Jump to content
Forumu Destekleyenlere Katılın ×
Paticik Forumları
2000 lerden beri faal olan, çok şukela bir paylaşım platformuyuz. Hoşgeldiniz.

Oyun oynarken fitil eden şeyler


Chemical

Öne çıkan mesajlar

Auto team balance, vurasım geliyor bu scriptleri. Oyununu oynuyorsun, ohoop, takımını değiştiriyor, balance yapıyorum ayağına.
Bugün mesela kaybeden takımdaydım, battlefield vietnam oynarken, hangi mal kodladıysa, beni kazanan takıma attı, fitil oldum küfrettim çıktım serverdan. Ya bu kadar sinir bir şey olamaz, efendi gibi sorsun "abi takımları dengelicez şu tarafa geçicek misin?" diye, geçerim, ama ulan, mal mıyım ben karşı takıma cart diye yolluyorsun, yaptığı şeyi de başaramıyor, kaybeden takımdan kazanan takıma eleman atıyor.
İkinci fitil olduğum şey klanlardır kesinlikle. Ama şu şerefsiz klanlar, hepsi değil. Herifler, servera 6 kişi falan giriyor, tek bir takıma doluşuyor, sonra ne oyun kalıyor ne bir şey, adamlar iyi oynuyor ve sırf stacking yapıyor, karşı tarafın şansı kalmıyor. Sonraki oyun diğer tarafa doluşuyorlar. Zaten bütün tanklar helikopterler bu adamlar için özel reserved, binersen team kill bile yaparlar. Adamların girdiği taraf kazanıyor doğal olarak, karşı tarafta kendi halinde oynuyan 10 kişi olunca 6 kişi gayet bozuyor dengeleri. "Dont stack the teams!" diyorsun, adamlar "we are a clan" ulan clansın da babamın hayrınca clansın, mahalle maçında yapsan tekme tokat döverler herhalde, sanki clan match yapıyoruz, turnuva çeviriyoruz. Kendi halimize oyun oynuyoruz, herif geliyor ego tatmini yapmak için klan maçına çeviriyor.
İşin beteri, bunları gören diğer mallar, hep bu klanın olduğu takıma giriyor, klanın olduğu takıma girmiyenler de oyunu pek umursamayanlar yada team balance tarafından engellenenler. Sonuç olarak aşırı kuvvetli takım vs oyunu ilk defa oynuyanlar şeklinde bir denge oluyor.
Bir fitil eden şey daha, uçak helikopter kavgası, bu uçaktan ve helikopterden sadece 1-2 tane spawn oluyor, bazı "leet" insanlara özel bunlar, binip kullanman yasak, sadece "leet" insanlar kullanabilir bunları. Adamlar spawnın başına geliyor, hele bir bin uçağa, hpni 1 e düşürene kadar ateş edip vurulmanı bekliyorlar. Ya da direk team kill yapıyorlar. Ya da sadece bekliyorlar. Oyunu oynuyorsan, uçağa helikoptere kesinlikle binemiyorsun çünkü kesinlikle beklemen gerekiyor 4-5 dakika ki leetlerden birisi vurulsun da düşsün tekrar spawn olsun araç.
Şey de son derece sinir. Oyunu iyi bilenler, haritaları ezbeliyor. Hangi haritada hangi taraf üstün gayet iyi biliyor. Kesinlikle üstün tarafa geçiyor. Ezik olan tarafa da haliyle oyunu bilmiyenler geçiyor. Gene saçma derecede dengesiz takımlar. Mesela natural selectionda çok oluyordu bu, alien map vardı, marine map vardı, bazı maplerde sadece alienler bazılarında sadece marineler kazanırdı. Map dengesiz tamam, ama kuvvetli tarafa geçen oyunu bilen insanlar daha da dengesiz hale getirmese, en azından oynanır.
Bir de oyun içinde sürekli aynı şeyi yapan var. Mesela bazı salaklar var, adamın yaptığı tek şey, helikopteri bekliyip, helikoptere binip (başka kimseyi yanına almadan) spawn pointleri bombalamak. Otomatikleşmiş, adam oyunu oynamıyor aslında, sadece ego tatmin ediyor, bakın aynı yerleri bombalıyarak ne kadar çok skor yapıyorum. Evet 25 kill falan yapıyor. Ama adamın takımına zerre yarar sağladığı yok, ancak kendine. Bu adamlar vuruluyor, vuruldukları an helikopter spawnına gidiyorlar tekrar, bekliyorlar, zaten vurulduklarını bildikleri için helikopter bir süre sonra spawn oluyor binip gene aynı şeyi yapıyorlar.
Bir de bunu landmine ile falan yapan var. Adam SÜREKLİ aynı yerlere landmine diziyor, patlatıyor seni. Landmine da gayet saçma bir şekilde instant kill yapıyor tanka, lan bari disable et, yook, ölüyorsun.
Bir de spawn point camper malları var. Bu adamlar genelde bir tanka biniyor ya da sniper alıyor. Spawn point bayrağının yanına gidiyorlar, ama bayrağı almak yerine spawn olan herkezi vuruyorlar. Tank içinde oldukları için genelde onları vurana kadar adamlar 10-15 kill alıyor, egoları tatmin oluyor. Bayrağı almadıkları için de takımlarına hiç bir yarar sağlamıyorlar.
Bir de uçağa binip, sadece spawn pointlere napalm atanlar var. Bu bot arkadaşlarımız, sadece uçağa biniyor, spawn pointlere bomba atıyor, ölünce tekrar uçağa gidiyor. Oyunda aktif olarak yer almıyorlar, hiç bir şekilde radio ile yardım çağırınca önündeki tankı bombalamıyorlar. Sadece spawn point bombalıyorlar. Helikopterli spawn bombalıyanın uçak versiyonu işte.
Şey de son derece sinir, bot dolu serverlar, dolu diye giriyorsun, oynuyosun bi süre, sonra aa herkez bot, ulan, neyse, saçma ama, kandırıp oyuna sokuyor seni. Madem serverine kimse girmiyor, adam gibi reklam yap di mi?
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Dış etkenler var bir de, oyun oynarken, fpsnin aniden düşmesi kadar rahatsız edici bir şey olamaz herhalde, hele o anda ölünce ekrana kafamı sokasım geliyor. Zaten 10fps ile oynuyorum oyunları en düşük grafikte.
TELEFON, allahım, nefret ediyorum. Evde başkası var iken, telefon çalarsa ve kimse açmazsa, cinayet işliyesim geliyor, açsanıza yahu! Nasıl olsa beni aramıyor, telefonu açınca genellikle "annen evde mi?" "baban evde mi?" oluyor, e ZATEN beni arıyan yok, NEDEN ben açıyorum? Bir de iki saat bağır "ANEEAA TELEFONU AÇ....AANNEEEEEEEE, TELEFOOOOOOON! SENİ ARIYORLAR! EÖAAHhhga ÖLDÜM LAN!" telefonu açmıyorum o yüzden, ben bağırıcağıma, telefon bağırsın, benim bağırışıma telefonu açan, telefonun kendisini de duyup cevap verir değil mi?
Kapı da aynı şekilde. Afedersiniz, odamda dururken, don atlet dışında pek bir şey giymiyorum. Malum hava sıcak.
Kapı çalıyor, kimse açmıyor evde. Ha tek başıma olsam, kalkıp giyinip açıyorum kapıyı. Ama evde başkası varken bunu yapmak sinir ediyor beni. Zaten beni görmeye gelen de yok:b. Bana ulaşan msnden ulaşıyor.
Şey de son derece sinir. Gtalk, Google talk, sana mesaj gelince full screen oyunu taba atıyor. Bilgisayar ağır bir de, tekrar açana kadar oyunu, iş işten geçmiş oluyor zaten.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

İlk mesaja yorum yapmak gerekirse, herkes keyfine oynuyor bu oyunu.

Sen takım oyunu seversin, başkası yalnız takılmayı sever, diğeri clan'la oynamayı. Birisi fazla sallamaz kill/death oranını kafasına göre dalar, başkası otomatiğe bağlayıp ego tatmini yapar. Zorla oynatmıyorlar sonuçta seni.

Herkes senin istediğin gibi oynamak zorunda da değil Kemikılcığım.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

Ya tamam bazı şeyler oyun tarzı ile ilgili, otomatikleşmiş adamları anlıyorum bir yere kadar, adamın eylencesi o da, clan ile girip, sanki turnuva yapıyormuş gibi takımın tekine doluşup sadece benim değil herkezin tadını kaçıran adamların neyini savunuyorsunuz anlamadım. Ya da sana araç kaptırmamak için team kill yapanları.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

hacı soldat oynama katil olursun.
bazen adamı vuruyorsun lagdan dolayı ölmüyor , ya da lag olmasa bile " loss" dedikleri olaydan dolayı ölmüyor.
Eleman sana 1 bomba atıyor ölüyorsun , sen atıyorsun ölmüyor falan.
Fıttırıyorsun bir süre sonra.
Sonra konuşuncada "whine" dediklerinden yiyorsun.

[ Mesaj 01 Ağustos 2007, Çarşamba - 23:55 tarihinde, kitana tarafından güncellenmiştir ]
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

BF2 daha iyidir vietnamdan herhalde ya? umarım yani.
Ya fps oyunlarında bir kötü olay var, oyuncu yaşları 13-14 civarı, şu hıyarlıkları yapan insanlar genelde bu yaşlarda, ya karşı taraf yapınca anlıyorum tamam, o da taktik, ama benim tarafımdaki adam helikoptere tek başına binip basıp gidince fıttırıyorum. Ya babanın malı mı, bari bizi al, adada mahsur kalıyorsun adamın keyfi yüzünden. Ama 2 saniye beklememek için basıyor gidiyor.
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

kaldırım kenarları ve kutular..

seneler boyu salak kahramanlarımız bu kutuların ve kaldırım kenarlarının insafına kaldı, kalmaya devam ediyor. "ulan alttarafı 25cm yüksekliğinde kaldırım kenarı, kır dizini çık üstüne işte!" ama çıkmaz dingil! bazen sadece bu aptal bi kaldırım kenarına çıkmadığı veya elini uzatıp 50-55cm arası minik bi kutunun üstüne çıkmadığı için uzun uzun dolaşırsınız diğer yoldan. kısaca çok bi sinirdir gece gece deli eder!

bethesda bug'ları.. bethesda softworks oyunlarını oynarkene zırt ve pırt quicksave ve hatta save atmak çok caizdir.. çünkü bu oyunlar bilgisayarın her zırt ve pırt dediğinde çökebilir veya sorun çıkartabilir.. YUH diyorum sadece.

açık hava ve alternatif evren içeren mitolojik veya futuristik bütün oyunlarda şehirdışına çıkıldığında yol üzerindeki her adamın daimi size saldırması. Lam manyak mısınız? daha bismillah yeni gördük birbirimizi.. bi tanışsaydık, bi çay söleseydim ben size.. oturur içerdik yanına da çubuklu kraker. peynirli! belki severdik birbirimizi.. hayvanlar da saldırır habire.. Kuduz salgını var herhalde..

bütün RPG oyunlarında NPC'lerin genellikle mal ve sert olması. Adamlar hödük gibi konuşur hep. genel de diyalog böyledir.
-selam ben dünyayı kurtarmaya geldim.. geçen gün CNN'de haberimi yaptılar. "seçilmiş kişi" diye bütün kanallarda geçti adım. kesin görmüş olmanız lazım
+sen kimsin yabancı?
-ee, alla allaa.. neyse.. dasaaa amca ben.. seçilmiş kişi. dünyayı kurtarıcam..
+benden ne istiyorsun yabancı.
-la hala yabancı diyo ya! neyse.. sabır.. SIGH!.. eee. amca sende bi kristal olacak, onu alıcam ben, lazerin önüne koyacam. uzaylıları yok edicem onun sayesinde
+biz burada uzaylıları sevmeyiz yabancı
-yabancına da sana da!.. lam hacı yardım edicen mi, etmicen mi?
+önce sen bana yardım etmelisin yabancı.. bodrumumu fareler istila etti. onları öldürmelisin.
-lam ben haşere imha şirketine mi benziyom la kravat! LA SAĞIR MAL! ÖKÜZÜN EVLADI! NE FARESİ YAAA! NE DİYO BU YAA! lam seni burada öldüreyim ben de gör gününü!
+fareleri temizledin mi yabancı
-AAAHHHH!

kısaca maldırlar ve serttirler

yine rpg oyunlarının büyük bi kısmının mahzenlerde, mağralarda ve karanlık yerlerde geçmesi.. ben inanılmaz sıkılıyorum.. yeni bişiler yapın yahu!
+istediğin osuruklu kılıç, şu ilerideki karanlık delik mağrasındadır!
-lam gene mi mağara be! yahu orada aşağıya indikçe Co2 oranı artıyor biliyon mu? yani aslında içeride canavar falan yok.. o sizin uydurmanız. yatağın altından yaratıklar çıkması gibi yani.. oraya gidenlerin geri gelmemesinin tek sebebi oksijen yetersizliği.. anladın mı?
+istediğin osuruklu kılıç, şu ilerideki karanlık delik mağrasındadır!
-senin kafana osururum!


yaratıkların, siz level up oldukça level atlamaları..

oyunun başları, level1siniz.. "level1 fare ile karşılaştınız"
-???? level 1
oyunun ileriki kısımları level5siniz "level5 fare ile karşılaştınız"
-(o_O!?) ne yani body mi yapmış bu fare? yoksa sulak yerde mi yetişmiş! alla alla..


yapılmış tüüm FPS'lerdeki yaratıklar ve BOSS'lar! korkutucu değilsiniz.. karanlıktan aniden çıkmak dışında yaptığınız hiç bişi yok! senelerden beri FPS oynayan biri kendini kaptırmak istemediği takdirde çok rahat bir şekilde herhangi bi yaratıklı FPS'yi gerilmeden ve hatta sıkılarak oynar. bi kere yaratık nedir? neden korkmalıyım? RainbowSix falan oynadınız mı? Sola sağa tangır tungur sesler çıkartarak koşturabildiğim bi oyunda neden gerilmeliyim? Komedi filmi ee pardon eski B-Movie ler tandındasınız..
"deney yanlış gider vs vs. insanlar yaratık olur vs vs ve diğer insanları öldürürler.. vs vs.. sen bizim binada sivaslı bi kapıcısındır dasaaa vs. vs. ve sadece üzerinde süt bulunduğu ve ekmek servisi yaptığın için virüs sana bulaşmaz vs vs.. şimdi buradan kaçmalı ve hayatını kurtarmalısındır.. vs vs.. "

negzel konu di mi? hade lam! bok gibi bişi işte..

yaaa yaa da bi sürü var ama benim de uykum geliyor falan filan.. hem uzun bi yazıyı kim okur ki? evet evet.. bitsin burada..
Link to comment
Sosyal ağlarda paylaş

×
×
  • Yeni Oluştur...