Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Danimarka'da sigara yasağı, darısı Türkiye'ye..

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
İSTANBUL - Avrupa da kamuya açık alanlarda uygulanan sigara yasakları giderek yaygınlaşıyor. İrlanda, İtalya, Fransa, İngiltere, İsveç, Norveç ve Malta nın ardından yasağın uygulandığı son ülke Danimarka oldu. Danimarka da artık bar, lokanta, kafe gibi halka açık mekanlarda sigara içilemeyecek.

Avrupada kamuya açık alanlarda sigara içilmesini yasaklayan ülkelere Danimarka da katıldı.

Yürürlüğe giren yasaya göre, kişiler sigara odalarında ve tek kişilik kapalı çalışma alanlarında sigara içebiliyor, 40 metre kareden küçük barlarda da sigara kullanımına izin veriliyor.

Bunun dışında kalan lokanta, bar ve kafelerde sigara içmek artık yasak.

Yasaya uymayanları, yüksek para cezaları bekliyor.

Ulusal Sağlık Örgütüne göre, 5.4 milyon nüfuslu Danimarka da her 4 kişiden biri pasif içici konumunda.

Araştırmalar her yıl en az 150 pasif içicinin hayatını kaybettiğini gösteriyor.

http://www.ntvmsnbc.com/news/417416.asp

Bizim neyimiz eksik? Orda burda millet sigarayı içiyor dumanı beni ve benim gibi bir çok insanı rahatsız ediyor. Bu yasa türkiye de de çıkmalı. Rahatsızlık verici.

[ Mesaj 16 Ağustos 2007, Perşembe - 14:29 tarihinde, zydar tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
allah bize de bu günleri gösterir inşallah

sigara içenler karantinaya alınsın

[ Mesaj 16 Ağustos 2007, Perşembe - 14:31 tarihinde, cemad tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
said:
bar, lokanta, kafe gibi halka açık mekanlarda sigara içilemeyecek
.

yani barda içkinin yanında sigara içmiyceksem niye gidiyim.
yani lokantada yemeğin üstüne sigara içmiyceksem niye gidiyim.
yani kafe de oturup muhabbet ederken sigara içmiyceksem niye gidiyim.

bunlar toptan yasaklanmamalı bence
diyelim x barı,lokantası,cafe si tamamiyle yasak kılsın sigarayı,
başka bir y barı,lokantası,cafe si serbest bıraksın rahatsız olanlar ona gitsin.
Mesaj tarihi:
niye ben genelde tanımadığım birinin dumanı bana geliyorsa uyarıyorum.
Kafelerde falan yada Mc de burgerda
tabi barda uyarmak biraz abes kaçıyor.Zaten içki içtiğim için anlamıyorum =)

ama yemek yerken özellikle en sevmediğim şey.Geçen sene MC de kavga etmiştim adamın tekiyle.
Mesaj tarihi:
ama abi sizin o dumanı içinize çekmeme hakkınız olduğu gibi onunda kendi iradesiyle o dumanı içine çekme hakkı yokmu yani, böyle bi ayrımclık bu yüzden lazım bence, yoksa o ince çizigiyi bulmak zor yani
Mesaj tarihi:
isin kotusu bastan haksız oldukları tartısmalara girip agresiflesiyor adamlar, insanın yuzune kendisine ters olan biseyi soyleyince kisi savunma mekanizması devreye giriyor direk, duymamaya baslıyolar. sessizce bilinclendirmek lazım evet.
  • Yeni Oluştur...