Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Yoksa siz faşist misiniz?

Antimodes52

Öne çıkan mesajlar

@Jad, din olayı da bu değil midir zaten?
Kitaba kah uyarsın, kah uymazsın, zamanı geldiğinde terazi kurulur, artına eksine bakılır, ona göre süper lüks tam pansiyon, all inklusiv cennete gidersin ya da şeytanın kucağına oturursun.
Kitaba %100 uyan kim var a dostum?

Ha o sarhoşa sorsan "içmek günah değil mi" diye günah der, ama gene içer.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Theghosthand
üye § 14 Ağustos 2007, Salı - 14:38 [ özel msj ]

--------------------------------------------------------------------------------

Hmm müslüman papazlarda türedi sonunda içki içersek aforoz edilecez baksanıza...

Papazlık değil ki bu?

İslam'a inanıyorum diyebilmen için Kurandaki herşeyi uygulaman gerekiyor. 5 vakit namazını da kılmalısın (geçerli bir bahanen olmadıkça, seyahat hastalık vs gibi), içkiden de uzak durmalısın, ağzına domuz eti de koymamalısın...

"Müslüman olmak için bunları yapacaksın" diyor Kuran. Ha hadi diğerlerini tövbe ederek kurtarırsın da, Namaz, Oruç gibi islamın 5 şartından hiçbir şekilde kaçamazsın. Yapmıyorsan müslüman değilsin. Bunu ben ya da "müslüman papazlar" demiyor, kitabın kendisi söylüyor. Yani inandığın Allah söylüyor bunu. Öyle haybeye "ben müslümanım" diyip müslüman geçinmekle olunmuyor bu. Yaptığın şeyin hayatında bir kere formasını giymeyip antrenmanına çıkmadığın halde "ben Barcelona futbolcusuyum" demekten farkı yok.

Daha eline Kuran alıp okumamış insanlar müslüman geçiniyorlar. Yapmayın etmeyin böyle, madem bir şeyi savunup inanacaksınız önce ne olduğunu bilin onun.
Sosyal ağlarda paylaş

bak islamdan cikmanin en cok (farkina vararak veya varmayarak) kullanilan yoluna yazdim. senin yaptigin gibi kafana gore dine ekleme yaparsan ve bununla insanlari etkilemeye calisirsan (mesala forumlara yazi yazarsan) dinden cikmis oluyorsun. cunku inancin senin artik islam degil. yazdiklarini bir daha dusun. bana dokunmaz ben zaten cikmisim diyebilirsin ama ben bile senin yaptigini inanca duydugum saygidan dolayi yapmam.

ha bir de bir hadis ekliyim:

[spo]tekfir (birini dinden cikma ile suclama) iki taraflı ok gibidir, hedefini bulmazsa atana yönelir[/spo]

edit: emin olamadim simdi hadis`in kimden oldugundan onu sildim.

[ Mesaj 14 Ağustos 2007, Salı - 14:55 tarihinde, rahatsiz tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

içki içmek haram ve günah deil mi ? yalan söylemekte böyle . İçki içenler işledikleri bu günahtan dolayı dinden çıkıyorsa yalan söyleyenlerde çıkar.Ya da en basit günahı işleyende.Siz kimsiniz böle yaparsan dinden çıkarsın bilmemne allahla arama ne hakla girebilirsin. İstersem müslümanlığı seçerim istersem budizmi.Marifet kuranı okumak deil aklını kullanabilmek.
Sosyal ağlarda paylaş

İçkiymiş yalanmış tamam, ama islamın 5 şartı var. Bu saatten sonra kimseye din bilgisi öğretmiyelim şimdi.

Kuranı okumadan müslümanım diye geçinen insan cahilden başka bir şey değildir. Hele müslüman hiç değildir. En fazla monotheist olabilir. Bir şeyi seçiyorsan uyguluyorsan o işin esasını öğrenmiyorsan, daha ne yaptığını bilmiyosun demektir zaten.

Hayatında kaç tane Anayasayı hiç okumamış avukat ya da matematik bilmeyen mühendis gördün?

[ Mesaj 14 Ağustos 2007, Salı - 14:58 tarihinde, Rewendor tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

İnananı inancıyla sorgulamaya kimsenin hakkı yok. Gelip sen müslüman değilsin diyenin kendiminkinden önce onun müslümanlığından şüphe ederim. Ben ne olursam olayım, ne düşünürsem düşüneyim inancım benimdir. Ha Allah vardır derim, ha yoktur derim, başkasının sorgulaması onun yeri makamı değildir.

[ Mesaj 14 Ağustos 2007, Salı - 14:57 tarihinde, Redeagle tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Redeagle
üye § 14 Ağustos 2007, Salı - 14:57 [ özel msj ]

--------------------------------------------------------------------------------

İnananı inancıyla sorgulamaya kimsenin hakkı yok. Gelip sen müslüman değilsin diyenin kendiminkinden önce onun müslümanlığından şüphe ederim. Ben ne olursam olayım, ne düşünürsem düşüneyim inancım benimdir. Ha Allah vardır derim, ha yoktur derim, başkasının sorgulaması onun yeri makamı değildir.

Allah'a inanmak müslümanlık değil ki. Tek tanrılı bir inancın olması demektir bu da monotheismdir.

İslam sadece Allah'a peygambere değil o sisteme komple inanmaktır.

Ayrıca kimse senin inancını sorgulamıyor. Allah kendisi sorguluyor eğer islama inanıyorum diyorsan. Benim dinime inanıyorsan bunları yapacaksın mutlaka, bunlar şarttır diyor, ve sen yapmıyorsun. Burada sorgulayan kimse yok çünkü ortada yorum yok. Allah birebir yapacaksın diyor, sen birebir yapmıyorsun. Sorgu ya da tahlil yok ortada. Sadece kesin kanıtlar var.

[ Mesaj 14 Ağustos 2007, Salı - 15:00 tarihinde, Rewendor tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Theghosthand
üye § 14 Ağustos 2007, Salı - 15:02 [ özel msj ]

haha sen bu kendi yazdığını okuyabiliyorsan ve bunu mantıklı buluyorsan varsın bana saygı duyma zaten.

Lütfen mantıksızlığı gösterir misin? Öyle laf atıp kaçmak kolay sıkışınca. Hadi göster bekliyorum

(bana değilmiş)

[ Mesaj 14 Ağustos 2007, Salı - 15:06 tarihinde, Rewendor tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Anlaşılmayan nokta bu işte, ben çıkıp kimsenin inanışında açık nokta bulup aha böle değil bu aha yamulttum tavrına girmiyorum. İlgilenmiyorum çünkü nasıl inandığınızla. İslam ahlak dersi alacak değilim hiç kimseden hiçbir noktada. Ben yanlışsam cezamı çekerim. Ama sana madalya vermeyecekler.
bu noktada faşistim işte.

edit: imla

[ Mesaj 14 Ağustos 2007, Salı - 15:09 tarihinde, Redeagle tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

said:
said:
sg-1
üye [şikayet et]
§ 14 Ağustos 2007, Salı - 14:58 [ özel msj ]
Kuran'ı okuyan var mı ki?

Arapça'sını okuyoruz biz, oh mis!
Gel tezkere gel!!!

Meali var?

Evet var, ama bizde marifet mealini okumak değildir, mealini okursan hatim indirmiş sayılmazsın mesela.

Arapça okuyacaksın, hem hiçbir şey anlamayacaksın, hem de çakallar seni "bak Kuran'da böyle yazıyor" deyip, cahilliğinden faydalanıp daha rahat güdecek.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...