Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Türban !!!

firatram

Öne çıkan mesajlar

Atatürk resimlerinin ne bir dinle nede siyasi bir görüşle ilgisi vardır.

O beğenmeseniz de hepimizin ulu önderidir. Ayrıca bu ülkenin yönetim şekli cumhuriyetse cumhuriyetçiliğin simgelerinin devlete bağlı yerlerde bulunması kadar normal birşey olamaz.

Yüzyıllardır türban değil başörtüsü vardı, türban yeni çıkan birşey.

Ayrıca bir dönem teyzem de türbanlıydı ve o dönemde okuyordu. Eğitimini almak uğruna çıkartıp giriyordu.

Eğer eğitim almak, gerçekten hayatlarını kurtarmak istiyorlarsa diğer dinlere mensup insanlarımızın yaptığı gibi dini kimliklerinden ve sembollerinden günde birkaç saat feragat etmeliler.

Ben de giderim hindu cüppelerine izin verilsin, ,nancımızı yaşamak hakkımız diye ayaklandırırım üniversiteli hinduları..
Sosyal ağlarda paylaş

Abicim bunlar boş tartışmalar. TEcrübeyle sabittir ki iki tarafta kesinlikle düşüncelerinden ödün vermez.

Yormayın parmaklarıızı bizimde gözlerimizi.

Türban da kesinlikle dini değil siyasi bir semboldür.
Din gereği örtünmek isteyen baş örtüsü takar.

Benm görüşüm bu, benim safım bu diyende Türban takar. Oaly bu.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Atatürkçülük ile chpciliğin akpciliğin alaksı yok. Atatürk'ü anmanın tarafı mı varda, bölücüğü, tartışmaları besliyor mu da yasaklıyorsun?
edit: buralarda ve batı basınında siyasi ve dini bir simge olduğu açıkça görülüyor malesef

Bir dakika simdi, sen afedersin ama iyice saçmaladin patim. Atatürkçülük ile Chpciligin akpciligin alakasi tapiki yok, her ne kadar İslamcilik la Chpciligin ve Akpciligin alakasi olmadigi gibi. Atatürk'ü anmanin tarafi yokda, Muhammed'i anmanin mi tarafi var ? Ya da Allah'i ? Bölücülügü, tartişmalari beslemiyor yani ? Din besliyorda, o niye beslemiyor ? Tartişmalarda demiyor musunuz, Atatürk'ün ongordugu Laiklikde türban'a yer yoktur diye ? Okullarda ogretmiyorlar mi, din ve devlet işlerini Atatürk ayirmiştir diye ?

Buralarda ve Bati basininda siyasi bir simge haline getirildigi supesiz, ama bunu o hale getiren kimler ben onu soruyorum sana ?
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Hoppala, Atatürk resimleri vs.. De o zaman Atatürkcülügün sembolu. Atatürk rozeti takmiş adami almayalim okula, sokmayalim resimleri hiç bir yere. Cumhuriyet'in sembollerini kaldiralim ortaliktan.

Yani sence mantikli mi bunlar ? Degil. O zaman ?

bu sözlerin üzerine laf söylemek bize düşmez.

iptal oldum yani.

Kaldıralım Atatürkçülük ideolojisini .....................
Sosyal ağlarda paylaş

Ya ne biçim bi cahilsin sen anlamadım arkadaşım . Okumak istiyorsa açacak başını , uyacak kurallara . Kural konmuş , sen kimsin de hem kurala uymıycan hem de kurala uymadığın için haketmediğin bir hizmetten faydalanıcan ? Başını kapatan da eğitim alabilse bu memlekette başörtüsünden insanı caydıracak hiç bir neden kalmaz . Hakkaten çok cahilsin , çocuksun , bilmiyorsun , suçlayamaz kimse seni ama her cümlene 3 tane ünlem koymadan önce biraz bil .
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Türban siyasi bir kavram DEGILDIR.onu bu hale sokan sizin gibilerdir.Turban özde dini bir kavramdır.Siyasi kavramla alakası yoktur.Bence kara carsafın vardır ama Türbanın yoktur.

Acıkcası o insanların gidipte universitede kafa yıkayacagını sanmıyorum.Zaten universitelere giden cogu kisi kafa yıkayan dershanelerden cıkmıyormu ?.

O insanlar hayatlarını kurtarmak,okumak,kültür sahibi olmak istiyor !!!
oha.
kara carsafin dini anlami turbaninkinden daha yuksek eger illa bir anlam sokmaya calisiyorsan. Cunku kur'andaki ayeti "sacini topuz yapip ustunu bezle ort" seklinde algilamak bayaa zor bisey yani. Carsaflarini uzerlerinden sallandirsinlar mi oyle birsey yaziyor. Beyni olmayan insan bunu carsafa gir olarak anlayabilir, cok normal. Ama turban tak olarak anlayamaz.
Ayrica cok acik bir sekilde, o ayet de gunumuzde yazilsa "Giysilerini giysinler" olur bu arada. Ben Allah olsam oyle yapardim. Tabi ki yazilirken gununun sartlarina gore yazilacak, yazdiran 1400 yil onceki bir insan, yazan 1400 yil onceki katip yani.

Siyasi sembolse, zaten yeri yok. Dini sembolse, hic yeri yok cunku isin icine dinin yasallastirdigi semboller girerse, gercekten laik bir ulkede bu isin boku cikar. Ne bileyim naturalistim diye ciplak gelene de bi sey diyemezsin o zaman vs s
Sosyal ağlarda paylaş

eskiden tesettür ve irtica vardı, şimdi türban ve şeriat var.
değişen bişi yok, yeter ki insanlar hafızasız ve bilgisiz olmasın.

değişim olacak elbet, ama temelsiz ideolojiyle doldurulmuş gençlerin, birilerinin piyonu olmadan bu değişimde alabilecek bir rolleri yok. gençler neden tabuları bu kadar seviyor ben anlamıyorum. aidiyetten büyüme isteğinden olsa gerek.

neyse. ümitsizim yani genel olarak.
Sosyal ağlarda paylaş

Müslümanlık Ateistlik Hristiyanlık tartışma konusu olabilir. Atatürkçülüğün tartışılacak konusu yoktur. Burası M. Kemal'in kurduğu bir ülke. Saçmaladın gibi gereksiz düşüncelerini kendine sakla ayrıca.
edit: nerenizden anlıyorsanız, haa muhammede küfür ettim, töbe ya..

[ Mesaj 23 Ağustos 2007, Perşembe - 20:11 tarihinde, Redeagle tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Ya ne biçim bi cahilsin sen anlamadım arkadaşım . Okumak istiyorsa açacak başını , uyacak kurallara . Kural konmuş , sen kimsin de hem kurala uymıycan hem de kurala uymadığın için haketmediğin bir hizmetten faydalanıcan ? Başını kapatan da eğitim alabilse bu memlekette başörtüsünden insanı caydıracak hiç bir neden kalmaz . Hakkaten çok cahilsin , çocuksun , bilmiyorsun , suçlayamaz kimse seni ama her cümlene 3 tane ünlem koymadan önce biraz bil .

O INSANLARDA EN AZ SENIN KADAR O EGITIMI HAKKEDIYOR !!!
BURASI HERKESIN ESIT OLDUGU BIR ULKE !!!
BU ULKEDE INSANLAR BASI ACIKDA GEZER,MINI ETEKLEDE GEZER,TURBANLADA GEZER !!!
BU INSANLARIN HAYATLARINA KARISMA HAKKIN YOK.EGER KENDIN BOYLE BIR HAKKA SAHIP OLDUGUNU DUSUNUYORSAN RODOS PLAJI SENI BEKLIYOR

DOGRU KONUS,SAYGI SINIRINI AŞMA !!!
Sosyal ağlarda paylaş

said:

bravo. işte zihniyet bu. açıkça gösterdiğin için teşekkürler. başını kapatan da eğitim alabilse, başörtüsünden insanı caydıracak neden kalmaz demek.

:)

aah ah.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Hoppala, Atatürk resimleri vs.. De o zaman Atatürkcülügün sembolu. Atatürk rozeti takmiş adami almayalim okula, sokmayalim resimleri hiç bir yere. Cumhuriyet'in sembollerini kaldiralim ortaliktan.

Yani sence mantikli mi bunlar ? Degil. O zaman ?
Dini ideoloji ile siyasi ideolojinin farki var burada.

Ikisi de sorumluluklar yukler sana, tum ideolojilerin olayi budur zaten. Fakat bir tanesi bu sorumluluklari tarihle, sosyolojiyle, bilimle gosterir, digeri ise mitlere, efsanelere dayandirir bunu, baska bir deyisle "kanitlanabilir" seyler degil "inanilir" seylerdir.

Mitler, efsaneler icin gereken kaynak zaten herkeste var, su an bunu okuyanlar uzerinde oturuyor ordan tanidik gelmistir. Simdi insanlarin bu kaynagi kullanip bazi seyleri yapmasina, yasallastirmasina, uygulamasina/uygulatmasina izin verirseniz, bunu sadece bu kaynagi ayni sekilde kullananlara degil, her sekilde kullananlara vermeniz gerekir. Ve bunu yaparsaniz da, her taraf bok olur.
Sosyal ağlarda paylaş

firatram son kez soruyorum,
capse basıp öküz gibi harflerle bağıracağına soruma cevap ver.
türbanla başörtüsünün arasındaki fark nedir?
ayrıca kılık kıyafet kanunumuz mevcut, o kara çarşaf yasak, şapka takmak mecburi. akıllı giyinin.
ek olarak ilke,
dotaya gel, Allah olsan da farketmez bu gece benim buralar.
Sosyal ağlarda paylaş

Firatram sen enteresan misin arkadasim, o koydugun resimler sirasinda sence basi acik gezmek mumkun muydu Musluman bir insan icin? Kac senesinde sence onlar, 2004 bahar kreasyonu sanki anasini satiyim bakin diye koymussun.

Baski sonucu yaptirilan seyi ornek olarak koyacaksan isimiz var, bi de gelmis baskiya hayir diyorsun arguman olarak.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Müslümanlık Ateistlik Hristiyanlık tartışma konusu olabilir. Atatürkçülüğün tartışılacak konusu yoktur. Burası M. Kemal'in kurduğu bir ülke. Saçmaladın gibi gereksiz düşüncelerini kendine sakla ayrıca.
edit: nerenizden anlıyorsanız, haa muhammede küfür ettim, töbe ya..

Hoppala, abi siz hakkaten pür cahil insanlarsiniz yahu, kapamişsiniz gozlerini Atatürkcülükde Atatürkcülük, gerci diger tarafda ayni şekilde Dincilik de Dincilik. Burasi M.Kemal Atatürk'ün kurduğu bir ülkedir, doğru. Simdi ben cikip bunun üzerine demelimiyim ki, burasi Tanri'nin yarattigi bir dünyadir. Yapma gözün sevem. Az ilerleyin be.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...