Samanosuke Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2007 Kimdir bu adam?Scriptingde ismini cok duyuorum..Amacım dalga falan deıl.Bronxla ılgılı bıldıgınız herseyı yazın..
theavicena Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2007 ö.m. yoluyla ulaş tanış kaynaş.
Samanosuke Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2007 hyr sizlerin yorumlarınızı duymak ıstıyorum.Sızler ne bılıyorsunuz.Gercekten Turkıyede scrıptıngle ugrasan ılk kısımı mesela?
Cons Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2007 GÖZÜNDEN YILDIRIM ATIYORMUŞ [ Mesaj 01 Ağustos 2007, Çarşamba - 15:41 tarihinde, Cons tarafından güncellenmiştir ]
Samanosuke Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2007 :D Pauahu yaw valla merak ettim..
sturmbrightblade Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2007 Bende popomdan alev fışkırtıyorum ama pek belli etmem.. Yahu adam ciddi ciddi birşey yazmış.Doğru düzgün cevap verin.
BonePART Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2007 niye bronxa mi vercen borc felan
sturmbrightblade Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2007 Bronx Nebulanın ownerlarından biri,ayrıca günümüzde neredeyse bütün türk shardları onun page sistemi ve help menüsünü kullanıyor.
Samanosuke Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2007 Konuyu açan Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2007 said: BonePART üye § 01 Ağustos 2007, Çarşamba - 17:48 [ özel msj ] -------------------------------------------------------------------------------- niye bronxa mi vercen borc felan Kız olsam belkı :D(borç yani)sdfsds..ama merak etttım kımmıs bu scrıpter dıye.. [ Mesaj 01 Ağustos 2007, Çarşamba - 18:59 tarihinde, Samanosuke tarafından güncellenmiştir ]
Madcat Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2007 türkiyede ilk scripter diye bilinen insanı.. yayınlanan nbl scplerinin baş mimarı.. o kadar.
xaty Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2007 Bronx [ Mesaj 01 Ağustos 2007, Çarşamba - 20:14 tarihinde, xaty tarafından güncellenmiştir ]
Korax Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2007 Şuan nerdedir ne yapıyordur bilmiyorum ama,zamanında nebula'nın kurucularından birisiydi.Sonra bitakım problemlerdi falandı filandı ayrıldı nebula'dan.Sonra nebula scriptlerinin bi kısmı yayınlandı Bronx tarafından.Daha sonra kendi projesi üzerinde çalışıyo diye hatırlıyorum,uo'yu hayatımdan çıkardığım ve sphere 55i r4 falan bişeyin tam yıldız olduğu ve 56 nın çıktığı zamanlardı.Sonrasında film koptu zaten.Işın kılıcını iyi kullanabildiğini duydum.Cioooovayn
Luriel Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2007 said: Bronx Nebulanın ownerlarından biri,ayrıca günümüzde neredeyse bütün türk shardları onun page sistemi ve help menüsünü kullanıyor. runuo serverlarda değil.
Black-ice Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2007 page ve help mi:) sadece onlar mı. (dediklerim sphere ile ilgili.) (tabii ki de) ben nebula açıldığından beri, bi serverda kendimi tedavi edince yeşil yazılarla *kendini tedavi eder* hariç bi yazı göremedim:( tabi bu örneklerden bi tanesi. sonra da scripterım diye geçinen bissürü artist. falan. [ Mesaj 02 Ağustos 2007, Perşembe - 00:43 tarihinde, Black-ice tarafından güncellenmiştir ]
Peach_Riza Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 1, 2007 ismi surekli bronze ingot bronzlasmak bronz madalya gibi seyleri hatirlatio :D
Mum_Chamber Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2007 bronx da silencer da nebulanın ownerlarından ya da kurucularından değillerdi. ikisi de zamanla yükselmiş, bir yerden sunucuyu devralmış kişiler. bronx kendisi oturup sphere scripting üzerine uğraşmış, bir yerlere gelmiş birisi. çok kısa bir dönem nebulada beraber çalıştık, gözlemlerime göre alaylı olmanın verdiği eksiklikleri mevcuttu. fakat azmi nedeniyle çok okullunun beceremediklerini becermiş bir zat-ı muhteremdir. genel olarak sphere forumlarını takip eden yegane insanlardan olduğu için yaptıkları abartılmıştır. örneğin, staff içinde renkli mesaj göndermek sphere dinamiklerinde mümkün değilken başarmış ve herkes "aslansın kaplansın" moduna girmiştir. ben bunun başka bir adamın uygulaması olduğunu ve bir forumda bahsettiğini, bronxun da oradan esinlendiğini(!) sonradan öğrenmiştim. bunun dışında da uygulaması başka bir yerlerde olup da türkiyede ilk olan çok şey yapmıştır. sonraları da nebuladan biraz kötü bir şekilde ayrılınca nebula kopyalarının oluşmasına neden olacak hadiseye girişmiş ve tüm scriptleri, en son kendisinin dokunduğu haliyle yayınlamıştı. tabi yayınlanan scriptlerde isme düzenlenmiş (edik) özel bölümler kaldırılmıştı. kodları da bronx yayınlayınca tüm kodları o yazmış gibi bir hava oluştu. ama herkes de bilir ki tüm kodları kendisi yazıyor olsa yayınlanan kodların içinde atışmalar ve notlar bulunmazdı. sonuçta, kişilik olarak gönüllü olarak çalıştığı bir yere yapmaması gereken lüzumsuz bir zarar vermiş, daha geniş çapta bakıldığında ise türkiyede daha çok veledin yazılımla ilgilenmesine sebep olmuştur. ilk scripter filan olduğu yoktur ama scripting işine kendini bu kadar kaptırmış ilk kişidir. [ Mesaj 02 Ağustos 2007, Perşembe - 11:09 tarihinde, Mum_Chamber tarafından güncellenmiştir ]
TheSerial Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2007 kendisinin açacağı bir server var.projenin ismi corbeau.sosaria haritası değil ama ondan rahat 5 kat üstün şu ana kadar bildiğim tüm serverlarda yazılan scriptlerin üstünde bir script yazılımı ve uygulamasıtürkiyede uo camiasındaki herkezin bileceği bir iş olacak.sanırım server açıldığında ona neden dev bronx dendiğini anlıyacaksın.
Bronx Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2007 topik gerçekten acaip, bir yandan da çok onur verici insanın adına böyle bir konu açılması (şaka gibi komik bile olsa da :p) mum_chamber çok doğru noktalara parmak basmış. yalnız alaylı olmak derken, evet spherescript mezunu değilim, işletme mezunuyum. onun dışında sistem mühendisiyim (gerçi artık herkes sistem mühendisi) ve commodore 64'ten beri programlama dilleriyle ilgileniyorum, şu an itibariyle herhangi bir alaya mensup değilim, uluslararası ticaret alanında çalışıyorum, cinsel tercihimi kadınlardan yana kullanıyorum, UO/sphere/programlama her ne kadar hayatımda büyük yer tuttuysa da hala bir hobi statüsünde, ileride (5 yıla kadar) bir stüdyo kurmak ve türkiyede ki çok yetenekli insanlarla büyük işlere imza atmak istiyorum. türkiye'de ki ilk spherescript yazan insan ben değilim, 3. veya 5. falan olabilirim. renkli sysmessage scriptini taran'dan almıştık, zaten biz yazdık diye bi iddiamız olmadı ki :) bu birazda şeye benziyor, biz diyoruz ki "bakın renkli yazı bakın", "OHA CQ BRONX AŞMIŞŞŞŞ" yani engelleyemiyorsunuz bi yerden sonra :p ama şunu da belirteyim ki taran'ın fikrini biz dahil yüzlerce script yazan insan düşünmüştür, verimsiz olduğu için vazgeçmiştir, çok bilinen birşeydi çünkü. sonraları "amaan verimsizse verimsiz" mantığında kullanmaya başlamıştık. sphere forumlarına nebula zamanında 3-4'ten fazla girmemişimdir, muhtemelen hepsi de kendi yayınladığımız scriptlere olan tepkileri okumak içindir, bir de "aha bunu sphere forumlarından çalmışlar" denilen 1-2 script ZATEN YAYINLAYAN cq ve bendik, komik ama gerçek, bizde gülmektne başka birşey yapmadık. scriptlerin önemli bir kısmını cQ ile birlikte yazdık, mesela magery freezetime lar onun eseridir. bizden önce script yazan insanlarda