Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Cumhurbaşkanımız Sezer hakkında bilmedikleriniz...

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
- Makam aracını kırmızı ışıkta durdurdu.
- Çankaya Köşkü iyice sakinleşti. Cumhurbaşkanlığı muhabirleri geri çekildi
- Yeminde smokin giymeyen ilk cumhurbaşkanı oldu.
- Limuzine binmedi. Köşk'te kapsamlı bir tasarruf başlattı.
- Şehir içi gezilerinde polis eskortu istemedi. Yurt içi gezilerinde karşılama töreni yapılmamasını istedi.
- Maaş zammını reddetti.
- Eşi Semra Sezer'le birlikte alışveriş merkezlerine giderek alışveriş yaptı, parasını kuyruğa girerek ödedi.
- Oğlunu evlendirdi, elektrik parasına kadar cebinden ödedi.
- Eşi düştü, bileğini kırdı; hastaneye sivil araçla götürdü, röntgen için kuyruğa girdi, sıra bekledi.
- Basına özel söyleşi vermedi. Katıldığı tek basın kuruluşu gecesi ise Kanaltürk oldu.
- Öztürkçe konuşmaya özen gösterdi: 'Erim, yönelimli, ölçüt, düzenek, gönenç'
- Özal'ın başlattığı ve Demirel'in de sürdürdüğü iftar davetlerine son verdi.
- Musevilerin Hanuka Bayramı'nı da kutlayan ilk Cumhurbaşkanı oldu.
- Göcek'teki ve Florya'daki tatil köşklerini hiç kullanmadı. Görevi boyunca hiç tatile çıkmadı. Bir kez Huber Köşkü'nde şortla yürürken görüntülenebildi.
- Kendisine ve eşine verilen hediyeleri tek tek numaralatıp envantere kaydettirdi.
- Irak Cumhurbaşkanı Talabani'nin Türkiye'ye gelmesine izin vermedi.
- Yazar Orhan Pamuk'u, Nobel ödülü almasından dolayı kutlamadı.
- Köşk'te 'mesai düzeni' uygulattı. Saat 17.00'de mesai bitince memurlar evine gitti.
Mesaj tarihi:
sanırım bu adam kadar cumhurbaşkanlığı ödeneğinden tasarruf eden yoktur. 46 milyon ytl mi ne tasarruf etmişti yanlış hatırlamıyorsam.

ne diyeyim ki, gerçekten atatürk'ten sonra -bence- başımıza gelmiş en iyi cumhurbaşkanı. hemen hemen her hareketini takdir ettim. helal olsun adama.
Mesaj tarihi:
said:
- Makam aracını kırmızı ışıkta durdurdu.

Abdullah aşkitomda durdurdu makam aracını.
5sene bakanlık yaptı yolları kitledi saatlerce ama değişerek gelişti gelişerek değişti aşkitom son gün kırmızı ışıkta durdu.

Değişik bi insan tabi öyle kabul etcez artık :/
Mesaj tarihi:
[spo]
said:
Sezerden Sezere...
Ahmet Necdet Sezer ile dönemin Yargıtay Başkanı Sami Selçukun odasında tanıştığımı hatırlıyorum.

O zaman Anayasa Mahkemesi Başkanıydı.

Benim Sabah Gaztesindeki yazılarım 28 Şubatın zorlamasıyla haftada bire indirilmişti.

Altı ay arayla yazılmış iki yazıma gönderme yapan özenli bir nezaketle sarmalanmış bir dostluk göstermişti.

O sohbet sırasındaki sivil duruşu da bana güven vermişti.

O görüşme ardından rahatsızlanması ise ürkütmüş, geçirdiği ciddi ameliyat ertesinde biran önce sağlığına kavuşmasını dileyen bir telgraf göndermiştim.

* * *

Cumhurbaşkanlığı adaylığını da çok ciddi bir şekilde destekledim.

