Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tanımayan vatandaşlıktan çıksın gitsin...

Prawler

Öne çıkan mesajlar

akp tarzı demokrasiyi seviyorum.hemde çok

Yılmaz ÖZDİL: Ahmet Necdet Sezer'i yuhalamak serbest, Abdullah Gül'e itiraz etmek ise vatana ihanet. Tarikatlar iktidar, laikler azınlık oldu. İşin kötü tarafı, KKTC'ye de gidemeyiz artık. Orası da gitti malum.

[ Mesaj 22 Ağustos 2007, Çarşamba - 08:27 tarihinde, Sparkcaster tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Andree 1990’lı yıllarda TRT’de çalışıyordu.

Eşimin de çok yakın arkadaşı olan Seynan Levent’le birlikte "Akşama Doğru" diye bir program yapıyorlardı.

O program çerçevesinde, Ankara’daki yabancı büyükelçilerle de röportajlar yapıyorlarmış.

O dönemde Fransa’nın Ankara Büyükelçisi François Dopffer’le konuşmak üzere İstanbul’daki konsolosluk rezidansına gitmişler.

Andree’nin ailesi Fransa’dan gelip Türkiye’ye yerleşmiş Levanten bir aile.

Dolayısıyla Türkçe’nin yanında Fransızca’yı da anadili olarak konuşuyor.

* * *

Büyükelçi "Nasıl bu kadar iyi Fransızca konuşuyorsun" deyince, o da "Ailem Fransız asıllı" demiş.

Bunun üzerine Büyükelçi Dopffer, "Biliyorsunuz çifte vatandaşlık hakkınız var. Belgelerinizi getirirseniz, size ve eşinize Fransa vatandaşlığı veririz" demiş.

Andree, şu cevabı vermiş:

"Ben buradaki hayatımdan çok memnunum. Çok mutluyum. Eşim gazeteci. Çifte vatandaşlığa ihtiyacım yok."

* * *

Evet, Başbakan’ın "Tanımıyorsan çek git" dediği Bekir Coşkun’un eşi işte böyle bir insan.

Benim aracılığımla Erdoğan’a şu mesajı iletmek istedi:

"Sayın Başbakan, ben Fransız asıllı bir Türk vatandaşıyım. Sadece ve sadece Türk pasaportu taşıyorum. Bir Türk’e áşık oldum ve onunla evliyim. Bu topraklarda doğdum. Annem babam bu topraklarda öldü. Bu topraklara gömüldü. Ben de bu topraklarda öleceğim. Bu topraklara gömüleceğim. Sözleriniz içimi acıttı, gururumu çok rencide etti. Cevabım şu: Hayır Sayın Başbakan, bir yere gitmiyoruz. Buradayız."

Kaynak: Ertuığrul Özkök'ün Bugünkü yazısı.
Sosyal ağlarda paylaş

adam resmen sadece bekir coşkunu değil beni ailemi birçok arkadaşımı ailesini ali dostumu sizlerin bir kısmını bu ülkeden kovmus böyle bir basbakan olabilir mi ya bi de eşit olacağız diyorlar ben herkesin basbakanı olacağım diyor ya artık her lafı yalan olmaya başladı adamın ya ve kendi olmayan ülkeyi sahiplendi resmen

mezun olana kadar öğretmene yağ mezun olduktan sonra kötü davranıp ne olacak 0 mı vereceksin tavrı yeter be
Sosyal ağlarda paylaş

bekir çoşkunda köşesinde feci baymaya başladı kaç gündür "gittim uğurlar olsun" gidiyorum" "dün çekip gittim" ouuff dedirtiyo insana artık

Ben ise "Çek git" lafı üzerine, bir insanın gidebileceği dünyanın en güzel yerine yolculuk ettim dün:

Bu ülkede yaşayan iyi insanların yüreklerindeki o müthiş yere...

Orada yaşayanlar duygularını renk renk çiçekler gibi attılar üzerime.

Duyguların bu denli güzel koktuğunu bilmezdim.

Düşüncelerini-görüşlerini sanki kent mızıkasının eşliğinde şarkı şarkı mırıldandılar kulağıma.

Düşüncelerin-görüşlerin bu kadar hüzün verici olduğunu da bilmezdim.

Bakışların sesliliğini...

Gülücüklerin ıslaklığını...

Bilmezdim...

abi nedir bunlar yaa kendine gelde düzgün bişeler yaz okuyalım aydınlanalım biraz
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...