Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türkiye hakkındaki düşüncelerim

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Bugün daha yeni geldim. Dayımlar Yeniçağ'da oturuyor. Ailenin oralardaki kısımları ile fazla yakın değilim işte. Ayda yılda bir gidiyoruz. Bir tane kızcağız var komşu kızıymış. Cin gibi birşeyöss'de 4000. falan olmuş. Hukuk fakültesine girecek bu sene. Dedim türban dert olmayacak mı? Kızın ailesi belli silme akpci ama kız diyorum ya cin gibi diye; "girince çıkartırım nolcak" diyor =) Bütün akpcileri ağır şeriyatçı olarak düşünmek yanlış bu örneği gördükten sonra.

Ama sonra dayımlarla konuşurken anlatıyorlar; bunların bir yakınının kocasına göz dikmişler. Aklı başında bir şeymiş baştan. Gel yemek yiyoruz, gel muhabbet edelimle başlamışlar. Adam şu anda çocuklarını bırakıp Adanalara "efendilerini"görmeye gidiyormuş. Sonra anlattılar türbanı belli bölgelerde belli şekillerde bağlıyanlar varmış, kendi gruplarının simgesi olarak görüyorlarmış. İlk taşındıkları vakit insanlar inceliyormuş işte, ilgili görüyorlarsa olta atıyorlarmış yeni gelenlere falanda filanda.

Ben İstanbul'dayım bana gördüklerim yetti. Dayım savcıydı tüm Türkiye'yi dolaştı neredeyse, onun tiksintisini düşünün. Dersanelerde adam seçip onları "abilere" götürdüklerini biliyorsunuz. Dersane dışında düğün dernek ayağına askerden gelenleri ayartıyorlarmış işte. Çete amblemi gibi türban şekilcileri başka bir yandan.

Düşünmeden edemiyorum o komşu kızı gibi zeki, parlak insanlar, bu biçim pislikleşen, din uğruna avlanan akbabaların yetiştiği tarlanın ortasında büyüyünce ne yapıcak. Kendilerine benzetecekler, yoksa geri kalanlar akbaba sürüsünden diye işaretleyip kenara mı ittirecek?

Bu aşırı uçlar küçük bir azınlık saçmalığını yemiyecek kadar çok duydum, çok gördüm bu olayları. Tanıdığım herkeste en az bir tane genç adamı oltaladılar anısı var. Çoğu kişinin uzun saçına, eteğine, küpesine laf edildiğini işitişim var. İlkokul çocuklarını hadi siz niye dua etmiyorsunuz diye çıkışanları görmüşlüğüm var. Sözün özü bu ülke bok çukuruna batmış. Batmışta ağlayanı yok. Yarın akp'de %70'te alır. Alır ama veren adamın yakın zaman içersinde sadece ekonomi iyiye gidiyor yanılgısıyla, Erdoğan çok karizmatik adam canım saçmalığıyla oy vermeyeceğine neredeyse eminim. İslamcı parti, cami dikiyor diye alır o oyu. Kendi gübre tarlasında daha rahat at koşturabilmek için atarlar oyu yakında. Rahatlar artık çünkü, M.Kemal'e küfür eden, dergi olduğunu zanneden kağıt parçaları türedi. İnkilapları çıkartmak istendi. Marşa sap gibi dikilmek zorunda mıyız dendi? Teröriste sayın, askere kelle dendi? Gül'ün Erdoğan'ın geçmiş sözleri, vukuatları durur sayfalarca. Kimse görmüyor işte, cehalet değil, işine geliyor. Hayalini kurduğunuz Türkiye buysa, başınıza çalarsınız.
Mesaj tarihi:
Valla senin kadar olmasada benimde bu secimden sonra fikirlerim dusunce tarzim biraz degisti..

Akp beni fakirlestirmez chp de zenginlestirmezdi yani belli bir durumumuz var bu +/- dalgalanmalar ile devam eder..

Ama bu ulkede gercekten fakir bir halk var ve ne yazikki cogunluktalar ama kendilerine verilen yardim ile sattilar oylarini..

Fakirligi yok etmek adina hicbirsey yapmayan ama ayda birkere gelip kendilerine verilen erzak icin akp ye oy verdiler..

Acliktan geberirler umarim..

Fasistsin diyenlere evet sonunda oda oldum..
Mesaj tarihi:
redeagle ne güzel yazmış. Yavaş yavaş, 1er 2şer çekiyorlar insanları kendi taraflarına. Aynı olay benim çok iyi bir arkadaşıma geliyordu. Bir herif, arkadaş olmuş üniversiteye başladığında, hep böyle tatlı ağızda konuşuyormuş. Birgün çağırmış bunu bir arkadaş buluşmasına, arkadaşım bir bakmış ki millet ayin yapıyor. "kızlara bakmayın, şunu yapmayın bunu yapmayın" diye hafiften hafiften vaaz veriyor.

Böyle böyle başlıyor... Başladı... Bitmek üzere...
Türban gelecek, Atatürk ilke ve inkılapları yavaş yavaş unutturulacak, ortadan kaldırılacak. Aynen şuan, şu dakika yapılmaya çalışıldığı gibi.

Ve bunların maşaları, ya da yapılanı anlamayanlar, yani tıpkı Joker ve bu forumda ki diğer bazı kişiler gibi, "bişey olmaz", "demokrasi var", "onlarında hakkı", "Atatürk'ün düşünceleri sorgulanmalı" gibi şeyler diyerek bu kesimin yayılmasını sağlıyorlar.

Daha beyinlerini kullanmayı öğrenememiş insanlar Berber'de, sokakta, orda-burda Ahmet Necdet Sezer gibi altın gibi bir adama küfür edebiliyorlar.

Okumuş, herşeyi doğrusunu bulduğuna inanan, ama ülkenin içinde bulunduğu durumu göremeyip, bizi kuzey batı avrupa ülkeleriyle birmişiz gibi sanan kişilerde ordaki yasaların, düşüncelerin buraya cuk diye oturacağını savunarak meydanı iyice bunlara bırakıyor.

Bazıları ise "hani Şeriat gelecekti?", "Bekledim ama gelmedi", "belki birazdan gelir" diye akılları sırasınca olanı örtpas edermişcesine, salakça laflar ediyorlar. Sanki 3-4 sene içinde o ortam oluşacakmış gibi dar bir görüşün arkasından çok akıllı olduklarını iddia ediyorlar.

Ama geniş çerçeveyi göremiyorlar bu "aydınlıklarını" ampulden alan kişiler. Yavaşça yapılan geçişi anlayamıyorlar, ülkenin 20-30 sene sonra ne hale geleceğini göremiyorlar.

Ha belki anlıyorlar ama onların işine geliyor, bu yüzden görmemezlikten geliyorlar.

%47'den sonra şunu anladımki geriye savaşılacak birşey kalmamış, mücadeleye değen bir vatan yok geride. Çünkü Atatürk'ün ülkesi can çekişiyor, son kurşunu bekliyor.
Mesaj tarihi:
ben düşünmüyorum bu dönemde aktif rollerde oynamayı eylemlerde olsun konferanslarda olsun..banane modundayım ben de artık.dolar da fırlasın biz cent üzerinden çalışıyoruz zaten(gemi inşaa sektörü);bize yarıyor.Long Live AKP! moduna girmesem de madem seçtiniz sürünün moduna giricem bu gidişle ben de.bana karışan eden yok nasıl olsa,erkeğim ben.kur'an eğitimi falan almışlığım da var ordan da yırtıyorum zaten.bana dokunsa da bişey yapamayan yılan ölsün gitsin de bu sefer ben onu öldürmeye çalışanlardan birisi olmayacağım.

[ Mesaj 28 Ağustos 2007, Salı - 08:50 tarihinde, CthuLhu tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
Ama zamanında Adnan Menderes de gelmişti.
İyidir,güzeldir dendi.Daha sonraları ise ne halt olduğu anlaşıldı.
Bu adamın adını her yere verdik, kahraman ilan ettik.
İlerde aynısı Tayyip'e de yapılır.

Evet Lath, dediklerin doğru.Ama birşey olmaz şimdilik, zannetmiyorum.Sadece daha kötüye gideriz,o kadar.
Mesaj tarihi:
Haddini bil Lathspell.
Kimsin sen?

Koskoca halkın tercihini görmezden gelemezsin.
Aklın sıra elitsin tabi.

%47 oy verdi işte, vardır değil mi Joker gibi bir bildikleri?

Çok yanlış tutumun çok...

Zira

HER HALK HAKETTİĞİ ŞEKİLDE YÖNETİLİR
BU MİLLET İSTERSE HİLAFETİ GERİ GETİRİR.

O yüzden, milletin iradesine laf atma.
Mesaj tarihi:
Prawler
bana laf atıcan diye kendinden geçiyorsun, ben şahsıma yapılan hakaretten bahsediyorum.
Biraz saygı namına bişeyler gösterin... bi nebze. çok değil..
Mesaj tarihi:
Nedenini söylememen olaya çok gizemli bi boyut katmış bir stephen king havsı sezdim sende.
  • Yeni Oluştur...