Bunun nedeni 1999 yılında Anayasa Mahkemesinde yaptığı olağanüstü güzel konuşmasıydı.

Bu dünyalaşmış bir Türkiye isteyen bir konuşmaydı..

* * *

Toplumun ilerlemesi, maddi ve manevi varlığının gelişmesi için gerekli olan düşünceyi açıklama özgürlüğü, demokratik toplum değerlerinden biridir, özgürlükçü ve çoğulcu demokratik düzenin kurucu ögesidir diyen işte o Sezerdi.

Ayrıca gene o ünlü konuşmada Ahmet Necdet Sezer, Avrupadaki fikir özgürlüğünü tanımlayan Handyside Kararına gönderme yaparak, arzuladığı Türkiyeyi şöyle resmediyordu:

Çağdaş demokrasilerde, düşünceyi açıklama özgürlüğüne, diğer özgürlüklerin gerçekleştirilebilmesi yönünden taşıdığı önem gözetilerek daha ayrıcalıklı ve üstün bir yer verilmiştir.

Düşünce özgürlüğünün bu konumu onun en az sınırlandırılmasını zorunlu kılmaktadır.

Çoğulcu demokratik ülkelerde, toplumun yerleşik değerlerine ters gelen düşünceler de tam bir özgürlük içinde açıklanıp tartışılabilmektedir.

* * *

Çankaya protokolüne Sezer ile girdiğimi...

İki yıl o listede kaldığımı da hatırlıyorum.

O zamanlar...

Avrupadaki düşünce özgürlüğünün içeriğini oluşturan karara gönderme yapara ‘toplumu rahatsız edici, şoke edici fikirlerin dahi ifade özgürlüğünün koruması altında olduğunu dile getirerek yola çıkan bir Sezer vardı.

* * *

Sezer...

Zaman içinde başkalaştı.

1 Ekim 2006 tarihindeki son Meclis açılış konuşmasında şöyle diyordu:

Görüldüğü gibi, Anayasamıza göre, Türkiye Cumhuriyeti, ülkesi ve ulusuyla bölünmez bir bütündür ve tekil devlet yapısına sahiptir. Kurucu öge olarak, tek devlet, tek ülke ve tek ulus sözkonusudur; bu ögelerden ve tek dil, tek bayrak ülküsünden vazgeçilemez.

Böylece, temel hak ve özgürlüklerin laik Cumhuriyeti zedeleyecek biçimde kötüye kullanılması önlenmiş, gerekirse laik Cumhuriyeti korumak için temel hak ve özgürlüklerin sınırlandırılabileceği kabul edilmiştir.

Özgürlükçe Sezerden...

Özgürlükleri yasaklayıcı Sezere gelmiştik.

Ton...

Üslup...

Ruh...

Ve...

Amaç değişmişti.

* * *

Cumhurbaşkanlığını iştiyakla desteklediğim Sezerden...

Gidişini hüzünle izlediğim Sezere...

Çankayada yaşanan yıllar içinde...

1999da o özgürlükçü konuşmayı yapan insandan 2006da o yasaklayıcı konuşmayı yapan insana hazin geçiş.

Benim açımdan yedi yılın kısa hikayesi budur.

Ve bence bu üzücü bir hikayedir.

28.08.2007
[/spo]
Mehmet ALTAN

[ Mesaj 28 Ağustos 2007, Salı - 17:26 tarihinde, Breedan tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
Ya chp mecliste bile değildi

Adam anayasa mahkemesinden geldi.Üstelik aday falanda olmadı.Ecevit önerdi meclise

bu bilgileriyle bide AKP demokrasi özgürlük demiyorlar mı hastasıyım arkadaşların.

[ Mesaj 28 Ağustos 2007, Salı - 19:07 tarihinde, bLackcha0s tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
[spo]
said:
Köşk'ten CHP'ye damat desteği

OKAN MÜDERRİSOĞLU

CHP'den milletvekili adayı olmak için Eximbank'taki görevinden istifa eden Cumhurbaşkanı Sezer'in damadı Mustafa Kemal Kısacıkoğlu, "Siyasete, ülkenin normalleşmesine katkı için girdiğini" söyledi..

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in damadı Mustafa Kemal Kısacıkoğlu, Eximbank Teftiş Kurulu Başkanlığı'ndaki görevinden istifa ederek CHP'den siyasete atılma kararının perde arkasını anlattı. Kısacıkoğlu, sorularımızı şöyle yanıtladı:

* Siyasete ilginiz yeni mi yoksa öteden beri siyasetle ilgili misiniz? Ülkenin gündemini takip edip siyasetle ilgilenmemek mümkün mü? Tabii ki uzun süredir siyasi gelişmeleri kendi içimde değerlendiriyorum. Medyaya yansıyan olaylar, gazete ve televizyonlarda yapılan yorumları dikkatle izliyorum.

* Siyasetteki hedefiniz nedir? Ülkenin normalleşmesi sürecinde sorumluluk almak için siyaseti düşündüm. Eğer siyasete girme kararı almasa idim, tüm programımı 22 Temmuz'a göre yapacaktım. Tatilde isem tatilimi kesip oy kullanmaya gelecektim. Ayrıca, gücüm yettiği ölçüde 3 Kasım 2002'de sandık başına gitmeyen vatandaşları oy vermeye çağıracaktım. Siyaset dışında da vatandaş duyarlılığı ile üzerime düşeni yapacaktım.

* Siyasete atılma kararını verirken Cumhurbaşkanı'nın da onayını aldınız mı? Cumhurbaşkanı'nın özel bir konumu var. Ama aile büyüklerimize danıştım. Kimse menfi görüş bildirmedi.

* CHP'den milletvekili adaylığı teklifini kimden aldınız? Kimseden almadım. Bu anlamda kararımı kendim verdim. Daha hangi belgeler gerekli bilmiyorum.

* Baykal'la görüştünüz mü? Hayır, kendisi ile bir görüşmem olmadı. Aday adayı olarak yola çıktım. Nerede görev verilirse gereğini yerine getiririm.

* 14 Nisan'da Tandoğan'daki mitinge katıldınız mı? Evet, pek çok insan gibi.

* Sizi kaygılandıran konu Cumhuriyetin kazanımlarına sahip çıkmamız lazım. Çağdaş yaşam biçimini tehlikeye atan gelişmelere karşı bilinçli olmamız lazım.

* Ekonomiyi izliyor musunuz? Ekonomi deyince nereden başlamak lazım? Yüksek faiz düşük kurdan mı yoksa Türkiye İstatistik Kurumu'nun açıkladığı enflasyon verilerine ilişkin güvensizlikden mi? Söyleyecek çok şey var ama erken.

ASKERLİK UZADI
Bu arada Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, sürpriz bir şekilde Çankaya'da uzayan görev süresini askerliğe benzetti. Sezer, dün kabul ettiği TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Tuğrul Kudatgobilik ve arkadaşlarına, "Artık özel hayata geçmeye hazırlanıyordum. Terhis beklerken askerliğin uzaması gibi bir durumla karşılaştım" dedi.
[/spo]
bu sabahın haberi

said:
Adam anayasa mahkemesinden geldi.Üstelik aday falanda olmadı.Ecevit önerdi meclise

ecevit önerdi ecevitde chp kökenli ama ben seçilmesinden bahsetmiyorum chp ile yakından ilişkili diyorum

doruk ne bu sinir..
Mesaj tarihi:
said:
Breedan her topice atlıyorsun yanlış yunluş yazıyorsun yanlışın gösterilince o topice girmiyorsun başka topiclerde yazmaya devam ediyorsun.

eh saol gösterde cevap veriyim hepsine yetişemiyorum.
  • Yeni Oluştur...