Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Muazzam Destanın 66 Günü

sg-1

Öne çıkan mesajlar

ordu cizgisini hiç bozmadı. torenlerde de tutumunu gorduk. bu sekilde devam edecek hep. uzerlerinde bu baskıyı her zaman hissedecek gül ve tayyip. tam anlamıyla darbe olarak olmasa da bir mudahele olacak bu sekilde giderse. ataturk ve ilkelerine karsı tutumlar ve demokrasi bahanesi ile laiklik ilkesi ihlal edilirse bu hukumdarlık cok fazla surmez.
Sosyal ağlarda paylaş

deneyimli dediğin doktorda hiçbir sağlık sorunun yok der ama bir gün kanser olduğunu ve artık bütün vücuduna yayıldığını öğrenebilirsin

(biraz daha devam edersek MEMATİ HELİKOPTER BUL diye bağırcam)

[ Mesaj 30 Ağustos 2007, Perşembe - 15:40 tarihinde, Sparkcaster tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Ben sana yobaz demedim Nefr , bos vakit bilgesi dedim :). Simdi musait degilim ama sonra bu konuda yazilanlara cevap yazacagim.

Not Kimse darbe savunmuyor size .Keske sabitlendiginiz dusunceden otesinide gorebilseniz. Yobazlar cok daha kotu diyoruz biz. Bu noktada siz diyorsunuzki AKPciler yobaz degil , gul gibi adamlar.Ulke dindarlastirilmaya calisilmiyor , ozgurlukler kemirilmiyor. Bende diyorumki aksine yapilan tam olarak budur ve o gul gibi adamlar kuzu postunda yobazlardir.Kendileri cikip demokrasi bizim icin amac degil aractir demislerdir.Bunlarada dur diyebilecek sadece ordu var cunku halk kara cahil diyoruz.

Ama aldigim cevap israrla , ordu kaka , darrbe uf-uf kalitesinde..

[ Mesaj 30 Ağustos 2007, Perşembe - 21:30 tarihinde, Soulless tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Ustteki yazdigima devam edersem , aylardir suren bu tartismalarda bir kere bile kahraman demokrasi savascilari cikip akli basinda bir sekilde insanlarin tayyip ve partisini elestirdigi seylere cevap veremedi. Ya isi civikliga vuruyorlar , seriat gelecek evet hehua gibisinden , ya sindirmeye calisiyorlar siz fasistsiniz , demokrasi dusmanisiniz diye yada cok komik bir sekilde adamlarin kendi sozlerini kullaniyorlar onlari savunmak icin.Neymis efendim demiski soz laik olacagim , cumhuriyete bagli kalacagim. E kara cahil , bunun zaten boyle olmasi gerekmiyormuydu ? Boyle sozler vermelerine ihtiyac olduguna gore enazindan iyiniyetinden supheye dusulebilecek konusmalarin/davranislarin olmus daha once.Veya adam yalan soyluyorsa neolacak ? Birsuru insanin dusundugu gibi kotu niyetliyse vs ? Buraya tanrinin sozleriymis gibi tasiyanlar kesinlikle duymak istemiyorlar bu ihtimalleri ama , okadar general , egitimli , akilli insan hep CHP ci olduklari icin karsi degilmi bu heriflere ?

Ama duymak istemezler piyonlar , resimlerini koyariz sizin basbakaninizi sakalli teroristlerin kucaginda otururken , ciddi bir cevap yok. Adamin kendi sozlerini yazariz , demokrasi aractir amac degildir , seriatciyiz , icki yasaklansin , 10 kasimda yaygara kopartildi ve daha birsuru benzeri , ya o dememistir derler yada her bir sacmaligina bir kilif uydurmaya calisirlar.Devletin her kademesindeki korkunc kadrolasma cabalarini , ulkede gitgide ornegi artan din baskisi ve kapaliligini vs. Orduya ozellikle saldiriliyor cunku yobazlarin ulkeyi Iran'a cevirmelerinin onundeki tek ciddi engel onlardir diye , hatta Atamiza bile camur atarlar yuzsuzce ama sonuc ayni.

Ayni civik , samimiyetsiz , ciddiyetsiz cevaplar.Ayni sindirme cabalari siz darbecisiniz , fasistsiniz diyerek ve piyonlarin birilerinin her yaptigini aklamak icin kendilerini paralamasi...

Fetullah Gulen denen laiklik dusmanini bile savunan cikar piskin piskin.Ve ironi , bu adamlar demokrasi kahramanlari kesilenlerle ayni kisiler.Tamam arkadasim bundan sonra yobazlar seriatcilar savunsun demokrasiyi , laikligi.Biz fasistiz cunku bunlari soyledigimiz icin. Hem onlar iyide takiyye yaparlar.Misil misil uyursunuz , altinizdan memleket calinir onemli degil , yeterki guzel yalanlarla calinsin....

[ Mesaj 30 Ağustos 2007, Perşembe - 23:39 tarihinde, Soulless tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

"Yobazlar cok daha kotu diyoruz biz"

"biz" de diyoruz ki yobazlar sandığınızdan daha kötü, ama siz yobazlığı sadece dine bağlıyorsunuz, bizse kafa yapısı olarak görüyoruz. benim gözümde oradan buradan duyduğu ya da kendisine ezberletilen bölük pörçük bilgilere körü körüne bağlanıp, düşünmeden, karşısındakini dinleme ihtiyacı hissetmeden, mantık yürütmeden kendi fikrine sahip olmayan herkesi ortadan kaldırmaya çalışan adam yobazdır; müslüman ya da satanist olması sadece vicdanıyla alakalı

"Bu noktada siz diyorsunuzki AKPciler yobaz degil , gul gibi adamlar.Ulke dindarlastirilmaya calisilmiyor , ozgurlukler kemirilmiyor."

aslına bakarsan "biz" diyoruz ki "AKPnin içinde bir grup yobaz tabii ki var, ancak 46% e AKPye oy verdi diye yobaz demek aşırılıktır. AKPnin sistemi değiştirme, rejimi yıkma amacı olsa bile -ki çoğunluğun bunu istediğinden şüpheliyim- bunu gerçekleştirecek desteğe şu anda sahip olmadıklarını bildiklerini umuyoruz, dolayısıyla ortada fol yok yumurta yok aşamasındayken henüz, biz seçim sonuçlarını beğenmedik diye silah gücüne dayalı bir idareye geçmek ve ülkeyi bir 20 yıl daha geriye atmak çok sakıncalı". her zaman aşırı uçların, radikallerin sesleri daha çok çıkar, daha çok göze batar. her topluluk için bu böyle, sadece siyasi partiler için değil. bak pati'ye; burada da sen ve senin gibi birkaç arkadaşın en çok sesi çıkıyor. topu topu 3-5 kişi her uzaktan alakalı topicte ordu göreve, kahrolsun yobazlar sloganları atarak iki çift laf edilip iki fikir paylaşılmaz hale getiriyorsunuz ortamı, biri dışarıdan baksa patide herkes darbe istiyor diyecek =]

"aylardir suren bu tartismalarda bir kere bile kahraman demokrasi savascilari cikip akli basinda bir sekilde insanlarin tayyip ve partisini elestirdigi seylere cevap veremedi"

işte yanlışın, hatta göründüğü kadarıyla takıntın bu; kahraman demokrasi savaşçıları genellikle bu eleştirilerin daha -nasıl desem- kapsamlısını, elle tutulurunu yapıyorlar. ancak sen kalkıp özelleştirmelerdeki yanlışları veya rektör atamaları ile ilgili düzenlemeleri tartışmak yerine "ABDullahın karısının başörtüsü, sayın cumhurbaşkanım yerine sayın cumhurbaşkanı diyen paşa, höttürük ilçesi AKP başkanının içki konusundaki tutumu" gibi şeylerle çıkıp cumhuriyet elden gidiyooor, paşam kurtar bizi dediğinde ciddiye almıyorlar.

birde tabii bu "aylardır süren tartışmalar" kısmı var. sen aylardır farkındasın belki ama biz yıllardır tartışıyorduk bunu be, epey oldu konu açılalı. o zamanlar bu kadar canlı gündem değildi belki, ama demokrasi savaşçıları uyumaz =P

senin sorunun şu ki, sen tartıştığın herkesin AKP sempatizanı olduğu varsayımından yola çıkıyorsun, "benden değilse AKPli" noktası hareket noktan. bu başlangıcın devamında tercih ettiğin kestirme ise "AKPye oy verdiyse yobazdır" çıkmazı, ki seni "darbe şart" duvarından başka bir yere götürmüyor olmasına şaşmamak lazım

[ Mesaj 31 Ağustos 2007, Cuma - 09:21 tarihinde, Nefr tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Cok etkileyici.Gercekten yasiyormussun gibi hissettiriyor o gunleri.Hala birilerinin orduya degilde siyasilere guveniyor olmasi acinasi.Ulkeyi ilk satanlar onlar oluyor.Aynen vahdettin haini gibi.

Soulless Vahdettin vatan haini değildir.Yıllarca okuldaki tarih kitaplarindaki uydurma tarihin yalanidir o.
Çok ii hatirliyorum bütün okul tarih kitaplarinda,atatürk bandirma vapuruyla gizlice samsuna kaçip kurtuluş savaşini başlatmiştir yazar.

Peki doğrumu bu???????????
Sosyal ağlarda paylaş

Nefr sende kusura bakma ama butun postun yanlis varsayimlarla dolu. Oyuzden dedim ya bos vakit bilgesi diye. Keske biraz daha fazla zaman ayirsanda genellemelerle dolu olmasa cevaplarin..En basitinden sonbirkac aydir degil uzun zamandir tartisiyoruz demissin , e bizde uzun yillardir tartisiyoruz ayni seyleri , benim kastettigim cumhurbaskanligi secimi ve genel secim doneminde ozellikle yogunlasan tartismalar uzerineydi.Bu demek degilki 3 ay onceye kadar sokakta misket oynuyorduk ama simdi demokrasi uzmani kesildik. Ben 29 yasindayim mesela ve ayni konulari enaz 12 yildir yogun bir sekilde tartisiyorum.

Ikincisi , aynen katiliyorum her gorusun yobazi vardir ama Turkiye sartlarinda hepsini ayni kefeye koyarmis gibi konusmalar yapmak cok sig bir bakis acisi bana sorarsan.Ozellikle boyle bir donemde , bu konular tartisilirken. Cunku bu ulkede oruc tutmuyor diye , mini etek giydigi icin , sokakta opustuler diye , icki iciyor diye , musluman degil diye saldiriya ve baskiya ugrayanlar hatta oldurulenler var.Bu ulkede turbana karsi diye oldurulen yargitay uyeleri , Hristiyan diye kursunlanan papazlar , otellerde yakilan aydinlar , domuz bagiyla baglanip kafasi kesilenler var. Laiklige ve cumhuriyete karsi kucucuk cocuklarin beynini yikamayi bir sanat haline getirenler , bilimum igrenc tarikatlar hatta Ataturk'e bile kufur edenler var. Bu sadece bir fikir catismasi degil.Baska hicbir yobaz dinci yobazlarin verdigi zarari vermemistir bu ulkeye. Biraz genis acidan baksan keske olayada bunlarin piyonlugunu yapanlara karsi cikarken kati bir durus alanlarla bu seytanlari ayni potada eritmesen.Sonradan dahil oldugun icin farketmemis olabilirsin , eski arkadasliklar ve demokrasi kahramani rolleri gozlerini boyamis olabilir ama o ozgurluk savascisi yigitler farkinda olmadan laikligin ve kisisel ozgurluklerin en bas dusmanlarinin isini goruyorlar. Iran'da demokrasi guya.Ama laiklik yok , ozgurlukler heryil biraz daha asiniyor. Demokrasinin arkasina gizlenip laik cumhuriyete saldiriliyor. Biz ordu dedigimizde , demokrasi istemeyuk , asker yonetsin bizi demek degil ki bu , laiklige karsi gitgide artan saldirilari durdurmak icin halkin cok caresiz kaldigini gormemizdir.Cunku cahil halk.Oduna , komure , dine oy veren milyonlar var. Nedir bu israr boyle dusunenlere hemen fasist ve benzeri isimler yakistirma konusundaki anlasilir gibi degil.Hani kendi kotulediginiz seyi roller degisince siz yapiyorsunuz.

