Venator Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2007 Wow'daki herşey bir nevi grind'dir, item grind, rep grind, quest grind, xp grind vs vs... Bir şeyi bir milyon kere yapmayı seven insanlar için ideal. Yavaş oyun seven bir adam olarak da Civ, HoI2, Eu3 ya da güzel bir RPG alırım daha iyi teşekkürler. Ya da en güzeli keşke Guild Wars'dan dönmeseymişim WoW'a, neyse ikinci oyunu ya da SC2'yi bekleriz napalım =) Ha ayrıca, kimseye hiçbir şekilde hakaret etmemişken, bahsettiğim şeyler tamamen kendi düşüncemken, hele beni zerre kadar tanımıyoken ve anlattığım şeylere karşı hiçbişey söyleyemeyip, ko'ya git denilmesi de güzel tabi. İnsanlar ne kadar da sahiplenici olabiliyolarmış. Neyse, bu kadar flame herhalde yeter. Herkese iyi oyunlar =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lind3r0th Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2007 marveloth un nerde uo kötü birşey dediğini göremedim ya ben okuma özürlüyüm yada dev hala inat ediyor ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dev Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2007 okuma özürlüsün galiba çünkü ben de marvel uo kötü bişey diyor demedim ki :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lind3r0th Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2007 o zaman nedir bu şiddet celal ? diye sormazlar mı insana Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dev Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2007 ya adam dünyanın en ayrıntılı mmorpgsi uoya ne ayrıntı var wow bile daha ayrıntılı demiş bir de buna gerekçe olarak silah çeşitliliğini göstermiş sen diyorsun hala bu ne şiddet bu ne celal. hadi buna kızmadık diyelim bir de aşağılamış adamı üstüne üstük pişkin pişkin de lafımın arkasındayım triplerinde. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sparkcaster Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2007 içinde kasma fiili olmayan vede salak saçma grafik tasarımları olmayan bir mmo varmı varsa oynayalım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2007 uoda +lı silahlar kalkalı yerlerine milyon çeşit statlı vs..li silah sistemi geleli çoook yıllar oldu. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Truwan Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2007 Blizzard : " İt ürür kervan yürür" Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Deacon Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2007 arkadaşlar lütfen uo ile wow'u kıyaslamayın. resmen uo'ya hakaret ediyorsunuz. wow dediğin sürekli aynı şeyi yaptırır gider raid yaparsın pvp yaparsın, sürekli yeni itemler gelir onların peşinde koşarsın. uo'da ise istediğin her haltı yapabilirsin sınırsız seçenekler... lütfen üzülüyorum ben böyle kıyaslamaları görünce. ayıp deil mi emektar uo'ya? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Mortis Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2007 -.- Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2007 wow'a yapılan her övgü tamam da lütfen grafiklerden bahsetmeyin. 2004'te bile rezildi grafikleri. şimdi ise halen iğrenç ama oblivion'dan daha ağır oyun. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marveloth Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2007 Emektar diye, ilk diye eleştirmemke mi lazım? Hep en iyi o mu olucak? Tabiiki hayır. Ayrıyetten wow un grafiklerinde kötü olan nedir anlamıyorum. Bence gayet güzel. Uo ile kıyaslayınca :) Eskilerden geriye pek birşey kalmadı.. Sadece ateşin açığa çıkaracağı bi sır bu :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marveloth Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2007 said: Marvel-ot ya uo oynamadığını var sayıyorum ya da patates çuvalı olduğunu. iki üç freeshardda boy gösterip de uo oynadım demek ne kadar doğru tartışılır. Sanırım wowda kitap yazma da var, ev sahibi olma da, yemek yapma da ve hatta bir hazine avcısı olarak yaşam sürdürebilme de. Ve ayrıca da üstte "aşağılamadan öteye gitmesin , aşağıladım çünkü egomu öyle tatmin ediyorum" konulu mesajın sayeinde de ilk paragraftaki varsayımımın ikinci şıkında karar kılıyorum. Öncelikle konuşmalarımıza biraz dikkat edelim. Başkasını savunucam diye sıçıp batırıyosun farkındamısın? Yani biraz daha yaratıcı olabilirsin. Marvel-ot fln hehe.. kuzenim der anca bunu. Marmelat daha iyi bi lakap olurdu. Al sana tiyo. Heralde nickimle dalga geçince üzülüp sinirlenmemi bekliyosun :) Yok okadar asosyal değilim :) Uo daki; +Ev Alma = Zaten 3-5 tane boş arazi var.. oyunda en zenginler evlerini dikiyo geri kalan kesim ağlıyo. +Scroll yazma = Sistem farklı... Ayrıca bana teleport scrollundan başkasının bir işe yaradığını söyle lütfen. Yaz yaz para kazan... Bırak charı yazsın para kas. +Hazine avcılığı = Sen fazla hayal dünyasında yaşıyosun. Uo da mobb kesmenin tek bi yolu vardır oda paralysis field sonra energy field ile çevir ve poison field... Eğer paralysis yemiyosa vay haline. Hangi hazineyi takip edip hangi yaratığı kesiceksin. Yada hazineden ne çıkıcak söylermisin Vanq longsword mu :P Yani arkadaşım uo malesef wow un yanında baya sönük kalıyo... 120 hp ile oyun oynanmaz. Herkezde aynı item var. Bu gibi oyunlarda anca pvp yapılır. Kimin daha yi oynadığını belirlemek için. [ Mesaj 09 Ağustos 2007, Perşembe - 21:02 tarihinde, Marveloth tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nomak Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2007 Kusura bakmayın ama kendini mmrpgci katagorisine koyan insanların ultima online ile wow nasıl yan yana getirebildiklerini merak etmeye başladım yoksa egolarını tatmin için salak salak örnek vermeye devam ediceklermi bu konu hakkında ? Özellikle türkiyede ultima online oynayan insanların %10 bile oside oyun oynamadığını düşünürsek hepsnin mmrpgye uo ile başlayıp wow oynadığınıda eklersek etc etc.. Biraz fresh air alın rahatlatır eminim çünkü çok boş örnekler ile aptal konular yüzünden birbirinizi kırıyorsunuz. [ Mesaj 09 Ağustos 2007, Perşembe - 21:08 tarihinde, Nomak tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marveloth Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2007 Belkide sen bi *ok bildiğini göstermeye çalışarak ego tatmini yapıyorsundur kim bilir... Ehhee çocuk mu kandırıyosun ya. Şunu bil ki bu salak örnekleri zaten vermedim. Sadece savunmamı yaptım. Eski bi oyun hakkında bukadar konuşmak bile yersiz zaten. Şuan ne oynanıyor=? wow.. başka söze gerek yok... Baba o eskidir ya.. o ilktir o herşeyimiz diye boş yere tapınmaya gerek yok. Eskidi geçti gitti. Orta okulda ve lisede ingilizcem yeterli olsaydı evet osi de de oynardım. Ne kaybettim? Nothing. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nomak Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2007 Tartışıp birşeyler anlatmak isterdim engin bilgimden faydanlanarak ama hevesimi kırdın zaten tartıştığınız konuyu tam kafamda bir sonuca bağlayamamıştım son mesajından sonra gerek olmadığını düşündüm çünkü her mesaj saldırgan olarak algılanıyor bundan vesile iyi akşamlar. [ Mesaj 09 Ağustos 2007, Perşembe - 21:55 tarihinde, Nomak tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2007 Ultima Online süper oyun(du), Red Alert te çok baba(ydı), Delta Force nasıl da deliler gibi oynar(dık). 80 lerde vatkalı ceketler mod(ydı) birde Michael Jackson var(dı). Sıyrılın şu kompleksten WoW UO dan iyidir kötüdür vs. Ne yani WoW u bırakıp UO ya mı geçelim? Veya Blizzard bizi zorlamı oynatıyor? Ben TBC den hoşlanmadım bıraktım ama şimdi yine canım çekti. Blizzard'ın sunduğu oyun bu istemeyen oynamaz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marveloth Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2007 ombakkombak Aferin kardeşim. Hislerime tercüman oldun. (Jackson esprisini de çakmışın :P) geçmiş zamanlarla uğraşmanın alemi yok. Gleceğe bakmalıyız. Şimdi yeni bir sayfa açalım. Suyumuzu dikkatli kullanalım. Elektrik tasarrufu yapalım. Tutumlu olalım. Çiftçiye önem verelim. Emeğe el emeğine önem verelim. Tarımcılığa, çitfçiliğe, balıkçılığa... El ele kol kola herşey ülkemiz için Charge! :P Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2007 şurda uo ile wow'un kıyaslanmasını cidden anlamıyorum. uo'yu "ilk mmorpg" zanneden kişilere ne desem zaten anlamazlar gerçi de... ultima online'ı ilk oynadığım zamanlarda bile beğenmezdim. içi çok boştu, grafikler yetersizdi, birçok şey eksikti. ancak o sıralarda internet yeni yeni yaygınlaştığı için, birçok kişinin ilk oyun deneyimi, ilk online oyun deneyimi hatta ilk mmorpg oyun deneyimi uo olmuştu. ultima online'ın şu an Türkiye'de böyle aşkla sevilmesinin nedenlerinden biri bu. diğeri de dövüşlü chat olmasından. şu an third person mmorpg'lerin hiç birinde, uo'daki gibi chat'te yazılanların hepsini tepeden görme imkanınız yok. illa chat penceresini takip etmeniz gerekiyor. ki bu da çok zor olduğundan, uo'daki gibi chat yapamıyorsunuz. ancak uo'da chat'ın kolaylığı sayesinde sosyalleşmek ve muhabbet etmek çok daha kolaydı. insanlar uo'da bu sayede arkadaşlarıyla ilginç atraksiyonlara girdi, yeni arkadaşlar edindi. siz sanıyormusunuz ki, uo'yu aynı özelliklerle bir third person mmorpg yapsalar aynı oranda tutacak? sizi uo oynarken bu kadar keyiflendiren şey uo'nun aşmış özellikleri mi? hayır. savaşırken bile ilginç diyaloglara girebiliyor oluşunuz. önden birisi kaçar, siz onu kovalarsınız. kovalarken öndeki "arkadaşlarımı toplayıp gelicem dövecem" diye size saydırır. siz de kovalarken "arkadaşlarına yetişemiyeceksin bile, dilim dilim doğrayacağım seni" diye bağırırsınız. bir anda karşınıza arkadaşları çıkar "şimdi hapı yuttun işte" derler sana. sen de var gücünle saldırırsın bunlara. ara sıra laflar uçuşur "bir fireballu bile beceremiyorsun aptal" "önce silah tutmayı öğren" felan gibi şeyler. işte uo'ya bu kadar bağlanmanıza neden olan olay budur. oysa şimdiye kadar oynadığım hiç bir third person mmorpg'de böyle şeyler olmaz. dediğim gibi chat yapmanın ve chat'i takip etmenin çok zor oluşu. uo'da sadece mouse'u kullanabiliyorsunuz. tabii macro için ek olarak klavye kontrol edebilirsiniz o ayrı. ancak wow gibi oyunlarda işin içine üç boyut girdiğinden, klavyeyi de kullanmanız gerekiyor. bir de savaşlarda var gücünle karakterini efektif olarak kullanman gerektiği için, chat penceresini takip edemiyorsun. ha bir de türkiye'de esas yayılmasının sebebi freeshard'lar. "ben pro uo'cuyum bab" diyenlerin çok çok çok azı osi'ye girip oynamıştır. bunların çoğu freeshard'tan freeshard'a atlayıp durur. şunu da göz önüne alın. şimdi ballandıra ballandıra "housing sistemi" vs gibi şeyler uo'nun ilk çıkışında yoktu. uo ilk çıktığında bomboş bir oyundu. sonraki ek paketlerle birlikte bir dolu özellik eklendi, elle tutulabilir bir oyun haline geldi. mesela swg'de housing sistemi var. bounty hunter, treasure hunter ve bla bla buna benzer bir dolu şey var. kaçınız gidip swg oynadı? demek ki olay housing sisteminde ve uo'ya benzer skill sisteminde bitmiyormuş. swg bile skill sistemini bırakıp level sistemine dönmek zorunda kaldı. ek: yanlış olmasın. wow mükemmel oyun demiyorum. ama şu şartlar altında en iyi oyunlardan biri. ve blizzard bence geliştirmek için elinden geleni yapıyor. [ Mesaj 09 Ağustos 2007, Perşembe - 23:58 tarihinde, Bone tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
elesso Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2007 said: Uo daki; +Ev Alma = Zaten 3-5 tane boş arazi var.. oyunda en zenginler evlerini dikiyo geri kalan kesim ağlıyo. +Scroll yazma = Sistem farklı... Ayrıca bana teleport scrollundan başkasının bir işe yaradığını söyle lütfen. Yaz yaz para kazan... Bırak charı yazsın para kas. +Hazine avcılığı = Sen fazla hayal dünyasında yaşıyosun. Uo da mobb kesmenin tek bi yolu vardır oda paralysis field sonra energy field ile çevir ve poison field... Eğer paralysis yemiyosa vay haline. Hangi hazineyi takip edip hangi yaratığı kesiceksin. Yada hazineden ne çıkıcak söylermisin Vanq longsword mu :P Yani arkadaşım uo malesef wow un yanında baya sönük kalıyo... 120 hp ile oyun oynanmaz. Herkezde aynı item var. Bu gibi oyunlarda anca pvp yapılır. Kimin daha yi oynadığını belirlemek için. inatla free shardlarda oynadığın uoya göre atıp tutuyosun. bahsettiğin uonun 5-6 sene önceki hali. +lı silah diye bişey yok çook uzun zamandır uoda. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marveloth Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2007 Ehm.. şey evet Bone da gayet mantıklı şeyler söylemiş. Hepsini okumadım ama :D Şöyle bi göz gezdirdim. ;) Şaka maka UO nun da hakkını yemeyelim... yıllarımızı verdik yahu.. Ben türk lirasıyla arazi bile satın almıştım bi serverda... guild kurmuştum düşünün artık :) said: inatla free shardlarda oynadığın uoya göre atıp tutuyosun. bahsettiğin uonun 5-6 sene önceki hali. +lı silah diye bişey yok çook uzun zamandır uoda. Herneyse baydım uo konuşmaktan. Gral oyun al senin olsun. [ Mesaj 10 Ağustos 2007, Cuma - 00:04 tarihinde, Marveloth tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2007 said: E iyi de bu mudur yani? Arthas'ı kes, 30 tane tavşan kes bacaklarını getir. İlkinin biraz daha uzun sürmesinden gayrı ne farkı var şimdi =) Garona vardı mesela ilk oyunda, noldu ona mesela hala bekliyoruz merakla... e iyi güzel diyorsunuz da, sürekli "oyun oynamaka bu mudur?" diyip azarlıyorsunuz wow'u. diğer mmorpg'lerde de aynı değil midir? "ben bırakıyorum wow'u" gibi komik komik şeyler diyorsunuz. diğer mmorpg'lerde farklı şeyler mi yapılıyor? grind ile tavşan bacağı kesmek yerine, mikrofona konuşarak mı level kasıyorsunuz? komik olmayın plz. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Flameoffear Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2007 Ultimanın grafikleri günümüz seviyesine çıkarsalar acaba wow diye birşey kalırmı merak ediyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
ombakkombak Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2007 Sanki hepimiz İllidian ı kestik te Arthas eksik kaldı. Kaçınız İllidian'ı kesebildi de bu kadar laf yapıyonguz? Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Coldwind Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2007 olay o zaten, sırf "kesmek". Başka bir fonksiyonu yok oyunun genelde. UO'ya laf yok ayrıca. :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar