Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Mecliste Uzlaşma ne demek?

Haplo

Öne çıkan mesajlar

Evet niyetim kavga çıkarmak Abdullah Gül'ün adaylığını gözünüze sokmak değil. Sadece kavramların içerisini doldurmak ve öğrenmek. Lütfen provoke etmeyin güzel güzel tartışalım.

Son günlerin gündemi Mecliste Uzlaşmak. Peki bunun standartı nedir? Ben kafamdaki sorulardan başlayayım.

Mesela Cumhurbaşkanı seçilecek için 550 vekilin tamamı aynı kişiye evet mi demeli?

Böyle bir kişi bulunabilir mi?

550 kişi aynı kişiye evet diyemiyorsa sizce kaç kişi evet demeli.

Dediğim gibi provoke etmeyelim. Sizcesini söyleyin.
Sosyal ağlarda paylaş

meclis demek halk demek mecliste uzlaşma demek halkın uzlaşması yani halkın hepsinin ya da en azından %80inin kabul edebileceği bir düşünce etrafında fikir birliğine varmak demek bence... uzlaşma biz aday belirledik uzlaşın kabul edin olmamalı uzlaşma gelin oturalım beraber br aday belirleyelim olmalı...
Sosyal ağlarda paylaş

500 üstü veirlmeli uzlaşınca birinde.
böle bişey'de mümkündü.
CHP, AKP'li Murat Başeskioğlu'nun Cumhurbaşkanlığı adaylıgına sıcak bakıyordu.
Kafadan 450 civarı oy alacaktı.MHP de desteklerdi kanımca.
Ama dik kafalı AKP uzlaşma falan dinlemedi.
2. bir kriz önümüzde.
sağlık olsun .
Sosyal ağlarda paylaş

herkesin uzlaşacağı adamdan kime ne hayır gelir ki. yıldırım akbulut gibi, recai kutan gibi bişi olur "lafımızı geçiririz" "etliye sütlüye karışmaz" düşünceleriyle.

yarıdan bir fazlası yeterli. tek aday olması durumunda oylama yapılmasına dahi gerek yok bence. herkes kendi adayını çıkarsın. misal abdullah gülden daha iyi cumhurbaşkanı olacağını düşündüğü birini koysun. teklif etsin yani. mesele makama uygun iyi insan bulmak ise.
Sosyal ağlarda paylaş

Dün NTV'de açıklanan araştırma sonucuna göre MHP'ye oy verenlerin %55 'i CHP'ye oy verenlerinde %8'i Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanı olmasını onaylamışlardır. AKP'den bahsetmiyorum zaten. Yani halk Abdullah Gül konusunda uzlaşmıştır.

Ayrıca Nerenizden uyduruyorsunuz Ahmet Necdet Sezerin Uzlaşı ile seçildiğini? Abdullah Gül bile 1. tur oylamada Ahmed Necdet sezerden hattaki neredeyse tüm Cumhurbaşkanların ilk turda aldığı oydan fazla oy almıştır.

Kısacası halk kendi arasında uzlaşmıştır. iradesini meclise kendisini temsil etmesi için görevlendirmiş ve göndermiştir. Kimse halkın iradesine karşı gelemez yok sayamaz. Suçu kendi yerine başkalarında arayanlar daha çok suç atacak kimseler aramak zorunda kalacaklardır.

Yeni Cumhurbaşkanımızda tüm halkımıza hayırlı uğurlu olsun.

[ Mesaj 14 Ağustos 2007, Salı - 18:50 tarihinde, -Nae tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

uzlasma dedigimiz sey top 3 partinin aday belirlemesiyse benim icin yine bir anlamı yok, neden yok cunku yuzde 10luk barajla oy verenlerin neredeyse yuzde 20-25 i temsil edilmedi, ben ne anladım o halkı temsil eden cumhurbaskanından o zaman.

top 3 ye baktıgımızda da chp+mhp oylarının akpnin oylarının yanına bile yaklasamadıgını gorunce akpnin neden diklik ettigini anlayabiliriz. uzlasma ortamı yok cunku ezici cogunluk var, niye sallasın ki. tatmin etmek icin basını dısardan adam getirir ama yine aynı hamamın tellagı olur, bisey farketmez.
Sosyal ağlarda paylaş

MHP de üstü kapalı destek verdi Gül'e, 99 milletvekili olan parti kabul etse ne etmese ne? İşin bu boyutundan ziyade, siyasi kimliği olmaması lazım gerektiği söylenen birisini siyasilere seçtirip sonra işin içinden çıkmaya çalışılan bu ülkede biz gariban halk da birbirimize laflar hazırlayıp duruyoruz.

Ben herşeyi çözeceğim sizin için. Ömrüm yeterse 25 sene sonra başbakanım.
Sosyal ağlarda paylaş

Uzlaşma denilen şey birilerinin direkt düşman olarak görmediği, birisinin ak dediğine diğerinin kara demediği kişidir. Tabii ki her kez o vatandaşı sevmeyebilir orası son derece normal. Örneğin Erkan Mumcu'yu zerre sevmem hatta mümkünse benden 100 km uzakta olsun. Ancak onu sevmeyen insanların bile düşman kutup mantığı ile yaklaşacağını sanmam. Aynı şekilde Vecdi Gönül ismi geçiyordu. Memleketimin insanının büyük kısmı onu ya tanımaz ya da sevmez ama hiç değilse düşman olarak görmezdi. Uzlaşı yüzde kaç oy aldığı değil veya kaç parmağın havada uçuşduğu hiç değildir. Önemli olan ona karşı olanların ne derece karşı olduğudur.
Sosyal ağlarda paylaş

Mesela bu forum da bir cumhurbaşkanı seçilse bu asla horace efendi veya ben olmam. Seven çok sever ama karşı çıkanda çok karşı çıkar :) Olayın özü bu. Mesela ben ema aplayı Cumhurbaşkanı adayı göstermek istiyorum zira ona karşı çıkanların bile ortalığı yıkmayacağını düşünüyorum :)
Sosyal ağlarda paylaş

cumhurbaşkanını halk seçmez. sağlıklı birşey değildir halkın seçmesi.
cumhuriyet sisteminde cumhurbaşkanını meclis seçer, bunu hepimiz öğrendik. eğer meclis değil halk seç iyo olsaydı o zaman başkanlık sistemi olurdu, bir nevi diktaya kadar yolu vardır bunun. o durumda en büyük söz sahibi cumhurbaşkanı olur, dediğim gibi, mr. president..
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Leath
üye § 14 Ağustos 2007, Salı - 19:07 [ özel msj ]

--------------------------------------------------------------------------------

boyle bi halk, boyle bi sistem iste

koca $irketin CEO'sunun oyu, koca prof. un oyu, doktorun muhendisin oyu 1

dagdaki mehmet emmi'nin oyu da 1

heh.

Dünyada bunu dediğin gibi uygulayan bir yer var mı? Merak ettim...
Sosyal ağlarda paylaş

Demokrasilerin esas sorunu da zaten bu. Cahil cühelanın seçtiği adam tabii ki halkının cahil cühela kalmasını ister. Halk bilinçlenirse onu seçmez. Körler sağırlar birbirini ağırlar misali saçma sapan bir bir kısır döngü. Cahiller hödükleri seçiyor, hödükler halkın daha da cahil kalmasını sağlıyor. İyice cahilleşen halk daha da hödüğünü seçiyor.
Sosyal ağlarda paylaş

Cumhurbaşkanını halk seçerse teorik olarak İbrahim Tatlıses'i de cumhurbaşkanı yapabilirsiniz Abdullah Öcalanı* da... Şimdi AKP çıkmış "halk seçsin cumhurbaşkanını" diyor , ne için , ne adına sormak isterim.

Ki zaten AKPnin öncelikli oyun planı cumhurbaşkanının yetkilerinin en az %80ini kısıtlamak.Öncesinde gördünüz , önceki seçimde barzo oylarıyla tek parti olarak gelen AKP göze batacak çoğu yasası veto edildi , üniversitelere de AKP karşıtı rektörler yerleştirildi , bu sayede muhalefetsiz bir meclise rağmen halkın kemalist yapıya sıkı sıkıya bağlı kısmının temcilcisi olarak denetleme yetkisini 10 numara yerine getirdi Ahmet Necdet Sezer ki benim yaşımın elverdiği Cumhurbaşkanları içerisinde Özal ve Sezer'i çok sevmişimdir : Özal'i bizi 60lı yıllarda yaşayan bir ülke olmaktan kurtardığı için , Sezer'i de en azından rejimin bir noktaya kadar korunmasını sağladığı , cumhuriyete sahip çıktığı için.Arayın bakın , cuhmurbaşkanlığı için kemalizme "faşizm" mualemelesi çeken sözde hukukçu AKPli arkadaşın önerdiği anayasa taslağına bakın : Veto edemeyen , rektor atayamayan , tabir-i caizse tek yetkisi göstermelik olarak imza atmak olan bir cumhurbaşkanı prototipi yaratılmak isteniyor (Bkz Demirel'li yılları hatırlatmak isterim)

Abdullah Gül'ün niye Cumhurbaşkanı olamayacağını ilgili topic'de belirtmişiz , uzatmayalım , niye olmaz diye merak eden varsa açar okur.

http://forum.paticik.com/konu.php?id=186477

*Bildiği Yabancı Dili kısmına "Türkçe" yazan barzoyu da cezaevindeki teröristi de "bağımsız" diye diye seçen über barzo varsa -ki bağımsızlara verilen oy oranını sayın- varsın teröristbaşını da çıkarır İmralı'dan , utanmadan meclise de sokar!

[ Mesaj 14 Ağustos 2007, Salı - 19:16 tarihinde, Akuma_Blade tarafından güncellenmiştir ]

[ Mesaj 14 Ağustos 2007, Salı - 19:17 tarihinde, Akuma_Blade tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

mesajları okuyorum hep boyle bi curcuna
eksik olan bu yani bence insanlar bi kavga bi dovus halinde, herkesin birbirini sevdigi bir toplum olustursak isterse basa kurbaga kermit gecsin bi sorun cıkmaz.

ama insanlar artık kimin dogru soyledigini kime guvenecegini bilmiyor, daha da kotusu bilmek de istemiyor umursamıyor artık. kermit gecse basa en azından kukla oldugunu bilirsin, bunların kuklalıgı da goz onunde degil.

insanların fikirleri bi kamplasma unsuruymus gibi hep, baskası onu oyle goruyor, kendisini de boyle goruyor. insanlar ortak paydada bulusmamak icin elinden geleni yapıyor yani anlamıyorum. sonra vay efendim cogunlugun tiranlıgı degildir, babayı degildir.

cumhurbaskanını halk secerse baskanlık sistemi olur kısmını hic anlamadım zaten, eyalet sistemine falan gecen yok yani? rejimleri kendine gore bukmeyi ogreniceksin ordan pozitif bisey burdan baska bisey. ki ben halk secsin de demedim, halkı maksimum duzeyde temsil eden bir meclis secsin dedim, yuzde 10la olmaz yani.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...