Rewendor Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 said: Redeagle üye § 14 Ağustos 2007, Salı - 15:05 [ özel msj ] -------------------------------------------------------------------------------- Anlaşılmayan nokta bu işte, ben çıkıp kimsenin inanışında açık nokta blup aha böle değil bu aha yamulttum tavrına girmiyorum. İlgilenmiyorum çünkü nasıl inandığınızla. İslam ahlak dersi alacak değilim hiç kimseden hiçbir noktada. Ben yanlışsam cezamı çekerim. Ama sana madalya vermeyecekler. bu noktada faşistim işte. Şimdi, müslümanım diyorsunuz, şartlarını bilerek ya da bilmeyerek uygulamıyorsunuz. İnanıyorum diyorsunuz, inandığınız şeyi bir kez olsun açıp okumamışsınız bile. Burada e nasıl inanç bu, beni geçtim zaten inandığın Allah kabul etmiyor bu inancı diyorum, bir anda saldırıyorsunuz. Ha bunun yerine "Lan acaba bu adam doğru mu söylüyor yoksa saçmalıyor mu" diye merak edip bir Kuran açıp okusanız, etrafta inanıyorum diye gerine gerine söylediğiniz din hakkında 3-5 şey öğrenseniz, hem inancınızı sürdürecekseniz tazeleyip hem de birisiyle tartışmaya girdiğinizde en azından kendinizi sorgulamayacak kadar bilgiye donanıma sahip olsanız fena mı olur? Hem daha iyi öğrenirsiniz dininizi hem de insanlar bir şey söylediğinde tutanaklı bilinçli cevaplarsınız Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rahatsiz Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 said: Ama sen "İÇKİ GÜNAH DİİL AGA HANGİ YÜZYILDA YAŞIYOZ" dersen dinden çıkıyorsun. veya icki icen dinden cikar dersen. veya baskasinin inancini sorgulayip, sucsuz yere insanlari dinden cikmakla itham edersen. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 tombulda günahmı? [ Mesaj 14 Ağustos 2007, Salı - 15:13 tarihinde, Apache tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Prawler Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 Rewendor: Senin mantığınla Türkiye'de müslüman adam kalmaz abi. Rüşvet yemeyen,vermeyen adam yok. Kul hakkı yiyip din tüccarlığı yapma hat seviyede. Adam kayırıp önüne geçmeyen yok. Olaya bir de buradan baksak? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 İkidir güzel biçimde yazıyorum ama uzadıkça uzuyor. İnsan bir şeye inanır ya. Sonra başka biri çıkar daha açıp okumamışsın, yanlış biliosun, sen kofti müslümansın falan der işte ben o noktada durup; SİZE NE Kİ? diyorum, açık okuyup okumadığımı, inancımın ne olduğunu sorgulamak size mi düştü? Ben yakanıza yapışıp içki mi içiriyorum? Nedir bu yargılama modu? Nedir anlamak istemediğiniz nokta? Müslümanım diye iddiam yok. Ama sorguluyan adamdan daha fazla müslümanım bu noktada. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dark_Soul Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 yok abi o türk malı :p Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nefr Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 ya ben şu noktaya takılıyorum sadece; nereden biliyorsun adamın hangi allaha inandığını? evet adam kendisine müslüman diyor ama, açmış kuranı okumuş, kendine göre yorumlamış, sonra da anladığı yorumladığı şeye inanmış. nokta. budur. inanç tartışılmaz; fikirler tartışılır. dersen ki "bence bu şekilde islama aykırı hareket etmiş oluyorsun", eyvallah, hatta üstüne böyle düşünmenin gerekçelerini de anlatır tezini desteklersen ne ala; ama ısrarla yok sen yanlış biliyorsun demek saçmaysa, ısrarla sen yanlış inanıyorsun demek saçmalığın daniskasıdır. inanç yav, inanmış adam bitti gitti. inancına göre müslüman, ha sen onu sayma müslüman, yetki verirlerse yak cehennemde ama madem yok yetkin yap yorumunu bırak lol Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 said: rahatsiz üye § 14 Ağustos 2007, Salı - 15:11 [ özel msj ] -------------------------------------------------------------------------------- veya icki icen dinden cikar dersen. veya baskasinin inancini sorgulayip, sucsuz yere insanlari dinden cikmakla itham edersen. İçki içen değil orada namazı vesaireyi yani 5 şartı da saydım farkındaysan. Bunları komple inkar edersen diye. İşinize geldiği gibi demogoji yapmayın lütfen. Suçsuz yere insanları dinden çıkmakla itham etmiyorum ki, karşımda getirip göster lütfen aksini Kuran'dan, istersen diyanetin sitesine girip ben ilgili ayetleri gösterebilirim sana çıkartıp. İthamda bulunan ben değilim Kuran yani. * * * @Prawler: Değiller zaten abi. Ha, aradım mı bolca görüyorsun ama gerçek anlamda müslümanlığın tüm şartlarına uyanı da. Ama müslüman geçinenlerin çoğu değiller. Bana göre sana göre değil, Kuran'a göre değiller. Ha bana sorarsan ben de değilim Kurana göre müslüman. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 tevrata göremi muslumansın nasıl oluyor zaten oyle kafa hesabı yaparsan turkıyede yaslı amcalar ve koy kesımı dısında musluman kalmıyor. [ Mesaj 14 Ağustos 2007, Salı - 15:19 tarihinde, Apache tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 said: Nefr üye § 14 Ağustos 2007, Salı - 15:17 [ özel msj ] -------------------------------------------------------------------------------- ya ben şu noktaya takılıyorum sadece; nereden biliyorsun adamın hangi allaha inandığını? evet adam kendisine müslüman diyor ama, açmış kuranı okumuş, kendine göre yorumlamış, sonra da anladığı yorumladığı şeye inanmış. nokta. budur. inanç tartışılmaz; fikirler tartışılır. dersen ki "bence bu şekilde islama aykırı hareket etmiş oluyorsun", eyvallah, hatta üstüne böyle düşünmenin gerekçelerini de anlatır tezini desteklersen ne ala; ama ısrarla yok sen yanlış biliyorsun demek saçmaysa, ısrarla sen yanlış inanıyorsun demek saçmalığın daniskasıdır. inanç yav, inanmış adam bitti gitti. inancına göre müslüman, ha sen onu sayma müslüman, yetki verirlerse yak cehennemde ama madem yok yetkin yap yorumunu bırak lol Nefr sen de haklısın elbette. Ama Kurana bakarsak yoruma açık olmayan yerler var, istersen buraya da c/p yapabilirim. Normalde de umrumda olmaz zaten isteyen istediği dine inansın istediği ismi versin ona, isterse gerçek şartlarını uygulamasın ama yine de öyleyim desin falan. Ama burada "Ben müslümanım benim inancıma laf ediyorsunuz! Hepinizi döverim hastaneye morga gönderirim" derse bir insan, bunu bize karşı tez olarak kullanırsa ben de bunu sorgularım. Yani, burada söylenen sözü kendi dinine karşı bir üslup olarak algılıyorsa ve burada birini bununla suçluyorsa bunu sorgulamak herkesin hakkı kanımca Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 said: Apache üye § 14 Ağustos 2007, Salı - 15:18 [ özel msj ] -------------------------------------------------------------------------------- tevrata göremi muslumansın nasıl oluyor zaten oyle kafa hesabı yaparsan turkıyede yaslı amcalar ve koy kesımı dısında musluman kalmıyor. Hayır, Tevrata göre değil. Hani Kuran'da yazanları yapan gerçek şartları yerine getiren değil de "Müslümanım işte" diyen kesimdenim demek istedim, gerçek müslüman olmayıp da... Ha Kuran okudum meraktan, İncil vs yani en azından öğrendim ama uygulamıyorum her şartı kendi inanış biçimim gereği, Kuran da o zaman müslüman değilsin diyor bana. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nefr Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 bana kalırsa onu diyen adamı bir gece önceden suya yatırılmış odunla dövmek de müstahaktır, hatta benim inancıma göre sevaptır. ancak ben o adamı adam sayıp atmadım mesajı zaten, sen oku diye attım heh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rahatsiz Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 forumda her yazilani kendi ustune alinip insanlari demagoji yapmakla suclamakta forumdan cikarilmanin sarti olsun :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 Ha, benim yazımın üzerine geldi diye bana cevap sandım o yüzden öyle dedim, başkasınaysa pardon :) (ama bu sayılmaz quote kullanmamışsın ki ;) ) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nefr Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 ehu durun karıştı, ben rewendora diyorum ama rahatsız başkasını kastediyor sanırım ehu sağlıklı quote sistemi istiyoruz!! [ Mesaj 14 Ağustos 2007, Salı - 15:29 tarihinde, Nefr tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 Yazılanları bu olayın başlangıcı bana itafen yazıldığı için üzerime alıyordum. Morg, hastene geyiğini yapanı savunacak değilim tabikide Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Apache Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 bende tevratı rewendor a degil nefr e soylemistim Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Rewendor Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 Bence hep beraber starcraft oynayalım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 battlenet'tense olur =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nefr Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 ben incili üzerime alınmıştım lol neyse, bu son 6-7 mesajı tezime kanıt olarak eklemek istiyorum; inanç tartışılmaz, hele de patide hiç tartışılmaz belgelere dayanarak konuşuyorum, herşey ortada =P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
rahatsiz Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 vall karisti ortalik. suclusu da benim galiba. tevbe etsem? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Redeagle Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 "Ben müslümanım benim inancıma laf ediyorsunuz! Hepinizi döverim hastaneye morga gönderirim" diyen adam için celallendiğini söyleseydin baştan bende ortalığı karıştırmazdım. Utandım şimdi. =/ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dev Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 Yanımda bir arkadaşım var : "paticik bbg evi olmuş ne polemik abicim bu kadar , bi kendilerine gelsinler" diyor. Hislerime tercüman oldu Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nefr Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 geç kaldı arkadaşın, sevgi kelebeği olduk biz gördüğün gibi son sayfada heh Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Delirium Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 14, 2007 insanlar herkesin inancının kendine oldugunu anlasalar, gardas gordugu muslumanın bile kendisinden farklı bi bicimde inandıgını anlasalar sorun yok zaten, nice 15. sayfalara [ Mesaj 14 Ağustos 2007, Salı - 15:59 tarihinde, Delirium tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar