Cuce Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2007 e o yuzden 1-60 arası reworked oluyo Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Nomak Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2007 ondan japan farmerlar var :D Ama adamın demek istediği şu cüce alıcam diyor şimdi 3expden sonra oyunu kasıcam kasıcam uyumıcam kasıcam yemicem kasıcam 4. exp gelicek lvl sınırı 131 olucak (bundan sonrası kendi ekim) herşeye lvl range sokup adapte etmeye gerek yok :P [ Mesaj 08 Ağustos 2007, Çarşamba - 15:08 tarihinde, Nomak tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Spiegel Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2007 guildwarsta daha level range i yükselttiklerini görmedim. wow u da level range i yüksekltmeden tekrar expansion aldıracak bir oyun yapmaları lazım. bu da nasıl olur habire aynı classları koycana yeni class koyacaksın onları da adam gibi adapte edebileceksin oyuna. ama tabi bu zor bişi olduğu için blizzard kolaya kaçıyor, level yükseltip duruyor biz de enayi gibi alıp alıp oynuyoruz. tamam bir yere kadar eğlenceliydi ama 80 yani peki sonu nerde bunun. herhalde artık millet yeter be diyip oyunu bırakana kadar herkes bunlar böyle level yükseltmeye devam ederler. hayır işin komik tarafı şu an o kadar item kasan insanlar boşa kasmış oluyorlar. sonra tekrardan aynı şeyleri yapacaklar Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Cuce Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2007 e iyi diyosunuzda expensiondada instancemı getiricekler? e onu zaten expensionsız yapıyo adamlar, koca kıta getirdiler işte espencionda. eğer outlands de lvl 60 olsadı kacınız hepsini görmüş bakmış olurdu? oyundaki insanların byük bi kısmı iwnterspringe gitmeden lvl 60 oluyo mesela, e gitmemiş görmemiş olan sayısız insan var mesela, ama orası lvl 61 olsaydı giderdi insanlar. yenı content koymakla bimiyo o content'ı insanlara ulaştırmak için sebebpte yaratmaları lazım. ama raportajlardan anlaşılan lvl 1-60 arasını daha hızlı atlatıcaklar expesionle beraber Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2007 said: guildwarsta daha level range i yükselttiklerini görmedim guild wars'a daha ek paket çıkmadı. o yüzden kıyaslamak yanlış olacaktır. ek paket çıksın, ondan sonra konuşalım Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 8, 2007 iki tane çıktı, üçüncüsü yolda.. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Gangren Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2007 3. gelicek ve Guild Wars 2 için zemin hazırlayacak, alakalı olacak. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
arcane Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2007 TBC ve bunun içeriğinin expansion olmasının sebebinin tamamen açlık olduğunu hiç çekinmeden resmi ağızdan açıkladılar ya ona hayret ediyorum. Tamam, oyunu sevabına yapmıyorlar ama 8 milyon kişinin suratına tokat gibi vurmak da iyiymiş, o kadar paramızı alıyorsunuz insan biraz üsturuplu söyler. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Bone Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2007 said: iki tane çıktı, üçüncüsü yolda.. abi senden bunu beklemezdim. "Guild Wars: Eye of the North will be the first and possibly only expansion pack" o da daha çıkıcak. Guild Wars, Guild Wars Factions, Guild Wars Prophecies, Guild Wars Nightfall... Bunlar hep campaign. [ Mesaj 09 Ağustos 2007, Perşembe - 09:21 tarihinde, Bone tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Venator Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2007 Olley be! Teşekkürler Blizzard, oyunu tamamen bırakmam için gerçekten çok güzel bir neden sundun ortaya. Tam da oyunu bırakıyorum ama accountu tamamen kapatıp bir köşeye mi atsam yoksa şöyle bi 1 sene sonra geri gelirim diye kafamda gidip gelirken, cuk diye oturdu bu karar evet. Arkadaşlar sizi bilmem ama, bu adamlar hem pvpyi hem pveyi hem lore'u kısacası neyi varsa öldürdüler. Level 60'da expansion cıkınca bırakanları daha iyi anlıyorum simdi. Şöyle ya da böyle raid yapan bir insandım yaklasık 1 ay once oyunu bırakmadan önce, bir daha hayatta raid yapacağımı sanmıyorum. Neden? Çünkü raidden alacağım her item yalan olacak da ondan. Ha zevkli değil mi raid yapmak vs, niye zevkne oynamıyosun itemı boşver diyeniniz olacak. E iyi güzel de kardeşim, Gruul'u 300 dps ile indirmek mümkün olsa ne ala; ya da raid yapacam pot lazım diye her gün para kasmamız gerekmese değil mi. Zaten expansion 1 yıl sonra çıksa, ne kadar progress edebilir ki guildiniz. Daha karazhan & gruul'u adam gibi temizleyebilmek 1 ay falan alıyosa guilddeki herkes icin degil BTyi Lady Vashj'ı bile anca görücek çoğu raid guildi. PvP tayfası söylenen gibi ayrılıyolar oyundan, ve açıkçası ben PvP yapmak istiyorum diyorsanız sizi Guild Wars'a alalım. Açıkçası Guild Wars 2'nin haberleri çok daha heyecanlandırdı beni bu expansion'dan. Bir hunter olarak arena bana resmen eziyet, blizz aylardır da hiç-bir-şey yapmadı bu konuda ve yapacağına da pek inanmıyorum. PvE, PvP yalan olduğundan oyuna girdiğimde yapacak adam gibi hiçbirşeyim kalmadı üç beş arkadaşla konuşmak ve shattrath'da manzaraya bakmak yerine. Değişiklik olsun diye baştan karakter kasmaya çalışsam ya da altlarımdan birini kassam işkence olur herhalde, expansion cıkana kadar o karakteri 70 yapacam sonra cıktıktan sonra 80 olucak da vs vs vs. Bilmiyorum ama level cap arttıkca, "abi hadi yeni bişey deneyeyim bir de priest açayım" gibi düşünceleri azalıyor insanların. Bir gün gelip de level 99 sınırına vurunca herkes, bu olay da tamamen yok olacak herhalde. Lore'a gelince, herkez fikrini söylemiş zaten. Mesele burda şu karakter ölür mü vay efenimden çok, "abi hadi keselim" mantığının yanlışlığı değil mi zaten. Nerde hani warcraft serisindeki hikaye, bütün olay raid sonu bossları kesmek mi olmalı lore konusunda? Nerde karakter derinliği, hikaye vs vs? Yeni gelişen olaylar? Emerald Dream vardı hani noldu ona? Bütün olay "İllidan ve Arthas" ise, kusura bakmasınlar ama zaten W3 expansion'ında o temayı yeteri kadar deşmişlerdi. Koca oyunlarda Thrall, Jaina gibi karakterlerin tahtlarında oturmak ve quest vermek dışında birşey yaptığını da görmedik. Ha, bir tane mag'har quest chain vardı orda thrall'ın geldiğini görüyorduk o güzeldi mesela. E iyi de bu mudur yani? Arthas'ı kes, 30 tane tavşan kes bacaklarını getir. İlkinin biraz daha uzun sürmesinden gayrı ne farkı var şimdi =) Garona vardı mesela ilk oyunda, noldu ona mesela hala bekliyoruz merakla... Neyse efenim böyle de içimi dökmüş oldum, size de iyi flamelemeler diliyorum. /whine diyen arakadaşları da selamlıyorum burdan :) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lind3r0th Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2007 More QQ Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Venator Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2007 /wave Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Sam Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2007 said: Guild Wars, Guild Wars Factions, Guild Wars Prophecies, Guild Wars Nightfall... Bunlar hep campaign. gördüm onları hep ama standalone oynanabilmeleri oyunun yeni içeriğinin expansion olarak değerlendirilmesini önlemez. örnek: warhammer 40k: dark crusade (kendi başına çalışıyor, yeni campaign, yeni birimler etc) age of wonders 2: shadow magic (gene kendi başına çalışıyor, yeni campaign, yeni birimler etc) bunun da tartışması yapıldı ve halen konsensüs yok bu oyunları stand alone mu expansion olarak mı nitelendirmek yönünde. ama daha çok kabul edilen yöntem oyunun sonuna yeni bir rakam (guild wars 2 gibi) gelmiyorsa onu expansion olarak değerlendirmek yönünde. ha esas konuya dönecek olursak, bu eye of north'ta da level filan yükseltildiği yok, gene max lvl 20. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marveloth Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2007 @ Venator Tabi bu tamamen senin şahsi düşüncelerin... wow oynanması zor bi oyun. lvl cap in geniş olması oyunun devamlılığını sağlıyo. Her lvlda dungeon yapıp item toplayarak aynı zamanda pvp yaparak dengeli bir şekilde oynanması en doğrusu... Ultima da takılıp kalanlar 1 haftada full 7x char kasmaya alışık oldukları için wow da biraz bayabiliyolar. Şahsen wow a harcadığım tüm emeğe değer. İstediği kadar exp çıkarsın... ille de oyunda var olan en iyi epicleri toplamam gerekmez. Ben questimi yaparım. O beni nereye götürürse.. Arada girer pvp yaparım.. Bakmışım honor birikmiş... Azimli insanlar bu oyunda başarıyı elde edebilirler. Ciddi bir sabır gerektiriyo çünkü (özellikle bazı class ve lvllarda) Lvl 58-60 arasını 10 saatte kastım hellfire peninsula da. Ki bu iyi bi süre bence. Neyse konuyu dağıtmiyim. Artık bu oyun oynanmaz, blizz batırdı, 80 e kasılmaz gibi düşünceler içinde olanlar lütfen kendilerini haklıymış gibi göstermeye çalışmasın. Artık işi ticarete dökmüş bi şirket olarak eminim ki wow u bitiricek adımlar atmayacaklardır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Venator Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2007 Her MMO'nun sonu vardır, ve zaten kendi fikrim olarak ben de wow'un sonunun yavaşça geldiğini düsünüyorum. Blizzard da kanımca bunun farkında, ve 1-2 seneye tamamen ölecek bi oyun için olabildiğince para sağmaya bakıyor. Arkadaşlarımda da benzer düşünceler oluşmaya başladı ve wow'u bırakan insanların sayısı da kendi çevremde artıyor. Bi yandan da oyuncu çehresi değişiyor yeni oyuncular geliyor ama bu devamlı level cap arttıran sistem de çok iyi değil yeni oyuncular için. Sonuçta oyun adam mı kaybediyor; yoo tam tersine bildiğim kadarıyla TBC ile 8 milyon kullanıcıdan 9 milyon'a çıktı. Bu olay sadece kendime yakın olan fikirdeki insanlara artık bu oyunun çok çekici gelmediğini, ya da bıktığımızı gösteriyor. Bu wow bitince herkes warhammer ya da aoc'ye de gidecek değil, wow oynarken oynamadığım single player oyunları daha rahatça oynayabilecem; downloadlarımı misler gibi yapabileceğim aman lag olmasın diye dusunmeden vs vs. Kısacası kişisel olarak mutluyum, zaten forum dediğimiz şey de kişisel düşüncelerden oluşmalı :) Yine de blizzard expansion'ı bu kadar çok acele ettirmeyebilirdi. 2009 deseydi anlardım da, insanlar daha yeni expansion'ın adam gibi tadını çıkaramamışken lap diye ortaya bişey çıkması saçma geldi. Bir de açıkçası Arthas, İllidan temalarının eski kaçtığını düşünüyorum; ve bilmiyorum iyice mmo'dan çok ikinci kalite aksiyon filmi gibi "hadi keselim" havası vermeye başladı. Emerald dream ile ilgili bir expansion ya da hadi expansion'dan vazgeçtim öyle bir raid ya da alan olsa çok güzel olabilirdi. Oyuncu çehresinin değişmesi ve giderek gençleşmesi, ve benim de zamanla yaşlanmam haliyle vs vs. Kısacası QQ ama blizzard'dan daha iyisini de beklerdim. Zaten starcraft 2'yi bekliyorum ve açıkçası Tigole ve arkadaşları wow departmanlarında kaldıkları için de memnunum. Blizzard