Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Hank'in Kıçını Öpmek

bukac4

Öne çıkan mesajlar

Hank ve kıçı hakkında görüşümü belirtmek istiyorum ; şimdi hank olayında gerçekten tasfir açısından olay güzel anlatılmış , herşeyin belirsiz olduğu , insanların görmedikler duymadıkları bir bilinmezlik için allaha inandıkları ve ibadet ettikleri vs resmedilmiş. Olaya şu yöndende yaklaşabiliriz ; eğer Allah bize gözükseydi , cennet ve cehennemi görebilseydik , oraya giden insanlar bize orayı anlatabilselerdi , sizce insanların inanmama gibi bir şansı olabilirmiydi? Herşey çok açık şekilde bizim önümüze serilseydi ve biz bu olayları ; Allah'ın varlığı , peygamberlerin varlığı , kitapların varlığı vs. hepsinin gerçekliğini kare kare görseydik inanmamazlık yapabilirmiydik? İşte bundan dolayı inanan ve inanmayan arasındaki farkı anlayabiliriz ve bu fark yüzünden insanlar cennet ve cehenneme gidebilir , aksi halde çok bariz bir olaya inanmak çok kolaydır değil mi?
Sosyal ağlarda paylaş

ya din tartışılınca hep allah'ı sayko bi tip olarak görüyorum. (bende ateistim bu arada) en basitinden üstümdeki mesajdan alıntı yapayım;

herşeyi ama herşeyi yaratabilecek bi güç var. öyle bi evren yaratıyorki insan dediğimiz o mukemmel şey bile yanında hiç kalıyor. akıl almaz derecede kusursuz herşey. ama adeta ''saw'' filmindeki gibi böyle oyun oynuyor. e deli midir bu acı çeksin ya da mutlu olsun diye bi varlık(insan) yaratıyor.

hadi yarattı,

hiç bir 1. derece delil olmuyor varlığıyla ilgili. sonra inanmazsak acı çekıyoruz. benım ona inanıp ınanmamam neyini değiştirecek madem benım gibi bişey yaratabılıyorsa? ihtiyacı olan şeyi kendi yaratamıyor mu? milyarlarca kendi yarattığı şey arasından kusursuzca seçiyor. kendi kendine tavla oynamak gibi bu. sen ne taraf ıstersen o taraf kazanır. sen kim nasıl olsun istersen o öyle olur. nie uğraşıyor o zaman?

hadi uğraştı, sıkılmış. tek başına ya doğaldır.

bu dağlar, bu insanlar, bu evren düzeni kendiliğinden oluşamaz herşey çok kusursuz çok imkansız diyen zihniyet, bunların hepsini yaparken zorlanmayacak dahi olan bi gücün yoktan var olabilmesini nasıl kabul edıyor? hiç bişey yoktan var olmaz, vardan yok olmaz diyenler, yoktan var olan bir iradeli yaratıcıya inanmıyor mu? garip.

bende çok dinciydim çocukken. mescitlerde falan büyüdüm diyebilirim. o zamanlar inanıyordum ve hiç bişeye dışardan bakamıyordum. vardı çünkü. öyle ya da böyle vardı. sorgulasam bile korkuodun var diyip bırakıodum. yokluğunu kanıtlasan dahi ay çarpılcam diyip bırakıodum. bu tarz vardır-yoktur tartışmasını yapmak için önyargıları, inandıklarımızı kenara koymak lazım. başka türlü sadece; inanan kesim ''nasıl oldu peki?'' ''ama kitapda böyle yazıyor'' ''ama şöyle şöyle olmuş'' savunmarının, inanmayan kesimde ''manyak mı la o nie uğraşsın'' ''madem bizi o yarattı, onu kim yarattı?'' savunmalarının ötesine geçemez. hiç bi zamanda geçemedi benım deneyımlerımde. artık birisiyle paylaşmaktan bile rahatsız oluyorum. 5 cumleden 2 si bunla ılgili inandırma çabaları oluyor. bayıyor, daha da soğutuyor.
Sosyal ağlarda paylaş

aslında dediğin gibi değil yaradan bunları yaratıp insana bırakmışıtr ki kendi iradesi ile neler yapabilecğini görsün diye olaya su sekilde de bakabiliriz ben yaptım imkanları sundum iradeni verdi beynini verdim ama herseyi kuralına göre oynaki sonraki hayatında rahat geçsin aksi takdirde benim yarattığım seylere zarar verirsen kurduğum bu dengeleri bozmaya katkın olursa bende cezanı veririm gibi düşünmekde gayet mantıklıdır.herseye rağmen ben inanıyorum körükörüne bağlı değilim kutsal kitabımda yazanı kadar inanırım kuralına göre oynarım oyunuu bu dünyada.
Sosyal ağlarda paylaş

güzel de işte başka çare yok benim açımdan genetikçi olduğum için bakıom hücrenin içine la bu minicik mitokondri nerden biliyor da enerji yapıyor vs biz bissürü deney yapıyoruz hala anlayamıyoruz tam olarak nasıl çalıştığını vs dünyada milyonlarca örnek var evrende bizden daha zeki bir varlığın olduğuna dair yani bazı sorulara cevap verememek bizim yetersizliğimizden kaynaklanıyordur tanrının allahın ya da her ne isim verirseniz bir yaratıcının varlığına şüphe düşürmez bence ama isteyen inanır isteyen inanmaz
uzaylı da olsa insan insandır
Sosyal ağlarda paylaş

LucifeL said:
aslında dediğin gibi değil yaradan bunları yaratıp insana bırakmışıtr ki kendi iradesi ile neler yapabilecğini görsün diye olaya su sekilde de bakabiliriz ben yaptım imkanları sundum iradeni verdi beynini verdim ama herseyi kuralına göre oynaki sonraki hayatında rahat geçsin aksi takdirde benim yarattığım seylere zarar verirsen kurduğum bu dengeleri bozmaya katkın olursa bende cezanı veririm gibi düşünmekde gayet mantıklıdır.herseye rağmen ben inanıyorum körükörüne bağlı değilim kutsal kitabımda yazanı kadar inanırım kuralına göre oynarım oyunuu bu dünyada.

.
,
;

Lütfen Allah hakkında yazdıklarınızı noktalama işaretleriyle süsleyiniz . Kitap böyle buyuruyor .
Sosyal ağlarda paylaş

Ginaly öyle teoremin adını yazıp karizma yapıp gitmece yok.
Bi pardesünüz eksik ha.

http://en.wikipedia.org/wiki/G%C3%B6del%27s_incompleteness_theorem

Bu genelde yapay zeka'nın kendi içersinde %100 tutarlı olamayacağını ve bazı sınırları olması gerektiğini göstermek için argüman olarak kullanılır. Yaratıcı bir zeka için değil.
Sosyal ağlarda paylaş

Xaenin said:
LucifeL said:

.
,
;

Lütfen Allah hakkında yazdıklarınızı noktalama işaretleriyle süsleyiniz . Kitap böyle buyuruyor .
xae gece gece uykulu uykulu öle oldu bea yaz haneme +100 günah olsun bitsin :D
Sosyal ağlarda paylaş

din min konulu başlıklar kitlenmiş hep. bu da gider yakında.
ben sıkıldım. artık. bişeler yazayım kalsın burada.

bu konuyu da ben açmıştım. o accountun şifresini felan bilmiyom. neyse, işte kabaca söylemek gerekirse; tanrı allah mallah topu yalandır.

bu da çok basit bir gerçek. size ne bir din ne de bir inanç alternatifim var. gerçeği öylece söyleyi verdim. arkasını da düşünmeden. bana ne depresyona mepresyona girerseniz. girmeyin kabullenin yalanla olan bağınızı koparın. yalan ii bişe değil.
Sosyal ağlarda paylaş

Misafir
Bu konu yeni mesajlara artık kapalıdır.
  • Yeni Oluştur...