Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yonetmenlerin kar marji

GrandFather

Öne çıkan mesajlar

Tahmini olarak yazıyorum. Orta derece bir filmden kasıt herhangi bir şekilde gösterime girmiş ama gişe başarısı yakalayamamış buna rağmen beğelmiş bir filmse, en fazla maaşlı iş kadar kazanıyorlardır. Benim edindiğim izledim bu.

[ Mesaj 21 Ağustos 2007, Salı - 21:06 tarihinde, arcane tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

misal David Fincher sinema filminden kazandığı paraya bakarsak,ünlü kişilere çektiği kliplerden daha fazla para kazandığını görürüz.Madonna'ya vs. çeker gerçi klipleri :)

Ridley Scott mesela.Adam asıldan reklamcıdır ve bugün onun imzasını taşıyan 10.000+ reklam filmi vardır.Bu dalda en çok reklam çeken yönetmendir ve hala da çekmektedir.Ana geliri budur.

Zaten yönetmensen önünde para kazanmak için 3 seçenek vardır.Reklam,müzik klibi ve gişe filmi.Gişe risklidir,diğerlerinden kolay para kazanılır belirli bir isim yaptıktan sonra.

Benim tercihim reklamcılıktan yanadır onu da belirteyim :)

edit:Evet dizilerde vardır ama yine de az olur tahminimce sonuçta dizinin iyi para getirmesi,hatta orta derece getirmesi için bile belirli bir seviye halk tarafından sevilmiş olması lazım,yoksa hem kariyer için kötü olur hemde para gelmez...

[ Mesaj 21 Ağustos 2007, Salı - 23:23 tarihinde, DarKRideR tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...