XeLoM Mesaj tarihi: Eylül 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2007 Bu sene üniversiteye girmemle yeni gündem bu oldu. Tam bir hafta sonra bu sınava girecem. Benden önce üniye girmiş benimle hemen hemen aynı bir arkadaşım hiç çalışmadan başka bir üniversitede rahatça atladı hazırlığı. Uzun süredir ingilizce görüyorm kolej ve anadolu lisesi arka arkaya olmak üzere. Ama girmiş arkadaşlara danışmak istiyorum. Özellikle çalışılacak bölümler varmı? Gramerde neye ağırlık vermeli vocabulary'nin çok mu üzerine gidilmeli? Veya kendinizden söyleceğiniz bişeyler varsa çok iyi olur Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
LonelyWolf Mesaj tarihi: Eylül 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2007 itünün hazırlık sınavından örenk vereyim. gramer olayı çok önemli. 70 puan çoktan seçmeli 30 puan writing. 60+ alan geçiyor sınavı. çoktan seçmeli olan kısmın yaklaşı 30-40 puanı gramer yani uygun tense bilmem neye göre filan seçime dayalı. geri kalan 20 puan ise sözcük seçimi. yani 4-5 tane metin var. uygun sözcükleri seçiyorsun. 10-15 puanda okuduğunu anlama üzerine. yine böyel metinler var. aşağıda da o metinle ilgili sorular.wiritngte 3 veya 4 konu veriyorlar. onlar üzerine yazı yazıyorsun. wiriting te ise en önemli kısım off-topic olmamak. eğer olrusan direkt 0 puan alıyorsun. ayrıca writingte dikkat etmen gereken şeylerden biri de, bağlaçları filan kullanmak. mesela(çok basit ama); I love apple. I love banana yerine, I love apple and banana gibi:). ayrıca relative clause lar filan da önemli writingte. That woman who lives in istanbul gibi cümleler puan kazandırır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
oper Mesaj tarihi: Eylül 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2007 sana bi akıl vereyim mi? hazırlık oku.. ingilizce bilsen de hazırlık oku. çünkü üniversitede en rahat olduğun dönem hazırlık. gezersin tozarsın, ortam edinirsin falan... çok ciddiyim bak. sonra pişman olursun... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lopeth Mesaj tarihi: Eylül 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2007 okuldan okula çok fark oluyor. okulunu söylede okuyan birisi varsa paylaşır tecrübelerini Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
senko Mesaj tarihi: Eylül 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2007 yok abi hazırlık her okulda rahattır. devlet ünivse bencede oku hazırlık paso yat gez bar bar dolaş vs yok özelse paralı okuyorsan atlaman makbuldur tabii ama para bende diyorsan yine atlama :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Pyro Mesaj tarihi: Eylül 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2007 dokuz eylül de hiç te rahat değildi. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Eylül 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2007 sabancıdaysan ve ingilizcen orta seviye veya daha düşükse hayatta başarılar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Eylül 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2007 itü ingilizce sınavı pek bi sallamaydı.. pek fazla kasmamışlar milleti sanırım.bana ne gelir bilmem ama kafanızı çok yormadan geçebilirsiniz çat pat ingilizce biliyorsanız. benim gibi ilk iki sınava girmeyip yazın son sınavına işinizi bırakmayın tabi.. lam yaz ortası (ne ortası lam sonu, yaz sonu!) bi hastalandım kafamı kaldıramıyorum... genel olarak basit boşluk doldurmalardan oluşuyor sınav, ilk kısım boşluk doldurmaca.. ikinci kısımda ise "şurada hede hödö derken aşağıdakilerden hangisini kastetmiştir" soruları var. son kısım kompozisyon -ki bu zor sadece. kompozisyon kısmında son derece salak saçma üç konu veriyorlar (ki konuların bu kadar aptalca ve üzerine yazılamayacak, yazılmayı bırak hakkında sohbet dahi edilemeyecek kadar berbat olması için sınava kastıklarından daha fazla kasıyorlardır) bu konulardan birini seçip, sıçıyorsunuz! ben sıçtım.. yani kompozisyon kısmında direk pörtlettim ve sıvadım elcağızlarımlan.. özene bözene pörtlettim yani.. siz de yapınız efenim.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
fizban Mesaj tarihi: Eylül 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2007 boun'sa ancak azınlıksan gecebilirsin zaten de, GEÇMEE Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cthulhu Mesaj tarihi: Eylül 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2007 eğitim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Eylül 5, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 5, 2007 bounun da ingilizce sınavına çakmıştım en kralından. ama toeflımız yok daha olacak =( Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
malik Mesaj tarihi: Eylül 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2007 Hacettepe taş yayınları building skills -cesur öztürk vocabulary ve bu paragraf sorularına yoğunlaşıyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
asinanyavuz Mesaj tarihi: Eylül 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2007 hatta vocab ine güveniyorsan direk ilk konuları atlayıp Advanced Academic Vocabulary kısmını açıyorsun. E o da iyiyse zaten bırak çalışmayı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dasaaa Mesaj tarihi: Eylül 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2007 bu arada itu sınav sonuçlarını açıklamış bu akşam 18,30'da girmiş olan varsa haberi olsun.. btw geçmişim 87,75 gibi küsüratlı bi not vermişler.. ilginç.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Chemical Mesaj tarihi: Eylül 6, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 6, 2007 yeditepe hazırlığı atlıyabilen 30 kişiden birisiyim:b gururluyum. Paralı olmasa atlamazdım, da az para değil yani, 1 yıl uzun bi süre. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar