Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Bilim ve Araştırma Bakanlığı talebi

Joker

Öne çıkan mesajlar

Gaziosmanpaşa Üniversitesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Osman Çakmak, yeni hükümetin Bilim ve Araştırma Bakanlığı kurması gerektiğini savunan bir makale kaleme aldı.

----------

Bence böyle bi şey kurulması çok iyi olur, her ne kadar bütçe sorunuda olsa türkiyenin artık bilim konusunda bi şey yapması gerekir diye düşünüyorum. Umarım böyle bi şey gerçekleşir..
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Bilimin siyasetle alakası yokki...

Ormanın siyasetle ne alakası var?

Alakası olması şart değil.

Bilim ve araştırma MEB'e bağlı, yani zaten şu an siysetin işi. MEB'in yığınla işi var, daha bir sürü ilahiyatçıyı ilkokul öğretmeni yapacaklar. YÖK'ün falan bağlı olduğu bir Bilim ve Araştırma Bakanlığı amaca yönelik olarak daha fazla fayda sağlayabilir.

Gerçi siz YÖK'ü de kaldıracaktınız, değil mi?

[ Mesaj 15 Ağustos 2007, Çarşamba - 15:55 tarihinde, sg-1 tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Burada her ne kadar olumsuz bir hukumetimiz olsada
Bu ulke insanları icin olumlu bir istek var.Kisisel dusunmeyi bırakda bu bakanlık kurulursa neler olabilecegini dusun.

Aaa pardon yoksa rejimi bilimlemi devirecekler evet evet oyle yapacaklar ben biliyorum once bilim sonra pilav yemekleri ısmarlamak sonrada beyin yıkamak hmm hrrr grrr

[spo]Paranoya[/spo]
Sosyal ağlarda paylaş

"Hayatta en hakiki mürşit ilimdir , fendir , ilim ve fen dışında mürşit aramak gaflettir , dalalettir , hıyanettir" lafını söylemiş Atatürk'ü çok seviyorlar sanki böyle bir bakanlık gelecek ha! Çay demleyin bari.

Şu an ki cumhurbaşkanı adayı Abdullah Gül bile 2003de Avrupada yaptığı konuşmada "Türkiyenin üniter yapısının önündeki en büyük tehdit anayasaya zorla sokulmuş laiklik maddesi ve kemalizmdir" dememiş midir? Demiştir hakeza.
Sosyal ağlarda paylaş

@riglous: olayın bütçe bazını ele aldım ben zaten, ilk mesajı ve cevabımı okursan?

ayrıyetten joker,hiç bir tarafımı yırttığım falan yok.adama bok atınca benim götüm tavan yapmıyor.sen adamın yaptığı olayları bilmiyorsan ya da göremiyorsan boş konuşupta gülünç duruma düşme.hani savunacağım diye uğraşırken iyice batıyorsun,cidden.
Sosyal ağlarda paylaş

Güzel bir öneriyi bile örümcek kafalı düşüncelere kurban ediyorsunuz ya. Adam gibi destek olunacaksa olun ya da nedenleriyle neden olmayacağını izah edin. Ama devletin kurumlarına ya da hükümete laf atmanın modası geçti artık. Her konu da hakaret etmek doğru değil bence.

TÜBİTAK bakanlığa çevirilebilir bence. Aynı hesap olmaz mı?
Sosyal ağlarda paylaş

Soyledigim sadece sana degildi, alakasiz mesaj atan bilimum kisilereydi.
Ha senin verdigin cevap da ayri bi dava zaten... Katiliyorum, dogru bi tespit ama kel alaka?!?!

Devletin kurum yonetmesi mantiksiz, bu nedenle kurumlar satilirken, TUBITAK gibi isleyen bir kurumu devletlestirmek mantiksiz.

[ Mesaj 15 Ağustos 2007, Çarşamba - 17:14 tarihinde, riglous tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...