SoulCube Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 tyrael bu senin dediğin biraz tuvalete işeniceiğini biliyorum ama işemiyorum bu bana yeter gibi olmuş.. garip bi örnek ..yes Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marl0_on Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 doğruyla yanlış arasına çizgiyi çekebildiğin ve bunu uygulamaya geçirebildiğin zaman bence yaratıcının varlığını kabul etmek kalır sadece. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tyrael Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 dory nin cevap doğru hakkaten, o zaman ben o kesimden ayrılmış bulunuyorum.. soul senin örnek o şekide deilde şöyle yorumlanabilir: sağa sola işemeyiniz yazsa wc de, bende bunu zaten biliosam o uyarıya bakmam gerekmez diye yorumluyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
SoulCube Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 ama işte dinin neyini biliyosunda bakmıyosun onu demek istiyorum. Eğer bir dine inanıyorsan allaha inanıyorsun ve allaha inanıyorsan onun kurallarına da inanmak zorundasın bu allahın emri. ha din gerçek mi deil mi diyosan o zaman allaha neden inanıyosun.din olmasa allah olsa ne farkeder ki.ister inan ister inanma. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Tyrael Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 tam tersi bence=) Allah'a inanmak için bir din seçmek zorunda değilsinki? ya da gerekiyorsa illaki yaratıveririm bir din hemencecik benden başkasının takip etmesine de gerek yok, 2-3 tane de madde koyarım: Allah'a inan O'nun büyüklüğünü kabul et, insanları sev-say, dürüst ol gibi.. ama namaz kılmak zorunda olduuma inanmıyorum Allah'a inanmak için=) şu kitabı da bir okuyim, kafam netleşsin boşu boşuna kafir ilan edilmiyim burda=) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Baluu Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 Tanrinin tanimi Yoktan varolmaz vardan yok olmaz Dogmaz dogrulmaz... .... .. .. Enerjinin Tanimi ,,,.. .. .. ... . Benzerlikleri sasirtici dimi Tanri esittir enerji diyebilirmiyiz ? Evet inanmiyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Defensive Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 ve işte günümüzde anladığını zannediyor. evrenin yaratıcısı bir tanrı, nedeni belirsiz bir şekilde tanrıya ibadet, zor durumda sığınacak bir yaratıcı, tanrıdan geldiğine inanılan kitaplar, tanrının belirlediği elçiler, vs. halbuki tüm bu kitap, elçi, haber, ibadet gibi kavramların yaratıcısının insan olduğunu unutuyorlar. Önceliklere saygı ginaly, tarzın çok saygısız.Bana göre Allah'a inanmamak çok gerçekdışı ama bu inancıma rağmen her cümleme "Bana göre" diye başlarım.Çünkü karşımda bir insan var.Onunda bir fikri var. Şimdi arkadaşım Allah'a inanıp inanmaman beni ilgilendirmez.Madem böyle uzunca yazmışsın bende fikrimi belirteyim.İki örnek vereyim.Binlere kadar çıakrtılır bu örnekler. 1-Arıların balları saklamak için ürettiği, kullandığı petekleri bilirsiniz. Üzerindeki geometrik şekiller altıgendir.Bunun balları saklamak için,yapılabilecek en iyi şekil olduğunu biliyormuydunuz ? Şimdi açalım.Bende dedim ki "İyi ama daire?" Daire sonuçta altıgenden daha büyüktü.Dairenin içine oturtulmuş bir altıgen düşünün.Ama sonra arkadaşla gördük ki daireler yanyana geldiğinde aralarında boşluk kalıyor.Oha dedik.Binlerce, milyonlarca şekil içinden, benim bile düşününemediğim bu simetrik, balı saklamak için en iyi şekli, bu arı, parmak kadar arı nerden nasıl biliyordu ? Bunun nasıl bir açıklaması olabilir ? 2- Dünya'nın sonsuzluktaki yeri. Bunu çoğu arkadaşımız bilir.Yerinden biraz sağa yada sola dogru konumlandırılmış olsaydı bütün düzen yerle bir olurmuş.Daha doğrusu düzen olmazmış.Evrende bu sınırsızlıkta, sayısız noktadan, öyle bir yere denk gelicek ki Dünya, herşey yerli yerine oturucak.Bunu ciddi düşündünüz mü ? Bunu örneği şöyle açalım. Bir topçu var.Önünde evreni tasvir etmek amacıyla "800.000 katrilyon"luk bir alanı var diyelim.Sizde topçuya diyosunuz ki.Sana bu sınırsız yerden bir nokta göstericem ve sen onu topla vurucaksın.Bu topçu, topuyla önnüdeki alanda milyonlarca ihtimalli atış yapabilir.Di mi ? Ama öyle birşey oluyoki sizin isaretlediginiz noktayı vuruyo ? Sizce bu kaçda kaç ihtimalli ? Ginaiy arkadaşımızında dediği gibi sonsuzda sadece ama sadece 1...Ama oluyor işte.. Ya da.Bir masa üzerinde 50 farklı kavanoz var.Hepsinde farklı bir sıvı var.Bunlardan ilaç yapıcaz.Ve ilaç için her sıvıdan farklı miktarda katmak lazım ve hepsini kullanmak lazım geliyor.Fakat bir rüzgaz esiyor.Kavanozların hepsi yere düşüyor, hepsi istenilen miktarda karışıyor ve ilaç ortaya çıkıyor.Sizce bu kaç ihtimalli bir olay ??? İmkansız tabiki.İşte Dünya'nın yeride böyle birşey.Hiç bu açıdan baktınız mı ? Bu düzen intizam nasıl olur arkadaşlar ? Başka bir konu.Huzur İslam'da boşuna dememişler.Ben bir iş için gerekli çalışmamı yapıyorum.Allaha duamı ediyorum.Bundan sonra olup olmaması tamamıyla Allah'ın iradesi.Eger işim olursa zaten dünyalar benim oluyor.Ama olmazsa, Allahım sen ıstemedınde oldu vardır bir hayır deyip geçiyorum.Çünkü o kadar inanıyorsunuz ki ve kendınızı teslım edıyorsunuz ki ginalynin dedigi gibi.Ama bu size ruhsal olarak inanılmaz bir güç veriyor.Arkadaşlarınız dagılırken siz ayakta kalabiliyorsunuz.Çünkü biliyorsunuz siz gerekeni yapmışsınızdır.Ancak Allah's kalmıştır iş.Ve o herşeyi bilir.Uzun lafın kısası aslında bu dünyadan vazgeçiyorsunuz hehe.Hiçbirşey yıkmıyor sizi =) Aksine muhteşem bir huzur alıyor sizi.Bunu gönlünde müslümanlar için söylüyorum yanlız.Her elhamdülilllah müslimanım deyen için değil :) Bunlardan farklı olarak; ben İslamiyete ve Allah'a inanarak hareketlerime düzen veriyorum.Evlenene kadar kızlarla cinsel ilişye girmiyorum.Alkol kullanmıyorum.Kumar oynamıyorum.Kendimi sürekli geliştirmeye çalışıyorum.İlmi anlamda sürekli kitap okumaya calısıyorum, dinimi ögrenmeye kasıyorum.Şimdi ben bunların hepsine islam inancım sayesinde sahip oldum.Ve inanılmaz huzurluyum.Boşa vakit geçirmek yakışmaz insanogluna.Ve eger ginalynin dediği gibi Allah yoksa ben kendimi olmayan birşeye inandırmış olsam bile, kendı adıma oldukça iyi bir hayatım var.(eskisine göre).Ama ya varsa ginaly ? Yoksa benim hiç bir kaybım olmayacak.Ama ya varsa ? -İçkiye içmemek, o eski sarhoş olmanın hazzını bile bile... -Kızlarla ilişki yaşamamak.Ne kadar insan bünyesi istesede, -İddia,at yarısı,loto oynanamamak, ne kadar paraya ihtiyacınız olsada Şimdi ginaly en sonda yazmışsın ya bırakın bunları baklava yiyin, seks yapın tarzı "babacan" bir yaklaşımla kendıne göre son noktayı koymuşsun.Benim gibi düşünenlere "lol"u çekmişsin.Sence hangimizin yaptığı daha çok irade istiyor ? Hangimiz o ince çizginin lol kısmındayız ? Sen mi ben mi ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 said: geometrik şekiller altıgendir.Bunun balları saklamak için,yapılabilecek en iyi şekil olduğunu biliyormuydunuz ? Şimdi açalım.Bende dedim ki "İyi ama daire?" Daire sonuçta altıgenden daha büyüktü.Dairenin içine oturtulmuş bir altıgen düşünün.Ama sonra arkadaşla gördük ki daireler yanyana geldiğinde aralarında boşluk kalıyor.Oha dedik.Binlerce, milyonlarca şekil içinden, benim bile düşününemediğim bu simetrik, balı saklamak için en iyi şekli, bu arı, parmak kadar arı nerden nasıl biliyordu ? Bunun nasıl bir açıklaması olabilir ? Canlılar bilinçsizce de olsa bir şekilde kendine göre en iyi şekle doğru gider. Evrim teorisi gibi düşünebilirsin bunu. Kendiliğinden olan bir şey bu. Çevrenin de etkisiyle oluşan, genetikle de aktarılan bir durum. Nasıl kaplumbağlar hep yumurtlamak için aynı sahile geliyorsa içgüdüsel olarak, ya da filler hayat boyu gitmedikleri fil mezarlığına ölümleri yaklaştığında gidiyorlarsa aynı olay. said: 2- Dünya'nın sonsuzluktaki