Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

ACİL! Kuş yavrusu

Overseer

Öne çıkan mesajlar

Ya ne doğal döngüden bahsediyorsun siz.
Doğan döngüde şu an insanların aparatmanlaştırdığı alanda belki de bunun 10 katı daha fazla canlı olacaktı. İnsan eli değen yerde lütfen doğal döngü, doğanın kanunu gibi felsefik yorumlar yapmayın.

Sanki amazon ormanları burası,peh.

Overseer sen mümkün olduğunca nemli yiycek vermeye çalış ona. Tam bilemiyorum ama sıcağı seveceği büyük ihtimal, malum yuvası da dar ve vücutlarından çıkan enerjinin bi kısmı içerde kalıyor.
Şırınga yöntemini bulmuşsun.

Arkadaşların pek çoğunun dediği gibi yarın ilk iş yuvasını bulmaya çalış. Uçmayı öğrenemez sonra başına bela olur =)
Sosyal ağlarda paylaş

şehirlerin hiç birinde yaşamayı beceremeyen bir tür bulunmaz hepsi yok olur. arkadaşın bulduğu tür şehir içinde yaşayabilen bir tür yani şehir onun doğal alanı.

zaten açık ,eğer kanguru (feci salladım) yavrusu bulsaydı farklı yorumlar gelirdi.

tabi dostumuzun şehir içinde yaşadığını varsayarak ve serçenin şehirde yaşayan bir kuş türü olduğunu bilerek yazdım.
Sosyal ağlarda paylaş

Oha sadist olmuşum direkt:P

Kuşu satanist ayinde kurban et, kanını iç, leşini de mancınıkla fırlat diyim bari tam olsun(gerçi daha önceden benzer yorumlar gelmiş, neyse...)

Doğal alandan doğal alana fark var. Benim kastettiğim şu; bu şehirde o kuşun ölüsüyle beslenebilecek canlılar var olduğuna göre birisinin ölümü diğerlerinin yaşamı demektir, bu durumda yaptığının iyilik olup olmadığı sorgulanabilir.
Tabii besleme, iyileştirme, at aşağıya öldür diyen yok, istersen bütün kuşları toplayıp bak, senin seçimin.
Olaya genel olarak bakarsak ta değişen pek birşey yok zaten, o kuş yaşar, onunla beslenicek olan yaşamaz ya da ne biliyim geçinip giderler işte.
Sosyal ağlarda paylaş

Ya bende şimdi uyuyordum bir anda balkondan hayvani bir ses geldi.Kalktım baktım hiçbir şey yok dedim her halde uyku sersemi rüyada falan duydum sesi oturayım pc'ye dedim.Neyse oturdum FM açık kalmış kapatayım derken aynı ses yine geldi kafayı çevirdim,balkon kapısındaki sinekliğin üzerine böcek gibi yapışmış bir güvercin bana bakıyor ve garip ses çıkarıyor.Tepkim hali ile;

[spo]AN... Sİ.... ! [/spo]

Yerimden nasıl fırladığımı hatırlamıyorum o derece korktum.Hayvan beni görünce o da korktu kendini geri attı ve o zaman fark ettim.Hayvan sakat,bizim balkona düşmüş :( Biraz uzaklaşsın diye sinekliği itip geri vurdum.Onun korkusuyla uçmaya çalıştı duvarlara vura vura gitti dışarı.Düştü mü vs. bilmem ama üzüldüm ya sonradan :(

Gerçi hala korkuyorum...

Bu arada sakın evinize almayın acıyıp.3 sene önce biz annem,ben ve kardeşim yazlıktayken güvercinler yuva yapmış bizim balkona.Babamda evde tek olduğu için balkona hiç çıkmamış,gördüğünde ise acımış doğduklarında gider demiş.Annemde acıyınca hayvanlara kaldılar.Şimdi babamla anneme bir hareket yaptım da burdan ayıp olur söylemek.

Şerefsizler doğdular gitmiyorlar.Akrabalarını da mi ne çağırdılar daha da çoğaldılar.Gece 5'de 6'da yatmışım sabahın 7'sinde geliyorlar balkonda "GULUAHAUHA" gibi garip sesler çıkartıyorlar uyandırıyorlar kalkıyorum küfrede küfrede camlara vuruyorum.Bu arada evdeki tek açık balkon benim oda olduğu için ızdırap çekiyorum.Üstüne birde geliyorlar ailece sıçıyorlar balkona çıkıpta oturamıyorsun.

Annem çıldırdı en sonunda ben zaten cinnet geçirdim.Evde tüfek olsa çıkıp vuracam o dereceye geldim.Sopa buldum sokaktan çıkıp vuracam diye her seferinde kaçtılar.Büyüdüler kuşlar yine geri dönüyorlar.Şerefsizler göç etmediler balkonda kaldılar...

Annem işte çamaşır suları döktü,poşetler astı vs. vs. denemediği yol kalmadı.Hatta boydan boya örtü astı,örtüyü delip geçtiler yine.

En sonunda rüzgar gülü önerdiler,taktık 4-5 tane gelmeyi kestiler :D

2 senedir yine gelip yuva yapıyorlar ama bu sefer direk alıp atıyoruz yumurtaları.Acımayın atın yoksa cinnet geçirirsiniz...
Sosyal ağlarda paylaş

• Yeni Oluştur...