zamo Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2007 Bence Fettuş Hazretleri Necronomicon'u bulmuş bize çaktırmıyor.Adamın yaptığı şey dua diil büyü gibi bişi.Yok elbiseyi ters giy olsa olsa necromancerlık bu.
Arma Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2007 Haberin elbise ters cevirme kısımları falan sıkış gibi geldi. Kaynak var mı haber için. Yoksa duyum mu? Eğer doğruysa elbise ters cevirme muhabbetti. Baya bi komikmiş.
Delirium Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2007 adamın sitesindeki ses kaydı demiş ya.
Arma Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2007 Özür dilerim. O kısmı görememişim. İyi saçmalamış o zaman. İnançlar çerçevesinde yağmur yağması için dua etmek ayrı şeydir. Amerika da dua edip o gün bugündür yağmur yağdırmak ayır şeydir. Böyle bişey olabilir mi yaa. Madem yağmur yağdırabiliyor o şekilde. Gelsin Türkiye de yağdırsında bizde kuraklıktan kurtulalım.
malik Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2007 said: en bi bok yeme, çalışma, yerinde say, sonra Allah'ım yağmur yağdır diye dua et.. Böyle saçmalık olmaz sana bunla ilgili bi şey diyen oldu mu ? yapılacak ne kaldı,var mı ? çözüm üretecekvar mı daha bi şey ? senin çözümün var mı ? bitti işte,su bitti. yok. yağmur yok. yağmur mu yağdırıcaz ? alla alla. ki geçtim bunları,ben de biliyorum hem işimi yapıp hem dua etmeyi,eyv yani. müslümanlığı senden öğrenecek değilim. edit:fethullah gülen'i gayet iyi tanırım,takip edip sevdiğim bir alimdir. açıkçası senin müslümanlığından daha çok,onun peygamberliğini ilan etmeyecek kadar aklı olan biri oldunu gayet iyi bilirim. müslümanlında allahla senin aranda tabi,bilemem. [ Mesaj 09 Ağustos 2007, Perşembe - 22:06 tarihinde, malik tarafından güncellenmiştir ]
ombakkombak Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2007 Diyanet bile diyor Yağmur Duası vatandaşın pskikolojisi için diye, imam bile inanmıyor o dalgaya.
malik Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2007 benim babam devlet resmi vaizi diyanette çalışıyor. halkın psikolojisi olayı da nerden duyduysan. miraç kandilinde de camilerde yağmur duası okunacak,peygamberin'de yaptığı bir şey bu. bu dini bana öğreten mübarek arkadaşlar için buyursunlar burdan, http://www.ntvmsnbc.com/news/416678.asp
Bone Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2007 su bitmedi aslında ama bizi kandırıyorlar malik. ankara'da "su bitti kesinti yapıcaz" demelerine neden olan şey ne? "depoda 5 aylık su kalmış" olması. e o 5 aylık su da, kışın barajlar tekrar dolana kadar hayli hayli yeterli olacaktır. ancak öyle yapmıyorlar, suları kesiyorlar, boruları patlatıyorlar, yollara su boşaltıyorlar, kendi havuzlarına su akıtıyorlar, sonra da çıkıp "yağmur duası yapalım bari" diyorlar. ulan ağustos'ta ne yağmuru lan. istediğin kadar dua et, allah'ın yarattığı bir sistem var. sen bu sisteme kendini adapte edemiyorsan, allah ne yapsın. allah allah. maksat ne burda? 1- insanları susuz bırakıp işkence çektirmek. 2- zırt pırt su kesip geri açıp "belediye çalışıyor" imajı uyandırmak. 3- yağmur dualarıyla halkın gözünü boyamak. sonra bunu eleştirince de malik gibi kişiler çıkıp "inancımıza ne karışıyorsunuz, sizin derdiniz tabuları eleştirmek" diye bik bik konuşuyor. said: Fethullah Gülen, ABD'ye gittiği yıl hiç yağmur yağmadığını, beraberindeki arkadaşlarına yağmur duası yapmalarını istediğini belirtti ve "Ertesi gün yağmur başladı. O gün bugündür yağıyor"dedi. şu adamın dediklerini ciddiye alan varsa allah'tan akıl fikir diliyorum ona. duyan da her gün ABD'de şarıl şarıl yağmur yağdığını sanır. cehennemde yanacak fethullah gülen.
Redeagle Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2007 2 senedir bangır bangır geliyorum diye bağıran kuraklığı "Allah'ın suçu" diye lanse eden belediye başkanını seçersen hadi tek çözüm yağmur duası diyenine de katlanırsın, "bi spell çakmışım diyanet bile ağladı ya" diyen prim kapma peşindeki şarlatanlarada katlanırsın. Burası Türkiye... (Welcome to my world?) hadi ankara yerel seçimlerde görim seni =) [ Mesaj 09 Ağustos 2007, Perşembe - 22:14 tarihinde, Redeagle tarafından güncellenmiştir ]
malik Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2007 @bone:sen bu kadar saçma bi gerekçiye inanıyorsan,bir de insanları susuz bırakacak diye inanıyorsan,yani aslında bu kandilde sana dua etmemiz gerekir allah akıl fikir şükür zikir v.s versin diye. bile bile su kesiyorlarmış,lol [ Mesaj 09 Ağustos 2007, Perşembe - 22:14 tarihinde, malik tarafından güncellenmiştir ]
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2007 yağmur yağdıramıyor kendisi. hz. muhammed de yağmur yağdıramaz. allah yağdırır. müslümanların inandığı budur. bahsi geçen konuşma samimiyet ve inanç ile alakalı bir konuşmadır. aha da link
SenariouS Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2007 said: bitti işte,su bitti. yok. yağmur yok. yağmur mu yağdırıcaz ? Yeterli bilimsel çalışmalar yapılırsa oda olur. Hatta bir üniversitenin öğretim üyesi açıklama yapmıştı yağmur yağdırabiliriz diyerek. En ufak bir çalışma bile benim için yağmur duasına çıkmaktan çok daha mantıklı ve verimli olacaktır. Zaten malik neden düz bir şekilde "allah allah" diye bağırdığını anlamadım önce topiğin ana temasını kavra. Adam ben allahın sevgili kuluyum, bi dua ediyorum kabul oluyor. Altın yağsa desem yağacak tarzı kendini peygamberle bir koşmaya benzer bir tavır takınmış millet onu eleştirmekte. Ha "sen kimsin senin dinin imanın yok" tarzı bir cevapta vermeye kalkma bana ne olur. Ateistim zaten merak etme.
malik Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2007 -eleştiri yapmayı bilmiyoruz.küfür edip sövmeyi daha iyi biliyoruz. -amaç fethullah gülenden ziyade yağmur duasına lafı getirmek,bi taşla 2 kuş vuracak aklı sıra.hz.peygamber yapmış bunu,yani inançlarla alakalı mesele,kimseye de ağzını açtırıp tek kelime ettirmem ben. -ben" direk allaha bağlıyorum bitti" demiyorum demem ,yağmur yağdıracaklarsa,yapabileceklerse desteklerim. çözüm üretirsin en azındna arkasında bulunurum. yazdığınız şeyleri sabah okuyacağım,iyi geceler. [ Mesaj 09 Ağustos 2007, Perşembe - 22:22 tarihinde, malik tarafından güncellenmiştir ]
Slat Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2007 said: sana bunla ilgili bi şey diyen oldu mu ? evet: said: insanlar yağmuru yağdırana yakarmış,istekte bulunmuş,ondan yardım istemiş. ne batıyor size bundan onu anlamadım ben ? said: bitti işte,su bitti. yok. yağmur yok. yağmur mu yağdırıcaz ? Dünyanın çoğu yerinde yağmur yok.. Ama gel gör ki Başkenti susuzluk ve sefalet içinde sürünen tek ülke bizim ülkemiz.. Sen yıllarca uyarılara aldırma, bütçenle milletin gözünü boya sadaka dağıt, sonra işi Allah'a bağla.. "Allahın bu kadar afet vereceğini öngöremedik" "Allah istemezse hiçbir şey olmaz" Sende ne güzel bağlamışsın aynı i. melih gibi bitti işte su bitti yağmur yok diye.. Sonra utanmadan yağmur duasına çıkar milleti.. said: fethullah gülen'i gayet iyi tanırım,takip edip sevdiğim bir alimdir. açıkçası senin müslümanlığından daha çok,onun peygamberliğini ilan etmeyecek kadar aklı olan biri oldunu gayet iyi bilirim. Ben dua ettim Allah yağmur yağdırdı demek kendini dinen üstün göstermek, dini bir misyon üstlenmek demektir.. Bu da dinimizde açıkça belirtildiği gibi en büyük günahlardandır.. Atamız zamanında ne güzel söylemiş: Bizi yanlış yola sevk eden habisler(soysuzlar),biliniz ki çok kere din perdesine bürünmüşlerdir. [ Mesaj 09 Ağustos 2007, Perşembe - 22:22 tarihinde, Slat tarafından güncellenmiştir ]
Arma Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2007 said: maksat ne burda? 1- insanları susuz bırakıp işkence çektirmek. 2- zırt pırt su kesip geri açıp "belediye çalışıyor" imajı uyandırmak. 3- yağmur dualarıyla halkın gözünü boyamak. Bu sebeplerden herhangi birisi için su keseceklerini sanmıyorum. Çünkü su kesintileri belediyeye - puan. 5 aylık su var diyorlar. Diyelim ki cidden 5 aylık var. Adamlar nasıl olsa yağmur yağacak kar yağacak diye su verseler ocakta su biter gibi görünüyor. Mevsimler değişiyor. Ocağa kadar kar yağacağına kesin diyemeyiz. Yağsa bile eriyecek su olacak bilmem ne. Su kesintileri yapmaları mantıklı. Bunları tahmin edip daha erken davranmaları lazımdı. Ama şu anda yapacak bişey yok.
malik Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2007 kes yapıştır ordan al burdan yerleştir. sonra allah allah çek. gg oldunuz zamanında,bu kadar inat da,bu kadar mantıksız eleştiri yapmak da nedir,necidir. eha.
