Xaenin Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 25 milyar çinlilere versen sana ordu yaparlardı zaten. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 25 milyari bana ver, ben geciim bu turu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Ekmek Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 Hayallamya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 la char kasicagina life kas. Hazirlik cok mal bi olay, bilerek gidersen cok canin sikilir. Zaten eng 101 102 alican freshmande, gecebilirsen gec hazirligi, sicak vs diyip mal gibi cikma bu sinavi cunku zor olan ikincisi Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cd- Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 CS'çilere soru: %90 cs isteyen adam... said: Şimdi neden %90... Bu yaz boş kalmayayım diye yazılım işiyle uğraşan bir tanıdığıma rica ettim bana biraz yol göstermesi için. O da bana bir Software Engineering ve bir de Database kitabı verdi, oku gel bakalım vs. diye... Bu kitaplar biraz sıktı beni sanki..-Yazın hantallığı da üstümdeydi gerçi bunun da etkisi var- Bundan sonra bi korku oldu ben de CS'i sevmiyor muydum diye... Çünkü bebeyken bile "pilgisayarcı olcam ben" diyodum... Lise de C dilini öğrenmeye başladım baya da eğleniyordum sonra ÖSS falan derken koptu arada... Şimdi asıl sorum ders seçimleriyle ilgili... Üst sınıf arkadaşlarımdan biri bu sene ilgimin olduğu başka bir alandan ders almamı CS'ten sıkılırsam oraya kaymamın böylelikle kolay olabileceğini söyledi... Bir de CS'ten sıkılıp sıkılmadığını CS 202'den sonra anlarsın büyük ölçüde dediler. CS 201'i Albert Levi'yle herkes seviyor dediler...? CS dışında tek ilgim olan ders Mekatronik sanıyorum ki... Bu yüzden bu sene nasıl bir ders programı oluşturmamı önerirsiniz? Genellikle söylenen Math 201 ve Math 203'ün olması gerektiği Cs 201 de var zaten kesinlikle...HUM var bi de... Bunların yanına ne koymalıyım böyle garip bi kararsızlık durumunda? Yardımcı olursanız sevinirim. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 CSten sikilan bizden degildir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cd- Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 Öyle demedim bakın valla gaz verin bana hoou... Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
asinanyavuz Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 Pure CS yerine CS + bişiler olabilir bence en güzeli. Ben de doğduğumdan beri bilgisayarcı olucam diyodum. ÖSS senesinde aslında çok da bilgisayarcı olmak istemediğimi farkettim. Şu anda biyoinformatik ftw! diyor ve Diploma programımı Biyoloji Bilimleri ve Biyomühendislik olarak declare etmeye hazırlanıyorum. Tavsiye ederim %90 csci arkadaşa da. Başka sevdiği bir dalla CS bilgisini birleştirebilir. Çok da süper olur. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cd- Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 Sorun orda işte... Neyle birleştirecem... Sinancım "arkadaş" dediğin benim yav =) edit: aslında öyle bi birleştirme istediğimden de emin değilim... oef ne istediğini bilmeyen ergen gibi oldum lan.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
asinanyavuz Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 Gel o zaman seni de biyoinformatikçi yapalım. Sever misin biyoloji :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
asinanyavuz Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 Ya da bence, çok farklı bi alana yönel. Mekatronik ile ilgiliyim demişsin, mekatronikle uğraş ama maksimum CS e odaklanabilirsin. Bölüm hocalarının CV lerine bak mutlaka bilgisayarcı tipli bi adam vardır. Onun yanına git sana yol gösterir. Biyolojiden örnek vericem yine, Biyoloji + Elektronik + Bilgisayar gibi bi program hazırlayan bi arkadaşım var. Onun programı için 2 hoca arasında mekik dokuduk beraber mesela. Hocalar çok yardımcı oluyor bu konuda. Bir bölüm hocasına gidip, hocam böyle böyle, CS ci olmak istediğime emin değilim deyince seni kendi alanlarına çekmek için ellerinden geleni yapıyorlar zaten. Sen de ikna olup kalkıyorsun, huzurlu ve mutlu :) Hocalarla mutlaka konuş bence. Ne istediğinin farkına varmanı sağlayabilirler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cd- Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 Hocalarla nasıl konuşucam yalnız... Ankara'dayım şu an 19unda felan gidicem okula... 2 hafta sonra tekrar add/drop olacak di mi okul açıldıktan sonra o arada konuşsam değiştirecek olursam da öyle değiştirebilirim sanırsam...hmm.. Biyoloji sevmem bu arada :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 Cd- said: CS'çilere soru: %90 cs isteyen adam... said: Şimdi neden %90... Bu yaz boş kalmayayım diye yazılım işiyle uğraşan bir tanıdığıma rica ettim bana biraz yol göstermesi için. O da bana bir Software Engineering ve bir de Database kitabı verdi, oku gel bakalım vs. diye... Bu kitaplar biraz sıktı beni sanki..-Yazın hantallığı da üstümdeydi gerçi bunun da etkisi var- Bundan sonra bi korku oldu ben de CS'i sevmiyor muydum diye... Çünkü bebeyken bile "pilgisayarcı olcam ben" diyodum... Lise de C dilini öğrenmeye başladım baya da eğleniyordum sonra ÖSS falan derken koptu arada... Şimdi asıl sorum ders seçimleriyle ilgili... Üst sınıf arkadaşlarımdan biri bu sene ilgimin olduğu başka bir alandan ders almamı CS'ten sıkılırsam oraya kaymamın böylelikle kolay olabileceğini söyledi... Bir de CS'ten sıkılıp sıkılmadığını CS 202'den sonra anlarsın büyük ölçüde dediler. CS 201'i Albert Levi'yle herkes seviyor dediler...? CS dışında tek ilgim olan ders Mekatronik sanıyorum ki... Bu yüzden bu sene nasıl bir ders programı oluşturmamı önerirsiniz? Genellikle söylenen Math 201 ve Math 203'ün olması gerektiği Cs 201 de var zaten kesinlikle...HUM var bi de... Bunların yanına ne koymalıyım böyle garip bi kararsızlık durumunda? Yardımcı olursanız sevinirim. Simdi abi, CS'ci olucam derken gidip bi yerde program yazicami mi kastediyorsun, research&development mi yapicam diyorsun? anladigim kadariyla akademik dusuncen yok, benim de yoktu, ona gore anlatayim ben. Ilk olarak, CS'in r&d kismi yuklu miktarda matematik backgroundi gerektiriyor, ayrica yuksek lisans basvurularinda da matematik gecmisin olmasi sartlardan bir tanesi. r&d olmadan, kendi sirketini acmadigin muddetce cok para kazanamazsin, tabi bu goreceli bi kavram. Bizim okuldan cikanlara sapir sapir is teklifi geliyor eger iyiysen, 2.5 milyar net falan gecer eline oyle kod yazarsin ama insanin amaci o olmamali bence. Math 201 grafikci isidir, cs icin onemli olan 3 matematik dersi var okulda, Math 203, 204 ve 317 (elementary number theory). Bunlari kesinlikle alman lazim. Ha benim onerim hazir bunlari almisken 4 matematik dersi daha alip yan dal yapman :) Yan dalin tek bir tatsiz durumu var, CS matematigi discrete'dir, lakin yan dal icin adama allahi gosteren continuous matematik dersleri alman gerekiyor 301 (analiz), benim gibi salaksan stochastic calculus falan, ve bunlarda hayvan ekonomiciler oluyor ortalama tutturmak bile zor oluyor. Onun haricinde zorunlu derslerden biri 311 (algebra) bence cok keyifli bir ders eger soyut matematik seviyorsan, sayi falan yok boyle hep ispat. Gec kalmadiysan, matematik yan dal yap derim yani ben sonuc olarak. Ortalamani dusurur, bazi dersler hayatini zindana falan cevirir ama sonucunda guzel birsey geciyor eline. Yapmicam kasmicam dersen kesinlikle 203, 204 ve 317 al. Grafik kasicam diyorsan 201 kesinlikle alman lazim zaten. 202'den ve bilimum dif. dersinden uzak dur, hic alakan olmicak. CS201 sebebiyle Albert Levi'ye cok kizginim ben, CS'i cocuk oyunu olarak gosteriyor cunku. CS201 almis bir muhendisin CS sevmemesinin anlami yok, ve gercekten hicbisey ogrenmiyorsun yani C++ kitabini acip 4 ayda ogrendigin seyleri 1 haftada kendi kendine ogrenirsin. Sonra ikinci donem CS202 bi basliyor, ebeninkini goruyorsun ilk odevde, verildigi gun oturuyorsun deadline'a bikac saat kala bitiyor diyim yani :) Gercek CS'i 202'de goruyorsun ve sen kucuk yasinda C kurcalamis bi insansan cok seversin data ve devamini. Gerci Oflazer bu donem ders vermiyormus, umarim ikinci donem gelir de bi data alirsin ondan. Ben CS202 odevleri yaparken sacimi basimi yoluyordum ama inanilmaz keyifliydi, ve bittiginde o koskoca kod, cidden orgazm sigarasi yakiyorsun dunyanin en tatli duygusu bence uzerinde o kadar calistigin birseyin bitmesi ve sonucunu gormen. CS'in guzelligi o zaten, yaptigin sey cok kisa surede eline geliyor, insanlar kullanabiliyor falan, ben bayiliyorum o duyguya, ondan bu kadar seviyorum bolumumu zaten :) Meka konusunda yorum yapmiyim abi benim ne kafam basar, ne severim robotik yani. Bence senin de istedigin CS, etraftakileri dinleme, Albert Levi'ye he de gec ve CS202'yi bekle. Bence cok seviceksin. Software Engineering ve Database'e gelelim, ben de her ikisinden nefret ediyorum :) CS'in bircok alani var, 3. sinifta falan ne yapmak istedigine karar ver, o alanda calisan bi hocaya yaman, stajini o konuda yap falan filan, sonra o konuda yuksege gidersin. 4. sinifta o konuda acilan master dersi al vs. fens elective sayiliyor master dersleri. Software Engineering zaten CS degil uretim muhendisi dersi bence, igrenc. ISO9001 abik gubik oyk. Database'in de D sini bilmiyorum A- aldim, Isvec'te alip kalmistim dersi sonra uzaktan sinava girdim basimda kanka doktora ogrencisi vardi :D Ileride database yapmayacaksan, temel bilgi yeter de artar yani, almayan bicok arkadasim da var ben zorunluluktan aldim. Son olarak derslere gelelim, cs201 ve math203 kafadan zaten. hum alirsin, etti 3. math201 al bence, en alinabilecek ders cunku baska math vs olmadigindan, hem mat yandal yapmak istersen sonrasinda, zorunlu ders ondan almis olman iyi olur. etti 4. yabanci dil alma (osmanlica haric, o sayiliyo) cunku bitirme kredisine sayilmiyo. Bi fass daha alabilirsin bence, ben management almistim, baska ders yok cunku. 5 ders iste. Simdi meka falan dersen circuits alman lazim, hayatin sasar abi o derste CS okumucaksan, dif de almicaksin zaten cok zorlanirsin gibime geliyor, majori meka olacak adamlarla kapisacaksin falan. benim signals veya circuit alan arkadaslarim hep ya W ledi ya kaldi yani. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 Bikac da ornek vereyim. Grafik okucak arkadaslar linear math + temel cs dersleri + ustten grafik dersleri + FASS'tan 3d modelling dersleri aldilar ben: matematik yan dal, temel cs dersleri + automata + masterdan topics in natural language processing aldim, natural language processing istedigim icin. hos, sonradan multi-agent systems'a dondum ama ikisi de artificial intelligence kategorisinde sonucta. algorithmci bi arkadas: temel mat + masterdan advanced algorithms, advanced ai falan filan aldi. yani okuz gibi bu donem neler aciliyo lan diye almamak lazim, 3. siniftan itibaren hangi alani istedigini dusunup ona gore hareket etmen lazim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sly-One Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 çok bilio gibi gonuşma yaaa YÖRÜ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
aquila Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 sen once okulu bitir slycan. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cd- Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 İlke'ye +REP veriyorum valla baya bi yardımcı oldu yav teşekkürler efenim. Daha fikri olan varsa yazsın hayır demem =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Xaenin Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 Konuyu açan Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 Topluca bırakalım bence okulu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 kaç puana alıyor mühendislikleri ? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
asinanyavuz Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 YÖP Kodu Üniversite Adı Fakülte/Yüksekokul Adı Yükseköğretim Programının Adı Puan Türü Sayısı Puan Ortalaması Puan Std. Sapması En Düşük Puan En Yüksek Puan 2171015 SABANCI ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL) MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ PROGRAMLARI SAY-2 243 311.299 12.622 293.466 345.162 2171031 SABANCI ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL) MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ PROGRAMLARI (ONUR BURSU) SAY-2 29 367.107 2.157 364.091 371.251 2171048 SABANCI ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL) MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ PROGRAMLARI (BAŞARI BURSU) SAY-2 54 353.354 4.896 345.984 363.145 2171125 SABANCI ÜNİVERSİTESİ (İSTANBUL) MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ MÜHENDİSLİK VE DOĞA BİLİMLERİ PROGRAMLARI (ÜSTÜN BAŞARI BURSU) SAY-2 8 373.797 1.473 372.277 376.219 Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
xaty Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 Cd- said: İlke'ye +REP veriyorum valla baya bi yardımcı oldu yav teşekkürler efenim. Daha fikri olan varsa yazsın hayır demem =) boşver cs fln, gel meka'ya Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 %100 , %50 , %25 diye mi gidiyor ? burslar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Penthesilea Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 ustun basari 100% burs, aylik 400 ytl dolayinda maas, yurt ve yeni teknoloji ucretinden muafiyet onur bursu 100% burs aylik 400 doayi maas basari 66% burs onun haricinde de derslerdeki durumunla 100% veya 50% burs alabiliyorsun senelik, ama giris icin olan burslar yukaridakiler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 oha iyiymiş teşekkürler Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Fly Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 Paylaş Mesaj tarihi: Eylül 1, 2008 bir de şeyi sormak istiyordum, 2005'ten bu yana ücretleri değişmedi mi / değiştirmeyi planlıyorlar mı ? ek olarak sabancı=yurt temalı yazmışsınız bu başlığa da, istanbuldan çok mu uzak ki ? bilmiyorum pek şehri. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar