firatram Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2007 Öncelikle şunu belirteyim : Ailemde hiç türban takan yok.Ve yine bu konuya egocular girmesin.Bu yazdıklarımda oldukça ciddiyim.Eğer gırgır yapmak istiyosan git garbage'a...Bu anlatacaklarım eğitim sistemi içinde... Son zamanlarda ciddi ciddi türban konuları görüyorum.Kimi sitelerdede olsun,paticikdede olsun.Işte bu bana saçma geliyor... Tamam kara çarşaf giyilemez bu ülkede ama bir türban giyen kimsenin okullara alınmamasını anlamıyorum. Nedenmi ? O öğrencinin okula girmeyi kabul etmesi Atatürk'ün eğitim sistemini kabul etmesi anlamına gelir. Nedenmi ? Gidip mahallede evinde oturup şurdan buradan duyduğu hurafelere inanıp kafası yıkanacağına gidip okuyup kültürlü bireyler olup çıkarlar ve mühendis olurlar,kendilerini kocalarına ezdirmezler,çocuklarını iyi yetistirir,6 yasına getirip sokağa bırakmazlar. Nedenmi ? Türkiye'yi bu dunyada bir ilk yapabilirler.Türbanlı insanlarla başı açık insanların bir arada yaşamasını sağlayabilirler ve buda Demokrasi devi Fransa'ya örnek olur. Nedenmi ? Mısırda,iranda evlendirilme ve aile baskısı yüzünden kaçan,kaderini değiştirmek isteyen,okumak bilime,sanata katkı sağlamak isteyen genç kızlar için Türkiye bir amerika olabilir ve bu insanlar Turkiye'yi temsil edebilir. Nedenmi ? Bu yukarıda anlattığım sosyal,kültürel gelişimler onların türbanın hiçbirşeye engel olmadıgını anlamalarını sağlıyacak dolayısıyla belki kız cocuklarını bası acık gezdiricekler. Nedenmi ? Ve yine yukaradaki sosyal,kültürel veya bilimsel gelişmeler yurt dışında Turkiye'yi örnek ülke yapıcak,o çok beğendiğimiz avrupa'lılar bizi ağzı açık izleyecekler. Yani kıssadan hisse mahallede hurafelerle,yalan islam kurallarıyla yaşamaktansa,okumayı bir yerlere gelmeyi,bir doktor olmayı amaçlayan bu insanlara bir kumaş parçası yüzünden ( ki bu onlar için kutsal olabilir,bu onun inancıdır.Saygı göstermek gerekir ) mahallelere atmak arkaplana itmek ne kadar doğrudur.Tamam bende cumhurbaşkanının eşinin türban takması taraftarı değilim.Fakat üniversitelerde bu karar çok saçma...Sonra bu kadınlar üniversite çıkışlarında başı açık ailelerine yakalanıyorlar sonrada aile baskısı yüzünden intihar ediyorlar veya bunamak denilen duyguyu tadıyorlar. .......... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
karpuz Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2007 Off. Yeter, yemin ediyorum yeter... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
firatram Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2007 Bakma o zaman !!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mr_Hand Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2007 valla yeter. bunu burda konuşman neye yarıyo? bırakın ya... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
demise666 Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2007 O uc unlem niye? Konuyla ilgili konusayim, hepsini gectim ben Turk kadinina turbani yakistiramiyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2007 Okullara alınmamalarının birkaç "bence" geçerli sebebi var: Türban siyasi bir simge haline geldiği için, Devletin gözünde kimsenin dini olmadığı için, (sadece ölümlerinde nereye ve ne şekilde gömüleceklerini bilmek için nüfus cüzdanında din hanesi bulunur) Ve tabii ki bunun laik bir ülkede farklı sonuçları olacağı için, zira dini bir kıyafetle bir okula girilmesine izin verilirse bütün dinlere verilmelidir ve dinin kontrolü yopktur. Devlet gerçekten laikse her dini tanımak ve onlaraeşit mesafeli olmalıdır. Bu durumda nüdistler bir dinyaratıp bizim dinimize göre Tanrı'nın bizi yarattığı gibi anadan doğma dolaşmamız gerekiyor diyerek okula çıplak gelebilirler. Alınmamaları halinde laik gözüken bir ilkede dini ayrımcılık gördüğü için AİHM'ye başvurmahakkına sahip olur. Böyle saçma olaylar olmaması için de türbanın okullarda yasak olması son derece mantıklı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
