Werewolf Mesaj tarihi: Eylül 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2007 said: Werewolf naptın sen yaw? Fazla demogoji yapmışsın. Kimse eskiden zorla oldu antik yunanda şimdi de var kaldı demiyo. Sadece o zamanlar da vardı denmiş olmasının en büyük sebebi zorlamaydı dedik. Bu bile yanlış. Antik Yunan'da kadın aşağılık birşey olarak görülürdü. İnsan olup olmadığı bile tartışılırdı. Eşcinselliğin yaygın olmasının sebebi budur. said: Konuya gelince herkres fikrini söylüyo bilgisini söylüyo burada tartışma yapıyoruz. Zaten kimse kesin olarak böyledir demiyo. Ama mantıksal olarak da bizim dediğimiz şey en doğru seçenek. Bilim adamlarından zaten kesin bi cevap bekleme. Böyle bir konuda verecekleri kesin cevap muhtemelen homoseksüelleri ayaklandıracağından ve büyük huzursuzluk yaratacağından asla kesin olarak bizim söylediğimizi ya da benzer bir şeyi de söylemeyecekler. Ortada belli başlı örnekler de mevcut mesela ırklara göre zeka dağılımı araştırmasının sonucunun anında gözden kaçırılması vs gibi. Kaldı ki mantıksal olarak bizim ulaştığımızdan daha iyi bir sonuç koymamışsın ortaya, öyle değilse böyledir dememişsin. Şu da olabilir dememişsin. Tek yaptığın mantıklarıyla bir yerlere gelen insanları topa tutmak olmuş. Ne bu şiddet anlamadım ki... Pyro haklı desem, homoseksüel olsan bile bu kadar şiddetli tepki abes bana göre. Ben de miyopum mesela ben de defoluyum başka bir açıdan. Böyle gocunmaya ne gerek var kim mükemmel? Sorun şurada, salt mantıkla "gassaray 3-5-2 mi oynamalı, 4-4-2 mi?", " dotada en iyi tank herosu hangisi?" falan gibi sorulara cevap verebilirsin, ama gidip de bir grup insana kolayca "defolu" etiketini yapıştırmak için salt mantık yeterli değil. Bu salt mantıkla, klavye başında tartışmakla çözülecek birşey değil, tutup da bana "sen niye sonuç koymuyosun buraya" demen de haliyle abes. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Eylül 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2007 Mantıksal sonuç bunu çıkartıyorsa derim abi. Ben bilimsel ve mantıksal gerçeklerin insani değerler uğruna gözardı edilmesine karşı bir insanım. Tamam bu mantıksal sonuçlar bazı insanları rahatsız edebilir ama birincil öncelik bu olmamalı. "Dindarlar rahatsız olacak diye dünyanın döndüğünü kabul etmemek"ten farkı yok bunun benim gözümde. Kimse kusra bakmasın. "Defo" tanımına uyuyorsa durum, defolu da derim. Sadece eşcinsellere demiyorum, kendim de defoluyum işte, gözüm bozuk mesela. O da benzer şekilde hayati aktiviteler için engel teşkil eden bir şey. Toz pembe bakmıyorum hayata, ya da kusurları/engelleri inkar edip dile getirenlere kin kusacak kadar "optimist" değilim, daha realistim kusra bakma. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
noxite Mesaj tarihi: Eylül 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2007 said: Dinsiz insanlar midemi bulandırmıyo ama gayler bulandırıyor. Ondan dolayı diyorum. Bana zararı var. Özgürlükleri midemi etkiliyor. Özgürlükler başkasının özgürlüğünü kısıtlamadıkça özgürlüktür dimi. Benim midemin özgürlüğü ne olcak? Gelip senin evinde mi yapiyolar? Sen benim midemi bulandırıyosun diye ben seni forumdan atabilir miyim mesela? Ya da ne bileyim bıyıklı kızlar benim midemi bulandırıyor diye onlara hakaret edebilir miyim? (mesela) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nefr Mesaj tarihi: Eylül 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2007 realistten ziyade faşistsin aslında rew =] hakaret gibi