AKP'e oy veren herkes yobazdir diyen yok .Enazindan ben ve benimle ayni gorusleri paylastigini farkettigim cogu paticik uyesi boyle demiyor.Ve bende farkindayim seriat getiriyoruz deseler o oran yuzde 10'u bile goremezdi asla. Zaten tehlikeli yapan bu onlari , sinsi sinsi ve yavasca degistiriyorlar herseyi.Ataturk'un bile imajini zedelemek ve hatirasini unutturmak icin ugrasiliyor.Cunku onlarin getirmek istedikleri dini yonetim anlayisinin direkt dusmani olmus biri atamiz.Ama senin ve malesef pekcok baska insanin olaya bakisindaki hata su , reaksiyonist bir yaklasimdasiniz.Turklerin cogunda olan kotu bir aliskanlik bu.Once seriati getirsinler biz sonra tepkimizi verelim der gibisiniz.
Bazi konularda dogru soyluyorsun , suanda darbe yapmak ulkeyi geri goturur 20 yil ama zaten darbe yapan yok farkindaysan , uyarilar var.Orduyu sindirip hatta kontrol altina alip , butun onemli devlet kademelerini ele gecirip , halki iyice dindarlastirip , devlet islerine iyice dini bulastirip sonra yavas yavas degistirirlerse kim gercekten karsi gelebilecek ? Almanlar nazimiydi hep ? Iranlilar yobazmiydi ? Kalabaliklari kandirmak daha kolaydir ama harekete gecirmek zordur.
Bana radikal falan demissin afedersin ama sacmalamissin.Beni tanimadigin cok belli.Oyuzden diyorum ya bos vakit bilgeligi yapip ara sira iki kisiye ayar gecmek yerine gel katil tartismalara son gunlerde bana cevap vereceksin diye yaptigin gibi :)
Yazinin sonlarina dogru iyice cosmussun begenmedigin her gorusu , yaklasimi birbirine dolayip bana mal etmissin.Zarari yok , yetersiz bilgiyle yazinca olur boyle hatalar.Benim gorusum/sorunum/takintim dedigin seyler biraz uydurma olmus oyuzden kisaca cevap verecegim , update et. Ben tartistigim herkesin AKP sempatizani oldugunu dusunmuyorum , sen degilsin bence mesela.Benim dusundugum su , dar bir acidan olaya bakip yorum yapanlar Turkiye'de uzun zamandir olan seriatci gercegini gozardi edip bu konuda sabikali olanlari destekleyenler bu ulkeye istemedende olsa zarar veriyor.Bazisi bilerek yapiyor tabi.Ama onlara gore olmasi gereken dinle icice bir yonetim oyuzden garipsemiyorlar. Ayni seye inanmayanlarin haklari ? Sktreeet. Ozellikle agresiflestigim kisiler bunlar.

Abdullahin karisinin basortusu yok birkere , turbani var.Ulkeyi dava ettigi , belli bir siyasi ve dini anlayisin bayragi olmus turban. Aradaki farkin ne oldugunu anlayabiliyorsan buna neden karsi olundugunuda anlaman gerekir ve benim degil bu sekilde savundugun icin senin hatali oldugunuda kabul etmen gerekir.O hotturuk ilcesinin baskani diye sulandirdigin olay , pekcok kez tekrarlanan , devlet gorevlisinin dinini isine karistirmasi olayi.Enazindan benim surekli sikayet ettigim ornekler arasinda kaymakam , milletvekili , bakan seviyesinde olanlar var.Sen kendi basbakaninin gecmiste yaptiklarini ve soylediklerini bir arastir once istersen. Birde baslamisken laikligin tanimini tekrar oku lutfen.Neden sorun oldugunu ondan sonra anlamak zor degil.Sayin cumhurbaskani/m konusunda hicbirsey yazmadim simdiye kadar oyuzden beni ilgilendirmez.Ozellestime gibi konularda konusuldu ve dusuncelerimi kisacada olsa yazdigimi hatirliyorum ve o konularada gayet onem veriyorum.Ama yukarida da aciklamaya calistigim gibi digerkiler onemsiz demek yanlis.

