Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

İdam Cezası

Durotan

Öne çıkan mesajlar

idam cezasını sadece ağır bir suç işlendiğinde tartışmak doğru değil, normal bir zamanda konuşmak gerekli diye düşünüyorum. sürekli tecavüz, cinayet, katliam gibi haberlerin başlıklarında konuşuyoruz. en azından bu başlıkta bu ceza hakkındaki düşüncelerimizi belirtelim, ne de olsa şu anda anlık sinirlere kapılacağımız bi suç yok gün içinde.
Sosyal ağlarda paylaş

Benim fikrim şöyle , idam cezasını hakedecek kadar ağır bir suç işlemiş insanın zaten akli dengesi pek yerinde değildir . Yani adamın amacı zaten o kadar büyük bir suç işlemek olduğu için sanki idam cezası amacını yerine getirdikten sonraki çıkış kapısı gibi geliyor . Tecritte müebbet hapis iyidir , kendini kessin .

Sentenced : Life in prison without the possibility of parole...

Yine çok fazla Oz izliyorum evet .
Sosyal ağlarda paylaş

celişkideyim aslinda
bi taraf idam cezasını yanlış buluyor
hiç bir devletin/kisinin/kurulusun etc, kisiye dogustan verilmis yasama hakkını elinden almaya hakkı yoktur diyor.

ancak ufak bebeklere tecavuz eden, binlerce insani katletmis, nasil diyim, insanliktan cıkmıs kisilerin almasi gerektigini düşünüyorum.

edt:typ

[ Mesaj 16 Eylül 2007, Pazar - 16:09 tarihinde, dory tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

İdam bir ceza biçimi olarak yanlış ellere geçebileceğinden çok sakat. O yüzden mümkün olmamalı bence. Müebbetleri destekliyorum ben. Psikopat bir katili müebbete tıkarsan delirir ve kendini öldürmesi muhtemeldir. Oysa bir düşünce suçlusunu idam etmek yerine müebbete tıkarsan fikirlerini yaşatmaya devam edecektir. Kitaplar yazar, demeçler verir. O yüzden idam olmamalı. Ne şekilde olursa olsun.
Tabi bir de işin ; "doğru kime göre ve neye göre doğrudur" boyutu var ama onu tartışmıyorum bile.
Sosyal ağlarda paylaş

İnsanlar şaşırabilir ama idam cezasının kalmasının o kadar da taraftarı değilim. Ama cinayet işlemekten farkı yok diye değil. Sonuçta hukuk sistemi de kendi kuralları dahilinde bile mükemmel işleyebilen bir sistem bile değil. Bu sistemde yapılan tek bir hata yüzünden yanlışlıkla idam edilen tek bir insan, yani bir insanın hayatının yanlış bir yargı yüzünden alınması kabul edilemeyecek bir durum. Belki o yüzden idam yerine hayat boyu hapis (en azından bu durumda aklanması ve yanlış yargılandığı için tazminat alma hakkı var). Bir de idam cezası dediğimiz şey öyle düşünce suçlusu gibi durumlara değil çok daha ağır durumlara uygulanıyor bunu da göz önünde bulundurun... Devlet birini türkiyeye hakaret etti diye idam etmez ama türkiyeye hakeret etmesi üzerine ideolojileri doğrultusunda binlerce türk insanının öldürdüyse edebilir (anladınız siz).

[ Mesaj 16 Eylül 2007, Pazar - 16:14 tarihinde, Ardeth tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Cinayet vb. iğrenç faaliyetleri gerçekleştiren kişilerin insandan sayılmasına karşıyım

Her suçluyu katledelim demiyorum ama uç noktadaki öyle tiplerin(hayvan diycektim vazgeçtim) yaşama hakkına bir gıdım bile saygı gösterilmesi fazla. İdam edilmeliler bence.

Çok klişe olucak ama; "asmasınlar da beslesinler mi yani?"

Ama sadece uç noktadaki suçlular için olmalı.

[ Mesaj 16 Eylül 2007, Pazar - 16:15 tarihinde, ShadowFury tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

belki ilk insan hakkından olan yaşam hakkını almak kimseye verilemeyecek kadar büyük bir yetkidir. ancak hakkın ve hukukun işlemediği alanlarda uygulanabilir olmalıdır. savaş gibi.

bide şu var orneğin barda filmini çogumuz izlemişizdir. olayın gerçek yonunun olması bi yana bu kadar yoğun şiddet yaratan kişi ya da kişilere ölümü vermek bu yaratılan ağır yaraları geçirecek mi? ya da bu o suçu karşılayacak mı?

günümüz modern hukuklarında cezanın amacı tecritten çok yeniden kazandırma üstüne kuruludur. ama tabi ki atıyorum 15 tane küçük kıza tecavüz eden adamın kazandırsak ne olur kazandırmasak ne olur diyebiliriz. ama hukuk öznel bi yargı olmaması gerektiği için herkese ayrı ceza düşünemeyiz.
bilmem katılırmısınız bana...
Sosyal ağlarda paylaş

idam cezasının uygulandığı, haberlerde kalem kıran hakimlerin görüntülendiği yıllar da yaşadım ama şimdi eskiden idam cezası varmış ne kadar cahil ve ilkelce diyorum, idam deyince bile içim ürperiyor, kaldı ki bu uygulamanın geri gelmesini isteyenler var. o insanlara hitaben soruyorum, siz her ne sebeple olursa olsun nasıl başka bir insanın canının alınmasını destekleyebiliyorsunuz? hakkınız var mı?
Sosyal ağlarda paylaş

8 kişi öldürüldü geçen afyon da mı ne. şimdi bu adamı öldürmek suçun ağırlığına denk düşüyomu? herhalde adamı 8 kere diriltip bir daha öldürmek gerekir.

ayrıca idam suçlara bi çözümde değildir. amerika da idam cezası var. çatır çatırda uygulanıyo. ne değişiyor? dünya nın en hasta katilleri yine amerika da. belkide cezadan çok suçun nedenlerine yonelmek daha doğru olur.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
peki abi denilesi cümleler kurarken öyle demiyordun ama

anlamadım,çok alakasız ve gereksiz ltfn saçmalama yni,düşüncemi yanlış bulabilirsin ,tartışabilirz ,hatta yeri gelir düşüncemin yanlş oldğunu da kabul ederim ama bu çaban çok yanlış..hadi devam edin tartışmanıza bn sustum,gerek yk.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...