algılama faşisti, durum belirtiyorum, saldırı değil amaç. zira kendinden o veya bu şekilde farklı olana etiketi basıp "rehabilite ol ya da bi çay koy git" demek çok sağlıklı değil bence gözüm bozuk mesela. O da benzer şekilde hayati aktiviteler için engel teşkil eden bir şey ehu göz bozukluğu tamam engel teşkil eder bazı alanlarda da, cinsel tercihi nasıl bir engel teşkil ediyor adamın/kadının hayatında sence ben onu merak ettim şimdi =] ne bileyim gözün bozuktur pilot olamazsın, o hakikaten bir defodur, mantıklı bir açıklaması vardır olayın falan, ama ne gibi bir meslek veya hayatın hangi sosyal alanında engel sence eşcinsellik? örneklersen sevinirim, hakikaten merak ettim. çocuk yapamıyor olmaları ise sorun, kadınları da menapoza girdikten sonra manastıra kapatalım mı? konuyla ilgili has faşizan yaklaşım "madem farklılar bunlardan sabun yapacaksın" olabilir ama "madem farklılar rehabilite etmeyi bir deneyelim bu aşağılık yaratıkları, eğer olmazlarsa defolup gitmelerine izin verelim" de ilkinden fiilen farklı olsa da kafa yapısı olarak pek de farklı değil topic geneli için; yahu topicin genelinde bir "örgütlenmeleri çok saçma, kendilerini dışlarlarsa biz de onları dışlarız" havası var da, altı üstü elemanlar bir radyo programı hazırlamışlar konuya eğilen, nereden örgütlenme dışlanma boyutuna varmış ki olay? ben mi kaçırıyorum birşeyler? o "örgütlenelim birleşelim, güçlü olup herkesin gözüne sokalım" olayı bence de ters, ama buradaki olay o değil ki. konuşmak konuşturmak, soruna eğilmek güzel birşey bence. insanların kendileriyle ve tercihleriyle barışık olabilmeleri de güzel, başkalarına yardım etmeyi, sorunlarını dile getirmeyi amaçlamaları da Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Eylül 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2007 nefr güzel demiş valla saygılar -_- Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Eylül 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2007 Nefr, sanırım topicin genelini okumamışsın :) Sadece son mesaja göre mesaj atmışsın. Ben adamları ya da kadınları rehabilite edelim demiyorum ki? Hastalık da demiyorum. Bir defo diyorum. Ben nasıl gözüm bozuk diye gözlükle ya da lensle yaşayacaksam ya da ameliyat riskine gireceksem, diabet biri nasıl hayatı boyunca insülin kullanacaksa, onlar da eşcinsel yaşacaklar diyorum. Kimseye elleşmiyorum. Bana dokunmadıkları sürece beni de ilgilendirmez diyorum. Neden defo olduğunu da açıklamıştım ama yine okumamışsın galiba, gerçi haklısın 10 sayfa yazı var ortada, bir de yarısı geyiğe vurulmuştu dün gecenin ilerleyen saatlerinde, normaldir :) Şimdi defo tanımımı söyleyeyim ben. said: Bir insanda normal dışı ve hayati fonksiyonlarını etkileyen ve/veya dezavantaj oluşturan anomali, benim gözümde defodur. Gözüm bozuk, bu yüzden bir düzelticiye (lens, gözlük, ameliyat vs) muhtacım. Yoksa önümü göremem. Bu bir defo. Eşcinselse sağlıklı bir şekilde cinsel üreme gerçekleştiremez, gerçekleştirecekse de işte suni döllenme vs gibi methodlara muhtaç (miyop insanın ameliyat ya da gözlük ihtiyacı gibi) o yüzden o da defoludur. Hayatta kullanacağı ya da kullanabileceği bir özellik tamamen ya da kısmen bozuk çünkü. Ha o zaman dünyada normal insan yok herkesin az çok ufak büyük bi defosu var dersin, haklısın. Öyle. 40 yaşında kadının ise tıbbi destek olmadan hamile kalmasının mümkün olmaması defo değil üreme sürecinin dolmasının bir getirisi, normal bir evre (aşırı nüfus artışına karşı doğa tarafından getirilmiş, artık isteyen evrim desin isteyen Allah.) Burada defo zaten aşağılayıcı, küçümser ya da hakaret amaçlı bir sözcük değil. Bu yüzden faşist yaklaşımdan uzak olduğumu düşünüyorum. Sadece kabul edilmesi ve ona göre yaşanması gereken bir şey. Kimseyi rehabilite etmeye ya da nasıl yaşayacağını söylemeye ne hakkım ne niyetim yok zaten. Umarım kendimi açık ifade edebilmişimdir biraz karışık yazdım çünkü. Ama faşistlikle alakam olduğunu sanmıyorum. Sadece mantıksal ve/veya bilimsel kararlar verirken insani duygulardan soyutlanmak gerektiğine inanıyorum. Bunu da faşistlik olarak nitelendirebilirsiniz tabii, sonuçta herkeste bu tür tanımların anlamı da farklı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Eylül 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2007 said: topic geneli için; yahu topicin genelinde bir "örgütlenmeleri çok saçma, kendilerini dışlarlarsa biz de onları dışlarız" havası var da, altı üstü elemanlar bir radyo programı hazırlamışlar konuya eğilen, nereden örgütlenme dışlanma boyutuna varmış ki olay? ben mi kaçırıyorum birşeyler? Şu kısma cevap verememişim. Öyle demedim zaten ben. Sanırım sözlerim yanlış anlaşıldı yine. Ben diyorum ki bu insanlar da insan. Aramızda yaşıyorlar beraber yiyip içip sokakta karşılaşıyoruz vesaire. Yaşamları, eğilimleri beni ilgilendirmiyo. Ama tutup her dakika çeşitli şeylerle öne çıkma çabaları, her dakika benim hayatımda bi yerden gözde batmaya çalışmaları haklı olarak antipati topluyor bende. Tutup da bu yüzden ben onlara savaş ilan etmem tabii. Ama halkta çok daha sert tepki vercek insanlar çıkar elbette. Orada da örneğimi verdim işte. Ben lensimi çıkartıp tekrar gözlüğe başlasam takan pek olmaz. Ama ben bi de böyle habire bakın gözlüğüm var, hadi gözlüklüler miyoplar birleşelim tarzı sağdan soldan pörtlesem dalga geçmeye başlar insanlar doğal olarak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Eylül 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2007 defolusun hem de evrimsel olarak -_- (ben dün bıraktığım yerden devam ediyorum). Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Eylül 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2007 O diil de, radyo odtü tam bizim yurdun alt katında. artık geceleri kapıyı kilitlemek lazım odada yatarken, nolur nolmaz :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
axedice Mesaj tarihi: Eylül 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2007 Abi iyi de gözün amacı görmek. İnsanın amacı üremek ve çoğalmak değil ki? Yani bizi hayvandan ayıran şey hayattan zevk alabilmemiz. Aşk var eğlence var yeri gelince keder var. Küçük sevinçler falan filan girmiycem şiirsel laflara. Ama üremişsin ürememişsin ne önemi var? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Eylül 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2007 Abi "zevk alma"nın amaç olma kısmı soradan insan zekasıyla yapılmış bir müdahale. Esasında esas amaç üremek, zevk almak ise üremeyi cazip kılmak için bir yan etken :) Biz soradan üremeyi salla zevke bak diyoruz :) Ha ama bu da farketmez Cinselliğin amacının ne olduğu önemsiz. O kişi soyunu devam ettiremiyor işte istese de istemese de ya da çok isterse de başkalarının katlanmadığı şeylere katlanmak zorunda, bir dezavantajı var. Bu da bir defo bana göre. [ Mesaj 09 Eylül 2007, Pazar - 20:08 tarihinde, Rewendor tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Eylül 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2007 başkasının