Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Boyun Kırılması

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
sadece meraktan soruyorum, şu filmlerde (ya da gerçek hayatta) boynu kırılan insanların instant kill yemesini neye borçluyuz?

nedir onları bu kadar ani öldüren şey?
Mesaj tarihi:
Gerçek hayatta fatality çekebileceğini sanmıyorum öyle.
Bi arkadaşın kırılmıştı, 2 3 hafta boyulukla dolaşmıştı.
Allahtan kalıcı bir hasar olmadı.
Sakat bişey deneme ama.
Mesaj tarihi:
Cesit cesit boyun kirilmasi vardir.. Her boyun kirilmasinda ani olum olmaz hatta cogunda olmaz diyelim..

Sinirsel hasarlar olusabilir ama olusmayabilirde sadece kemigin iyilesmesi yeterli olabilicek durumlar var..

ama illa instant kill olayini soruyorsun ;

Onemli birkac sinirin kopmasi ile vucut iletisimi kalp damar beyin vs iletisimi gider burda ani olum olmuyor ani bilinc kaybi oluyor ama 1-2 dakika icindede bilinc kayip sekilde olunuyor..

Dahada kotusu ordaki nefes almayi etkileyen sinirlerin hasar gormesi buda kisi aci cekerek felcli bir sekilde olume yol aciyor...

Allah korusun diyoruz baska birsey demiyoruz..
Mesaj tarihi:
Boyun kırılmasıyla öldürülür insan anında evet. Ama boyun yana doğru değil enseden ileriye çeneden ise yukarı ve geri doğru ittirilerek olur bu. Tabii taklidi bile son derece riskli olduğundan filmlerde yana çeviriyolar.

Boynu kırılıp ölmeyen hatta bir etkisi olmadan iyileşmesiyle hayatına devam eden insanlar var. Tabii hayat boyu felç kalanlar da... Ama bu tür bir kırık direkt olarak öldürücü.
Mesaj tarihi:
said:
Rewendor, 13 Eylül 2007, Perşembe - 12:16 tarihinde demis ki:

Boyun kırılmasıyla öldürülür insan anında evet. Ama boyun yana doğru değil enseden ileriye çeneden ise yukarı ve geri doğru ittirilerek olur bu. Tabii taklidi bile son derece riskli olduğundan filmlerde yana çeviriyolar.

şöyle bi deniyim dedim kırılır diye korktum sonra asfadfs
Mesaj tarihi:
Ulen o kadar yazdık taklidi bile son derece riskli diye :P

Koskoca Hollywoodun eğitimli dublörleri yapmıyolar yani :) Şu ana kadar sadece bi tane filmde doğru yapılışını gördüm, Antonio Banderas'ın bi filmiydi galiba... Da yapmamak lazım aman diyim :)
Mesaj tarihi:
yazarsan deneriz bilmiyomusun ne kadar manyak olduğumuzu abi birde ben bi hareket öğrenmiştim sol elle adamın sağ elinden tutuyosun kendine doğru çekiyosum çekerken çeneye doğru alttan bir vuruyosun öylede kırılıyo jui jutsu galiba onda vardı bu :D
Mesaj tarihi:
Kırmak zor ama sakat bırakmak kolay. Siz siz olun kimsenin sizin boynunuzla oynamasına izin vermeyin. Özellikle bi kütürdeteyimmi heheuhuhuhau diyenlerden uzak durun.
  • Yeni Oluştur...