Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İdam Cezası

Durotan

Öne çıkan mesajlar

Müebbet hapisle idam cezası, elma ile armut birbirine ne kadar benziyorsa o kadar benzerler birbirine. İçerde tutmak demek yer harcaman kaynak harcaman demek. Kes kurtul daha iyi, devletsen eğer.

İçinde suç olmayan devlet olamayacak ne yazık ki, ama eğer olsaydı ki gayet mümkün, sıkı bir denetim eşliğinde olurdu. Suça nasıl karşı koyduğun bir şeyi değiştirmiyor aslında, idam et ya da besle hapset, fark etmez, suç devamlı orda. Sadece bağışıklık kazanıyor ve yeni yöntemler öğreniyor.
Mikroplar gibi.

[ Mesaj 16 Eylül 2007, Pazar - 21:37 tarihinde, Sacros tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

varsayım filan değil, yukarıda bir alıntı yapmışım bilmem kimse okumaya zahmet etti mi. 30 yılda 120 küsur kişinin davalarında yeni kanıtlar ortaya çıkıyor. idam edildikten sonra bile haketmedikleri kanıtlanan insanlar var, biraz araştırırsanız bulabilirsiniz.

teorik konuşmuyorum sadece yani.
Sosyal ağlarda paylaş

Arkadaşlar.. Kimseye direkt cevap yazmıyorum fakat. Konuştuğumuz şey Bir İnsan. Diğer insanlar hakkında hüküm giydirmek Kolaydır fakat, Herkezin 1 canı. Tek dünyası var bu Hayatta.

Bu ülkede zamanında 17 yaşında çocuklar İdam edildi..

O yüzden diyorumki. 10000 tane Doğru idam, 1 tane bile yanlış idamın yerini Dolduramaz.
Sosyal ağlarda paylaş

380
00:50:18,778 --> 00:50:23,992
Yaşayanların çoğu ölümü hak eder.
Ölenlerin bazıları ise yaşamı.

381
00:50:25,452 --> 00:50:29,456
Sen onlara yaşam verebilir misin Frodo?

382
00:50:30,332 --> 00:50:34,294
Ölüm ve yargı dağıtmak için
fazla aceleci olma.

383
00:50:34,586 --> 00:50:37,422
En büyük bilgeler bile
bütün sonları göremez.

384
00:50:38,089 --> 00:50:44,055
Yüreğim, Gollum'un daha oynayacak rolü
olduğunu söylüyor bana, iyi ya da kötü...

385
00:50:44,722 --> 00:50:48,226
...tüm bu oyun bitmeden önce.
Sosyal ağlarda paylaş

insan dediğin en uzun zaten 120 sene yaşasın. ölmek öyle çok büyütülecek birşey değil bence, bu bakımdan sübyancı, tecavüzcü başta olmak üzere bilumum sapık ve vatan hainleri vs yi atacaksın tek başına bir hücreye hatta duruma göre çeşitli handikaplar vereceksin fare gibi yaşasın orda.
Sosyal ağlarda paylaş

İdam cezası olmamalıdır kesinlikle. İdam cezası geri döndürülemez birşey çünkü... 20 sene sonra masumiyeti kanıtlanan adam olduğunda, pardon biz onu asmıştık demek olmuyor pek. O nedenle geri alımı olmayan ceza olmamalı. 20 sene kaybı telafi edebilirmisin, edemezsin ama ölümden iyidir...
Sosyal ağlarda paylaş

Şöyleki.. Daha önceki msgımdada Belirttim. Yargı süresi Ölünceye kadar devam eder. Olması küçük bir olasılıkta olsa. Ceza verildikten Sonra 1 gün içinde Gerçeğin ortaya Çıkma Olasılığıda var. Hiçbirşey kaybetmeden, Adamın normal yaşamına geri dönme şansı var. Bu yüzden Ceza dediğimiz şey. Kesinlikle geriye dönebilinen şeylerden seçilmeli.
Sosyal ağlarda paylaş

Bence Tecritte Müebbet En İyisi İdamx30 kadar Kuvvetli.