Bence tekrar cevap vermeden once bir nefes al ve Soulless'e nasil ayar gecebilirim kaygisiyla hareket etmeden soylediklerimi bir dakikada olsa dusunerek cevap yaz.Daha yapici olur.

Bu arada bir onceki yazimda vurguladigim gibi belli sorulara asla ciddi bir cevap almak mumkun olmuyor Tayyip hayrani arkadaslardan.Hemen ortadan kayboluyorlar boyle sorular soruldugunda.
3-4 ay oldu hep boyle bu.Bence bu bazilarinin iyiniyeti hakkinda yeterince fikir veriyor.Tek amaclari futbol takimi tutar gibi desteklemek birilerini.

I rest my case.
Sosyal ağlarda paylaş

"Atatürk'ü Samsun'a Vahdettin Gönderdi" geyiğinin içyüzü:

MUSTAFA KEMAL'in SAMSUN'a ÇIKIŞI

1919 yılı başlarında İngilizler, Türklerin Pontusçulara karşı geliştirmiş oldukları direnişlerden rahatsız olmaya başlamışlardı. Damat Ferit Paşa, Sadrazam olduktan sonra sorunun çözümü için yollar aramaya başlamıştı. 30 Nisan 1919'da 9. Ordu Müfettişliğine atanan Mustafa Kemal, Samsun'a, görev bölgesindeki iç huzuru sağlamak, silah ve cephaneleri toplamak, vatandaşlara silah dağıtılmasını engellemek ve bunu yapan kuruluşları ortadan kaldırmak üzere gönderildi. 16 Mayıs 1919'da Samsun'a hareket eden Mustafa Kemal 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıktı. İngilizlerin denetiminde olan Samsun'da milli mücadele hareketi için istediklerini gerçekleştiremeyeceğini anlayan Mustafa Kemal, 25 Mayısta Havza'ya geçti. Samsun'a çıkışını Mustafa Kemal, Nutuk'ta şu şekilde anlatmıştır:
"1919 yılı Mayıs'ının 19'uncu günü Samsun'a çıktım. Genel durum ve manzara : Osmanlı Devleti'nin içinde bulunduğu durum, Dünya Savaşı'nda yenilmiş, Osmanlı ordusu her tarafta zedelenmiş, Şartları ağır bir ateşkes Antlaşması imzalamış, Büyük Harbin uzun yılları boyunca, millet yorgun ve fakir bir halde. Milleti ve memleketi Dünya Savaşı'na sokanlar, kendi hayatları endişesine düşerek memleketten kaçmışlar. Saltanat ve hilafet makamında bulunan Vahdettin, soysuzlaşmış, şahsını ve yalnız tahtını emniyete alabileceğini hayal ettiği alçakça tedbirler araştırmakta. Damat Ferit Paşa'nın başkanlığındaki hükümet aciz, haysiyetsiz, korkak, yalnız Padişahın iradesine tabi ve onunla beraber şahıslarını koruyabilecek herhangi bir duruma razı, Ordunun elinde silahları ve cephanesi alınmış ve alınmakta. İtilaf Devletleri, ateşkes Antlaşmasının hükümlerine uymağa lüzum görmüyorlar. Birer vesileyle itilaf donanmaları ve askerleri İstanbul'da Adana vilayeti Fransızlar, Urfa, Maraş, Gaziantep İngilizler tarafından işgal edilmiş. Antalya ve Konya'da İtalya askeri birlikleri, Merzifon ve Samsun'da İngiliz askerleri bulunuyor. Her tarafta yabancı subay ve memurlar ve ajanlar faaliyette. Nihayet başlangıç kabul ettiğimiz tarihten dört gün önce 15 Mayıs 1919'da itilaf Devletleri'nin uygun görmesiyle Yunan ordusu İzmir'e çıkartılıyor. Bundan başka, memleketin her tarafından Hıristiyan azınlıklar gizli, açık milli emel ve maksatlarını gerçekleştirmeğe, devletin bir an evvel çökmesine, çalışıyorlardı."

