Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Stereogram

RabbiT

Öne çıkan mesajlar

[spo][/spo]

Dünya 90'ların başında stereogram ile tanışıp bu çılgınlığına kapıldı. Bu resimlere şaşı bakarak 3 boyutlu arka plan imgeleri görebiliyorsunuz.

Resimler Görebilmek İçin İki Yöntem;

GERİ ÇEKİLME : Bu metotta önce ekrana iyice yaklaşın. Burnunuza odaklayın gözlerinizi ve yavaş yavaş uzaklaşın ekrandan. 10-20 cm. uzaklaştığınızda hafiften bir derinlik yakalayacaksınız. Bundan sonra o derinliğe odakladığınızda kendinizi resmin o üç boyutlu dünyası içinde bulacaksınız...

YANSIMAYI KULLANMA : Bu metot uygulama açısından en kolay metotlardan biri. Resme bakarken ekranın ardında oluşan yansımanıza odaklanınız. Kendi görüntünüze odaklanırken resim içindeki derinliği de yakalayacaksınız, Daha sonra yakaladığınız derinliğe odaklanınız..

Sosyal ağlarda paylaş

Suratların olduğu resim kolay anlaşılıyor da ilkini kavrayacağım diye göbeğim çatladı. Sağda tilki benzeri bir hayvan, yanında da uzun sopalı (orak mı göremedim tam) bir amcam var.

Yalnız o görüyü bir kere kavrayınca insan kendini Alice harikalar diyarından gibi hissediyor =)

Edik: İlk resmi göremeyenler, otlar yerine ağaçlara odaklanırsanız daha kolay oluyor gibi geldi bana.

Edik 2: Bu da benim yaptığım (daha doğrusu yazdığım) bir çalışma. Bulun bakalım ne var =)
[spo]
[/spo]

[ Mesaj 09 Eylül 2007, Pazar - 09:26 tarihinde, pekaziz tarafından güncellenmiştir ]

Sosyal ağlarda paylaş

ben bunları yapiodum be.. tey teyy 7-8 yil önce aktüel dergisinde falan verirdi son sayfada.

ama monitörden yapmaya çalişmak hakkatten acı verici. üstüne başarisiz olmam x2 acı verici.

[ Mesaj 09 Eylül 2007, Pazar - 11:38 tarihinde, MeSh tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...