başladığında RTS firmasıydı, sc2 üzerinde çalışan firma hala geri kalan temel takım ve bu takımın hala da uzmanlığı RTS =) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marveloth Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2007 Tamam işte dediğim gibi.. Bunlar senin ve çevrendeki 3-5 insanın düşünceleri... Benim çevremde ise; Ben başladım. lvl 60 ım.. 2 akadaşım da bikaç hafta içinde başlicak. İşler tam tersi görünüyo.. :) Aksine blizz in wow'un öleceğini düşündüğü fikrine katılmıyorum. Sadece tanıtım yapıyorlar. Daha 1 sene var exp gelmesine. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
FreEmoon Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2007 @Venator 1-2 seneye ölecekmi? Afedersin ama çok güldüm bu lafa. WoW oyunun alfa testiydi. Şuan tBC ile beta testindeyiz ve oyun gerek grafikleri, gerek karekter çeşitliliği, gerek her karakterin her talent ağacının oynanabilirliği, gerek PvP sistemimin gittikçe mükemmelleşmesi vede özellikle meslek sisteminin iyice oturması sonucu Wrath of the Lich King ile zaten yeni başlayacak. 1-2 sene sonra ölecek öylemi, seni 2 sene sonra 12-13 milyona ulaşacak oyuncu kitlesine tekrar bekleriz. O zaman kadar git piyasadaki WoW kopyaları ile oyalan azıcık. 2015'de bile hala oynanacak bu oyun. Ta ki Blizzard, daha iyisini yapana kadar. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marveloth Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2007 said: Çünkü raidden alacağım her item yalan olacak da ondan. Hala bunun bilincine varamamışsın.... O elindeki itemlar olmazsa yalan filan olmadı. Onlar sayesinde çok daha rahat bi şekilde 80 e kasıcak ve instance larda daha rahat ediceksin... En gral ben havasından çıkın artık. Defalarca söylendi.. O itemlarla napıcaksın? ss çekip çekip millete hava mı atıcaksın? Ama üzülme.. Eğer yeterince hızlı kasarsan herkezden önce epicleri toplayabilir ve orgrimar da modellik yapabilirsin. Herzaman umut vardır. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marveloth Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2007 Tebrikler Freemoon... Ultima bile nerdeyse asır olucak oynanıyo :P Dünyaya gelmiş geçmiş en kapsamlı ve en popüler mmorpg nun ölebileceğini hiç sanmıyorum. En azından silah çeşitliliği +3 +6 +9 +12 +15 ile sınırlı değil :D Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Venator Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2007 Hehe TBC çıktığında da biz aynen senin gibi düşünüyorduk, millet bırakıyodu falan "ama neden?" gibi sorular soruyorduk, eğleniyoduk vs vs ama zaman değişiyo tabi. Genel olarak wow'da ama garip bir "love and hate" durumu var, diğer oyunlarına nazaran. Hiçbir MMO'yu şu güne kadar "yeter ama ya bu kadar olmaz ki" diye bırakan duymadım( KO haric ama o da yani bir istisna ), ama wow'da duyuyorum ve ben de bu nedenden bırakıyorum. Oyunu ilk yapan takım çok çok başarılı, o yüzden wow bu kadar kişiyi kendinde tutmayı başardı; ama Tigole ve arkadaşları bence çok daha başarılı ve güzel olabilecek bir oyunu yavaş yavaş batırdılar. Yazık yani başka birşey değil. Dediğim gibi bana çok koymaz, olan blizzard'a olur :) Edit: @ Marveloth Birincisi karakterimde sadece 3 tane raid'den aldığım epic var şu anda. O yüzden amacım OmG!!EpiXX değil. Raid'e girdiğimde eğlenmeye giriyorum, ama herhalde çok fazla raid'e girmemişsiniz ki o epicler olmadan magtheridon falan bi deneyin bakalım noluyor. Kısacası elim mahkum daha cok content görebilmek için o itemları almalıyım, ya da reskille dönmem lazım. İşin PvE kısmını göstermek istedim orda, ve bilim bakalım PvE işinde level cap'e ulaşıp da instance yaptıktan sonra sırada ne var? Oyunda şöyle ya da böyle ilerlemen, ve bişey yapman lazım level cap'e ulaşınca ve maalesef de oyunda bu = item. Keşke olmasa, ama öyle. Milletin level 60daki t3leri de pek bi işe yaramadı açıkçası hepsini 2 level sonra attılar, ve o insanların çoğunun oyunu bıraktığını gördüm. Sizi bilmiyorum ama; bir akşam 5 saat ayırdığın raid'den bilmemne boss'u için 4 saat harcayıp nasıl öldürücez diye kafa patlatıp sonunda başardıktan sonra kazandığın bir item lap diye yalan olursa ben açıkçası bişeylerin yanlış gittiğini düşünürüm. Level 60'da levellarken dert yok tabi ama 70e gelip de "ee abi sırada ne var quest te bitti, hay allah ya pvp mi yapsak" durumuna düşünce daha iyi analrsın derdimi :) [ Mesaj 09 Ağustos 2007, Perşembe - 17:57 tarihinde, Venator tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marveloth Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2007 Bence sen hiç endişelenme.. Git KO oyna :D Blizz at gökten buz dağı düşsün fln. Ahahah KO nedir ya... wow daki tek fark şu.. Lvl kasması çok zor.. Buda hiçbi oyunda bulamayacağınız bi ayrıcalık. Adamlar diyor ki.. Yavaş yavaş oynayın. Sık sık oynayın ve gelişin. 10 günde bitirlebilecek bir oyun değil bu. Oyundna zevk almak için de lvl 70 full epic olmaya gerek yok. Her lvl da kendi denginizle eğelnebilecğeiniz platformlar var. [ Mesaj 09 Ağustos 2007, Perşembe - 17:54 tarihinde, Marveloth tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dev Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2007 Marvel , Birincisi üslubunu sevmedim. Git KO oyna falan gibi laflar aşağılamadan öteye gidemeyen şeyler. Adam fikrini belirtmiş. WoWu savunacaksın diye ne adama saldırmaya ne de hakaret etmeye hakkın var. İkincisi ; said: En azından silah çeşitliliği +3 +6 +9 +12 +15 ile sınırlı değil :D wowdaki tüm ayrıntılar uodaki tüm ayrıntılar binde biri belki eder. silah çeşitliliği çok büyük bir olaymış gibi laga luga yapma bize burada ve uoya da o buzdağının bir noktacığını gören hipermetrop gözlerini de bi kontrol ettir. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Marveloth Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2007 1. s aşşağılamadan öteye gitmesine gerek yok. Orda dursun yeter. 2. si.. Hangi ayrıntıdan bahsediyosun? 120 hp 120 mana ve in nox + impor ylem im por ylem+ kal vas flamdna öteye geçemeyen bir oyun. Zamanında bende oynadım çok da sevdim. Ama kıyaslanabilecek tek bir nokta bulamıyorum. Tek bir server söyleyin bugların fixlendiği, lagsız oynanan... Başarısın bir ürün. Bu arada ayrıntılardan kastın bug bulup sömürmek se eğer, bu konuda wow a teşekkürlerimi sunuyorum. Eşitlik ve adalet 1 numara. [ Mesaj 09 Ağustos 2007, Perşembe - 18:02 tarihinde, Marveloth tarafından güncellenmiştir ] Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Lind3r0th Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2007 aman tanrım burda herkes okuma özürlü sanırım? ;) Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Dev Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2007 Paylaş Mesaj tarihi: Ağustos 9, 2007 Marvel-ot ya uo oynamadığını var sayıyorum ya da patates çuvalı olduğunu. iki üç freeshardda boy gösterip de uo oynadım demek ne kadar doğru tartışılır. Sanırım wowda kitap yazma da var, ev sahibi olma da, yemek yapma da ve hatta bir hazine avcısı olarak yaşam sürdürebilme de. Ve ayrıca da üstte "aşağılamadan öteye gitmesin , aşağıladım çünkü egomu öyle tatmin ediyorum" konulu mesajın sayeinde de ilk paragraftaki varsayımımın ikinci şıkında karar kılıyorum. Link to comment Sosyal ağlarda paylaş Daha fazla paylaşım seçeneği…
Öne çıkan mesajlar