Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Elektrik Parası(Desktop PC)

Öne çıkan mesajlar

Mesaj tarihi:
Merak ediyorum bir desktp pc nin 24 saat'te harcadığı elektrik parası ne kadar acaba.(Bir işlem yapamdan sadece download için) .
Malum adsl ler hızlandı acaba sirf download yapmiş olmak için (arşivlemek için) yapmak mantıklımı
Mesaj tarihi:
Ortalama bi pc günde 10 kW elektrik tüketir.
kW/saat'i 10 kuruş civarı. vergisi çalgısı 12 kuruş desen
ayda Monitörü açık full time çalışan bi pc 30x10x0.12~= 35YTL elektrik harcar.
Mesaj tarihi:
ben bi kere pc yi 3 4 hafta hiç kapatmadan açık bırakmıştım. Babamın bu ne lan höst diyeceği kadar bir fark olmamıştı

tabii monitor max 10 15 saat açık kalıyodu

[ Mesaj 07 Ağustos 2007, Salı - 18:20 tarihinde, Lopeth tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
sen boş evde sadece PC açsan da vergiler dahil 35 YTL oluyor zati

Torrente bırakıyorsan monitörü kapat bari

[ Mesaj 07 Ağustos 2007, Salı - 18:32 tarihinde, Akuma_Blade tarafından güncellenmiştir ]
Mesaj tarihi:
monitörü kendi kendine 3dk içinde kapanacak şekilde ayarladım ben, hayli tasarruf sağlıyor. ayrıca lcd monitörler de neredeyse üçte bir oranında elektrik harcıyor aynı boydaki crtlere göre. bir de ekran kartı modelleri var tabii, hızlı kartlar oyun açık değilken bile mesela bir onboard karta göre kat kat fazla elektrik çekiyor. bir de ana işlemciler var, bunların istediği değerleri net'ten bulabilirsiniz.

değişkenler çok bilgisayarın kofigürasyonuna göre yani.
Mesaj tarihi:
Sam :

Öyle diyorsun ama küresel ısınma haberlerinde birinde okuduğuma göre LCD monitörler daha fazla elektrik harcıyormuş.Net enerji harcama sarfiyatı grafiği bulamadım nette , onu konfirme edelim istersen.
Mesaj tarihi:
abi hesaplayın
şimdi üşendim TR de 1 kwh kaç para
bilgisayarınıza bakın kaç kw ? (voltaj x amper x 1000)
kilowatt = (jolue) / (second) * (1 / 1000)
kwh = 3,6 x kilowatt
kaç kwh harcadıktan sonra tr deki oranıyla çarpın

(işşallah işlemler doğrudur lol)
  • Yeni Oluştur...