Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

AV honor mantığı nedir?


Absolut

Öne çıkan mesajlar

AVde tam olarak neye göre honor alıyoruz yani ne ne kadar honor veriyor?
Eliteler 20 honor bir tek onu biliyorum.
Bir de horde bizim BGde %90 kaybediyor ama genelde 350-450 arası honor alıyoruz fakat Ally charımla girdiğimde kazanmamıza rağmen honor 350-400 arası geliyor bunun sebebi rush mantığı ile eliteleri es geçip direk boss gitmek mi?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

bizde de horde kaybediyor genelde
alliance defansta adam bırakıyor çünkü, horde rörh diye saldırıyor
bi de evet abso, elitelar filan es geçildiği içindir alliance'da
bizim av'larda da çok oluyor çünkü, adamlar hiçbi şeyle uğraşmadan giriveriyorlar base'e Oo çünkü uğraşmaları için bi sebep yok, karşılarında sadece yanlarından koşup geçebilecekleri npcler olduğu için
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Horde da koşup geçebilir birçok elitei ama resmen elite arıyoruz kesmek için yani 5 elite bulsan sağdan soldan mis gibi 100 honor yani az buz değil.
Harita avantajı konusunu tam bilemiyorum çünkü Ally geride adam bırakıyor horde bırakmıyor yani horde 15 kişi bıraksa geride muhtemelen baya bi direnç olur.
Horde için esas sıkıntı köprü yani orda çok ciddi zaman kaybediyor çünkü dizayn olarak her iki yandan ve karşıdan korunabiliyor artı kulelerdeki okçular can yakıyor yani köprüde savaşırken birde 800 800 vuran oklar üzücü oluyor.
Ama bence horde ile en büyük sorun bizin BG grubunda Leecherlar. Dün herhalde 15 AV falan yaptım ve hepsinde minimum 8-9 leecher vardı.

Biri neya göre kaç honor alınıyor yazar mı?
MEsela balindayı kesersen 20 honor geliyor ama eğer kazanırsan daha mı çok honor geliyor balinda ölmüş ise falan? Yani kadın boss ama sıradan elite honoru veriyor.

[ Mesaj 24 Ağustos 2007, Cuma - 12:33 tarihinde, Absolut tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

BGlerdeki hp hesaplamasının formülü kamuya açık değil bildiğim kadarıyla. Öldürdüğün adamların ranki, aldığın kuleler, mezarlıklar; kendi takımında hayatta kalan eliteler, madenler, wingcommanderların sağ salim yerine varması vs çok şey var etki eden hesaba. Dediğim gibi öyle net bir tablo yok ama ne kaç puandır diye.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

elitler commander'lar foward outpost'taki abi ve abla, ve işte boss'lar.

bunkerlar ve towerlarda veriyodu sanırım hale veriyolar.

ya belinda şöle daha cok sanırım absolut, bg sırasında kestiğinde scoreboard'a 20 yazılıyo elitler gibi, ama mac soonunda bakıyo oyun sanırım kim neyi kemsiş dieyorda bide fazladan puan yazıyo commander'lar için

[ Mesaj 24 Ağustos 2007, Cuma - 13:49 tarihinde, Cuce tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

av de kesinlikle ally`nin map avantaji var. kopru basindaki mezarligi almasi bile bir dert. savunmasi cok kolay. bir de horde ally base`deki neredeyse butun npc`leri oldurmek zorunda. ally ise gayet rahat digidik digidik geciyor yalarindan. neyse butun bu avantaja ragmen bizim server`da en azindan belirli bir ustunlugu yok ally`nin. benim son bir senedir tuttugum istatistiklere gore %67 horde onde toplamda. en kotu oran av`de.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Dun Baldar'daki köprü büyük avantaj, doğru ama Frostwolf Relief Hut'ı almak Stormpike GY'ı almaktan daha zor çünkü mounted halde guardları lure eden şahıs ya gnoll cavelerin oraya atlayacak ya da kalıp savaşacak. Stormpike'da ise köprünün altında veya madene doğru rahat rahat combattan çıkacağı veya npcleri kitelayabileceği alan mevcut. NPC olayında da Alliance daha avantajlı ama şahsen 2-3 tane birkaç saniyede inecek NPCyi indirmeyi kuytudaki GY'a tercih ederim çünkü Relief Hut'ın geri ninjalanması daha kolay. Stonehearth, Iceblood'a göre daha iyi bir choke point ama Horde'un bunkerı alması daha kolay. Balinda basmak daha kolay. Alliance'ın tünelden defansa geçmesi daha kolay. Gibi, gibi.. uzar liste. Savaşı iki taraftan da görünce gerçekten uzun bir liste yazılabiliyor.

Ben haritanın simetrik olmamasını seviyorum, oyun stili bir şekilde adapte oluyor. Köprüyü geçmek daha zor, evet ama at üstünde durmadan ilerleyebiliyorsun. Yine hakeden kazanıyor çünkü harita avantajlarının oyuna etkisi az, malum 40 kişilik BG.

Win / Lose oranı ise battlegroup ile alakalı, kazanabilecek potansiyelde olduktan sonra 40 kişi ne köprü dinler ne de lokholar/ivus.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

av de her kesilen boss yada elite icin 20 puan gelir kule mezarlık ve bayrak degisimlerindednde aynı mşiktar honor gelir. pvp den yani adam kesmeden ortalama 2 honor gelir. ama yekunu tamamen yukarda saydıgım pve contentten gelir. o yuzden farma giren tum takımlar hızlı bı sekılde kontrol noktalarını ele gecırıp son bossu kesmeye yonelırler. arkadasların dedıgı ortalama rakam dogrudur 350 ıla 450 arası puan alınır kazanılırsa 550 ye kadar cıkıyor. ancak haftasında her mac kazanılırsa 700 800 arası verırken kaybedılenlerde yıne pve kontentın temızlendıgı savaslarda 500 550 alınır.

bazı savaslarda kazanan tarafın kaybedenden daha dusuk honor aldıgına denk gelebılırsın temel sebep kazanan tarafın suratlı bı sekılde son bossa gıdıp baska seye ellememesınden kaynaklanır o yuzden bana sorarsan alteracta amac her pve contentı yok edıp son bossu kesmek olmalı hızlı bı sekılde. buradakı hızda grup saldırısı ıle ve karsı factıon playerları ıle ugrasmadan ısınıze bakmakla olur.

eger adam kesme zevkı yasıcaksan zaten alterac areacılara maks zevk verecek bı yer sıngle target takılcaklar ıcın dıer bg ler daha keyıflı ama farm ıcın bana av 1 numara her zaman.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

ally taktik sf-gal-ib towerib grav-tower point-fw-hut ve kuleler adam gibi oyuncular varsa bi grup galva deyken gidip fw yi alır.Her elite 20 honor her kule des 20 honor biz cogunluk la bl de yeniyoruz ama bu günlerde afk cok fazla arkdan duydugum kladarı ile program varmıs. av ye giriyor afk oluyor ama oyundan cıkmıyor adam bi gunde 9 k honor yapmıs av dan sadece makinayı acık bırakarak bizde ortalama 5-6 afk oluyor baslangıc noktasında bekleyen insallah yeni yama ile bu ortadan kalkıcak hordeları anlamıyorum köprü diyorlar.adam oyunun basında direk ally base bukera gidiyor cap liyor ve dibindeki mezarlıkta olan ally gidip geri almayı dusunmuyor bu arada adam okcuları kesiyor kısacası ally da noob cok
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...