Dynun Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 said: Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, küresel ısınma ve kuraklık konusunda 'pembe' tablo çizdi. Afyonkarahisar'da konuşan Bakan Eroğlu Türkiye'de ihtiyacın '10 katı' su bulunduğunu söyledi. Bakan Eroğlu, alınan tedbirler sonucu "Türkiye'nin susuzluk çekmeyeceğini ve 2010 yılına kadar suyu olmayan şehir veya beldenin de kalmayacağını" söyledi. Su, çevre ve ağacın iç içe olduğunu belirten Veysel Eroğlu, "Bu yıl ağaçlandırma seferberliğine girilecek. Bütün şubeler ve bölgeler ağaçlandırma için yarışacak. Ben de bir sucu olarak, bir çevreci olarak, su, ağaç ve çevre hepsi iç içe, bunun takipçisi olacağım. Bunu da hep birlikte başaracağız" dedi."Tedbirler alındı" Küresel ısınmaya karşı Türkiye'de gerekli tedbirlerin alındığını belirten Bakan Eroğlu, AK Parti Hükümetinin bu konuda 2013 ve 2023 yılı hedefleri olduğunu hatırlattı. Bakan Eroğlu, "Bizim 2013 ve 2023 yılı hedeflerimiz var. Devlet Su İşleri olarak bu planı 2013 yılından biraz daha geriye çekmek istiyorum, 2010 yılına kadar özellikle suyu olmayan, hiçbir şehir ve belde kalmayacak" diye konuştu. "2010-2013 yılına kadar tüm ülkemizin su ihtiyaçları karşılanacak. Su ihtiyacı günlük değil, 15 yıl ve daha sonrası yıllar için de su sıkıntısı çekilmeyecek" diyen Eroğlu, "2040 ve 2050 hedeflerimiz var, bunların karşılanması için projelerin yapılması için talimat verdim. Yalnız projeleri yaparken, 30 yıl sonrası projeleri, yani 2040 yılı projelerini hazırlıyoruz, birinci kademede büyük şehirlerde 2023 yılına kadar olanı bitireceğiz, yeri hazır olunca ikinci kademe de devreye girecek" şeklinde konuştu. Eroğlu, "Bana göre, küresel ısınma Türkiye'yi tehdit etmiyor. Tedbirlerini aldıktan sonra her şeyin çözümü var" dedi. Bakan Eroğlu, "Bizim içme ve sulama suyu ihtiyacımızın çok daha fazlası ülkemizde var. Türkiye'de ihtiyacımızın 10 katı su var. Mühim olan bu suyun iyi kullanılması, havzalar arasında aktarılması gerekiyorsa, aktarmalı gölet ve barajları yapmak gerekiyor. Hükümetimiz de damlamalı sulama için vatandaşları teşvik ediyor ve çok uygun şartlarda çiftçimize kredi veriyor. Bunlar dikkate alındığı zaman vatandaşın da suyu tasarruflu kullanmasıyla küresel ısınmayı aşarız" diye konuştu. Türkiye'nin sulanması için çok büyük projelerinin hazır olduğunu belirten Bakan Eroğlu, Konyalıların 136 yıldır hayali olan Konya Ovası Projesi'nin (KOP) sessiz sedasız bitirileceğini ifade etti. ne diyim ki Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Eternalus Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 söylediklerinde pek bi yanlış yok aslında. aklını kullansa millet suyu yeter de artar ama, yetkililer parayı ota boka saçtığı için kaale almakta güçlük çekiyoruz adamı Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 doğru diyor aslında. inşallah alınır gerekli tedbirler ve kararlar. türkiyede hakikaten yeterli su var. küresel ısınma her yeri etkiliyor, ama bizde susuzluğa bağlı kuraklık olmayabilir. çölleşmede asıl sorunlarımız başka. onlara da el atarlar umarım. erozyon çok ciddi sorun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dynun Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 bakmıyorlar bakmadılar. çiftçi hala nasıl kullanacağını bilmiyor suyu muyu. bugüne kadar evet çok çok çok suyumuz vardı bi sorun hissetmedik. illa bıçak kemiğe dayanınca dank ediyor. o da olur mu olmaz mı görücez bakalım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 orman yangınlarıda artıcak her sene, ayrıca suyun verimsiz kullanımı veya kuraklık yüzünden (nehir var diye tarlalar heryer sulanamıyo ne yazıkkı yamurda lazım) gida fiyatları artıcak.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
AthleT Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 Türkiye'den kasıt Erzurum ise dediği doğru =P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
CaNNi Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 Evet. Şimdi bütün akpliler bunu da önümüze sürerler. Bak akp süffer susuzluk sorununu da çözdüler. Yaşasın retee Yaşasın ABDullah Yaşasın Ak.p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 evet suyumuz var ama bu suyu geleceği düşünerek, planlı ve programlı şekilde kullanacak bir hazırlıgımız yok. türkiye'nin heryerinin su olması, iyi suyumuz varmış saçalım rahatça anlamına gelmez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
eldar Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 Kişi başına düşen temiz suda Dünya ortalamasının altındayız diye biliyorum; ancak tasarruf ve bilinçli kullanımla elimizdeki suyla yetinebiliriz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 yetinmek nedir satıcaz bile :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 said: Eroğlu, "Bana göre, küresel ısınma Türkiye'yi tehdit etmiyor. Tedbirlerini aldıktan sonra her şeyin çözümü var" dedi. Ahah dünyadaki şirketleri kapatıp, uçak seferlerini azalttıracak herhalde. Küresel ısınmanın etkilerinin en az derecede hissedilmesi için gerekli önlemleri alacağız falan deseymiş bari. demek küresel ısınma türkiyeyi tehdit emiyor. biz bu küreden değiliz galiba Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 biz true neutral'lız Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 Ya da alternatif bir bakış açısı, bakanımız herhalde yağmur ormanı dikecek ülkeye. zira küresel ısınma yüzünden sıcaklık değişkliği yaşamayan bölgelerin çoğu yağmur ormanlarının olduğu bölgeler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 true neutral mı? Hey allam hanzo ya [ Mesaj 03 Eylül 2007, Pazartesi - 23:53 tarihinde, Ardeth tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Killer Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 ya offfffffffff agalar bunlar bilmem kaç senede görülen şeyler.cok büyütüldü bu konu.herkes tutturmuş bi küresel ısınma vsvs vs nedir küresel ısınma nedir yani?güneç kızınca ısınıyo muyuz o mu?millet hede hödö dinliyo sonra kuraklık geldi sıctık mıctık.kuraklığı düşünene kadar suyunu doğru düzgün kullan,oda parfümlerini kullanma,fazla çöp üretme evinde,meyve çekirdeklerini git toprağa ek,sigara içme,1500'lü yıllardan kalma araba kullanma(kullanıyorsan bakım yaptır),tarlanda damla yöntemi kullan,fabrikana filitre tak,arıtma tesisi kur babanın malıymış gibi dereye denize dökme artığını.daha nicesini sayabilirm.kuraklık tüm dünyayı tehdit ediyo ama bu türkiyeye mahsus değil.bu mevsim normallerinin yükseldiği bir sene.öbür senede böyle olursa kopyalar koyarsıınz bu yazımı buraya.ok hadi eyws (bu arada konuuy okumadım direk topikten ghirdim konşmaya) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Killer Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 bu arada o orman ve çevre bakanıda armudun teki heralde.tüm bakanlar öyle esasında.sdfsa Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 aga sana bu olayı 40 gun 40 gece anlatsak anlamazsın gibi geliyo aga. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 Zira bu büyük şirketler kooparatifler suçu insanların ve bireylerin üzerine yıkarak kendilerini gizlemeye çalışıyorlar gibi geliyor bana da (da diyorum bu fikri yanında staj yaptığım bir doktora öğrencisi ile tartışmıştım ondan) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Killer Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 ne diyon aga atar mı yapıyon bana?bişey bilmediği mi sanıyon? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 diyorum ki küresel ısınma diye bişey var. inansan iyi edersin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flameoffear Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 20 sene sonra görürüm. Bizi neyin tehdit ettiğini. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
malik Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 erozyon.ağaçsızlık. çok daha büyük sorunlar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ardeth Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 daha anlık diyelim. zira zaten bakanımızın türkiye çapında alacağı önlemler tek başına küresel ısınmanın etkilerini geciktirmez. dolayısıyla yaptığı şeyler kötü veya yanlış değil ama bulunduğu konuma bakıyorsun bir de bilgi birikimine ve pozisyonunun gerektirdiği kültüre... Hiç iç açıcı gelmiyor. Bir ustayı alıp mühendislerin başına getirmek gibi bir durum. Şöyle çıkıp saçma şeyler söyleyeceğine, daha bilgi içeren şeyler söylese de ağzımız açık dinlesek saygı duysak. ama herhalde çoğu insana hitap etmez bu. Biz küresel ısınmayı çözdüüğh diyince insanlara gaza geliyordur muhtemelen [ Mesaj 04 Eylül 2007, Salı - 00:26 tarihinde, Ardeth tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
toggie Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 evet 20 sene sonra görürsün. ne güzel işte nasıl olsa 20 sene sonra ancak gelir başımıza, boşuna ondan bundan tasarruf etmeye gerek yok. herkes aptal anasını satayım küresel ısınma diye götünü yırtıyo, bi biz akıllıyız. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 3, 2007 ben şahsen kyoto protokolü konusunda birşey bekliyorum hükümetten ama abuk sabuk tartışmalardan asıl önemli konulara fırsat kalmıyor.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar