Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tattoo için öneriler...

Clubber

Öne çıkan mesajlar

Öncelikle yaptırcağın tattoo nun senin tarzına uyup uymayacağı konusunda kesin bir karar varmalısın ki ilerde pişman olmayasın. Daha sonra yeri çok iyi belirlemelisin, çünkü dövme iyi olsada bazen kötü yer seçmiş olabildiğinden de pişman olabilirsin. Mesela ben dövme yaptırırken önce nasıl bir anlam taşımasını istediğimi düşünüyorum, daha sonra o anlamda olan modellere bakıyorum beğendiğimi seçiyorum, daha sonrada kendi dizaynıma uygun bir şekilde bir ressam arkadşaıma yeniden şekillendiriyorum modeli. Sende böle yaparsan pişman olmazsın sanırım :) . Genelde esinlenmek için bu siteleri kullanıyorum çok güzel modeller var.

Burada dövmelerin anlamları vs. yazıyor.

http://www.vanishingtattoo.com

Burdanda modellere bakarım.

http://www.tattoojohnny.com/

Bunlardan sonra asıl önemlisi geliyor. Dövmeyi yaptıracağın yer. Bunun için sıkılmadan uzun süre araştırma yapmanı öneririm. Seçtiğin yerdeki sanatçının daha önce yaptığı dövmelere bakmanı vs. bunlar iyi olabilir. Çünkü seçtiğin dövmeyi senin istediğin şekilde yapamazsa yine pişman olabilirsin. (Başıma geldide düzelttirdim sonra :D) İstanbuldaysan; "negatif" ve "vagon" u önerebilirim. Hem temizlerdir hemde sanatçıları iyidir.

Bakım konusu ise daha basittir. Yazın dövme yaptırmanı tavsiye etmem koruması zor olabilir. Sudan, güneşten uzak tutman gerektiği için kışın daha iyi olabilir. Yaptırdığın ilk gün dövmeyi bandajla sarıyorlar zaten. Bir gün sonra çıkarttığında ya bir gün hiç bir şey sürmeden beklemeni söylüyorlar, yada verdikleri kremi sürmeni. Genelde krem isimleri farklı oluyor ama herhangi bir nemlendirici krem kullansanda sorun olcağını sanmıyorum. (Ben yaşamadım en azından) . Daha sonra 10 gün boyunca günde beş defa olmak üzere dövmeni kremliyorsun. Kabuğunun düşmesini bekliyorsun, hiç bir şekilde kaşımıyorsun veya dokunmuyorsun. Duş vs alabilirsin ama su dövmeden akıp gidecek, ne bir şampuan sürceksin, ne kese vs. sert bir baskı yapmıycaksın dövmene. 10 günden sonra büyük ihtimal kabuk atılmış oluyor, 5, 6 gün kadar bir parlaklık oluyor dövmede merak etme geçiyor daha sonra. Yani dövmenin tam rengini alması 20 gün kadar sürüyor. O yüzden 20 gün geçmeden sorun etme dövmenin rengini pek.

Nese bu kadar sanırım sormak istediğin başka bir şey olursa bana ö.m den ulaşabilirsin :)

[ Mesaj 17 Ağustos 2007, Cuma - 14:49 tarihinde, BeIlow tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Dövmeni Taksim'de yaptır.Lotus Art Factory yada Blacksea tattoo ya git.Kadıköy'de yaptırma çok para alırlar.Para durumun sıkışıksa Lotus Art Factory'e git.LAF'de pj piercing murat dövme yapıyor.Murat öğrenci olduğu için dövmeyi ucuza yapıyor ve kaliteli yapıyor.Yaşın küçükse yaptırma ve asla dirseğinden aşşağısını yaptırmanı tavsiye etmem.Gençlik gazına gelme ileride iş hayatında sorun olur.Dövmende anlam arama sadece estetiğe bak.Dövme yaptırırken çok iyi düşün.15 yaşımda LAF'de sağ koluma succubus dövmesi yaptırdım.Büyüdüğümden dolayı ve geçen sene 105 kiloya kadar çıktığımdan dolayı dövme baya yamuldu.Dövmeyi yaptırdıktan 4 sene sonra Murat hiç bir ücret almadan dövmeyi düzeltti ve dövmedeki bazı kırmızı yerleri (renkli dövme)siyaha çevirdi.Yanlız Murat'ın tek sorunu dövmeyi biraz yavaş yapmasıdır.Succubus'u 3 ay da haftada 1 buluşarak bitirdi.Blacksea tattoo (ruhsel) de iyidir ama biraz pahalıya yapıyor.Sana tavsiyem bunlardır.
Sosyal ağlarda paylaş

1. dövmemin ne olacağını dövmeciye giderken bilmiyordum, hatta aklımda bambaşka bir şey vardı. orda kataloglardan bir şey beğendim, onu yaptırdım. anlamsız bir desen. yine de memnunum, pişman değilim.
2. dövmemi ben çizip götürdüm, yine anlamsız bir desen. her gören başka bir yakıştırma yapıyor. şimdi üstüne/etrafına başka şeyler koymayı düşünüyorum, az modifiye edesim var. pişmanlık? değil, ama geliştirme arzusu var. tatmin olmuş değilim henüz, uğraşmak lazım.
3. dövmemi de karar verip, çizip götürdüm. en sevdiğim o bu aralar. pek bayılıyorum kendisine, gördükçe hoşuma gidiyor. anlamsız sayılmaz, zira yazılı. ama belki yazısından çok grafik duruşunu seviyorum yine de ben. çok seviyorum, pişmanlık söz konusu değil, yine o güne dönsem, yine aynı yere aynı şeyi yaptırırım.

velhasıl önerim "anlamsızsa yaptırma", "daha ne yaptıracağını bilmiyorsan ooohooo" cinsinden olmaz böyle bir durumda, zira anlamsız dövmelerimi de seviyor haldeyim.

daha ziyade şöyle bir öneri olabiler ama, işe de yarar belki:

kendini 68 yaşında, emekli, buruşuk, karınla/kocanla kavgalı ve miden yanarken ya da sırtın ağrırken hayal et. o halinle dövmeli biri olmayı kendine ve o dövmeyi de vücudunun o düşündüğün yerine yakıştırıyorsan, yaptır hemen. hatta şimdiden söyleyeyim, bir taneyle de kalmayacaksın, welcome to the club!

ay nebçim hayal, hiç olmamış diyorsan, irite oluyorsan yaptırma! çünkü yaptırırsan olacak olan tam anlamıyla olmasa da aşağı-yukarı böyle bir şey :)

verilecek karar budur efenim.

dövme hoş bir şeydir.
kişilerin kendi iradeleriyle hayatlarında belki küçük ama bir o kadar somut ve geri dönüşü olmayan değişiklikler yapabilmeleri sandığınızdan daha önemli bir olgudur. bu bir.
üstelik de dövmenin iyisi, doğru taşınanı çok hayranlık verici bir şeydir, bu da sekiz.
arası da 2-3-4-5-6-7.

sevgiler, saygılar, hatta vallahi öpüjemm...

ema'nız
Sosyal ağlarda paylaş

Askerlik mevzusuna gelince;2 koluda dövme kaplı olan arkadaşımı askerde psikoloğa yolladılar.Orda senin sorunlu olup olmadığını anlıyolar.Eğer sorunluysan :) pskopatlar koğuşuna atıyorlar,değilsen normal koğuşa o yüzden canını sıkma askerde seni fena hırpalarlar geyiği yapanlara yol ver hiç uzatma ne desende sana aksini ispat ettirmeye çalışacaklardır.Dövme yaptıramayanlar dövmesi olanı her zaman kıskanır.
Sosyal ağlarda paylaş

askere bende dövmelerle gittim
ve askerliğim istanbulda birinci ordu komutanın iç habercisi olarak yaptım hurşit tolana bi sene ilker başbuğ paşayada 3 ay hizmet ettim direk bire bir muhattap olarak.. askerde zerre dövmelere bişey demiyorlar uydurmayın yada gittiğiniz kesimlere göre değişe bilir ama ben hiç şahit olmadım askerde iken...
Sosyal ağlarda paylaş

Giden bir arkadaşım sadece psikolojik değerlendirmeye alıyolar dedi , içime su serpti . Bi de psikopatlar koğuşu değil de psikolojik bir rahatsızlığın varsa nöbetlerden yırtıyormuşsun diye duydum , o kadar .

[ Mesaj 18 Ağustos 2007, Cumartesi - 17:07 tarihinde, Xaenin tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

bu arada, dövme özentiliktir diyen arkadaşlar için hiç de hoş şeyler düşünmüyorum. dövme özentilik falan değildir. dövmeye kendi vücudunda beğenmediğin yerleri beğenecek bir hale getirme çabası bile diyebilirsiniz ama özentilik diyemezsiniz.

hiç kimse bir şeye özenip de saatlerce canına okuyacak derecede can acıtan bir işe kalkışmaz. hiç kimse birine özenip de ömür boyu kolunda bacağında belinde taşıyacağı bir şeyi yaptırmaz. piercing değil bu dövme dediğiniz şey. arada fark var.(yapma ya)

benim sol kolumda ve sağ kolumda omuzdan dirseğe resimlerini koyduğum şeyler var işte. sağ kolumdaki yakuza dalgaları ve hibiscus çiçeği. genel olarak yakuza dövmesi olarak anılabilir. sol kolumda ise old skool olarak tabir ettiğimiz, zarlar, kurukafa, kartlar vs var omuz kısmında ise swastika'nın çok eski bir hali var ki onu taşımaktan gerçekten gurur duyan bir insanım..

sağ ve sol koluma aynı anda yaptırdım ikisini de. çünkü hep yaptırmak isterdim bu iki dövmeyi ama param olmazdı. olunca yaptırdım. hala ufak rötuşlar atılması gerekiyor ama acıdığından gitmiyorum bir süredir yaptırmaya. bunun haricinde sol alt kolumun iç kısmında da mumu yazıyor. o ilk dövmem. hala sıkılmadım. seneler oldu.

bunların hiç birini özenerek yaptırmadım. esinlenme tabiki olmuştur ama iki kolumdaki dövmenin de aynısını asla kimsede görmeyeceğimden emin olmak mutluluk veriyor. gerçi sağ kolumdakinin aynısı komple abimde de var aynı anda yaptırdık ama o ayrı bir kardeşlik bağı simgesi olarak duruyor.
yani lafın özü dövme yaptırmayı düşünen varsa kesinlikle bir yerden birşey görüp yaptırmasın, hem sıkılma ihtimali yükselir hem de sağda solda aynısını görürseniz üzülürsünüz, ben tişörtümün aynısını görünce üzülen bir insanım mesela düşünün işte.
Sosyal ağlarda paylaş

Sol kol alt tarafta yeşil işlemeli bi soru işareti dövmem var sağ koldada bi melek abla ve sırt kısmına uzanan anka kuşu var şuanda askerliğimi yapıyorum bodrumda.. karargahta komutan postasıyım her gün dövmemi görmelerine rağmen daha bi zorluğunu yaşamadım aksine bölükte çabuk göze batıp çabuk tanınıyorsun o yüzden pek bi sıkıntısı yok yani askerlik bakımından hemen hemen hergün her sınıf paşaya hizmet ediyorum soruyorlar güzel cümlelerle açıklıyorum yüzleri gülüyor adamların, yani bu konuda kafana takman gereken pek bi şey yok.

Gelelim zararlarına... evet ilk bi hafta bepanthen ve tedavi kısmı adamı felç ediyor sadece 1 hafta o yüzden katlanılır sonuçta dövmeyi yaptırdığında bunu ömür boyu taşıyıcağını bilmelisin.. ayrietten bu kalıcı mı ? işte anlamı nedir ? gibi sorulardan bunalabiliyosun bi süre.. tabi karşı cinsin sürekli sormasıda bi o kadar hoş olabiliyor ailem çok karşıydı ilk başta.. haber vermeden yaptırıverdim 2 gün konuştular bıdı bıdı sonra kabullendiler. dövme olayı kesinlikle bi sosyal farklılık yaratıyor adamda iyiye veya kötüye yorulabilir.. yani Fatih çarşambada oturuyorsan hergün taşlarlar gibi..

Ama kafana göre dostum canın istiyorsan yaptır 3 senedir dövme taşıyorum daha pişman olmadım olurmuyum? zaman göstericek ama pek sanmıyorum çünkü zevkli hoş bi durum olduğunu düşünüyorum. :)
Sosyal ağlarda paylaş

esas önemli olan dövmenin güzelliği, kalitesi, farklılığı olmalı..

basit bi tribal desen olmasın yani. berbat bi ejderha çizimi olacaksa veya herkesin yaptırabilceği bir şey olacaksa hiç yaptırmayın.. kasmaya değmez hiç.

[spo]

[/spo]

demek istediğim parayı bayın, güzel bişi yaptırın.. (daha büyükçe dövmelere örnek olarak koydum bunları..)

[ Mesaj 19 Ağustos 2007, Pazar - 14:15 tarihinde, dasaaa tarafından güncellenmiştir ]

Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...