http://www.ataturk.net/mmuc/samsun.html
Sosyal ağlarda paylaş

vahdettinin Atatürk e yardım edip etmediği hep tartışılır.Etti diyenler bandırma vapuruna binerken yardım ettiğini hatta bizzat vahdettinin git ülkeyi kurtar tarzı bişeyler söylediğini iddaa ederler.İdam emri çıkartmasınada işgalci güçlerin baskısının sebep olduğunu söylerler.

Fakat şu da varki sakarya savaşı sırasında ve başka bir yerde (tam hatırlamıyorum) Atatürk ün yerini ingilizlere vahdettin ispiyonlar
Sosyal ağlarda paylaş

sg-1 bu senin verdin resmi nutuk değil nutuğun tamamini yayınlicam akşama kaynak gösterek.

Şuan vaktim yok

İçinde bu kelimelerin geçtini bulursan tamamdir.

Ben inatlaşarak tartişmam,yanliş biliyorsam doğruyu gorunce doğru derim.

Tabii gosterilen doğru beni tatmin ediyorsa.

Olaylara takim tutar gibi tek bir taraftan bakipta,doğruyu kaçirmayın

[ Mesaj 31 Ağustos 2007, Cuma - 15:36 tarihinde, massosoit tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
MÜFETTİŞLİK GÖREVİMİN GENİŞ YETKİLERİ
Benim, bu iki kolorduya doğrudan doğruya emir ve komuta vermekten daha ileri bir yetkim vardı ki, müfettişlik bölgesine yakın olan askerî birliklere de tebligat yapabilecektim. Aynı şekilde bölgemde bulunan ve bölgeme komşu olan illere de tebligatta bulunabilecektim.

Bu yetkiye göre, Ankara'da bulunan 20'nci Kolordu ve bunun bağlı bulunduğu müfettişlik ile, Diyarbakır'daki kolordu ile ve hemen hemen Anadolu'nun bütün sivil yönetim amirleriyle ilşkiler kurabilecek ve yazışmalar yapabilecektim.

Bu geniş yetkinin, beni İstanbul'dan sürmek ve uzaklaştırmak maksadıyla Anadolu'ya gönderenler tarafından, bana nasıl verilmiş olduğu garibinize gidebilir. Hemen ifade etmeliyim ki, onlar bu yetkiyi bana bilerek ve anlayarak vermediler. Ne pahasına olursa olsun, benim İstanbul'dan uzaklaşmamı isteyenlerin buldukları gerekçe Samsun ve dolaylarındaki güvensizlik olaylarını yerinde görüp tedbir almak üzere Samsun'a kadar gitmekti. Ben, bu görevin yerine getirilmesinin bir makam ve yetki sahibi olmaya bağlı bulunduğunu ileri sürdüm. Bunda hiçbir sakınca görmediler. O tarihte Genelkurmay'da bulunan ve benim maksadımı bir dereceye kadar sezmiş olan kimselerle görüştüm. Müfettişlik görevini buldular; yetki konusu ile ilgili talimatı da ben kendim yazdırdım. Hattâ Harbiye Nazırı olan Şakir Paşa , bu talimatı okuduktan sonra, imzalamaya çekinmiş; anlaşılır anlaşılmaz bir biçimde mührünü basmıştır.

http://www.ataturk.com/nutuk/buynutuk/bolum02/index08.htm

Al ben yayınlayayım:

http://www.nutuk.org/
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...