yeri. Bunu çoğu arkadaşımız bilir.Yerinden biraz sağa yada sola dogru konumlandırılmış olsaydı bütün düzen yerle bir olurmuş.Daha doğrusu düzen olmazmış.Evrende bu sınırsızlıkta, sayısız noktadan, öyle bir yere denk gelicek ki Dünya, herşey yerli yerine oturucak.Bunu ciddi düşündünüz mü ? Evrendeki milyarlarca sistemi, galaksiyi ve gezegeni sayarsan bu milyarlarca, katrilyonlarca gezegenden en az bir tanesinin de koşullara uyması gayet doğaldır zaten. Ha, öyle olmasa nolurdu, belki de başka bir düzen oturur başka türlü canlılar olurduk başka bir ekolojik sistem oluşurdu, belki de vardır hatta. Bilemeden daha galaksimizi bile tanımadan konuşmak için erken. Hani 1/100000000000000000 olasılığın varsa ve sen de 100000000000000000 deneme yaparsan biri tutar elbet :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Haplo Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 said: Canlılar bilinçsizce de olsa bir şekilde kendine göre en iyi şekle doğru gider. Evrim teorisi gibi düşünebilirsin bunu. Kendiliğinden olan bir şey bu. Çevrenin de etkisiyle oluşan, genetikle de aktarılan bir durum. Nasıl kaplumbağlar hep yumurtlamak için aynı sahile geliyorsa içgüdüsel olarak, ya da filler hayat boyu gitmedikleri fil mezarlığına ölümleri yaklaştığında gidiyorlarsa aynı olay. Ya konuya katılmak istemiyorum ama şu paragrafı 3-5 kez bir üstüste okusanıza. "Bilinçsizce ama bir şekilde kendine göre en iyi şekle kendiliğinden, çevre etkisiyle ve genetikle gidiş." Yani yaratıcının varlığını red edeyim derken nerdeyse herşeye onu sebep göstermişsin :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Popeye Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 oo patimizin harun yahyasida varmis super euheu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Haplo Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 Sanırım Harun Yahya değil kaynağı ben anladım o farklı kaynaktan :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ginaly Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 1) haklısın aslında cümleye bana göre diyerek başlasam daha iyi olurmuş. farketmemiştim gerçekten. 2) ben allah yok demiyorum. varlığını ya da yokluğunu kendi kavramlarımıza göre belirlemenin yanlış olduğunu düşünüyorum. yani arıların peteklerinin şekli, dünyanın evrendeki konumu bizim için birçok olasılık gerektiren bir süreç, olağanüstü bir yapı olarak görünebilir ama allah için olasılık, altıgen, bal gibi kavramlar varolmaya değer şeyler değildir belki de ve allah için çok basit bir yapı olabilir (aslında tam anlatamadım. basit yapı da saçma oldu çünkü basit ya da zor kavramı da allah için geçersizdir ve evrenin dışında varolmayabilir.) 3) topçu örneği, kavanozların yıkılması gibi örnekler tam da benim kastetmek istediğim şeyi söylüyor aslında. dünyadaki kavramlardan örnekler vermek tanrının varlığını veya yokluğunu, tanrının gücünü ya da güçsüzlüğünü göstermek için birer araç olamaz. çünkü tanrı varsa sistemin dışındadır, üstündedir. insan ise sistemin elemanıdır. tanrı insanın beceremediği şeyleri yaptığı için tanrı olmuştur diyemeyiz bence. 4) aslında huzur ve mutluluk konusunda aynı noktaya geliyoruz. eğer mutluysan, huzurluysan, din senin için bir yük değilse zaten sorun yok. amaç mutluluk ve tatmin. ister tam inanarak ulaş, ister hiç inanmayarak. 