Redeagle Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2007 Dua etmek sorun değil. Ama sorun olan bu işi "Geçen evde ekmek bitmiş, dua ettim hala gökten ekmek yağıyor" tarzı şovenliğe çevirmek. Yanındaki beyni yıkanmış muritlerinin gözünde yalanlarla daha da yüceliyor. Ben çıksam İngiltere'yi ben sel bastırdım desem kimse inanmaz, ama ona inanıyorlar işte. Daha üstün birşeymiş gibi. Ki konuştuğumuz adamın ne menem birşey olduğuda belli.
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2007 eşşeği önce sağlam kazığa bağla sonra dua et/tevekkül et. müslümanın yaklaşımı budur, bu olmalıdır. müslüman tabiatçı da değildir/olmamalıdır, kaderci de değildir/olmamalıdır. suçlamadan önce yapılması gereken, veya en azından aynı anda yapılması gereken şey çözümlemeye çalışmaktır. haliyle müslümanlar yağmur yağdırması için allaha dua etmeyi bir çözüm olarak görüyor.
Slat Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2007 Malikcim ben sana kes yapıştır yaparak kendinle çelişmeni gösterdim.. Üstelik orda bazı şeyler yazdım ama sen gene cevap vermemeyi seçerek "eha" yla kendini kurtardın.. Cevap vermeyeceksen hiç boşuna tartışmayalım bundan sonra senle?
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2007 redeagle öyle bir şey yok ortada. link verdim git dinle bak kendin karar ver. yok dinlemem ama arkadaşlarım öyle diyo doğrudur diyosan, onu da sen bilirsin.
Delirium Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2007 horacegoesskiing in verdigi linkten "-Maalesef, bugün insanların pek çoğunda ciddi bir itikad problemi var; her meseleyi naturalizme bağlama ve esbab-ı tabiiyye ile izah etmeye çalışma hastalığına mübtela kimseler hadiselerin perde arkasını göremiyorlar. Dolayısıyla, tabiî afetler hususunda da isabetli bir değerlendirmede bulunamıyor ve asıl çalmaları gerekli olan kapıyı bilemiyorlar. (01.19)" "-Günümüzde geçmiş kavimlerin helakine sebebiyet veren günahların bütünü hem de kanun ve kuralların koruması altında açıkça işleniyor. Oysa, Hazreti Musa, günlerce devam ettiği yağmur duasına icabet edilmeyişinin sebebini sorunca, Cenâb-ı Hak, “İçinizde günahkârlar var; önce onlar tevbe etmeliler!” buyuruyor." yani diyor ki boyle ona buna sebep gostermeye calısmayın, allahın isi, boyle. edit: ha bir de ses kaydında düşünce ozurlu denmis ama orası yazıda yok, e hani saygı sevgi? [ Mesaj 09 Ağustos 2007, Perşembe - 22:34 tarihinde, Delirium tarafından güncellenmiştir ]
Delirium Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2007 evet inciler devam ediyor, biz herseyi sebebe baglıyormuşuz ama hersey allahın kontrolu altındaymıs, ikilem yaşıyormuşuz (?) yahu sen olmayasın ikilem yasayan? konusma metni daha betermis vermeseydiniz keske link isler kotuye gidiyorsa dua et, bi bok degismezse tanrının gazabı o oyle istedi. oldu. [ Mesaj 09 Ağustos 2007, Perşembe - 22:40 tarihinde, Delirium tarafından güncellenmiştir ]
horacegoesskiing Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2007 sorguladığınız şey eğer müslümanların her şeyin allahın kontolünde olduğunu düşünmesi ise, ona diyecek bir şeyim yok. önceden de söylediğim gibi, müslüman sebepler için elinden geleni yapar, sonra allaha tevekkül eder. 1000 kişiye karşı 10 kişi savaşır falan. matematiksel olarak yenmemiz imkansız demez, ama yerinde de oturmaz allah kurtarır diye. bu meseleyi geçtiysek, konuşmadan, "ben yağmur yağdırdım" diyor gibi bir sonuç çıkartılamayacağını söylüyorum. kaç kere söylemem lazım? konuşma içinde sorgulanan iman, inanç ve samimiyettir.
Öne çıkan mesajlar