Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Gül'e dokunulmazlık + Üni.lerde türbana serbestlik

Prawler

Öne çıkan mesajlar

"Kimse kılık kıyafetinden dolayı kılık kıyafetinden dolayı eğitim hakkından alı konulamaz" gibisinden bir madde ekleyeceklermiş sivil anayasaya;

Kaynak: Hurriyet.

said:
Yeni Anayasada Cumhurbaşkanlarına görevleri süresince milletvekilleri gibi dokunulmazlık hakkı veriliyor. Anayasa değişiklik taslağında bu amaçla "Cumhurbaşkanı, kişisel suçlarından dolayı milletvekili dokunulmazlığı hükümlerine tabiidir" ifadesi konuldu.
Buna göre, Cumhurbaşkanı seçilmesi halinde Gül, Cumhurbaşkanı olduktan sonra hakkındaki bazı iddialar nediniyle yargı önüne çıkarılamayacak.
Yargıtay Onursal Başsavcısı Sabih Kanadoğlu ve Yargıçlar ve Savcılar Birliği (YARSAV) Genel Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, Cumhurbakanlarının kişisel suçlarından dolayı yargılanabileceğini belirtmişlerdi. Milletvekili olan birinin Cumhurbaşkanı seçilmesi halinde dokunulmazlığının kaldırılacağına dikkat çeken Kanadoğlu ve Eminağaoğlu, bu demeçleriyle Gül'ün "kayıp trilyon" davası kapsamında yargınabileceği görüşünü savunmuşlardı. Anayasada öngörülen bu değişikliğin yürürlüğe girmesi halinde, Gül, görev süresince bu davada yer alan iddialarla ilgili yargılanmayacak.

Bir de bu var tabi.

Hayırlısı olsun.

[ Mesaj 25 Ağustos 2007, Cumartesi - 10:36 tarihinde, Prawler tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Aynı serbestlik hıristiyanından,musevisine herkese tanınacaksa ve insanlara Türban dayatması ( ki en büyük sorun bu, toplumsal baskı oluşacak kapanın diye) olmayacaksa, baş örtüsüyle girmeye karşı değilim.

Türban siyasal simgedir, ister kabul edin, ister etmeyin.
O yüzden girmesine karşıyım.

Normal şapkayla okula girebiliyorum ben. O derece birşey olsaydı karşı olmazdım.
Sosyal ağlarda paylaş

Büyük hata bence hemde çok. Arkadaşlar daha siz bizim dininimizin güzelliklerini anlıyamamışsınız..

Üni'de hiçkimse sana aha tommy giymiyo nihahaha şunu dövün ezin diye yaklaşmaz, ama bizim dinimizde yavaş yavaş insanları taciz edip kendileri gibi olmaya zorlama var .türbanlılar en büyük problem değil türbanlılarla cesaret kazanıcak gerici erkekler problem, biri türbanlı kıza laf atıcak sonra o arkadaş bir güzel dayak yicek(bu güzel birşey , kafasını kaybetmesinden iyi, evet bu kadar eminim). yavaş yavaş kaos olucak, bu kanunlar ve + dini hastalıklı cesaretle kimin daha cesur kimin bu kaosta avantajlı olacağını tahmin ediyorum.
Sosyal ağlarda paylaş

doğru, körü körüne, sebep bile bilmeden türban takmak cahillik değil, onları okullara sokmamak cahillik. bu ülkede siyasi bir sembol olmaktan çıkana kadar okullara girmemesi gerekiyor türbanın. ne zaman şapka takmaktan bir farkı olmaz, aman saçının teli gözükmesin aman kıçın başın oynamasınlar biter, o zaman girebilmesi gerekir türbanlıların okullara.

atatürk'ün kurduğu cumhuriyet ve türkiye gerçekten elden gitti artık. adamın istediği şeyler yapılamadı bir türlü. keşke 500 yaşına kadar yaşasaydı da, türkiye'yi adam etmenin yollarını bulabilseydi. malesef bir kaç sene sonra bu ülkeden topluca göç edicez genç nüfus olarak sanırım.
Sosyal ağlarda paylaş

ben de onu diyecektim ağzımdan aldın pekaziz.

evet xlaidehlevar, biz bir boktan anlamayan atatürk adı altında artistlik yapan cahilleriz. ama türbanı bu şekilde savunan sen kültür deryası içerisinde yüzüyorsun. çok özür diliyorum bu kadar kültürlü olamayacağım için.

yalnız söyleyecek tek bir sözüm var, kız kardeşinin kafasına ne taktığı beni hiç ilgilendirmiyor arkadaşım. ister kukuleta taksın ister türban.
Sosyal ağlarda paylaş

kendi dinimden inancımdan soğuyorum böyle kara cahilleri görüp duydukça ya. allah yobazların belasını versin diyorum.

ve üstün zekalı arkadaşım, doğru dünyada iki sınıf insan var, türban takanlar ve kedi kesenler(bu da ne demekse artık)

[ Mesaj 25 Ağustos 2007, Cumartesi - 12:07 tarihinde, Mumu tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• Genel Yönetici
Benim kimliğimde de dinim islam, değiştireceğim ama. Kesecek kedi de bulamıyorum ama bu aralar...

Neyse birkaç zaman önce türban hakkında bir öykücük yazmıştım, c/p yapıyorum buraya ve gelecek tüm küfürlere ''bana ne abi, ne dersen de'' diyorum.

[spo]Evin yolun üst başında, sis, yolun alt ucundan yukarıya doğru yürüyor ama yol boyunca sollu sağlı dizili bahçelerden dağılmıyor içerilere. Bahar aylarıyla gelen buz kokulu, koyu kıvamlı mor bir ırmak buralarda kalmış tek tük evlerin arasından dolaşarak usulca ilerliyor sana doğru.

Sisi izliyorsun bekliyorken kapısında evinin bahçesinin. Bürümüşsün kollarını, bacaklarını, gövdeni grilere; gotik bir prenses edasıyla bakıyorsun içinden sisin; görmeye çalışarak; gelirken onu - sevgili, sevgilin, kalbin - ağırca yararak dumanı sisi.

Şaçların ( öteki kadınlara örttürdüler üzerini sımsıkı korku kefenleriyle; korkunç bir cinsel organdan başka bir şey olmadığına ikrar getirttikleri bedenleriyle birlikte. ) savruluyorlar rüzgarla gürcene; parlayarak sıra ara, sisi yaran ışınlarıyla güneşin - uzun kollarını sarmış Dünya'ya, tepeye doğru çeken kendisini - .

Biraz öncesini anımsıyorsun; aynaya baktığını; görmeye bedenini ( olabilmiş miyim acaba güzel ? beyenir ki mi beni ? ). Boştu ama ayna, bomboş! Sanki aynaydında sen artık o yalnızca yansıtıyordu senin aynalığını sana.

Anımsıyorsun biraz daha öncesini: söyleyen elbette geleceğini; çağırmıştın sevgilini ve ardından ( hazırlanmaya başlamadan önce ) üst katı tümüyle çeviren, göçse de bir yana doğru, eğrilse de; hala kanayan kalbini dağlayan çinko kaplı anılarla dolu, çarpıcı balkona çıkıp bakarak dünyanın derinden gözlerine, selamlamıştın doğayı.

Evin yolum üst başında, sis, yolun alt ucundan yukarıya doğru yürüyor. İzliyorsun sisi, beklerken onun gelmesini...[/spo]

[ Mesaj 25 Ağustos 2007, Cumartesi - 12:11 tarihinde, GERGE tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Günlerdir gazetelerde iran'la ilgili kırbaç haberleri, şeriat'ı örnekleyen görüntüler göstermelerinin nedeni nedir sizce?

Abdullah Gül'ün refah partisi'nin kayıp 1 trilyon davasında sanık olarak adı geçmesinin sonrasında dokunulmazlığının sürdürülmesinin nedeni ?

"Laikliği bozmayacaz" tarzı mesajlar veren akp nin anayasayı bugünlerde yavaş yavaş değiştirmesinin?

Avrupa'nın askere "AB'yi unutursunuz" tehdidinin?

Genelkurmayın 30 ağustos'ta hayrunnisa'yı çağırmak zorunda oluşunun? (Ki tarihimizde böyle birşey ilk defa olacak)

...

[ Mesaj 25 Ağustos 2007, Cumartesi - 12:15 tarihinde, KahnX tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

eger turbanı sıyaset ıcın degıl de gercekten ınandıgı ıcın takanları savunmak buysa ben cahılım ozaman..
ayrıca kedı kesmek derken asıl kastettıgım bırılerı ıstemıyor dıe dınını mı deıstırecekler
neyse sızın gıbılerle tartısamaya gırıp de ne olacak sankı takılın sız nede olsa halkın %47 sınden daha ıyı bılırsınız
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...