Düşün Boş bir oda.

Pencere yok.

Işık Yok denecek kadar az.

Ve orada bir ömür...

Bu adam için idam kurtuluş olur bana kalırsa tecritte ömürboyu.Hem spawnında dediği gibi mezarının başına gidip şerefini iade etmektense hapisten çıkar,özür dilenir,tazminat ödenir vs vs..Cezadan geri dönülebilir.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
İdam cezası olmamalıdır kesinlikle. İdam cezası geri döndürülemez birşey çünkü... 20 sene sonra masumiyeti kanıtlanan adam olduğunda, pardon biz onu asmıştık demek olmuyor pek. O nedenle geri alımı olmayan ceza olmamalı. 20 sene kaybı telafi edebilirmisin, edemezsin ama ölümden iyidir.

idamın acelesi yok, 10 sene olsun, 20 sene olsun, 30 sene olsun. öleceği kesin zamanı bilerek yaşaması zaten iyi bir ceza değil mi? (bunu biri söylemişti önceki sayfalarda)

yani masumluğu kanıtlanabilir olan suçlularn güme gitmesi muhterem ceza kanunumuzu ilgileniren bi handikap, mağdur yakınlarını değil.

[ Mesaj 17 Eylül 2007, Pazartesi - 10:16 tarihinde, Durotan tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

adam gibi sistemini kurucan masum gitmiycek

zaten idam mahkumlari genelde zirt diye asilmaz 3-4 sene bekletilir

caydiricilik hede hodo yu gectim idam etmemek bence insan haklarina aykiri
adami tikiyorsun iceri hayatinda hicbir amaci yok ordan ya akcarak cikabilir yada af bekliycek 2 durumdada disari salinmasi etik olarak cok yanlis

e adam 30 yasidna 40 sene icerde hayatini nasil geciricek suclu olsada o kadar sure tutmak iskencedir resmen adama aci cektiriyorsun

zaten takip eden varsa italyada ilk muebbete cevrilen idam suclulari 5-6 ay once protestoya basladilar idam cezasi geri gelsin diye
o kadar sene icerde kaldiktan sonra fittirdialr ki adamalr hakli

aha buraya yaziyorum sole bi 40-50 yil sonra idam cezasi cogu ulkede geri gelicek insan haklari hedesinden

bana sorucak olursaniz en kisa zamanda butun muebbet mahkumlarina otenazi hakki taninmalidir en super cozum o

[ Mesaj 17 Eylül 2007, Pazartesi - 10:59 tarihinde, Viktor tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

viktor olay o zaten. niye öldürüp kurataracaksın adamı. bazı şeyler var ki yapmadan önce düşünmek lazım, düşünmüyorsan tıkarlar adamı fare deliğine ömür boyu.

ama şimdi de değişik bir durum oluştu. insan haklarını savunan idam olsun diyor, yemişim insan haklarını diyen müebbet olsun diyor hehe
Sosyal ağlarda paylaş

said:
celişkideyim aslinda
bi taraf idam cezasını yanlış buluyor
hiç bir devletin/kisinin/kurulusun etc, kisiye dogustan verilmis yasama hakkını elinden almaya hakkı yoktur diyor.

koptum.Türkiye'de vb ya da vs diyoruz biz

[ Mesaj 17 Eylül 2007, Pazartesi - 12:03 tarihinde, wEll tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
huun 17 Eylül 2007, Pazartesi - 11:05 tarihinde demis ki:
viktor olay o zaten. niye öldürüp kurataracaksın adamı. bazı şeyler var ki yapmadan önce düşünmek lazım, düşünmüyorsan tıkarlar adamı fare deliğine ömür boyu.

ama şimdi de değişik bir durum oluştu. insan haklarını savunan idam olsun diyor, yemişim insan haklarını diyen müebbet olsun diyor hehe

e delige tiksalar super tikmiyorlarki
terorist basinin imralidaki yasam kosulalri onun yuzunden can veren pek cok sehitin ailesinden cok cok daha iyi
buda kabu ledilebilicek bisey degil bence
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...