Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ODTÜ'den Eşcinsel Radyo

sg-1

Öne çıkan mesajlar

Belki kılsızdırlar.
Ayrıca bize ne isteyen istediği radyoyu dinler. Ve nefret ediyorum birinin yaptığı bir iş kendinle alakasız dahi olsa aşağılayıcı yorum yapılmasına. Bırakın insanlar istediği gibi yaşasın size dokunmadıkça.
Sen bana foruma yazı yazan, internette eş arayan, kitap yazan hayvanları göster ben sana eşcinsellerini göstereyim.

[ Mesaj 08 Eylül 2007, Cumartesi - 16:30 tarihinde, Absolut tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

@Leath: Evet hayvanlarda da var bu olay. Sadece insana özgü değil yani. Ha benim görüşümce yine bi anomali, bir kusur, doğanın işleyişine aykırı olduğu için de sakatlık durumu diyebilirim. Hakaret olarak görmüyorum kendi mantığımca eğer "insanca yumuşatılmış *politically correct* cümlelerden" kaçarak direk doğru ve düz mantıkla hareket edersek düşünce olarak bu çıkıyor ortaya.

Seks üremek için var, üremeyi cazip kılmak için insana haz veriyor, eğer üremeye yaramıyorsa zaten sistem kusurlu demektir vs. Ama konumuz bu değil. Dediğim gibi bu düşüncemi de kesinlikle hakaret, tiksinme ya da onlara karşı bir önyargı olarak görmüyorum sadece mantıksal olarak ulaşılan yorum bu diyorum.

* * *

Biz öpüşüyoruz onlar niye öpüşmesin diyenlere de... Öpüşüyolar merak etmeyin. Daha bu yaz Olimposta erkek-kız çiftinden çok kız-kız çifti vardı etrafta. elele tutuşan öpüşen... Erkek-erkek çifti pek göze batmasa da gayet sahne sanatçısı gibi saçı boyamış kırıtarak yürüyen önden tek düğmeyle (sanki göğüs tutuyormuş gibi) tutturduğu hırkayla switşörtle gezen erkekler de görmüşlüğüm var sokakta... Bunlar bunu yapabiliyorsa demek ki "yapılabiliyor", ha hoş karşılanmadığı yerler de elbet vardır. Ama bu tür programdı olaydı falan da onları azaltmak yerine arttırır bence
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Suni döllenme vb. yöntemlerle çocuk sahibi olabiliyorlar gayet. Bide kesin olarak eşcinselliğe neyin sebep olduğu bilinmese de ırsi geçişi yok diye biliyorum. Ardeth gelişmeleri senden alalım?

said:
karşındaki insan gayet normal davranıyorsa onun eşcinsel mi normal mi olduğunu

Ayrıcana ayıp etmişsin burda heh.

Dedim abi bir genetikçi olarak maksimum performansım bu benim. Eşcinsellik konusunda herhangi bir makale okumasam da bazı psikoloji okuyan arkadaşlar yaptığım tartışmalar sonucu hem genetik hem sosyolojik etkilerin önemli olduğuna ikna oldum. Eskiden sadece genetik olarak düşünürdüm. Ama zira nası uzun olma potansiyeli olan insanlar kısa kalabiliyorsa bu konuda da geçerli olsa gerek. 2 metre bir basketçinin oğlu 2 metre olmaya programlı doğmaz ama 2 metre olma potansiyeli, annesi babası kısa olan bir çocuktan daha fazladır. Bilimsel bir makale ya da araştırma okumuşluğum yok ama konu üzerine sadece tahmini.

[ Mesaj 08 Eylül 2007, Cumartesi - 16:49 tarihinde, Ardeth tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Efendim ilk olarak diyecegim insan zaten dogaya fazlasiyla aykiri bir hayvandir, halihazirda insanlik dogayi kolesi etme yolunda ilerliyorsa "iyi ki gen havuzunu bozmuyorlar" sozu bana mantiksiz geldi sonuc olarak gen havuzunu eugenics gibi sacma sapan bir yontemle degil genetik bilimiyle gayet rahat bir sekilde kontrol edecegiz. Neyse aslinda radyo odtude boyle bir sey yapmalari biraz sacma olmus zaten odtu'de ozgurlukcu bir ortam var fakat sokaktaki adam radyo odtuyu acip dinlemeyecegine gore yaptiklarinin cok da bir amaci yok gibi geldi bana.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Ama bu tür programdı olaydı falan da onları azaltmak yerine arttırır bence
Abi vebalılardan bahsediyorsun sanki..

Sosyolojik faktörler etkiliyor diye biliyorum ben de ama eşcinselliğin korkunç bişey olmadığını anlattığın zaman mantar gibi türemezler eheh. Bi gizli eşcineli ve müstakbel eşini daha belki ömür boyu sürecek işkenceden kurtarmış olursun hatta.
Sosyal ağlarda paylaş

cogu insan escinsel oldugunu soyleyince bi adim uzaklaşiyor insanlar, cinsel ozgurluk yok.
bu sekilde haklarini varliklarini savunuyorlar bence, ki iyi ve zararsiz.
modern olmakla bagdastirmak demisler, evet aslinda direk yoldan bi ilişkisi yok diyemeyiz ama kişi ozgurlugune saygi duymak, baski gostermemek, toplumdan dislamamak, "acik goruslu olmak" bence modernlesmenin parcasidir. insan her turlu dusunceye acik olup, eleştirmesini bildigi sürece ilerleyebilir. (eleştri dayakla olmuyor)
bu arada yayındayiz asfd

[ Mesaj 08 Eylül 2007, Cumartesi - 17:15 tarihinde, dory tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Rewendor
üye [şikayet et]
§ 08 Eylül 2007, Cumartesi - 14:43 [ özel msj ]
Böyle abidik gubidik şeyler yaptıkça daha çook dalga geçilecek espiri malzemesi olacaklar. Kendi başlarını yakıyorlar farklarında değiller.

Neden? Çünkü böyle uygulamalarla, üniversite kulüpleriyle, demeçlerle, radyo programlarıyla esas ayrımcılığı kendileri yapıyor, "Biz farklıyız bakın eşcinseliz" diye bağrınarak kendilerini afişe edip hedef gösteriyorlar.

çok haklısın. bilgi'de de kulüp kurdular mesela ama asıl onlar kendilerini hem gereksiz şekilde homofobiklere yem ettiler hem de ayrıldılar komüniteden. iyi bir şey kulüp falan açmaları, oluşumlar yapmaları falan da gerçekten de toplum buna hazır değil.
Sosyal ağlarda paylaş

Voys kavram karmaşası olmuş sende. Ciddiye alıp cevap yazıyorum. Gay demek eşcinsel demektir, karşı cinse değil kendi cinsine ilgi duyan diye basitçe açıklayabiliriz. Travesti dediğin karşı cins gibi giyinip karşı cins gibi hareket etmeye özenen kişidir genel anlamıyla. Cinsel eğilim belirtmiyor bildiğim kadarıyla. Önce bunları öğrenelim.

Akıl hastası bir insan başkalarına zarar verebilir, o yüzden gözlem altında tutulur. Travestiliğin yada eşcinselliğin yada transeksüelliğin vs. karşısındaki insana bilinçli yada bilinçsizce zarar verecek her hangi bir eyleme girmekle alakası yoktur. Cinsel kimliktir sadece, kişinin özel hayatını nasıl yaşadığını gösterir. Özellikle eşcinsellik ve transeksüellik birer tercih değil eğilimdir. Bireyler bunu seçmez, ancak gizlemeyi seçebilirler. Onun da pek sağlıklı sonuçları olmuyor.

Medeniyet insanları olduğu gibi kabul edebilmektir. Toplumsal dogmaların boyunduruğuna girmeden insanların özgürce kimliklerini yaşayabildiği bir toplum medeni bir toplumdur. Burada önemli olan senin özgürlüğünü yaşarken başkalarının özgürlüğüne engel olmaman.
Sosyal ağlarda paylaş

yaptığım benzetmeyi ciddiye almana şaşırdım öncelikle, kastettiğim şey orada ''sağlıklı'' bir şey değil bu. bunu kabul etmemıze aa evet sızde varsınız çıkın tepemize deyip yaygınlaştırmak yerıne bu insanlara rehabilitasyon yapılması lazım.

kendi düşüncesi hebe höbö diyeceksiniz. olabilir bu tarz çok fazla şey çıkar kendi düşüncesi sağlıklı görün şeklinde. benım anlamadığım inatla neden ''normal'' kabul edılıyor. edilmemeli arkadaş. cinsellik neslini devam ettirmektir. sapkınlıktır bu tarz şeyler. oğlun pasif gay olsa böyle konuşamazdın emin ol.
Sosyal ağlarda paylaş

ben hastalık gibi görüyorum ,düşünce hastalığı.

hormonal bir olaysa, yani doğuştan gelen ve değiştirilemeyecek bir şeyse böyle davranmasına bir şey diyemem ama üstüne gidilmeli.

özentiden ya da ciddi ciddi akli saplantı ve beyin fırtınlarındna çıkıp benim tercihim bu şapkasını taksan da her ne kadar,doğru ve normal olan bu değil.

işin sapkınlık boyutu da çok değişken bir şey,bunu çevreninde her şeyde olduğu gibi fazlaca etkilediği gibi bir gerçekte var. çeşit çeşit eşcinsel var yani , onları da kategorize etmek zor tabi =)

genel olarak benim düşüncem böyle ama.
Sosyal ağlarda paylaş

hasta olduğu için normal.
çok hasta vardır komada beni de öldürün der,öldürmeyiz mesela.

en bodoslamadan böle yorum yaptım =)
insanları kendi haline bırakmadan önce bunun yanlış oldunu göstermek lazım , ama hayatlarına karışamazsın zaten bunla ilgili müdahele etmek falan , bunları tabi ki kabul etmiyorum .
Sosyal ağlarda paylaş

bak bradır, bu adamlar yoldan çıkmışlar, kestaneyi çizmişler ve sokak ortasında bişey yapmalarına izin mizin veremeyiz...

pıh... iki sakallı nonoşun kadıköyde öpüştüğünü hayal ETSENE Bİ. HOMOOS! KILLEM ALL!

gözümün önünde el tutmadan fazla bişey yapmadıkları sürece hoş görülü dawranırım...

[ Mesaj 08 Eylül 2007, Cumartesi - 19:20 tarihinde, KahnX tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

yanı şöle bi durumda var ama, senı sen yapan şeylerle onu o yapan şeyler arasında fark yok,

ikinizinde karakterini sonucta hormonlar mormonlar belirliyo bi derecede, yanı senın yanlışın onun doğrusu,

senınkinin dah adoğru onunkinin dah ayanlış olduğunu sadece bioloji söyluyo, e ne kadar pozitif bir bilim olsada insanlara nasıl yaşıyacaklarını söyleme hakkı olan bi bilim değil kendileri
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Cuce
üye § 08 Eylül 2007, Cumartesi - 19:13 [ özel msj ]

--------------------------------------------------------------------------------

e gözü bozuklarda hasta şekeri olanlarda hasta,
hanı hastalık olarak kabul ettik bunlarda hasta ne farkı var

Bak işte o güzel bir örnek Cüce, göz bozukluğu ya da diabet gibi bir şey benim de gözümde homoseksüellik. Ha bu yüzden onları suçladığım yok zaten. Agresif bi tutum içerisinde de değilim mesajlarımdan da bellidir. Ama ben nasıl tutup da "Miyoplar radyo programı" yapmıyosam adam da tutup "Gayler radyo programı" yapınca öyle abes ve saçma oluyor.

Benim için homoseksüellik bir anomali, bir "üretim hatası", miyopluk, diabet ya da vücutta kansere zaaf gibi. Ha, bununla yaşayacak kabullenmiş insanlar da istediklerini yapsınlar tabii ki bana bulaşmadıkları beni rahatsız etmedikleri sürece, miyobun gözlük takması ya da şeker hastasının insülin almasından farklı değil onların da yaşamı (öyle kıvırtıp ilginç kıyafetler rengarenk saçlar ve tiki kız ağzıyla etrafta kırıtarak gezmek değil tabii, buna karşıyım mesela) ama tutup da böyle ilginç kulüpler programlar girişimler yapıp kendileri ayrımcılığı körüklüyolarsa sonra hiç şikayet etmesinler bize saldırı var diye.

Ben de lenslerimi çıkartıp tekrar gözlük taksam kimse takmaz pek ama sora "Miyoplar kulübü" kurup radyoda yayın yapsam benim de çevremde "naber lan dört göz" dicek insanlar türer eminim :)

[ Mesaj 08 Eylül 2007, Cumartesi - 19:24 tarihinde, Rewendor tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...