5) "ya varsa" gibi yaklaşımlar fazla imam gazali tarzı olmuş. şimdi bi ateist çıkıp "benim düşünceme göre tüm müslümanlar cezalandırılacak, atesitler haklı olacak" dese bu sefer "ya yoksa" mantığı oluşturulabilir sanırsam. zaten diyalektikte kitleniyor olay. allahın varlığı düşüncesi, allahın olmaması düşüncesi sayesinde vardır. tersi de geçerli tabi. 6) son kısımda da yine bireysel konuşmuşum ama belirtmemişim pardon. yani oradaki örnekler çoğaltılabilir, eğer sen namazdan oruçtan gerçekten mutlu oluyosan bu da senin için play station oynamak gibi bir seçenektir. neyse aslında tekrarlamış oldum aynı şeyleri, ama "bana göre" kısmını hatırlattığın iyi oldu. her cümlemin başında bence olduğunu varsayarak okusak sorun kalmaz sanırım, saol (: Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 said: Ya konuya katılmak istemiyorum ama şu paragrafı 3-5 kez bir üstüste okusanıza. "Bilinçsizce ama bir şekilde kendine göre en iyi şekle kendiliğinden, çevre etkisiyle ve genetikle gidiş." Yani yaratıcının varlığını red edeyim derken nerdeyse herşeye onu sebep göstermişsin :) Ben bir yaratıcının varlığını kabul ya da inkar eden bir önermede bulunmadım. Bu konudaki fikrimi de açıklamayacam, aksi takdirde çünkü "aha sen böyle düşünüyosun o yüzden böyle diyosun" diceksiniz. Az çok biliyoruz artık Patideki tartışma tezlerini. Ama bahsettiğim olayı yaratıcılığı kabul olarak görmemek lazım. Bu bahsettiğim tanrının varlığına da yokluğuna da bir söz oluşturacak bir paragraf değil. Bahsedilen şey nesilden nesile aktarılan bir şey, genetik modifikasyon. Ha, madem öyle baştan niye mükemmel yaratmadı da böyle zamanla düzeltiyor Tanrı da diyebilirsin, işte Tanrı var bak düzeltecek şekilde ayarlamış da diyebilirsin. Aslında tanrının varlığına bir karşı çıkma olasılığına daha yakın bana göre illa sınıflandırmak gerekirse. "Genetik modifikasyon ve adaptasyon"u Tanrı'nın eli olarak görüp görmediğine göre değişir cümlemin Tanrı'nın varlığına kanıt oluşturup oluşturmadığı. Tanrı'nın varlığı ya da yokluğu hiçbir şekilde kanıtlanamaz iddiasındayım ben. En azından günümüz insan bilgi havuzuyla. [ Mesaj 17 Ağustos 2007, Cuma - 20:54 tarihinde, Rewendor tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mumu Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 allah'a inanırken onun ben gönderdim dediği kitaplara, dinlere inanmak da bir nevi allah'a inanmaktır zaten. yani şöyle belirteyim din kitaplarına göre dinleri inkâr etmek günah. ama affedilemeyecek türden değil. gerçi neyi affeder allah neyi affetmez bilemeyiz de ayırdedebiliyoruz bazı şeyleri. en azından affedilmeyecek olan iki şeyin, allah'ı inkâr etmek veya şirk koşmak olduğunu biliyoruz kitaplardan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Defensive Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 Eyvallah ginaly :) Birbirimizi anladıysak ki, bu sefer metnini sinirlenmeden okudum, daha iyi anladım.Sorun yok :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dory Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 ehua gunahi siz kim neye gore belirliyorsunuz anlamadim ki? konustugunuz seyin bile farkinda değilsiniz. (genel konusuyorum burdan sonra) insanlari yargilamak, yine insanlara kalmamali. ben kendi içimde, din ve inanc konusunda, bi cizgi cizdim ve huzurluyum. huzur islamda falan yazilmis, alinti yapmaya kasamiycam afedersiniz, huzur islamda falan değil, huzur beyinde, kalpte. eger huzur islamda olsaydi, psikolojik deli olmam lazimdi, ki değilim. said: Bunlardan farklı olarak; ben İslamiyete ve Allah'a inanarak hareketlerime düzen veriyorum.Evlenene kadar kızlarla cinsel ilişye girmiyorum.Alkol kullanmıyorum.Kumar oynamıyorum.Kendimi sürekli geliştirmeye çalışıyorum.İlmi anlamda sürekli kitap okumaya calısıyorum, dinimi ögrenmeye kasıyorum.Şimdi ben bunların hepsine islam inancım sayesinde sahip oldum.Ve inanılmaz huzurluyum.Boşa vakit geçirmek yakışmaz insanogluna.Ve eger ginalynin dediği gibi Allah yoksa ben kendimi olmayan birşeye inandırmış olsam bile, kendı adıma oldukça iyi bir hayatım var.(eskisine göre).Ama ya varsa ginaly ? Yoksa benim hiç bir kaybım olmayacak.Ama ya varsa ? ben de bundan daha farkli olarak, iyilik ve dogruluk adina hareketlerime duzen veriyorum. ilk ilişkimin ne zaman olacagini, imamin veya nikah gorevlisinin start düdügünden sonra diye değil, o insana guvendikten dogru kişi oldugunu düşündükten sonra diye belirledim. kumarin zararlari en basta maddidir, maddi dediğimiz şey dunyevi hayattadir, o sebepten adam gibi bu dunyada yasamak, ona buna butun varimi yogumu vermemek için, akli olan her insanin(yahudi etc herkes dahil) yapacagi gibi oynamiyorum. ya teker teker aciklicam da annem yemege cagiriyor, yukarda saydiklarinin islam dinine direk olarak baglayabilmen süper bi basari, zira bi musluman olmadan ben de o dediklerini yapiyorum bişeyi cok istedim ve olmamissa, yeterli calişmamism demekki diyorum, bi sonraki için daha cok ugrasiyorum. "şans" diyorum veya. din şart bişey değildir kendini bilen için. cehennemde yanarim diye değil, kötü oldugu veya bi baska insana zarar verecegi düşüncesi caydirmali sizi bi düşünceden. hurilere gidicem diye değil, iyilik yapmanin verdigi huzur yaptirsin bazi seyleri. [ Mesaj 17 Ağustos 2007, Cuma - 21:16 tarihinde, dory tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 said: ehua gunahi siz kim neye gore belirliyorsunuz anlamadim ki? konustugunuz seyin bile farkinda değilsiniz. (genel konusuyorum burdan sonra) insanlari yargilamak, yine insanlara kalmamali. ben kendi içimde, din ve inanc konusunda, bi cizgi cizdim ve huzurluyum. huzur islamda falan yazilmis, alinti yapmaya kasamiycam afedersiniz, huzur islamda falan değil, huzur beyinde, kalpte. eger huzur islamda olsaydi, psikolojik deli olmam lazimdi, ki değilim. dory en güzelini söylemişsin kalpte beyinde diye, aynı şeyi düşünüyorum. Ancak günahı burada insanlar değil eğer inanıyosan kutsal kitaplar belirler. Yani eğer hiç okudun mu bilmiyorum. Ama orada "şu günahtır" derse ve sen onu yaparsan, biri ama o günahtı dediğinde "sen kimsin ki neye göre belirliyosun günahı" diyemezsin, yazılmış, kitapta durmuş işte günah diye :) Herkes kendi günahını kurallarını kendisi belirlese dine kitaba ne gerek var zaten :) Ha istersen belirlersin tabii de, başka bir inanış olur o. [ Mesaj 17 Ağustos 2007, Cuma - 21:23 tarihinde, Rewendor tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dory Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 yok x kişisinin bişeye gunah demesini yadirgiyorum ben. kurani da okudum, okudugum icin yorum yapma, sorgulama olayına girebiliyorum Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 Ha, elbette herşeye bu günah bu yasak ya da değil diye yorum yapılması yanlış. Ama belli başlı kurallar da var değiştirilemeyecek. Ha, onlara uymak da insanın kendi düşüncesine görüşüne bağlı. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 said: Fistan üye [şikayet et] § 17 Ağustos 2007, Cuma - 16:22 [ özel msj ] ben allaha inanmıyorum ama doğru yoldayım, az bi yağ koydum tavaya soğanlar pembeleşinceye kadar kavurdum sonra domatesleri falan koydum dayı şüphesiz ki cehennemde yanıcaksın Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 doğadaki bu mütiş denge bir tesadüf olabilirmi lan? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
dory Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 impossible is nothing. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 Tesadüf değil, ihtimal, milyarlarca gezegen ve olasılıktan başarılı olmuş bir tanesi. Neden Marsta da yok o halde aynı dengeden madem ilahi bir gücün işi mesela? Doğanın bu dengesi oturana kadar binlerce felaket oldu zaten, o felaketlerden sağ kurtulanlar, "survival of the fittest" mantığıyla dengeyi oluşturdular, dengeye uymayanlar yok olduğu için denge var gözüküyor. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cons Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 bunların hepsi kuranda yazıyor Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 17, 2007 Kuran gerçekten çok geniş bir kitap ve pek çok yerleri çok belirsiz. Öyle ki "uydurmak istersen" her şeyi Kur'ana uydurabilirsin. Öte yandan bana birebir ve aksi iddia edilemez kesin bir şey gösterir misin Kuranda yazan? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar