patateskabak Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2007 Elektronik müzikten bahsediyorum, enstrüman felan olmadan .. mixer lazımmış galiba, tam oalrak ne lazım ve hangi ses kartını önerir siniz nası oluyo bu işler ilgilenen varmı?
Gilean Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 16, 2007 abi öyle bi sormuşun ki sanki şunu şunu al dicez olacak=) www.tr-ance.com forumlarını araştır biraz
SoulCube Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 ben ve GERGE ugrasıyoruz sanırım bu işlerle başlangıç için abuk virtual dj programını öneririm 1 hafta onunla takılıp işin hamurunu yuttun mu dance ejay adlı programa geçebilirsin. ardından zaten belli bi yere gelip program tercihini kendin yaparsın... [ Mesaj 17 Ağustos 2007, Cuma - 04:06 tarihinde, SoulCube tarafından güncellenmiştir ]
Delirium Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 dance ejay ne ya oncelikle temel nota bilgisi ve midi klavye lazım. sonra reason kurup ses samplelarını bukup istedigin sesi elde edersin. mixer isi yazılımla yapılıyor gereken sey preampli mikrofon kaydı icin mic direk jakla sesi girmek icin line in bi ses kartı(ayrı ayrı degil), harici tabii. kayıtla klavyeyle isim olmaz mousela klikita klikita yaparım muzigimi diyosan reason kafidir.
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 Daha önce yazmıştım - c/p yapıp biraz editliyorum sadece: FL kullanabilirsin başlangıç için ama orada kalamazsın, yinede buraya bak FL için. Eğer sırf remix yapacağım diyorsan Acid Pro daha iyi gider sana. Image-Line mayısda FL için Deckadance diye bir dj tool - mixing console çıkardı. Deneyebilirsin. Sytrus vardır bir de FL için - iyi bi synt değildir ama bence. Ben yine de FL kullanma diyorum. Electronic music ileri derecede yaratıcılık ve özgünlük gerektiren bir şey eğer ciddiye alınmak istiyorsan, ve bu da FL Studio ile olmaz. MaxMSP öğrenmelisin veya Pure Data. SuperCollider'da bu ikisinden birine yardımcı sistem olarak öğrenilmeli. Sonra MaxMSP ve Pure Data'ya kendi plug-inlerini yazmak için C dilini öğrenmelisin. Bu kitabı yürekten okumalısın. Electronik müzik teknik olarak en zor olanıdır - FL ile falan olmaz - Frontpage kullanmak ile kod yazmak arasındaki fark gibi düşünebilirsin. Eğer bu işi öğrenmek istiyorsan sabırlı olmalı ve en baştan başlamalısın. 6-7 ay geçmeden de iyi birşeyler üretmeyi beklememelisin.Aksi halde sadece mtv gibi yerlerde, discolarda falan çalan şaçmalıkları elde edersin. Electronic music bu demek değil. İyi bir şey yapmak bir roket tasarlamak gibidir. Çok bilgi gerektirir. Ben bir kaç ay önce girdim bu türün içine - daha önce klasik ve metal yapardım hep, hala klasik ve metal yapıyorum - daha öğrenmem gereken çok şey var çünkü. Donanım asio destekli herhangi bir ses kartı başlangıç için yeter. Bunu tavsiye ederim.
Delirium Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 acıkcası c diline girmeye su an icin hic gerek yok, muzik yanını gelistirmeden istiyosan satır satır kod yaz bi ise yaramaz. bir ses anlayışı ve tad oturtman lazım kendi icinde, skill kasmaktan fazlası var yani. [ Mesaj 17 Ağustos 2007, Cuma - 09:08 tarihinde, Delirium tarafından güncellenmiştir ]
PrudenT Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 abi e-jay kullanmak için hiçbir şey bilmene gerek yok ki. rave e-jay vardı bende, alıyorsun sesleri tık tık yerleştiriyorsun gayet basit. ha güzel program orası ayrı :D
senko Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 oah gerge c öğren demissin adama :) c ile plug-in yazmayı geçtim windows consolunu çalıştırmak bile işkencelerin en büyüğü. başlangıç için fl iyidir güzeldir cicidir. bi ton plug-in'le birlikte geliyor kendisi zaten synthszierlar çeşit çeşit. m-audio solo bile çok üst bi kart başlangiç için, onboard ses kartları bile yeter sana. latency tavanlara vurmadıkça. amma velakin beste için bi midi klavye veya midi in-out'u olan bi keyboard şart. ama alırken pitch bend olsun bende casio ctk-691 var içinde ne ararsan var bi pitch bend yok :) o yüzden güzel işkenceler çekiyorum...
SoulCube Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 abicim adam daha amatör neyin fl si neyin hedesi hödösü c si koduundan bahsediyosunuz bu işe ısınmak için böyle hazır programlarla baslaması gerek bu yüzden ejay ve virtual dejay isimlerini verdim.. size çko basit geliyor belki ejay falan ama hiçte sandıgınız gibi sıradan bir programda deil. burda ejayle yapılmış bi kaç tane müziğim hakkında baslık açmıştım bi onları dinleyin anlarsınız neler yapıldıgını. elektronik demiş adam davullu zurnalı halay havası yapmıycak..
Gilean Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 gerge o zaman da söylemiştim yine söylüyorum.. FL Studio bu işin en iyilerindendir. Senin söylediğin diğer programlar dünyanno en iyi dj/prodüktörleri tarafından kullanılmıyor bile. ben FL Studio ve Ableton taraftarıyım
patateskabak Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 abi peki bilgisayarda Hoparlör için daha profesyonel bişeyler varmı creative philips gibi piyasa firmalar dışında?mesela yamaha falan, bide ses kartında neyde karar kıldınız şimdi?
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 Studiophile DX4 Fast Track USB Bunlar işini görür. Ses kartını farklı da alabilirsin ama bu özellikleri kesinlikle olmalı: ASIO Direct Monitoring XLR MIDI I/O (bu o kadar lazım değil, ses kartı dışından da halledilebilir)
patateskabak Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 peki müzik yapmını bi yana bırakırsak sadece film mp3 DVD dinlemek içinde mi bunları önerirsin? yani piyasa olanlar haricinde daha kaliteli olaraktan [ Mesaj 17 Ağustos 2007, Cuma - 17:25 tarihinde, patateskabak tarafından güncellenmiştir ]
patateskabak Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 Bir de şu nasıl yani bi yandan 5.1 DVD de izleyebilmek için? http://www.compel.com.tr/m-audio/speaker/lx4/index.php [ Mesaj 17 Ağustos 2007, Cuma - 19:05 tarihinde, patateskabak tarafından güncellenmiştir ]
sughnuk Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 vala bizim müzikler hep bilgisayar:D endüstriyel bişiler,, mixer mi vardı eskiden imzada link var
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 Gürültü oranı daha yüksek - yani daha kötü, ama senin için şu anda bir fark yaratacağını sanmıyorum, yine de tavsiye etmem. DX serisi daha iyidir.
Delirium Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 bir programın iyiligi her yola gelip gelmemesine bakar, hazır melodileri dizerek bile baslama derim ben. mesela abla var ne diyo nefesinizi kontrol edin diyo, dogru diyo.
patateskabak Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 said: imzada link var hoşmuş abi içdirenç olayı şimdi ordaki davullar gitarlar felan hepsi bilgisayar mı yani? gerçek enstrüman kullanmamış mı oluyosunuz [ Mesaj 17 Ağustos 2007, Cuma - 20:31 tarihinde, patateskabak tarafından güncellenmiştir ]
sughnuk Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 yok be ya gitarları biz çalıyoruz.. o kadar da olmasın:_P
patateskabak Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 peki müzik yapmıycak sadece dinliycek biri için M-Audio nun PCI ses kartlarını falan mı önerirsin
PrudenT Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 said: SoulCube, 17 Ağustos 2007, Cuma - 14:31 tarihinde demis ki: burda ejayle yapılmış bi kaç tane müziğim hakkında baslık açmıştım bi onları dinleyin anlarsınız neler yapıldıgını. elektronik demiş adam davullu zurnalı halay havası yapmıycak.. abi yapılmaz demiyorum yani yapmak için bir şey olmak gerekmiyor sadece biraz yaratıcılık yeterli.
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2007 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2007 Sadece dinleyeceksen Revolution 7.1 en iyi kartlardan biri piyasadaki - sırf dvd için değil, oyun içinde.
LasT_SuRviVoR Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2007 GERGE abi yardım plx. Bilgisayard bateri çalmak için hangi programı bulabiliriz?
Genel Yönetici GERGE Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2007 Genel Yönetici Mesaj tarihi: Ağustos 18, 2007 reason kullan
Öne çıkan mesajlar