firatram Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2007 Bak mr.hand kardesim yeterse bakmayacaksın !!! Yetmezse benim burada ileri sürdüğüm dusunceleri tartısacaksın.Begenirsen begenirsin.Ha baktın begenmedin o zaman dusuncelerimin yanlıs oldugunu bana gostericeksin.... "OFff yeter ya" "offff sacmalamıssın" demiceksin.Tartısma boyle olmaz ... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2007 Çok konuşuldu buralarda sonuca bağlanmayacağı aşikar. Ama sende neden istiyorsan söyleyeyim. Baş örtüsü ve türban farklı şeylerdir. Türban siyasi ve dini bir sembol olarak ön plana çıkartılmıştır ve bu nedenle doğal olarak siyasi ve dini nesenelerin giremediği yerlere sokulamaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Delirium Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2007 carpıtmadan bakarsak olay su turban dini bir sembol, hindu gelse hinduya da sarıgını taktırmazlar. cunku okula girerken bunları dısarıda bırakıyorsun, bırakmak zorundasın. temeli budur. bu konuda musamaa gostermek yerine takanların bunun bir zorunluluk olmadıgını anlatmak, bunun bir secim oldugunu gostermek lazım. ha super modern bilimsel bi mufredat belirleriz adam gibi hukukumuz olur o zaman strateji olarak bunun bir secim oldugunu anlatmak uzere okula alırsın turbanlıları, turban takanlara ozel konferanslar verilir. boylece hem takan bilinclenmis olur hem basını actıgında abisi cıkıp bogazını kesmez. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baluu Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2007 Ben her yerde söylüyorum, burada da soylerim. Benim için hiç bir sakincasi yok, -bir nokta da iki kulturude yasamis bir insan olarak- Turbanli bir insan'a karşi ilkellik diye tanimlanabilecek davranişlardan da kaçiniyorum. Herkesin düşündügüne saygim var, ama sagda solda gorduklerin felan, onlari bosvericeksin, sen oku, sen al ilmini, bilginle herşeyi yapabilirsin. Ama bizim problemimiz bu insanlari savunanlarin bilgisiz olmasi, problem bu. E oyle olunca, birak kardesim boyle boyle diyebiliyorsun karşisina gecip, ama bilgin olmayinca, işte damgayi yiyiveriyorsun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
firatram Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2007 @nileppezdel Anadan dogma insan zaten deli diye alınır goturulur... Dogru demissin Türban bir seriat imgesi gibi gosteriliyor ama bunu nasıl yener insanoglu ? Bunun yanlıs oldugunu gostererek tabiki...Buda kültürlü basörtülü insanları bu ulkeden muhendis,doktor,tıp insanı olarak cıkarttıgımızda gerceklesir bence... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2007 Benim için sakıncası var , eğitim almaya geliyorsa siyasi sembol kullanmayacak . Ayrıca yeter . Ayrıca soru eki ayrı yazılır . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2007 Kimsenin türbanın siyasi ve dini tarafını yenmeye ihtiyacı var gibi görünmüyor. Türban akımı zaten siyasi doğmuş bir akım. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baluu Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2007 türban'i siyasi sembol halinde getiren kim ? Gene sen, gene turban karsitlari degil mi ? Yani, neden bu kadar zit tavirlar aliyorsunuz ki ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
firatram Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2007 O zaman siz anti-demokratik insanlar olmus oluyorsunuz iste... Basbaya o kadınların dini inanclarını degistirmesini,aksi halde okullara onları almayacagınızı belirtiyorsunuz... Bu ulkede okumak her Turk insanının hakkıdır !!! Okumak guzel birseydir... [ Mesaj 23 Ağustos 2007, Perşembe - 19:56 tarihinde, firatram tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2007 Bende siyasi tavrımı okula sokarım o zaman tartışmanın önü arkası kesilmez çünkü. Herkes türban girsin peşinde, türban girerse diğerleride girmek zorunda bunu farkeden yok. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
nileppezdel Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2007 Şeriat simgesi demedim ben, dini bir sembol. Müslüman bir kadın şeriatçı olmasa bile türbanlı olabilir. Ama okula girerken çıkartmak zorunda. Arkadaşın da dediği gibi, hinduyu turuncu robdöşambrıyla almazlar içeri, Hıristiyan cüppeyle giremez, musevi kafasında özel takkeleriyle giremez. Bu sadece Müslüman'lara özelmiş gibi algılamayalım lütfen. O kadar aydın olabileceklerse içeri başlarını açıp girerler, eğitimlerini alırlar, bu ülkeye laikliği çerçevesinde hizmet ederler saygı duyarım. Ama durum maalesef pek böyle değil. PS: Çıuplak adam tabii ki çok uç bir örnek ama yine de adam haklı olur AİHM'ye giderse.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2007 türbanla başörtüsünün farkını öğrenin önce sonra gelin. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2007 Evet türbanla baş örtüsü farklı şeyler. Aynı şey gibi algılatıp bütün islam alemine hakaret olarak nitelendirmek yanlış. Benim inancım çıplak girmemi gerektirsin mesela ne olacak? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baluu Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2007 Hoppala, Atatürk resimleri vs.. De o zaman Atatürkcülügün sembolu. Atatürk rozeti takmiş adami almayalim okula, sokmayalim resimleri hiç bir yere. Cumhuriyet'in sembollerini kaldiralim ortaliktan. Yani sence mantikli mi bunlar ? Degil. O zaman ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2007 said: O zaman siz anti-demokratik insanlar olmus oluyorsunuz iste... Ignorance is bliss demişler , sen devam et . Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
firatram Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2007 @Redeagle Türban siyasi bir kavram DEGILDIR.onu bu hale sokan sizin gibilerdir.Turban özde dini bir kavramdır.Siyasi kavramla alakası yoktur.Bence kara carsafın vardır ama Türbanın yoktur. Acıkcası o insanların gidipte universitede kafa yıkayacagını sanmıyorum.Zaten universitelere giden cogu kisi kafa yıkayan dershanelerden cıkmıyormu ?. O insanlar hayatlarını kurtarmak,okumak,kültür sahibi olmak istiyor !!! Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Delirium Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2007 firatram bizi ikna etmek icin mi neden boyle oldugu hakkında bilgi almak icin mi bu topigi actın evet laik bir devletin devlet dairelerine dini siyasi hicbir sembolle giremezsin, bu her rejimin dayanak noktasıdır. ha turban dini bir semboldur, siyasiligi de iranlılar tarafından bulunmus, kullanılıyor olmasından gelir. bliyosun iranda seriat var hani ya? hadi siyasi olmasın, dini bir kavramdır yine sokamazsın. [ Mesaj 23 Ağustos 2007, Perşembe - 20:01 tarihinde, Delirium tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
firatram Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2007 YOK devletin resmi kurumu degilki !!! Sizi ikna etmek icin acmadım.Cunki ikna olmazsınız siz abi.Siz takmıssınız paranoyak dusuncelere. Burada halkın belli bir kesimininki bu topraklarda anadoluda koylerde kadın kesimin taktıgı bir seyi giyen kesim oluyor bu,okuma hakkını zaptetmek amaclı dusuncelere sahipsiniz... Bu turbanlı kesimin hic gelisememesine neden olucak,bu o kadınların cocuklarının kafalarının yıkanmasına neden olucak,bu gelecegin hırsızı,bolucusunun cıkmasına neden olucak.Bunu bu hale getirende siz olucaksınız !!! Sırf o insanları egitimin ısıgından uzak tuttugunuz icin !!! [ Mesaj 23 Ağustos 2007, Perşembe - 20:04 tarihinde, firatram tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 23, 2007 Atatürkçülük ile chpciliğin akpciliğin alaksı yok. Atatürk'ü anmanın tarafı mı varda, bölücüğü, tartışmaları besliyor mu da yasaklıyorsun? edit: buralarda ve batı basınında siyasi ve dini bir simge olduğu açıkça görülüyor malesef [ Mesaj 23 Ağustos 2007, Perşembe - 20:02 tarihinde, Redeagle tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar