Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Son gün çalışmanın bir işe yaramadığı gerçeği...

Sensible

Öne çıkan mesajlar

Lisedeyken dersleri dinle yeter, ekstradan bi çalışmaya ihtiyaç yok bence. Sınav ilk ders değilse okula gidip ilk 1-2 derste kitabı açar basitçe bi tekrar geçersen rahat rahat yetiyo.

Üniversiteyi bilmiyorum daha, hazırlık okudum bu sene gidicem nası olucak bilmiyorum. Ama ing. hazırlıkta sınavdan önce bile çalışmıyodum bi ders dinlemek yetiyodu.
Tabi ünide biraz çalışmak gerekebilir=)
Sosyal ağlarda paylaş

Kaiserslautern teknik üniversitesine beklerim sizi. Vize yok. Tek final var. En az 300-400 sayfalık ders notalarından 20 sayfalık finali önünüze koyuyorlar, 2-3 saat sürüyor. Genelde %50 altı kalıyor.

Son gün çalışmayı bırakın, son hafta çalışarak bile zar zor geçiyorsunuz. Ben çoğu finali 5-6 gün, günde 8-10 çalışarak geçebildim. Ama yine de çok stresli oluyor.

Edit: Vize olmadığı için bütün dönem yan gelip yatıyorsunuz o ayrı. Final dönemi geldiğinde stresten patır patır patlıyorsunuz ama.

[ Mesaj 24 Ağustos 2007, Cuma - 00:29 tarihinde, Mirage tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Ben son hafta toplamda sınav başı 1.5 saat çalışıyorum vizelere finallere. Hiç bi işe yaramıo bi sürü dersten F'le kaldım. Son gün çalışmak da ancak dersi iyi anlamışsan işe yarar. Liseye kadar iyi de üniversitede kolay bir bölümde değilsen yemiyor o taktikler maalesef.
Sosyal ağlarda paylaş

bende mirage i katliyarak ilertip. çalışmalarimin acısını bu topicten cıkartmak istiyorum.

Karlsruhe Teknik Universitesindeyim.Okul almanyada elit universite seçilen 3 okuldan birisi.

Birakin son gün çalışmayi benim çalışma prensibim son ay üzerine dayali.
sınavlar 3 saat.Eğer son ay baslamıssam çalışmaya bu türkiyedeki son gün çalışmaya tekabül ediyor , ama bende ne yazıkki hiç bir zaman sene içinde çalışmaya başlıyamayanlardanım.

Bide şöyle güzel bir bomba , mesela okul 23 temmuz tatil hooppp ekim 15 e kadar sinav, ekim 17 tekrar okul.
Az önce kütükhaneden geldim hatta , evet kütükhanemiz 24 saat açık ve full :p
Ha bide şöyle dipnot düşiyim lise hayatımda 30 dk dan fazla ders masasinda oturdugumu hatırlamam.Böyle entresan bir insan oldum burda ıkıla ıkıla :p

bu nedendirki genelde yurtdişi eğitim topiklerine çok soğuk girerim.
ama şöylede ayricalikli kişilerden olabilirsiniz belkide, en son okul şöyle zor böyle zor dedigim eleman meger burslu türkiye 200. olup gelmiş aşmıs bir adamdi.taka tuka geçti herşeyi.ben bilmiyordum ama ona bu geyikleri yaparken , okuyarsan affet beni :(

[ Mesaj 24 Ağustos 2007, Cuma - 00:36 tarihinde, GEd tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Öyle roman gibi okuyup geçilcek şeyler olsaydı yapabilirdin tabii. Ama bazen önüne bir bölüm geliyor, 10-15 sayfa için saatlerce harcamak zorunda kalıyorsun. Bazen tek sayfa için saat hacıyorsun.

Hele bazı derslerde konular birbirini önkoşul olarak sayıyor. İlk bölümü anlamadan geçersen, ikiye geldiğinde kafan karışıyor. Üçüncü bölüme geldiğinde finlandaca okuyorsun gibi geliyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Helal valla ne diyeyim. Dediğim gibi ben bir haftada zor geçiyordum. Ya sen insan değilsin, yada bizim üniler arasında ciddi fark var. Benim bir hafta çalışıp geçtiğimi duyanlar genelde şaşırıyor bizim ünide. GEd'in dediği gibi bir ay önceden çalışılıyor normalde. :)

Edit: Tüm derslere girip, uygulamaları falan yapıyorum ama çok etkisi oluyor tabi.

[ Mesaj 24 Ağustos 2007, Cuma - 00:40 tarihinde, Mirage tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Die TU München, die LMU München und die Universität Karlsruhe

bunlar elite olmuş

http://www.spiegel.de/unispiegel/studium/0,1518,442503,00.html

said:

Ya arkadaşlar bırakın türevi integrali bi sonraki hafta hatırlasam ne olcak?Mühendis olcamda kendi elimle iş yerinde bana türev integral mi hesaplatçaklar

türevi integrali bilmeden mühendisligin geri kalanini nasil ögreniceksin ?

[ Mesaj 24 Ağustos 2007, Cuma - 00:47 tarihinde, GEd tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...