Zerokull Mesaj tarihi: Eylül 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2007 Efenim hassas bi konuya deginmek istiyorum. Neden yazdigim konusunda hic bi fikrim yok. Din konusundada oyle inanilmaz bilgilere sahip bi insan degilim. Simdi hemen basligi okuyanlar saldiricaktir ama ben merak ediyorum acikcasi nasi olmali diye dinsel bi konu degil aslinda olay insan insanin celismesi. Ramazan ayi geldi insanlar icki icmeyi, kumar oynamayi, gunah olan herseyi birakiyor. Acikcasi anlamadigim bisey var bunlar zaten kuranda gunah olarak belirtilmis seyler bunlari ramazanda yapinca sana X2 gunah katsayisi olarak yazilmiyo sanirsam onemli olan ickiyi icip veyahutta icmemen yada ne biliyim kumar yasaksa burada onemli olan yada soyle diyelim dogru olan senin kumar oynamaman. Ramazani bu kadar onemli kilan nedir bunu ogrenmek istiyorum kutsal ay diyeceksiniz eyvallahta zaten kutsal ay degil tum zaman zarflari icerisinde keyif verici madde kullanma denilmis. Bu sanirsam gayet acik bunlarin disinda ise belirtmek istedigim diger bi husus ise (konudan konuya atliyorum ama sabah 5te ancak bole bi yazi cikiyo kusura bakmayin arada bi delirince yaziyorum bu sekilde...) ben dogrulariyla yasiyan bi insanim kurandaki herseyi 10da10 yapmiyorum mesala domuz eti yedim. Ama soyle bir seyde varki kurana bakildiginda mantik dolu bi yol gosterici. izinden gidene helal olsun ama ben su an baktigimda en musluman gozukenin bile 10da 10 u kafasina gore suistimal ettigini goruyorum. Hani acaba bendemi boyle yapiyorum diyorum ama anliyamiyorum. Gelelim esas olaya bundan yaklasik 1 ay once bir arkadasim letonyaya ogrenci gezisi gibin bir geziyle gitmis bulundu orada cesitli ulkelerden gelen insanlarla karistilar vs. vs.. herneyse arkadasim buradan kendisine bir kiz arkadas bulmus. Hikayenin bu kismina kadar hadi canim vay sansli .... diyerek dinledim ama gel gorki hikayenin sonunda aralarinda hic bisi gecmedigini o gunun kandil oldugu icin herhangi birsey yasamadiklarini anlatti. Ben ise sok oldum anlamadigim bunu sirf bu arkadasim deil bir cogu yapiyor.(bilmiyorum sizin etrafinizda varmi?) Normalde ickisini icer cuma namaza gider duzenli oruc tutarken normal zamanda sigara icer ne bileyim uyusturucu kullanir dovme yaptirir vs. vs... Nasi bi inanistir anlamis deilim. Simdi diyosunuzki sen cokmu uyguluyosun ben bana ne dogru geliyosa acikcasi onu yapiyorum.(aslinda uygulamiyorum demek istiyorum ama gece 5te anlatamiyorum derdimi) Sormak istiyorum paticik ahalisi size yani boylemi olmalidir? Arkadasima bunu sordugumda herkezin inanci kendi icindedir dedi aslinda cok dogru soyledi. Ama nasil bir inanctir ki bu ramazanda icmeyipde normal zamanda icen. Bunun disinda ise zaman ve mekan gibisinden bi kavramla savunmaya kalkti. Doum gunlerinde icerim sevisirim ama camide alkolde almam dedi. Hani simdi tabikide mantiken cok yanlis bi hareket olur camide alkol almak sonucta ibadet evi ama gel gorki senin camide ibadet disinda bisey yapmiycaksin diye birsey yok(yanlis anlasilmasin camide icelim demiyorum ibadet disindada gunah disi islerdede kullanilabilir en guzel ornek olarak:Abdest almak.) . Ama gel gorki senin alkol kullanman yasak bunu ister camide ister barda istersen marsta yap nasi bi zihniyettirki bu barda doum gununde icerim ramazanda siseye el surmemcilik cok sacma... Bilmiyorum biraz sert ve alakasiz yazmis olabilirim hic bi kesime saldirmak yada bir seyleri elestirmek icin yazmis deilim sadece merak ediyorum nasil oluyor diye? Cok sacma gelior bana. Belki gecenin bu saatinde dusunemiyoda olabilirim oda apayri bi konu basligi zaten herneyse. Insallah abuk yerlere cekilmez konu basligi cunku gercekten cok merak ediyorum. Din konulu olmadigini farz etmenizi istiyorum. Temasi insan piskolocisi olsun her neyse iyi geceler herkeze... [ Mesaj 18 Eylül 2007, Salı - 05:26 tarihinde, Zerokull tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Eylül 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2007 bu bir nedir? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Zerokull Mesaj tarihi: Eylül 18, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2007 Efenim horace anliyamadim anliyamiyorum uykum var uyuyamiyorum meraktan catliycam... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Eylül 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2007 yassah! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dragonmax Mesaj tarihi: Eylül 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2007 pfffffffff.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Eylül 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2007 paragraf güzel bişiy Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ssj4songoku Mesaj tarihi: Eylül 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2007 Tam benim duygularımı ve düşüncelerimi yansıtmış.Bende bir ara bu ikilemde kalıyordum ve Din denilen şeyi rededmeye karar verdim.Zaten çok inançlı birisi değilim.Neyse Paticiğin ilahi çekici üstüme gelmeden çok fazla yorum yapmadan kaçayım ben. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
whissinn Mesaj tarihi: Eylül 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2007 Abi illa dinini seven camide alol içmez diye bi olay yok mesela camide içki içmiyorsam bunun nedeni heralde ordakilere saygımdandır öncelikle tabiki Allahın payıda büyükte ne biliiym uyuşturucu konusundada yorum yapmiyorum :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
BullDoG Mesaj tarihi: Eylül 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2007 bunun kısası yokmu biri bana özet geçsin üşendin okumaya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Eylül 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2007 bu soruların cevaplarını din kapsamında sorgulayarak ararsan cevap bulamazsın. -ramazan kutsal ay -neden? -yok neden. işte öyle. hadi üç diyince nihilistik islama yöneliyoruz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
forgiver Mesaj tarihi: Eylül 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2007 niye garip geliyor ki bu kadar herkesin dini kendine ister yarım yaşar ister tam, ister çelişkili başka insanlara hesap verilmiyor ki, hesabı vercek olan da insanın kendisi, eksik veya tam biliyodur da neyin ne olduğunu madem isteyince yapabiliyor ibadetini, kendi kararı yani mesela sarışın sever birinin, kızıl saçlı biriyle yatıp, esmer le evlenip, karısını latin bir güzelle aldatması sence bu çelişki mi? adam o şekilde tercih yapmış 3 şahısları ilgilendiren bir noktası var mı ? gidip sen çelişkisin hacı seni beğenmiyorum diyebilesin o da yok Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
noxite Mesaj tarihi: Eylül 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2007 , . ! ? (boşluk) felan güzel şeyler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Leath Mesaj tarihi: Eylül 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2007 istedigin gibi yasarsin, senle yaraticin arasindaki bir iliski sonucta bu. ne kadar isine getirip carpittigin da 3$%# katsayinla belki alakalidir, bilmem. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Eylül 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2007 insanlar garip ama gerçek bir şekilde günah katsayısına, sevap katsayısına vs inanıyorlar. bence bunun daha komiği, kadir gecesinde tutulan orucun 40 katında falan olması. o katsayısı insandan insana değişir ama vardır öyle bi çarpım hep. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Diablo Mesaj tarihi: Eylül 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2007 insanları mutlu et.iyilik yap.iyi ol dürüst ol gerisini fazla kafana takma.işin içinden cıkılmaz bi arkadaşım vardı.hani bol bol kızlarla takılr alkol alır sigara sı bilmemnesi vardı bi süre çok taktı bu olaylara.sora beynini yıkadılar bilmemne hocanın yanına takılmaya başladı sora araçpa degişik degişik konusmalar.imamın kızıyla evlenicem falan derken yalan oldu cocuk ama hepsi meraktan oldu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
noxite Mesaj tarihi: Eylül 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2007 Standart sapma var sevap hesaplamasında, diğer 11 ay daha makbul. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Black_Lupin Mesaj tarihi: Eylül 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2007 din kendi içinde düzeni,mantıkta kaosu getirir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Eylül 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2007 problem insanalrin baskalarinida adam etmeye calismasi vardir bu hep misal adam kola icmeyi birakmistir ama cok ozluyordur yanindaki adama "psst abi zararli bu ya birak sende icme ne icicen bush u zengin edicen(!) yaziktir gunahtir bak misgibi ayran var icme su kolayi" her insanda varolan bencilliktir bu din konusundada boyle adama zor geliyordur her gun oruc tutmak "abi bak islamin sarti yanacaksin tutmassan sende tutmalisin abi" seklinde arkadasina ara gazi verir ve cogunlukla adami ikna ettiginde kendi icinden dini yonden tatmin oldugundan once icindeki kotu memnun olur birde dunyadaki butun insanalri ultimate musluman yapmaya calisan tipler var kuranda oyle diyormus analtin adam oruc tutmuyorsa dovun oldurun yaziyorya hatta kucukken aragazi oyle bir veriyorlarki omrumde il kdefa baska dinden olan biriyle tansitigimda ben bunu nasil musluman yaparim diye dusunuyordum herkesin ibadeti kendine herkes hesabini kendisi vericek sandigin gibi en iyi arkadasin oruc tutmadi diye kimse sana hesap sormiycak veya sokaktaki kiz supermini giyip tecavuze ugradi diye kimse gelip senin kizina tecavuz etmiycek insanlarin dine artik antipatiyle yaklasmasinin sebebide yobazlarin yaptigi bu baskilardir oyle bir noktaya getiriyorlarki artik al dinin senin olsun istemiyorum diyorsun islamda zorlama olmadigi halde birbirinize sevgi ile yaklasin dendigi halde oruc tutmayan adami doversen, dinsiz bunlar diye bir oteli atese verir birsuru sanatciyi telef edersen senin yaptigin asil dunyadaki satanizm haric hicbir dinle bagdasmiyor problem zaten o Laikligin bir turlu ozumsenememesi kimse kimsenin inancina karismiycak bu kadar basit Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Eylül 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2007 Ateş sizi çağrıyor gençler... 11 ay içip ramazanda içmemenin hiçbir samimi yönü yok, açıklaması da yok. Ramazanda içince X2 günah mı yazılıyor? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laraken Mesaj tarihi: Eylül 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2007 kutsal aylar 3 aylardır.adından da anlaşılacağı gibi 3 ay sürer. sırf ramazan değil o 3 aylarda içmemek lazımdır madem onların mantığına göre. ki 11 ay iç, 1 ay içme sonra bitinice ramazan da bayram yap üstüne. "oo ramazanda içiyor musun omg!" diye takıl ortalarda. oldu canım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Laurelin Mesaj tarihi: Eylül 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2007 seye hastayim bide calip cirpar adam kul hakki yer sonra 6-7 defa hacca gider caldigi paralarla nelerle ugrasiyoruz ya http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=233152 [ Mesaj 18 Eylül 2007, Salı - 11:15 tarihinde, Viktor tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Molto Mesaj tarihi: Eylül 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2007 o adam kızdan posta yemiştir bahane uydurmuş kandil mandil diye. sanki kızı 1 günde yatağa atacak Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Eylül 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2007 Yaw takılmayın şu din sorgulama işine bu kadar. İnanıyorsan iyi kötü şartlarını uygulamaya bak işte. Neden; işte öyle yazmış o yüzden. İnanıyorsan kuralına inanıyorsun. Bana ters geldi bıraktım. Ama bende başka kurallara bağlı yaşıyorum mesela. İnanç mantıkla sorgulancak bişe değil malesef. Hiç bir şeye inanmamakta inançtır. O işinde yazılmaz çizilmez kuralları vardır. Başka bir bakış açısı vardır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
JsH Mesaj tarihi: Eylül 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2007 Çok bilgi almak isteyen diyanete telefon açsın , diyanetten öğrensin. Baydı artık dini topikler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Eylül 18, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 18, 2007 ramazanda niye içilmez'e bi de 11 ay içtik en azından ramazanda içmeyelim düşüncesi hakimdir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar