Absolut Mesaj tarihi: Eylül 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2007 Ayarlrdan birşeyi bozdum bilmiyorum ama nedense paticikte surekli refresh yapmam gerekiyor yeni topikleri falan görmek için. Daha doğrusu daha önce yazı yazdığım bi topiğe girdiğim eğer o topikde benim yazım varsa sanki en son yazı benim yazımmış gibi gösteriyor refresh yapınca normal hale geliyor bu bazen 4-5 sayfa yazı olsa ve benim yazım ilk sayfada dahi olsa oluyor. Nedendir nasıl düzelir bilen var mı? Aynı şey ana pati sayfadada var yani illaki refresh gerekiyor 1 kez sayfayı açtımmı yoksa genelde 1 önce terkedenkenki son topikleri gösteriyor. Çözüm olarak başka program istemiyorum belirteyim :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Eylül 6, 2007 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2007 Bende de var. Ben de başka program istemiyorum, yardım istiyorum. Lütfen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Eylül 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2007 operanın çok tartışılmış bir özelliği bu.. sorunun temel sebebi, paticik gibi bazı siteler kodlanırken önbellek tutma sisteminin düşünülmemiş olması. şincuk, paticikteki son mesaj sistemi şöyle oluyor: konu.php?id=182745&syf=son#sayfasonu burada görüldüğü gibi, bu konuya daha sonra 50 mesaj yazılsa da bu link değişmeyecek. opera da linke bakarak kaydettiği ve her zaman sayfanın geçerliliğini denetlemediği için böyle bir sorun oluşuyor. genelde hazır forumlarda viewtopic.php?f=50&t=560725&p=3162304#p3162304 gibi olduğu için linkler sorun paticik'e has kalıyor. aslında araçlar > tercihler > gelişmiş > geçmiş sekmesinden belgeleri denetle : her zaman yaparsanız bu sorunun olmaması lazım. fakat bu yöntem çalışmıyor.. niye, nasıl bilemiyorum. o kadar derinine inmedim işin.. eğer birisi daha güzel bir çözüm bulduysa benden de repler yağar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Eylül 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2007 Ben buldum! :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oper Mesaj tarihi: Eylül 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2007 Brigand benden önce davranmış :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Eylül 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2007 Gerçekten ama ilk açılırken yavaş açılması ve çok eklenti yükleyince kasılması dışında bence firefox'un hiçbir sorunu yok. İlk açılırken geç açılmasını firefox preloader denen bir setup'ı bilgisayarınıza kurarak giderebiliyorsunuz. Çok eklenti de yüklemeyiverin. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Eylül 7, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2007 Fİrefoxu denemiştim ama operaya geçince vazgeçtim FFden. Keşke ie7 şu iconları taşımaya izin versede duzgun bi bar yapabilsek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elma Mesaj tarihi: Eylül 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2007 en rahatı opera bence absolut bu sorun bende de var mesaj attıktan sonra yönlendiriyor sayfa sonuna ve göremiyorum patideki mesajımı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Eylül 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2007 said: meta tagıyla veya said: header("Cache-Control: no-cache, must-revalidate"); header("Expires: Mon, 26 Jul 1997 05:00:00 GMT"); headerıyla düzeltilebilirmiş. header daha güzel olur diyor opera kb Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
PrudenT Mesaj tarihi: Eylül 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2007 abi o değil de, ie 7 eşşek gibi yavaş o ne ya. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Absolut Mesaj tarihi: Eylül 7, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2007 @Mum: yazdıklarının turkçe mealini de alabilir miyim :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Eylül 7, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 7, 2007 nedanko'ya özel mesaj ile bu konuyu haber verdim, ilgileneceğini söyledi. top artık onlarda yani ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
DoruK Mesaj tarihi: Eylül 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2007 userscriptiyle de olabilirmiş hani bu olay. greasemonkey ile rahat eklenir de operadaki script sistemiyle de eklenir herhalde ufak bir dosyayla.. şimdilik idareten hani.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Eylül 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2007 onu da düşündüm de aslında biraz zor. sayfayı yükledikten sonra "ya burda caching yapmayacaktık biz" dedirtmek mantıklı mı, daha doğrusu opera bunu anlar mı bilemiyorum... birisi yazsa da şöyle güzel bir script tadından yemesek.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Eylül 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2007 bu arada, alakasız birşey yaparken meta tagını localhost'da kısaca denedim, çalışıyor.. paticik için de yapılması gereken sadece bir meta tagı eklemek. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Eylül 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2007 Eklemesinler no-cache filan, sonra geri tuşuna basınca önceki sayfaları tekrar yüklüyor. Çat diye gitmiyor. FF kullanın pls keyfimizi bölmeyin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Eylül 8, 2007 Genel Yönetici Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2007 Eskiden ben de Firefox kullanırdım, ama bir kere Opera'yı açıp da özelliklerini tam olarak öğrendiğinde bir daha geri dönemiyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Eylül 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2007 Eskiden bende Opera kullanırdım. Firefox'u keşfetmeden önce. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oper Mesaj tarihi: Eylül 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2007 ben hep Firefox kullandım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Eylül 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2007 header da meta tagı da history ile alakasız. history'yi cachelemesi lazım. cachelemiyorsa firefoxun abukluğudur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Eylül 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2007 bu arada yukarıda verdiğim linkten bir bölüm said: Note that cache expiration is not checked when going back and forwards in the window history. It is only checked when you click a link. See RFC 2616, section 13.13. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Brigand Mesaj tarihi: Eylül 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 8, 2007 said: header da meta tagı da history ile alakasız. history'yi cachelemesi lazım. cachelemiyorsa firefoxun abukluğudur. Meta tagında hiç denedim ama eğer header olarak sayfada no-cache gönderiyorsan, hatta cache olduğunu göndermiyorsan geri dediğinde sayfayı tekrar yüklüyor. Firefoxta değil IE'de de bu böyle. Tam php kodu böyle header('Cache-Control: public, must-revalidate'); Cache-Control belirlenmez ise, public ya da private ya da cache edecek şekilde belirlenmez ise geri deyince sayfa tekrar yükleniyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar