Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Tatbikat için orman yakmak...

Prawler

Öne çıkan mesajlar

Evet,
Okuduğunuz şey doğru.

Edirne'de Orman Müdürlüğü tatbikat düzenlemiş, benzin döküp çayırları çimenleri yakmış,ağaçlara zarar vermişler.

Sonra söndürmüşler.
Yangın zamanında bir de hatıra olsun diye cep telefonuyla kaydetmişler yangını.

Soluduğunuz oksijen fazla size.

Daha neler göreceğiz kim bilir.
Her gün daha da cahilleşiyoruz.
Durum sürekli daha kötüye gidiyor.

Bir tane ağaç bile bu kadar önemliyken bu yapılan ne akla ne mantığa sığar.

Küfür edeceğim edemiyorum,boğazıma takılıyor.
Ağzım açılacakken birşeyler kapatıyor.
Bela okuyacağım,okuyamıyorum.

Allah sizi bildiği gibi yapsın.

[ Mesaj 10 Ağustos 2007, Cuma - 20:10 tarihinde, Prawler tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

hah evet, dogru billboard koymuslardi.
edit: buldum haberi

said:
Erdekte bir sitenin sakinleri deniz manzarasını kapattığı gerekçesiyle zakkum ağaçlarını kesince, belediye kesilen ağaçların yerine üzerinde site sakinlerini eleştiren yazıların da bulunduğu dev panolar dikti. Çuğra mevkiinde kumsalla yürüyüş yolu arasına belediye tarafından sitenin deniz manzarasını kapatacak şekilde yerleştirilen panolarda, kesilen ağaçların öyküsü anlatılıyor.
Panolarda, ''Bu bilboardlar buraya konulmadan önce palmiyeler arkasında 27 yıl önce dikilen zakkum ağaçları vardı. 27 yılda her yıl 5-6 santim büyüyerek yaklaşık 2 metre boyunda doğal bir yeşil perde oluşturmuşlardı. 27 yıl önce dikilmelerinin amacı, yürüyüş yapan halkımızla güneşlenen vatandaşlarımızın birbirine olumsuz etkisini önlemekti. Ancak geçen yıl Tüzün Sitesi sakinleri tarafından manzaraları kapanıyor gerekçesiyle katledildiler. Bu panolar Tüzün Sitesi sakinlerinin hiçbir izin almadan katlettikleri yeşil doku anısına konulmuştur. Erdek Belediyesi'' ifadeleri yer alıyor. Çevredeki vatandaşların da büyük ilgisini çeken panolar, yan yana çok sayıda yerleştirildiği için Tüzün Sitesinin ilk katlarındaki evlerin denizi görmesine de engel oluyor.

Werewolf, düzelttim dostum.

[ Mesaj 10 Ağustos 2007, Cuma - 20:35 tarihinde, vaniLLe tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

billboard olayı harikaymış gerçekten.
keşke biz de belediyelere yönelik böyle şeyler yapabilsek.

mesela taksimde "buraya yıllar önce dikilen ağaçlar, insanlar orada yürürken hedele hödölö olsun diye dikilmişti. sonra mağaza sahiplerinin dükkanlarının önünü kapatıyor gerekçesiyle belediye tarafından kaldırıldılar." şeklinde bişi hazırlayıp, tüm dükkanların vitrinine yapıştırsan. abavvv. güzel olur.
Sosyal ağlarda paylaş

pire için yorgan yakmak deyimi de güncellenmiş oldu böylece.
Bakın elime geçen elim ve vahim gizli kayıtta neler konuşulmuş, perde arkasında neler olmuş..

said:
+tabii üstadım bu devirde pire mi kaldı, hem kim eski yün yorganlardan kullanıyor ki.. en iyisi biz yenileyelim bunu!

-Tatbikat için orman yakmak nasıl olur ağabey?

+Aslında aklıma yattı bu fikir. Haydi hemen çalışmalara başlayalım.

Türk Dil Kurumu, Merkez Toplantı Salonu.

07.08.2007 saat 14:25

Hepsinin arkasında TDK var!
Sosyal ağlarda paylaş

Tatbikat yapmadan orman yanginini nasil sondurecekler soyler misiniz? TV'nin gazina gelmissiniz de, Edirne'de zaten agaclar kesilip yineleri dikiliyor; yani ihtiyac dahilinde. Hayatinda o taraflara ugramamis insanlar denk gelip boyle goruntuler cekiyolar, sonra ortalik ayaga kalkiyor...

Oldu olacak tum odun fabrikalarini kapatalim, odun isliyolar diye marangozlari taslayalim, modoko'daki dukkanlari yagmalayalim...

Ayrica yukaridaki sorumda ciddiyim, biri bana orman yangini konusunda daha baska nasil tatbikat yapilacagini anlatirsa sevinirim.
Sosyal ağlarda paylaş

said:
Tatbikat yapmadan orman yanginini nasil sondurecekler soyler misiniz? TV'nin gazina gelmissiniz de, Edirne'de zaten agaclar kesilip yineleri dikiliyor; yani ihtiyac dahilinde. Hayatinda o taraflara ugramamis insanlar denk gelip boyle goruntuler cekiyolar, sonra ortalik ayaga kalkiyor...
İyi diyorsun da abi, yenileri dikilcek bile olsa yakmak büyük yanlış, toprağın verimi düşürülüyor bir kere yakarak. Yakılan topraktan daha verimsiz, daha cılız bitkiler oluşucak, ki yaklaşık 5 sene önce yanan bir yer bugün bile orman olabilmiş değil.

[ Mesaj 11 Ağustos 2007, Cumartesi - 06:20 tarihinde, Marl0_on tarafından güncellenmiştir ]
Sosyal ağlarda paylaş

Tatbikat yapılırken ağaçlar yakılabilir. Bu ağaçlar yaşlanmıştır- fidanlık bölge müdürlüğü yer göstermiştir, tatbikat yapılmıştır.
benim babam orman işletmesinde çalışıyordu.
"1 ağaç bile bu kadar önemliyken... " diye bişey yok.

Yılda ormanlardan, Orman İşletmeleri tarafından kaç bin adet ağaç kesildiğini biliyor musun?
Ağaçlar yaşına ve diğer genç ağaçların gelişimine göre numaralandırılır ve kesilir.
Bu işlerde organizasyon Orman İşletme müdürlüğüne bağlı Fidanlık Bölge Müdürlükleridir.
Ormanlar Binlerce yıllık kadim ağaçlardan oluşmaz, sürekli bir periyodda yenilenmeleri bakımlarının yapılmaları gereklidir.Bu iş içinde Orman İşletme, geliştirme kadastro müdürlükleri kurulmuştur.
Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayalım lütfen.

Ek bilgi olarak Son 10 yılda Orman Alanını Arttıran sayılı ülkelerden biriyiz.

Saygılar.
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...