlarda paylaş

kutsal aylar 3 aylardır.adından da anlaşılacağı gibi 3 ay sürer. sırf ramazan değil o 3 aylarda içmemek lazımdır madem onların mantığına göre.

ki 11 ay iç, 1 ay içme sonra bitinice ramazan da bayram yap üstüne. "oo ramazanda içiyor musun omg!" diye takıl ortalarda.
oldu canım.
Sosyal ağlarda paylaş

Yaw takılmayın şu din sorgulama işine bu kadar. İnanıyorsan iyi kötü şartlarını uygulamaya bak işte. Neden; işte öyle yazmış o yüzden. İnanıyorsan kuralına inanıyorsun. Bana ters geldi bıraktım. Ama bende başka kurallara bağlı yaşıyorum mesela. İnanç mantıkla sorgulancak bişe değil malesef. Hiç bir şeye inanmamakta inançtır. O işinde yazılmaz çizilmez kuralları vardır. Başka bir bakış açısı vardır.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...