katlanmadığı şeyler derken? ya da normal nedir? misal normal yollarla üremek feci acı veren ve insanı inanılmaz derecede huzursuz eden bir eylem olsaydı, ve suni döllenme buna nazaran çok rahat ve kolay olsaydı eşcinseller o zaman defolu olmayacak mıydı (suni yollarla üreyebildiklerini var sayıyorum, çünkü konu hakkında bilgim yok). Ayrıca baştaki benzetmeyi bir filmden aldım da adını unuttum. [ Mesaj 09 Eylül 2007, Pazar - 20:10 tarihinde, Ardeth tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nefr Mesaj tarihi: Eylül 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2007 okudum bütün topici, okumadan mesaj atmayı sevmem zaten. orada da dediğim gibi konuyla ilgili yorumun için, konuyla ilgili yaklaşımına yönelik olarak faşist dedim zaten topicteki bazı kanımca toplumdan soyutlanası arkadaşlarla senin yaklaşımını bir tutarak da atmadım mesajı, yoksa midemi bulandırıyorlar diyen de var güzide topicimizde göz bozukluğu ile eşcinselliği bir tutuyorsun diye söylüyorum bunu senin tanımın defo konusunda çok muğlak; "normal dışı" ve "hayati fonksiyonları etkileyecek olan" diyorsun çünkü, bu durumda hayati fonksiyonları etkilemeyecek olsa da normal olmadığı için defo sınıfına sokmuş oluyorsun eşcinselliği. senin defo tanımınla einstein da normalden epeyce farklı IQ seviyesi nedeniyle defolu demek istediğim, göz bozukluğu bir fiziksel rahatsızlıktır, sen eşcinselliği de aynı kefeye koyarak bir rahatsızlık ya da hadi en yumuşatılmış şekliyle "engel" kabul ediyorsun ben de diyorum ki, eşcinsel bir ilişkinin bireyleri için sosyal yaşamda engel olarak gördüğün tek şey çocuk ise, insanın zevk için seks yapmadığını mı varsayıyorsun? yok böyle değil de başka bir engel varsa düşündüğün, hakikaten merak ettiğim için sordum, geyik yapmıyorum ama eğer hakikaten oysa, ursula leguin'in çok güzel bir cümlesi vardı; "onların sevişmelerinden saf aşktan başka birşey doğmayacak" gibi birşeydi çevirisi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Eylül 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2007 Başkasının katlanmadığı şey ya zevk almadan üremeye çabalamak bir karşı cinsle ve bu yüzden içgüdülerine ters gitmek, ya da yapabiliyorsa suni döllenme. Katlanmaktan kastım acıya katlanmak değil bu arada. Hani öyle gibi anlaşılmış da... Yani "normal dışı bir şey"in ötesine geçmek. Şey diyeyim, eğer diabet hastası insülin iğnesini aldığında süper bir tat alsa eğlenseydi bile yine de durum değişmezdi. Sonuçta öyle bi "ek şart" oluyor ortada. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Eylül 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2007 eşcinsellerin çocuk yetiştirmeyle ilgili sorunları toplumsal koşullardan dolayı çocuğun psikolojisinin bozulması olabilir. ama bu tür sorunlar direk kişinin fiziksel koşulları ile ilgili değil tabi toplumla da ilgili. Zira bu tür olaylara gayet açık bir şekilde yaklaşan toplum içersinde bile anne-babayı kadın erkeğin oluşturduğu aile sayısı çok daha fazla olacağı için (%90ın üzeri?) böyle bir çiftin çocuğu kendini yine de garip hissedebilir. ha tabi şunu da eklemek lazım, bir çok toplumda zaten buna açık yaklaşılmayacaktır, bu çocukla dalga geçecek birileri mutlaka olacaktır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Eylül 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2007 said: Nefr pati § 09 Eylül 2007, Pazar - 20:12 [ özel msj ] -------------------------------------------------------------------------------- okudum bütün topici, okumadan mesaj atmayı sevmem zaten. orada da dediğim gibi konuyla ilgili yorumun için, konuyla ilgili yaklaşımına yönelik olarak faşist dedim zaten topicteki bazı kanımca toplumdan soyutlanası arkadaşlarla senin yaklaşımını bir tutarak da atmadım mesajı, yoksa midemi bulandırıyorlar diyen de var güzide topicimizde göz bozukluğu ile eşcinselliği bir tutuyorsun diye söylüyorum bunu senin tanımın defo konusunda çok muğlak; "normal dışı" ve "hayati fonksiyonları etkileyecek olan" diyorsun çünkü, bu durumda hayati fonksiyonları etkilemeyecek olsa da normal olmadığı için defo sınıfına sokmuş oluyorsun eşcinselliği. senin defo tanımınla einstein da normalden epeyce farklı IQ seviyesi nedeniyle defolu demek istediğim, göz bozukluğu bir fiziksel rahatsızlıktır, sen eşcinselliği de aynı kefeye koyarak bir rahatsızlık ya da hadi en yumuşatılmış şekliyle "engel" kabul ediyorsun ben de diyorum ki, eşcinsel bir ilişkinin bireyleri için sosyal yaşamda engel olarak gördüğün tek şey çocuk ise, insanın zevk için seks yapmadığını mı varsayıyorsun? yok böyle değil de başka bir engel varsa düşündüğün, hakikaten merak ettiğim için sordum, geyik yapmıyorum ama eğer hakikaten oysa, ursula leguin'in çok güzel bir cümlesi vardı; "onların sevişmelerinden saf aşktan başka birşey doğmayacak" gibi birşeydi çevirisi O zaman görüş ayrılığına düştük. Ben bunu faşizm olarak görmüyorum çünkü. Yoksa kimseye tedavi ol ya da rehabilite edelim demiyorum zaten. Sen faşizm olarak değerlendirmişsin, görüşün buysa saygı duyarım. Bense insani duyguları göz perdesi olarak kullanmadan mantıksal sonuçları birebir göz önüne sermek olarak nitelerim. Ha ileride defo olmadığına dair daha mantıklı bir sonuç görürsem fikrim değişir tabii. Ama mesela "siyahiler daha iyi koşucudur fiziksel yapı itibariyle, beyazlarsa daha iyi yüzücüdür." (ki kas yapısı incelenip görülebilir ya da olimpiyatlarda gözlemlenebilir) şeklinde bir önerme de faşizmle uzaktan yakından alakasızdır bana göre. En fazla daha basit ve az düşünen beyinlerde faşizme yönelime sebep olabilir ama kendi itibarinde ne faşizm ne de başka bir görüşle alakası yoktur. Normal hayattan kastım genel insan evreleri: "Doğma, Büyüme, Üreme, Yaşlanma, Ölüm" Einstein konusunda da, bir dezavantaj oluşturuyorsa demiştim. Eğer Einstein'ın IQ'su ona bir dezavantaj oluşturuyorsa evet o da bir defo olarak sayılabilir. Ama her halukarda "anomali" olarak görülebilir (ki anomali kötü bir şey değildir iyi anlamda da kullanılır) İnsanın zevk için seks yapmadığını varsaymıyorum. Ama doğada seks'in amacının üremek olduğunu varsayıyorum. Zevk ise üremeyi cezbettirici bir yan "ödül". Ama biz suni müdahaleyle üremeden de ödülü alıyoruz işte, zevk için seks yapıyoruz. Ancak normal insan fonksiyonlarından biri olan üremeyi doğal koşullarda karşılayamayıp bunun için suni şeylere gereksinim duymak defodur gözümde. [ Mesaj 09 Eylül 2007, Pazar - 20:22 tarihinde, Rewendor tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Eylül 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2007 ama evrimsel mekanizma açısından bir defo teşkil ediyor bu durum? (eheheh :p) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nefr Mesaj tarihi: Eylül 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2007 ardethe katılıyorum bu arada bu konuda ben de, hani tartışmamız aslında eşcinsellik ve toplum bakışı üzerineydi ama nedense çocuk konusuna döndük. sahi, biz neden "çocuk sahibi olmak isteyen eşcinseller"i tartışıyoruz rew? =] neyse, çocuk konusunda bence de eşcinsel bir çiftin (iki anne ya da iki baba, aynı şey) çocuk yetiştirmeleri riskli. ancak çocuk psikolojisi ve eğitimi konusunda çok ciddi şekilde kendilerine güvenmeleri, kendileriyle ve tercihleriyle barışık olmaları durumunda girişmeleri makul olan birşey benim gözümde. her ne kadar bu her çocuk sahibi olmayı düşünen normal ya da anormal çift için geçerli olsa da, toplumun yaklaşımının çocukta yaratacağı rahatsızlık nedeniyle "anormal" çiftlerde daha da önemli edit: son mesajını yeni gördüm rew, defoyu olumsuz anlamda kullanmadığın sonucunu çıkartıyorum o zaman? bu durumda yok görüş ayrılığı, ben defoyu olumsuz olarak algılayarak yazmıştım edit2: eklemeni de gördüm şimdi; o zaman görüş ayrılığımız sadece eşcinselliğin engel teşkil edip etmediği yönünde, senin konuyla ilgili yaklaşımına faşizan demiyorum defodan kastın düzeltilmesi gereken zararlı durum olmadığına göre, ben yanlış anlamışım [ Mesaj 09 Eylül 2007, Pazar - 20:27 tarihinde, Nefr tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Eylül 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2007 İlk paragrafa ekleme yaptım bir daha göz atarsan sevinirim, faşizm konusunda :) Bi de, ben çocuk sahibi olmak isteyen eşcinselleri tartışmıyorum ki? İsteyip istememeleri bence konuyla alakasız. Hani isteseler de istemeseler de bunu doğal yöntemlerle yapamıyor olmaları (istek değil zorunluluk kipi yani) bence defo. Yoksa ben de "bana ne ben böyle renk cümbüşü görerek daha rahatım" ya da "hmm göz bozukluğum az zaten hem böyle daha iyi derinlik hissi veriyo" diyebilirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Eylül 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2007 Defoyu ya da anomaliyi olumsuz anlamda kullanmıyorum, hakaret ya da aşağılama olarak da görmüyorum. Bir anomali. Sana dezavantaj katıp hayatını etkileyebiliyor. Ama onunla da yaşayabiliyosun ya da kattığı olumsuzluk sana önemsiz gelebiliyor. Mesela cildim kansere karşı dayanıksızsa bu bence defodur ama ben güneşlenmeyi deniz kum güneşi sevmeyen biriysem benim için olumsuz değildir bu. Defo ya da anomali derken olumsuz demiyorum ben. Olumsuzluğa yol açabilen, dezavantaj oluşturabilecek durum diyorum. Yoksa eşcinsel adam, çocuk sahibi olmak istemiyo, cinselliğinden memnun, gözümde bir olumsuz yanı yok durumun. Ama eşcinselliği kendisi için hiçbir önemi olmasa bile çocuğa engel teşkil ettiği için defo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Eylül 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2007 defo denen kelimenin anlamı zaten olumsuz, nasıl olumsuz anlamda kullanmıyorsun cidden merak ettim. :) bir hastalık olduğu kanıtlansa bile, düzgün çalışan tedavisi olmadan kimseye rehabilite ol demenin alemi yok ayrıca. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Werewolf Mesaj tarihi: Eylül 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2007 Ya ciddi ciddi anlamıyorum ben dediklerimden nasıl şu anlam çıkmış: said: Mantıksal sonuç bunu çıkartıyorsa derim abi. Ben bilimsel ve mantıksal gerçeklerin insani değerler uğruna gözardı edilmesine karşı bir insanım. Tamam bu mantıksal sonuçlar bazı insanları rahatsız edebilir ama birincil öncelik bu olmamalı. Hadi ben anlatamadım diye kabul edip açmaya kasacağım bir kere daha. Bu konuyu düz mantıkla değil, gidip bilimsel deneylerle, gözlemlerle, bir "hastalık", "defo" ya da ne menem bir şey ise araştırma yaparak ele almak gerekir. Gelip "Xq28 diye bir gen bulmuşlar oymuş sebebi, şöyleymiş böyleymiş" falan da demiyorsunuz ki. Her seferinde bana göre diyorsun Rew. Yoksa "eşcinsellerin kalbi kırılıyormuş, kıyamam ben onlara" gibisinden bir itirazım yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Eylül 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2007 bu konuya bundan sonra eşcinseller üzerinde deney yapmayan veya okumayan giremez, tartışamaz. Hadi naş (ben hala bizim okulda yapılan deneyleri sunma gücüne sahibim, gerçi o bıldırcınlar eşcinsel değil fetişist ama olsun :p) [ Mesaj 09 Eylül 2007, Pazar - 21:44 tarihinde, Ardeth tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Eylül 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2007 bence sen click adlı filmden arakladın o araştırmayı.. :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Eylül 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 9, 2007 said: Sam üye § 09 Eylül 2007, Pazar - 20:58 [ özel msj ] -------------------------------------------------------------------------------- defo denen kelimenin anlamı zaten olumsuz, nasıl olumsuz anlamda kullanmıyorsun cidden merak ettim. :) bir hastalık olduğu kanıtlansa bile, düzgün çalışan tedavisi olmadan kimseye rehabilite ol demenin alemi yok ayrıca. Yahu nerenizle okuyosunuz, anlamaıdm ki, kim rehabilite olsunlar diyo kim düzelsinler diyo? 10 defa dedim öyle bişey demiyorum tam tersini diyorum diye, lütfen ama biraz daha okuyun yazdıklarımı. Defo'ya gelince. Olumsuz anlam derken kastım "hayatında yapabilecekleri bir dezavantaj sağlıyor." Bu bana göre olumsuzdur, o yüzden defodur. Ama aşağılama ya da başka bir anlam yüklemiyorum. Adam bu özelliğin ona kaybettirdiklerini önemsemiyorsa onun için olumsuz değildir. Adam bana ne çocuktan dediyse niye onun için olumsuz olsun? said: Werewolf üye § 09 Eylül 2007, Pazar - 21:41 [ özel msj ] -------------------------------------------------------------------------------- Ya ciddi ciddi anlamıyorum ben dediklerimden nasıl şu anlam çıkmış: Mantıksal sonuç bunu çıkartıyorsa derim abi. Ben bilimsel ve mantıksal gerçeklerin insani değerler uğruna gözardı edilmesine karşı bir insanım. Tamam bu mantıksal sonuçlar bazı insanları rahatsız edebilir ama birincil öncelik bu olmamalı. Hadi ben anlatamadım diye kabul edip açmaya kasacağım bir kere daha. Bu konuyu düz mantıkla değil, gidip bilimsel deneylerle, gözlemlerle, bir "hastalık", "defo" ya da ne menem bir şey ise araştırma yaparak ele almak gerekir. Gelip "Xq28 diye bir gen bulmuşlar oymuş sebebi, şöyleymiş böyleymiş" falan da demiyorsunuz ki. Her seferinde bana göre diyorsun Rew. Yoksa "eşcinsellerin kalbi kırılıyormuş, kıyamam ben onlara" gibisinden bir itirazım yok. Bilimsel deneyler hormonal kaynaklı homoseksüelliğin bir anomali olduğunu ve hatta günümüz tıbbında 6 yaşına gelmiş çocuklarda bunun olup olmadığını zaten doğruluyor. Yani 6 yaş ve üzeri çocuğa hormonal testler yaparak homoseksüelliğe yönelime sebep olacak bir durum var mı öğrenebilirsin (ha psikoloji, sosyoloji ve benzeri diğer nedenlerden dolayı yönelimler ayrı bir konu tabii) Bunu geçtim ben "mantığımın ve bilgilerimin" doğrultusunda vardığım yargıyı böyle söylemekte sakınca görmüyorum. Çünkü kimseye hakaret aşağılama ya da sınıflama yapmıyorum. Ha, eğer ilerde farklı bişi öğrenir ya da bilgilerimle daha mantıklı bir sonuç bulursam o zaman da ona göre vardığım yargıyı yine böyle belirtirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar