Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

XP de Java Problemi


ghaldszar

Öne çıkan mesajlar

Benim bu gerizekalı windozum formattan sonra bokunu çıkardı habire şaçmalıyo. Önce SP1 yüklememe izin vermedi(Bu sorun hala geçerli). Şimdi de her java gördüğü sayfada zora girmeyip internet exploreri kapatmayı tercih eder oldu. Yakında dile gelip bir işlem verdiğimde
Bu işlem biraz zor şimdi yapamıcam
diyue bir error mesajı da verecek.
Sizce ne yapmalıyım. Bilgisayarı kırmalı mıyım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

LoL
ghaldzar senin sorunun zaten virtual machine olmamasindan kaynaklaniyor. Java'nin calisabilmesi icin sisteminde virtual machine yüklü olmak zorunda. XP'de ise bu sonradan update yolu ile kuruluyor. Sunda virtual machine for Windows vardi 11mb gibi bişiydi onu indirseydin sorun çözülürdü ya da blackrose un verdiği yerdeki ms in virtual machine i de şini görür.[hline]One ring to rule them all
One ring to find them
One bring them all
and in the darkness bind them.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ghaldszar baba amma yaptın ha, hayatımız microsoft olmuş, biraz güneş fena mı?

Ek bilgi çok bilgi: Format atmadan önce eğer java yükleyip explorer ayarlarından değiştirmediysen default olarak zaten microsoft virtual machine'i kullanıyordun. Ama sende haklısın doğan marka arabaya mercedes parçası takarsan sırıtır.

edit1 : refere hatası
edit2 : edit 1'de yapılan imla hatası
[hline]In God I Trust
For Rest I Just Test

[Bu mesaj GE-TA tarafından 04 Şubat 2003 16:25 tarihinde değiştirilmiştir]

[Bu mesaj GE-TA tarafından 04 Şubat 2003 16:27 tarihinde değiştirilmiştir]

Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Kendimce bir akıllılık edeyim dedim ve Kazaa' nın browseri ile sun' ın sayfasına bağlanayım dedim. Tabii ki bağlanamadım.
Biriniz hayrına Java sayfasındaki VM' nin direk download linkini verebilir mi direk buraya? Yok yani bağlanamadık gitti. Gerçi onun da düzelteceğini sanmıyorum ya. Bu arıza çok saçma geliyor bana.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ben xp yi ilk kullandıgım da java yok diye debeleniyodum sonra kendi kendine yukleyiverdi..falan filan...

formattan sonra ""j2re-1_4_1_01-windows-i586.exe"" diye bisey var onu indirdim vede yedekledim...

ancak java calistgi zaman system tray icon da cıkıyo bu da biraz gıcık layıcı...
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Evet bizde ondan bahsediyoruz Sun'ın virtual machine'i. Niye öyle diyorsun ki, windows'umun içindeki tek unix yüzü o. Mavi-mor karışımı consol scrolları ve yazı fontları bana Sun'ın unix'teki gui'sini hatırlatıyor. Unix güzeldir. Solaris'in unix'i daha bir güzeldir.

* Burnu sızlar *[hline]In God I Trust
For Rest I Just Test
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

İnternet explorer ayarlarında diyorsan evet seçili.
Şu anda indiryorum Sun' ınkini bakalım ne olacak. Yok aynı ayarlarla her windows kurduğumda birbirinden farklı tepkilerle karşılaştım hep. Alın işte mesela bu anlattığım problem. Ya da SP1' i product key' den dolayı kabul etmemesi. Aslında bir önceki yüklememde bütün updateleri yapmıştım. Bu bugune kadar sadece XP' de yaşadığım bir problem değil. Tüm windows versiyonlarında yaşadığım bir problem. Aslında sabir şartlar istiyor. Deniz seviyesi 1atm basınç felan. En iyisi ben tekrar format çekip Win2k ya geri döneyim. Bugune kadar en az problem yapan Win2k idi.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Hocam daha evelden değinmek istemedim ama sanıyorum kopya xp kullanıyorsun, ve net üzerinden update etmek istediğinde product key'e block koydu. Hehehe aynı şeyi bende yaşadım.

* Utanır *

Onunda çözümü var aslında. Ama biraz çetrefilli. Registry edit falan var içinde biraz. Java vm'in çalışması garanti olmasada SP1'i yüklemen mümkün oluyor.

Ama ki dersen hayır benim windowsum orjinal ve kayıtlı. Hiç durma 33 66 999. Hemen ara ve canlarına oku. Deki bu ne böyle makinamı çalıştıramıyorum...[hline]In God I Trust
For Rest I Just Test
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...