vardı (baggio ve inferno), fakat son haliyle kullanımda çok az scriptleri kaldığından kendilerine bir kredi vermedim scriptleri yayınlarken (mesela hazine sandıkları baggio'nun yazdığı bir scripttir fakat sonradan 95% oranında cq ve ben geliştirmiştik), cQ'nun ise iznini sonradan da olsa almıştım :p zaten nebula_ocak script paketinin son halindeki scriptlerin yaklaşık 85% i bana ait, sebebi yine bronx'un insanüstü, poposundan alev çıkaran bir dahi, cq nun gerizekalı moron olması değil, cq nun o sıralarda uzun zamandır inaktif olmasıdır. kendisi çok değerli ve müthiş zeki bir insandır. yalnız mumi'nin yanıldığı 1-2 nokta var, sphere forumlarında olmayan ve sphere'de dünyada ilk olan birkaç şeye imza attık - özel page sistemi - faction sistemi (oyuncuların birbirini düşman gördüğü) - macro tespit sistemi - parablow, vs gibi silahlara bonuslarr - nbl'ya özgü 0'dan yazılmış, glassblowing, stonecrafting - çok detaylı healing - NPC'ler için daha gelişmiş AI - üzerinde gerçekten çok ince çalışılarak dengelenmiş silah ve büyüler ve aklıma şu an gelmeyen birkaç şeyi daha hiçbir yerde bir örneği yokken dünyada ilk biz uyguladık, ha bu demek diil ki biz süper zekiydik herkes aptaldı, bizim uygulayabilecek bir sunucumuz vardı elimizin altında, binlerce başka yeteneğin ise yoktu. herşeye eyvallah diyip geçebilirim, ama "bu scriptleri siz şurdan aldınız" triplerine gerçekten gelemiyorum. biz birçok şey başardık ve tek istediğimiz insanların feyz alması ve saygı duyması idi, bize para verin diye bi talebimiz olmadı mesela, birçok insan ise "ha kesin burdan çalmışlardır" gibi triplere girdi ki bu "ha bizde bi bok olmaz abi kesin ecnebilerden çalmışlardır" gibi milli bir aşağılık duygusundan mı kaynaklanıyor bilmiyorum, ama size şunu söyliyim tükiye'de gerçekten çok yetenekli insanlar var, ve onlara destek çıkmalıyız bu sizin mahalledeki "sümüklü ahmet" te olabilir, ismi çok büyük bir kimse de. ayrıca dipnot olarak, genel bir ortamda daha önce hiç tartışmadığım bir konu ama şimdi üzerinden çok zaman geçti, konuşmakta bir sakınca yok; nebula'da bana haksızlık yapılmıştır ve bana göre bir nevi "ayağım kaydırılmıştır" scriptleri yayınlamamın sebebi "alın lan o zaman al" olmasının yanı sıra, aylarca uğraşıp didindiğim emeğimin, onca zaman sonra bana bu tarz davranan "arkadaşlarımın" elinde kalmasını arzu etmememdir. herhangi bir kuruma zarar verdiğimi düşünmüyorum, yasayla en doğal hakkımdır entellektüel mülkümü istediğim gibi kullanmak, zira scriptleri yayınladıktan sonra avukata danışan sevgili "arkadaşlarımda" bu cevabı almışlardır. yan etkende bu scriptlerin birçok insanı gerçekten geliştirebileceğine inanmamdır, ki geliştirmiştir ne mutlu bize. nebula zamanlarında kikendime bakınca çok "artistmişim" diyorum, şu an doğru bulmadığım birçok hareketim olmuş, ama herşeye rağmen şunu diyebilirim ki, nebula ilk açıldığında da büyük sükse yapmıştı, ama onu alexa'da bile en üst sıralara taşıyan ben ve cQ olmuşuzdur. sonuç olarak biraz agresif bir yazı olduysa kusuruma bakmayın lütfen, kimseye aha şuna da bir laf koyayım, bi tartışma başlasında kelebeğe, uçan kuşa çıkalım tarzında yaklaşmak niyetinde değilim, yalnızca insanlar kulaktan dolma bilgilerle hareket etmesinler istiyorum. [ Mesaj 02 Ağustos 2007, Perşembe - 13:59 tarihinde, Bronx tarafından güncellenmiştir ]
Tcpip Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2007 ayrıca iyi bir insandır. zamanında baya yardımı oldu bana belkide suanki pozisyonumda (kodlamada çok iyi bir bilgisayar mühendisi) bile etkisi vardır.
Bronx Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2007 Mesaj tarihi: Ağustos 2, 2007 çok teşekkür ederim tcpip, bu lafın üzerine daha mutlu olamazdım herhalde :)
Öne çıkan mesajlar