Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Çeçen Milisler

wizardofoz

Öne çıkan mesajlar

O çocukları öldürenlerin Çeçenler olduğunu hiç sanmıyorum. O öküzoğlu öküz özel timleri iki sene önce opera binası mı tiyatro mu ne orayıda basıp rehineleri taramışlardı.
Çeçen yöntemi yanlış ama Ruslarınki de on kat yanlış. En azından birileri hadi ortalığı karıştırın sizede pay verecez diyerek başlatmamış olanları.
Sosyal ağlarda paylaş

amcalar gidiyor,okula giriyor,çocukları rehin alıyor.

olur girer özel tim herifin nişanı iyi değildir,çocuuda vurur anasınıda vurur,olmuşmudur,olmuştur,nası bilebiliriz,bilemeyeiz
belkide çeçen amcamız vurmuştur çocuğu,hayır diyemeyiz,nerden bilecez.

ama şu kadarı yeter,gidip o çocukları rehin alan,saatlerce o spor salonunda tutan,sağlarına sollarına bomba bağlayan adamlar kimdi? çeçnlerdi.
pekalada teröristliktir bu.en iğrencinden.

ha adam ülkesinin dağında helikoptere roket atıyordur ateş açıyordur orasını bilmem,ama gidipte silahını bir sivile doğrulttuğun an yaptığın teröristliktir,şerefsizliktir,terbiyesizliktir.
Sosyal ağlarda paylaş

çeçenleri savunmak için söylemiyorum ama beslan'da olanlardan putin sorumlu. özel harekat timi içeri girdiğinde teröristler üzerlerinde bombalarla beklemişler sadece hiç biri patlatmadı. orda olanlardan biri anlatıyodu sanırım tim içeri girdiğinde teröristlerin birbirlerine baktıkları ve liderlerinden talimat beklediklerini görmüş. ama liderleri hiç bişey söylememiş. tabiii bunu onları çeçenler öldürmedi anlamında söylüyorum, her ne kadar ölmelerine sebep olan şey çeçenler olsa da
Sosyal ağlarda paylaş

abi harbiden salaklasmaya baslamisiz toplum olarak..

Simdi eylemlerine bakarsak pkk ninki daha legal olur..Dagda bayirda sehre indikleri cok az oluyor..

Cecen !ozgurluk savascilari! ne yapiyorlar okul basiyorlar otobus patlatiyorlar pazar ucuruyorlar..

bana onlar neden haklida pkk haksiz onu aciklasin.. Yada delikanli gibi cikin soyleyin pkk da onlar kadar mucadelede hakli cunku pkk ya gore onlarda ozgurluk icin savasiyor..
Sosyal ağlarda paylaş

ya işte onu söylemeye çalışıyorum.

şimdi pkk yı ele alalım.
1. bu örgüt ne zaman ortaya çıktı?
2. savundukları şey özgürlük mü?

ben kendime yanıtta vereyim. bence pkk'nın savunduğu şey özgürlük filan değil. adamlar düpe düz -bir takım güçlerinde yardımıyla- özgürlük, sözde kürdistan(ki hiç varolmamış bir devlettir) kisvesi altında Türkiye'mizi parçalamaya çalışan, askerimize silah sıkan kişiler topluluğudur. peki ya sence?

çeçenler ise; zaten kendilerine ait olan toprakları bağımsızlığa kavuşturmaya çalışan insanlardır. kaldı ki bu iş sadece çeçenler değil, ülkü Bağımsız Kuzey Kafkasya Cumhuriyeti'dir. yani bunun içinde çeçeni, çerkezi, abhazası, lezgisi, mağrulu, avarı, gürcüsü vardır. ve yine bence çeçenlerin yaptığı şey bizim 85 sene önce daha dün bayramını kutladığımız şeyi yapmaktır.
Sosyal ağlarda paylaş

Şu an dünyada bazı silahlı sürtüşmeler var; kimin haklı, kimin haksız olduğu belli değil.

İsrail vs Filistin mesela. Bu konu Türkiye'de bazı Kürtlerin özgürlük arayışıyla bir değil. Neden değil peki? Çünkü Türkiye Cumhuriyeti Devleti Ordusu, hiç bir zaman belli bir coğrafyada şiddete başvurup çoluk çocuk demeden önüne gelene kıymıyor da ondan. Filistin'de, Çeçenistan'da bunlar oluyor ama. Ayrılıkçı ve ya değil, meclisimizde kendisine Kürt diyen insanlar mevcut.

Devlet ya da terör örgütü fark etmez, insan öldürürken hedef gözetmeyen her hareketin karşısındayım ben.
Sosyal ağlarda paylaş

Geçenlerde bir haber vardı, tam hatırlamıyorum detayları ama Rusyada yerel bir mahkeme Beslan baskınında kayıpların bu kadar fazla olmasından Rus güvenlik güçlerini sorumlu tutmuş.

Kamera görüntülerinden yola çıkıp ilk ateş açanların Rus'lar olduğunu söylüyorlardı. Ne var ki bu basti bacak veletlerin olduğu bir okulu basmanın haklı olduğunu göstermez. Git, delikanlı gibi askeri üs bas di mi?

[ Mesaj 31 Ağustos 2007, Cuma - 22:48 tarihinde, huun tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Rusların her gün yaptığı iş o yahu. Çeçenler gerçekten kayıp verdirmek isteseydi kalabalık bir mekana Çeçen kıyafetli iki Rus askeri atardı. Gelen özel timler herkesi öldüreceğinden gayet etkili bir yöntem olurdu.
Kürtlere yönelik bir kıyım operasyonumuz yok buralarda, adam silahla köy basıyorsa kurşun sıkarız tabi ki. Ama Çeçen işinde kim kime zulmediyordu da başladı araştırmak lazım.
Sosyal ağlarda paylaş

İsrail ne oluyor o zaman? Terörist bana göre birinin işine geldiği kadar kullandığı kuklalar demek.
edit: Büyük yasalar çıkartabilen bir kuvvet yapınca gözleri kapamaya gerek duymayalım. Amerika sivilleri öldürmek konusunda kraldır gene. Rusya'da aynı hal. Sırplar? Hitler Almanyası? Düşündümde insanlık bu dünyayı hak etmiyor

[ Mesaj 31 Ağustos 2007, Cuma - 23:28 tarihinde, Redeagle tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Terörist bana göre birinin işine geldiği kadar kullandığı kuklalar demek.

o da dahil bana göre.

sivil kesen her kişi,buna eyv çeken her devlet bana göre terörist ve yuvalarıdır.

israil-amerika önde gideni zaten.devlet olması vs de yırtmıyor.
kasti bir şekilde çocuk kıyımı,kadın kıyımı,insan kıyımı var filistinde.
Sosyal ağlarda paylaş

haklısın müslümanın müslümana ne kadar sahip çıktığını da gördük.

şimdi tmm oldu arcane anlaşamamışız çeçenler yüzünden öldüler ama onları öldüren patlayan bomba değil gazdı.

bu arada üzerinde o kadar konuşuyoruz ama olayı hatırlamayanlar için şu linki vereyim
http://en.wikipedia.org/wiki/Beslan_school_hostage_crisis

edik: url kodu

[ Mesaj 31 Ağustos 2007, Cuma - 23:53 tarihinde, Eternalus tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...