Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Civilization 4:Beyond The Sword(Expansion Pack)

RamsesII

Öne çıkan mesajlar

Vakit buldukça oynuyorum bir kaç haftadır. Son zamanlarda oynadığım en zevkli oyun. Öğrendikçe daha da zevkli oluyor. 3. seviyeden başladım yavaş yavaş arttırdım. En son prince zorluğunda bir oyun kazandım çok zevkliydi.

Standart bir haritada rastgele Japonya geldi bana. Benim kıtada toplam 4 ülkeydik. 5 şehir yaptım, sonra ekonomim bozulmasın diye daha yayılmadım. Ama 5 şehir de mükemmeldi. Her birinde bomba resource'lar vardı. Tam savaşa hazırlanıyordum ki baktım herkes din kardeşi, herkesin de arası iyi.. vazgeçtim.

Taş ve mermer buldum 3 şehir belledim wonder yapmaya başladım. Ormanları kese kese o üç şehre ne wonder bulursam yaptım. Sonra kilise, tiyatro gibi kültür veren ne varsa yaptım. En sonunda kültür öyle bir abardı ki, komşu şehirler böyle sıkıştı kaldı. Wonder'lar saolsun bir de devamlı great person çıkıyordu. Oyun sonunda hiç savaşmadan 6 şehir kattım topraklarıma. İlk defa kültürle ezdim.

Oyun ortalarında diğer kıtadan saldırdılar bana. Böyle 4-5 galleon asker yığıyorlardı. Sırf savunma yaptım ama resmen adem kaybetmeden savundum. Çok zevkliydi çook.

Epic hızda oynadım 8,5 saat sürdü bitmedi. Şimdi yeni oyuna başlamak istiyorum ama iş güç var. :/ Her oyun bambaşka gelişiyor. Bir önceki oyunda kültür hiç yoktu, sırf science kasıp space race kazanmıştım.

Bu arada arcane, baya geç bir cevap biliyorum ama:

My Documents/My Games/Beyond The Sword/CivilizationIV.ini içinden

HideMovieBackground = 0 satırını HideMovieBackground = 1 yapınca düzeldi bende bahsettiğin çökmeler. Şimdi sadece durduk yerde çöküyor. :p
Sosyal ağlarda paylaş

Demin yaklaşık 12 saat süren bir oyun sonucu diplomatic victory kazandım. Aslında her istediğim şekilde kazanabileceğim şekilde eziyordum. İki ülkeyi haritadan sildim ve (bir istisna hariç) tüm ülkeleri sömürgeme aldım. Bir dahaki oyuna zorluk seviyesini arttırıyorum hadi hayırlısı.
Sosyal ağlarda paylaş

Oyunca early expansion çok önemli. Alt seviyelerde sorun çıkarmıyor fakat Monarch+ da erkenden 3 şehir kurabilmeniz, bu şehirlerden birinde at/demir/bakır olması ve tabii ortaçağa gelmeden bir iki civin işini bitirebimeiniz şart.

Hoş, yeni expansion da eskisi kadar dengesiz saldırılar olmuyor... Ama early expansion yine de önemli.
Sosyal ağlarda paylaş

Masticore said:
Beyond The Sword 2007'nin en iyi exp.'ı seçildi bir çok oyun sitesinde .Bende merak ediyorum bir ara oynuyucam . Warlord's u oynadım(iğrenç bir exp. dı) ama bunu hiç oynamadım

Beyond the Sword o kadar iyi ki birçok yerde en iyi exp. seçilmesi onu oynamış olanlar için süpriz olmadı.

BTS ile gelen şeyler
Sosyal ağlarda paylaş

Monarch oynuyorum bu sefer. Mükemmel resource'lar buldum illa kapmam lazım dedim ve 6 şehir yaptım. Sonra yapacak bina kalmadı diye tonla asker yaptım. Daha oyunun başında 6 şehir ve o kadar asker olunca ekonomi çöktü.

Science'ı %40'a falan düşürmem gerekince gittim puanı en yüksek olana saldırdım. Bir ufak şehrini yıktım. Maden, yol vs ne varsa hepsini yıktım baya para kazandım. Adamın puanı en aşağı düştü ama savaş sırasında benim ekonomim de iyice çöktü. Diğer iki ülke ezdi teknoloji olarak.

O savaş bitti sonra diğer komşum saldırdı bana. O savaş da baya uzun sürdü. En sonunda tamamen yok ettim o saldıranları. Ama bütün savaş boyunca science %20-%30 arası kaldı. Ekonomi dağınık diye bir süper şehir hariç tüm şehirleri raze yaptım. Hatta dikkat etmeden holy city'yi raze yapmışım, komşularla aram bozuldu.

Sonra benim yıktığım yerlere diğer komşular yayıldı. Teknoloji olarak baya öndeler. Toprakları da genişledi. Yine saldırmam gerekecek birilerine biraz toplarlandıktan sonra. Neymiş? Monarch oynarken oyun başında 4-5 şehirden fazlası yapılmayacakmış. En kral resource'lar arasında bir seçim yapmak lazım. Hepsini alayım deyince çöküyorsun. :)
Sosyal ağlarda paylaş

Şehirlerin upkeepini iyi ayarlamak lazım. Organized bir trait seçersen daha kolay olarabilir işin.
Fakat en baştan 6 şehir + her şeyhirinin bütün buildinglere sahip olması + asker batırır.
BAzı şehirlerin oalcak barracks ve asker
bazıları oalcak science
BAzıları para
Hibrid şehirler oalbilir tabi para+science
Fakat oyunun başında specialize etmelisin şehirlerini.
Monarch oynuyorsan ve domination yapacaksan wonder freak de olmamalısın
Sosyal ağlarda paylaş

Yukarda bahsettiğim oyunu demin bitti. 8,5 saat sürmüş toplam. Hız epic, zorluk monarch. Bahsettiğim savaştan çıkınca ekonomim çökmüştü dediğim gibi. Bir süre toplarlanmayı denedim ama yetişemedim. Mecbur savaşta buldum çareyi. En güçlü komşuma saldırdım ve uzun bir savaştan sonra çok da zorlanmadan tüm şehirlerini aldım. Toprak miktarım ikiye katlandı.

Sonrasında golden age'i basıp devrimleri yaptım. 100 yıl içinde puan'ım ikiye katlandı nerdeyse. En tepeye çıktım. Ama kültürüm çok kötüydü. Diğer tüm ülkelerin kültür uçmuş. Bir ülke kültürle kazanmasın diye kültürü en yüksek olan şehrini alma planları yapmaya başladım. Hazırlıkların ortasında orduma binbir masraf yapmışken bir baktım ki diğer ülkenin 3 şehrinin de kültürü abartmış. Hangi ülkeye saldırsam öbürü kültürle kazancaktı.

Ben de bıraktım tamamen askerleri. Her şehri %100 uzay gemisine odakladım. Uzay gemisi bitti, yolladım. 18 turn sonra bitcek dedi ama diğer ülke de kültürle kazanmak üzereydi. Son 10 turn kala adamın 3 şehrinin kültürleri:

110000, 100000, 70000

3. şehir 75000 olsa kazancak. Her turn sonrasında heycanla baktım böyle. 2-3 turn farkla kazandım. 73000 küsür olmuştu son şehrin kültürü gemim nirvanaya vardığında.
Sosyal ağlarda paylaş

Masaüstü bilgisayarim:

Amd Athlon 2800+ (2Ghz tek cekirdek)
2GB 333Mhz DDR Ram
128MB GeForce 6800

Simdi. Ilk önce sunu söyliyeyim. Oyun akici calismiyor. FPS düsük. Animasyonlar vs sallanir, sonucta strateji oyunu. Ama scroll yaparken fps düsüklügü rahatsiz ediyor. Nedeni de 1680x1050 oynamamdir muhtemelen. Ama yine de ekran kartini güzelce tüketiyor. Ayrica eski intel onboard ekran kartli laptop'umda nerdeyse hic calismiyor. O yüzden ekran karti önemli degil dememek lazim.

Sonraaa. 2GB Ram olmasina ragmen ilerki turn'ler cok uzun sürüyor. Grafik yüzünden degil, ram yüzünden degil.. Ne kaldi geriye? Islemci. Oyun deli gibi islemci istiyor. Ben masaüstü bilgisayarimda oynamiyorum artik sirf bu yüzden.
Sosyal ağlarda paylaş

DoruK turn geçmesi derken kendi oynadıklarını yada savaş animasyonlarını saymıyorsun herhalde?

Benim yeni laptop'ta (quick combat, rakip'in hamleleri kapalı) turn geçmesi en ileride bile bir iki saniyeyi geçmiyor. Hatta benim yapacak şeyim yoksa çat çat diye enter'a basıp birden fazla turn bile geçebiliyorum.

Intel Core 2 Duo T7700 (2x 2.4 GHz işlemci)
2GB DDR2 Ram ve ATI Radeon HD2600 var
Sosyal ağlarda paylaş

ben sabah bu oyunun başına oturunca gece 4e kadar kotumun cebinden sigara almak için kalkmaya üşeniyorum, sırf bu yüzden sigarayı bırakıyordum az kalsın, sen bana oyundan çık diyorsun. hehe.

evet öyle bir çözümü var lakin aptal windows bellek adreslerini tam olarak silemediği için bilgisayarı yeniden başlatmak gerekiyor oyundan çıkınca, öyle olunca çok üşeniyorum maalesef :( hani oyun bitince "one more turn pls! pls!" seçeneği var ya, feci halde hastalığa bağlıyorum uzun süreceğini bilsem de şiftentera basıp manyak gibi bekliyorum turun bitmesini..

genelde en büyük haritayı açarım diğer türlü çok dar geliyor biraz hafiften gerçekçilik olsun istiyorum sonuçta, dipdibe ufacık ülkeler yerine kocaman dünyada bisürü ülke açıyorum zevkli bi rekabet ortamı oluyor.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...